Lublin czy Rzeszów ???
Sorry, że pisze co chwile post, ale chyba nikt tego tutaj nie napisał...
Na mecz TŻ - Wybrzeże, najwcześniej przyjechał Mariusz Pacholak. Miał dużo czasu, więc przyszedł do nas. W pewnym momencie powiedział coś takiego: "nie obraźcie się, ale mecz w Rzeszowie jest już załatwiony". Słyszeli to zarówno kibice z Lublina, jak i z Gdańska, których jak widze po ostatnim meczu bardzo cenicie...
Na mecz TŻ - Wybrzeże, najwcześniej przyjechał Mariusz Pacholak. Miał dużo czasu, więc przyszedł do nas. W pewnym momencie powiedział coś takiego: "nie obraźcie się, ale mecz w Rzeszowie jest już załatwiony". Słyszeli to zarówno kibice z Lublina, jak i z Gdańska, których jak widze po ostatnim meczu bardzo cenicie...
Wertując wątek zauważyłem, że coś przeoczyłem. Mianowicie skąd wiedziałem o ścieżkach? Otóż było je widać z trybuny!
Teraz to Ty żartujesz. Wystarczy że polewaczka przejedzie jednym torem dwa razy i robi się bardziej mokra ścieżka. A tor musiał być zlany wodą. Poza tym jak to się stało, że to co Ty widziałeś jak na dłoni z trybun było niewidoczne dla zawodników? Nic nie stało na przeszkodzie żebyś ich zabrał ze sobą i pokazał którędy mają jechać.
Napisałeś, że "gospodarz może zrobić tor po swojemu". Sam sprawdź. Tam nie napisałeś nic "o granicach przewidzianych regulaminem", a to zmienia postac rzeczy.
Niektóre fakty są dla mnie zbyt oczywiste żeby je w kółko powtarzać. Ale ok - skoro muszę to nie ma problemu.
I uważasz, że ten tor był przyczyną Waszej porażki? Nie Wasza słabsza dyspozycja, tudzież nasza dobra tylko tor??
Pokaż mi chociaż pół wpisu, w którym napisalem że przegraliśmy przez tor. Na przegraną złożyło się kilka przyczyn. Co do dyspozycji naszych zawodników... twardy tor nie tyle nam utrudnił, co Wam pomógł - a to jest różnica.
Bo to jest najgorsze w tej dyskusji. Tak się roztkliwiacie nad tym torem jakby to nim było spowodowane całe nieszczęście!
Ja się nie roztkliwiam nad torem, ale nad korupcyjnymi praktykami wprowadzanymi do sportu przez działaczy z Rzeszowa. Ku przestrodze dla tych, którzy będą w przyszłosci jeździć z Waszą drużyną, w tym 19 września.
Aha nie wiem, co wszyscy widzieli natomiast ja widziałem ludzi, którzy gratulowali nam zwycięstwa! A o tym w ciągu tych prawie dwóch miesięcy zdarzyło Ci choć raz pomyśleć? Nie, po co, lepiej było szukać kozła ofiarnego!
Nie trzeba szukać - te kozły są znane z imienia i nazwiska.
No dobra
Chłopaki wydało się! Pacholak nas wkopał! :/ Przekupiliśmy najbogatszy klub w I lidze z potężnym sponsorem! Szlag by to wziął! A tak się ładnie Kostek wypowiedział po meczu i wszystko na marme, znaczy marne!
Robert Kościecha (Lotos Wybrzeże Gdańsk) 11 punktów:
- Chcemy jechać do ostatniego meczu i biegu. Przynajmniej ja chcę każdy bieg wygrywać. Nie ma żadnego odpuszczania, żadnych układów. Trzeba jeździć fair do końca sezonu. Rzeszów dziś zbił mistrza, pokazał wysoką formę. Obawiałem się tego spotkania. W rundzie zasadniczej zdobyłem tu komplet punktów w czterech startach. Dzisiaj 11 puntów z ogromnymi problemami. Nie jestem zadowolony ze swojego wsytępu, bo 4 punkty zgubiłem, jeden raz miałem szczęście, bo Miesiąc miał na prowadzeniu defekt. Dodatkowo pierwszy motor nie sprawodował się tak jak bym tego chciał. Chwała dla chłopaków z Rzeszowa, że po serii kontuzji potrafili się podnieść i mają szansę na baraże. Jest to super drużyna.
My awans mamy pewny, ale trzeba już na przyszły sezon przygotowywać silniki. Zostały nam jeszcze dwa mecze, które planujemy wygrać na dobre zakończenie sezonu. Ja mam jeszcze 3 imprezy zagraniczne w przyszłym tygodniu, także sobie pojeżdżę i będę się przygotowywał do tych ligowych spotkań. Chciałbym zrobić w Lublinie i z Gorzowem komplet puntów, aby wykręcić jak najlepszą średnią.
Robert Kościecha (Lotos Wybrzeże Gdańsk) 11 punktów:
- Chcemy jechać do ostatniego meczu i biegu. Przynajmniej ja chcę każdy bieg wygrywać. Nie ma żadnego odpuszczania, żadnych układów. Trzeba jeździć fair do końca sezonu. Rzeszów dziś zbił mistrza, pokazał wysoką formę. Obawiałem się tego spotkania. W rundzie zasadniczej zdobyłem tu komplet punktów w czterech startach. Dzisiaj 11 puntów z ogromnymi problemami. Nie jestem zadowolony ze swojego wsytępu, bo 4 punkty zgubiłem, jeden raz miałem szczęście, bo Miesiąc miał na prowadzeniu defekt. Dodatkowo pierwszy motor nie sprawodował się tak jak bym tego chciał. Chwała dla chłopaków z Rzeszowa, że po serii kontuzji potrafili się podnieść i mają szansę na baraże. Jest to super drużyna.
My awans mamy pewny, ale trzeba już na przyszły sezon przygotowywać silniki. Zostały nam jeszcze dwa mecze, które planujemy wygrać na dobre zakończenie sezonu. Ja mam jeszcze 3 imprezy zagraniczne w przyszłym tygodniu, także sobie pojeżdżę i będę się przygotowywał do tych ligowych spotkań. Chciałbym zrobić w Lublinie i z Gorzowem komplet puntów, aby wykręcić jak najlepszą średnią.
jak w każdej dziedzinie życia także w żużlu są układy i układziki no i jeśli lublin w nich nie jest to chyba nie wina rzeszowa prawda?
odnośnie goscia o ksywie "jasiek" - nie mówię że nie zna się facet na żużlu ale było on związany z tygodnikiem żużlowym który trudno nazwać obiektywną gazetą
jeśli w każdym numerze pisma panowie szymkowiak i lipki czepiają się na paru stronach p.Kaczmarka to nie jest to na pewno gra fair
ja wiem że Wam-kibicom z lublina to pasuje ale proszę o obiektywizm
p.Kaczmarek nie zasłuzył sobie na takie traktowanie zarówno w prasie jak i na forach klubowych .ma facet swój specyficzny styl działania ale to nie powód żeby go obrażać
ciekawe co będziecie pisać jak lublin wygra z rzeszowem np.55-35 a p.Fyda bedzie sędziował bezbłędnie zawody???
odnośnie goscia o ksywie "jasiek" - nie mówię że nie zna się facet na żużlu ale było on związany z tygodnikiem żużlowym który trudno nazwać obiektywną gazetą
jeśli w każdym numerze pisma panowie szymkowiak i lipki czepiają się na paru stronach p.Kaczmarka to nie jest to na pewno gra fair
p.Kaczmarek nie zasłuzył sobie na takie traktowanie zarówno w prasie jak i na forach klubowych .ma facet swój specyficzny styl działania ale to nie powód żeby go obrażać
ciekawe co będziecie pisać jak lublin wygra z rzeszowem np.55-35 a p.Fyda bedzie sędziował bezbłędnie zawody???
Kenny a co KOstek miał powiedziec? "Odpuściliśmy mecz bo tak ustalili na górze" No nie rób sobie jaj.Pisnąłby słowo i o jeździe w ekstralidze w barwach Wybrzeża mógłby zapomnieć.
Nie no gratuluje podejścia do sportu, widać,że nie tylko Marni działacze myślą takimi kategoriami.
alansmith pisze:jak w każdej dziedzinie życia także w żużlu są układy i układziki no i jeśli lublin w nich nie jest to chyba nie wina rzeszowa prawda?
Nie no gratuluje podejścia do sportu, widać,że nie tylko Marni działacze myślą takimi kategoriami.
Gelo pisze:Wertując wątek zauważyłem, że coś przeoczyłem. Mianowicie skąd wiedziałem o ścieżkach? Otóż było je widać z trybuny!
Teraz to Ty żartujesz. Wystarczy że polewaczka przejedzie jednym torem dwa razy i robi się bardziej mokra ścieżka. A tor musiał być zlany wodą. Poza tym jak to się stało, że to co Ty widziałeś jak na dłoni z trybun było niewidoczne dla zawodników? Nic nie stało na przeszkodzie żebyś ich zabrał ze sobą i pokazał którędy mają jechać.Może trenerem powinieneś zostać.
To ja już na stówę ostatni raz w kwestii toru. Nie wiem jak jest u Was, kiedy polewaczka dwa razy przejedzie. U nas jeśli są jakiekolwiek kałuże na torze to co najwyżej w wyniku deszczu nigdy polewaczki! Potem na tor wyjechały traktory itp i ścieżki zniknęły. I był luz. Dopiero po powrocie do Rzeszowa dowiedzialem się, że to nie z inicjatywy lublinian tylko Kaczmarka! Na temat dziur nie mogę się wypowiedzieć. Na torze przecież nie byłem. Podczas samego meczu ich już nie było.
alansmith pisze:jak w każdej dziedzinie życia także w żużlu są układy i układziki no i jeśli lublin w nich nie jest to chyba nie wina rzeszowa prawda?
Czyli idąc dalej tym tokiem myślenia, to nasza wina, że Kaczmarek namiszał w Lublinie. Mogliśmy przecież to my go "wynająć".
Może panowie z Tygodnika Zuzlowego mają na sercu dobro żużla i za pomocą prasy chcą pokazać syf jaki Kaczmarek robi w tym sporcie.
Mogę się założyć, że nikt z Rzeszowa nie będzie narzekał na sędziego.
-
abi
Kenny pisze:istred pisze:Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -
Dlaczego tylko Wy macie problemy z naszym torem ?
A zastanawiałeś się może, czemu tylko z Waszym?
A "Szak" może się nie zgadzać. Słoma wychodzi tak czy inaczej.
Hehehhe, widać, że się już zirytowałeś, bo zaczynasz być wyjątkowo chamski
"Robert Kościecha (Lotos Wybrzeże Gdańsk) 11 punktów:
- Chcemy jechać do ostatniego meczu i biegu. Przynajmniej ja chcę każdy bieg wygrywać. Nie ma żadnego odpuszczania, żadnych układów. Trzeba jeździć fair do końca sezonu."
Czasem nie należy wierzyć w niezdementowane informacje, a jak ktoś tłumaczy, że przynajmniej on jest w porządku, za innych nie ręczy to może być coś na rzeczy.
- Chcemy jechać do ostatniego meczu i biegu. Przynajmniej ja chcę każdy bieg wygrywać. Nie ma żadnego odpuszczania, żadnych układów. Trzeba jeździć fair do końca sezonu."
Czasem nie należy wierzyć w niezdementowane informacje, a jak ktoś tłumaczy, że przynajmniej on jest w porządku, za innych nie ręczy to może być coś na rzeczy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Kenny pisze:Gelo pisze:I tu właśnie jest punkt zapalny między Rzeszowem a Lubliniem. Więc ci wyjaśnie - Rzeszów nie prawa mieć żadnych życzeń. Wszyscy jeżdżą na równych zasadach. I jeszcze raz powtórzę - Wasz klub nie jest świętą krową w polskim żużlu. Prawem gospodarza jest przygotować tor po swojemu. Jeżeli tego nie rozumiecie, widocznie nie nadajecie się do tego sportu.
Tak tu jest punkt zapalny. I tu się kompromitujesz swoim tokiem myślenia. Gdyby tak było jak Ty piszesz, preparowanie torów byłoby dozwolone, a tak na szczęście nie jest. Gospodarz ma prawo przygotować tor po swojemu, ale jego OBOWIĄZKIEM jest, by ten tor był przy tym regulaminowy!:
jeśli ktoś sie tu kompromituje to raczej nie Gelo.
nie ma sie co rozpisywać bo do niektórych nie dociera fakt iż tor w Lublinie jest regulaminowo przygotowywany.
przy okazji przypomniały mi sie słowa jednego z Rzeszowiaków piszących iż naszym brak profesjonalizmu bo nie jada na twardym oraz słowa innego który stwierdził wprost że celem przytargania ze soba kaczmarka było "utwardzenie"toru.
pozostaje mieć nadz. że nasi bedą tak zdeterminowani i przygotowani do meczów że jakiekolwiek nieuczciwe zagrywki przeciwnika na nic się zdadzą
Albo zróbmy chłopakom z Rzeszowa taki betonik, jakiego jeszcze nie widzieli
Wtedy będą kazali troszkę go zmiękczyć zeby sobie zębów nie powybijać o kierownicę na łukach
Śmiać mi się chce już z tego wszystkiego. Żadne argumenty nie docierają. A sprowadzenie Kaczmarka do Lublina to było zdaniem Rzeszowiaków zagranie jak najbardziej czyste i fair. Może jeszcze zaczną pisać, że ten debil przyjechał jedynie z kurtuazyjną wizytą...
Jak zabraknie rzeczowych argumentów to pewnie i na tym się skończy he he
Śmiać mi się chce już z tego wszystkiego. Żadne argumenty nie docierają. A sprowadzenie Kaczmarka do Lublina to było zdaniem Rzeszowiaków zagranie jak najbardziej czyste i fair. Może jeszcze zaczną pisać, że ten debil przyjechał jedynie z kurtuazyjną wizytą...
Jak zabraknie rzeczowych argumentów to pewnie i na tym się skończy he he
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
abi
No właśnie, czy ktoś z Rzeszowa może mi wyjaśnić, dlaczego zabieraliście ze sobą Kaczmarka? I dlaczego właśnie jego? Czy dlatego, że wiadomo powszechnie, że temu panu nikt się nie sprzeciwi? A jeżeli nawet na torze były koleiny, to nie powinien ów "obserwator" kazać je zlikwidować? Bo zdaje się, że kazał tor utrwardzić, a nie zlikwidować ścieżki.
Jeżeli gdzieś na tych 16 stronach jest odpowiedź na te pytania, to sorky.
Aha, żeby była jasność. Ja nie kwestionuję nędznej jazdy naszych zawodników podczas tego meczu. Nie wiem co by było, gdyby tor nie był rzeszowski. Ja tylko chcę wiedzieć, po co rzeszowskim zawodnikom był potrzebny na tym meczu adwokat w osobie pana K.
Jeżeli gdzieś na tych 16 stronach jest odpowiedź na te pytania, to sorky.
Aha, żeby była jasność. Ja nie kwestionuję nędznej jazdy naszych zawodników podczas tego meczu. Nie wiem co by było, gdyby tor nie był rzeszowski. Ja tylko chcę wiedzieć, po co rzeszowskim zawodnikom był potrzebny na tym meczu adwokat w osobie pana K.
-
abi
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Cytowanie tutaj wywiadów z zawodnikami Wybrzeża nie ma najmniejszego sensu. Kto sie jawnie przyzna w prasie, że sprzedał dany mecz i wyjątkowo spręży się w innym? Nikt.
Moim zdaniem Rzeszów i Lublin to drużyny o bardzo zbliżonym poziomie. Dlatego skoro Rzeszów dowalił wybrzeżowi do 36 to i my również powinniśmy wygrać w podobnym stosunku. A jeśli przy pełnej mobilizacji naszych zawodników Gdańsk i tak nas powiezie to sprawa jest oczywista. Układy zrobiły swoje.
W tej chwili Wybrzeże ma awans pewny i naprawde śmiech mnie ogarnia, gdy słyszę, że tamci zawodnicy mają ambicje i zamiar jechać na 100% do końca sezonu. Każdy z nich odjechał w karierze pewnie kilkaset zawodów, ale spręży się jak nigdy właśnie na końcówke sezonu? I to akurat teraz? Nie wierze.
Pozdr.
Moim zdaniem Rzeszów i Lublin to drużyny o bardzo zbliżonym poziomie. Dlatego skoro Rzeszów dowalił wybrzeżowi do 36 to i my również powinniśmy wygrać w podobnym stosunku. A jeśli przy pełnej mobilizacji naszych zawodników Gdańsk i tak nas powiezie to sprawa jest oczywista. Układy zrobiły swoje.
W tej chwili Wybrzeże ma awans pewny i naprawde śmiech mnie ogarnia, gdy słyszę, że tamci zawodnicy mają ambicje i zamiar jechać na 100% do końca sezonu. Każdy z nich odjechał w karierze pewnie kilkaset zawodów, ale spręży się jak nigdy właśnie na końcówke sezonu? I to akurat teraz? Nie wierze.
Pozdr.
abi pisze:Kenny pisze:istred pisze:Odpowiedzcie mi Rzeszowianie na jedno proste pytanie -
Dlaczego tylko Wy macie problemy z naszym torem ?
A zastanawiałeś się może, czemu tylko z Waszym?
A "Szak" może się nie zgadzać. Słoma wychodzi tak czy inaczej.
Hehehhe, widać, że się już zirytowałeś, bo zaczynasz być wyjątkowo chamskiArgumentów brakuje?
Tak, zirytowałem się, ale wiesz w ogóle o co? Mam taką zasadę, że jeśli na coś odpowiadam, to wertuję wątek wcześniej, aby na pewno złapać odpowiedni kontekst. Czy Ty złapałaś, to nie wiem. Bo jeśli się zirytowałem, to na pewną głupkowatą odpowiedź jednego z tutejszych adminów. I jego tyczyła słoma z butów. A chyba nie wymagasz ode mnie, że będę stawiał argumenty świadczące o czyimś poziomie? Co to za dyskusja? Jaki jest koń każdy widzi, a Ty sprawdź. A może chodziło Ci o coś zupełnie innego?
Pytając o Kaczmarka, stawiasz ten problem po raz 25. Ale skoro pytasz, to w skrócie: Stal zażyczyła sobie na mecz obserwatora, by ten nie dopuścił, by mecz rozgrywany był na dziurawym torze, co ponoć do tego meczu było u Was częste. Stal wolała się zabezpieczyć przed nieczystymi numerami Stachyry i miała do tego pełne prawo. Więcej na ten temat pisze Weslake kilka stron wcześniej w tym wątku.
Pozdrawiam!
Ps. Ścieżki to moja osobista obserwacja, bo IMO tor powinien być polany wszędzie tak samo.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2004, o 21:11 przez Kenny, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
- Proboszcz_Dobrodziej
Józki zawsze były znane ze swojej zdradzieckiej natury. Jest na to wiele przykładów w powszechnej historii, ale i w historii żuzla. Nieraz sie zdarzało,że ukraińcy robili jakies matactwa, ale ,na szczęscie zazwyczaj te wałki prędzej czy później obracały sie przeciwko nim. Niech przypomne tutaj chociażby ustalenie meczu z Unia Tarnów na godz 11, żeby zagraniczny Unii nie zdązył (zdążył,a józki dostały w cire). Mam szczerą nadzieje,że matactwo józków sie nie powiedzie,i ze nie wejdą do barażów.Osobiście chciałbym,żeby Lublin był w barażach,a moze i wszedł do extraklasy.Zawsze lubiłem wyjazdy do Lublina,bo macie fajny stadion (dobra widoczność na tor) i bar z browarkiem na stadionie. Nie lubie tylko zdradzieckiego sprzedawcy kiełbasek u was na stadionie, bo kiełbaski ma nieświeże! Wracając do józków, to proponuję,żebyzebrać ich wszystkich w wielkim silosie na zboże, jeden na drugim. Nastepnie przez dziurkę ze szlaufa wpuścic im tam trochę cyklonu-B i ich troszke podtruć.Nie wszystko na raz, pomału, tak,aby sie męczyli.NBastepnie przez klapę w dachu proponuje jeszcze półżywych józków zalać betonem
Moi drodzy parafianie
Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare
Bym mógł wozić czarną dupe
moim nowym JAGUAREM
UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!
Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare
Bym mógł wozić czarną dupe
moim nowym JAGUAREM
UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!
- Jasiek_Sydney
- Kontakt:
Nieraz sie zdarzało,że ukraińcy robili jakies matactwa, ale ,na
szczęscie zazwyczaj te wałki prędzej czy później obracały sie przeciwko
nim. Niech przypomne tutaj chociażby ustalenie meczu z Unia Tarnów na
godz 11, żeby zagraniczny Unii nie zdązył (zdążył,a józki dostały w cire).
Nooo, Lublin tez nie byl taki czysty. Ja tylko przypomne rok 1994 i slynny
mecz Apator - Motor wygrany przez lublinian 45-44. Dzieki temu pozniej
utrzymali sie w ekstraklasie.
Jesli chodzi o matactwa Rzeszowa, to bez watpienia najslynniejsze (obok
tej godziny 11 rano) bylo to z 1984 roku, kiedy zremisowali z Unia Leszno,
przegrywajac 25-41 po 11 wyscigach, a Mariusz Okoniewski hamowal
nogami by nie wyprzedzic Antoniego Krzywonosa, ktoremu zerwal sie
lancuch.
Ciekawe, kto pamieta, ze owym obcokrajowcem, ktory mial nie zdazyc na
zuzel, byl Simon Wigg i na tamtym wlasnie meczu ustalil rekord toru
66,47 sekundy, ktory trzymal sie przez 6 lat.
Regards from Sydney
Jasiek
Jasiek