Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów 53:37 (92:88)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

Re: Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów 53:37 (92:88)

#401 Postautor: Dragon_Juventino » 28 września 2022, o 19:47

Torsen pisze:
Dragon_Juventino pisze:Ja żyje na euforii :) przepiękne uczucie... Nic mnie nie denerwuje. Nic :)

Kolega, widzę, kawaler...

Taaa :) dyszka po ślubie :p ale siedzimy w tym razem to wiesz :)
Obrazek

Flagg
Trener

#402 Postautor: Flagg » 28 września 2022, o 21:09

Aropo finału i szkółki to przypominała mi się jedna sytuacja z finału. Wiadomo jak wyglądała kwestia wejścia na stadion i zajmowania miejsc. Nam udało się zająć miejsca na samym koncu stadionu, w ostatnim sektorze i to w dolnych rżędach (3-4 rzad od dołu) tuż przy tej betonowej rynnie po której sie wchodzi/schodzi. o jakimś czasie w te okolice dotarł chłopak ok kulach w koszulce i dresie Motoru, wyglądał dość "znajomo". Spytał się jednej laski, która zajałęa miejsca w dwóch dolnych rzędach czy jest jakies wolne miejsce. Ta mu wskazala jedno, w ostatnim, dolnym. I tam sobie grzecznie usiadł. O sytuacji zapomniałem, aż po meczu, siedząc na deptaku zauwazyliśmy tego samego chłopaka. Po krótkiej rozmowej okazało się, że to...Janek Młynarski.

I teraz zachodzę w głowę, dlaczego zawodnik klubu, chodzący o kulach, musiał popierdalać przez cały stadion żeby sobie usiąść Niestety, wtedy na deptaku zaomniałem się Janka o to spytać. Nie mógł wejsc do parku maszyn? Nie mogł obserwowac meczu z tych miejsc, z których robią to inni zawodnicy i sztab? Nikt nie załatwił zawodnikowi miejsca na trybunie krytej.sektorze VIP? Nie wiem, nie chce wydawać wyroków, ale przyznam, że było to strasznie dziwne.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#403 Postautor: Saint » 28 września 2022, o 21:21

https://youtu.be/M1RySqkv7_8
Mega…
Mozna zobaczyc ile Domin znaczy dla tego zespolu …
I czy Maks jest naprawdę poza druzyna i mu nie zalezy ..
i chyba co do MM stracilem wszelkie nadzieje … tu go nie ma z nimi, jest troche obok.
No i cholernie szkoda tej ekipy …
I widać co BZ może przyniesc …
Ja ma swieczki w oczach …
I Jarek - co za gosc .. ta pewnosc siebie
Ostatnio zmieniony 28 września 2022, o 21:44 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

blajar
Trener

#404 Postautor: blajar » 28 września 2022, o 21:39

Saint pisze:https://youtu.be/M1RySqkv7_8
Mega…
Mozna zobaczyc ile Domin znaczy dla tego zespolu …
I czy mals jest na prawde poza druzyna i mu nie zalezy ..
i chyba co do MM stracilem wszelkie nadzieje … tu go nie ma z nimi jest troche obok.
No i cholernie szkoda tej ekipy …
I widać co BZ może przyniesc …
Ja ma swieczki w oczach …
I Jarek - co za gosc .. ta pewnosc siebie

Co do MM to M. Musiał podczas transmisji ze Szwecji sprzedał info, że MM nie tylko użyczył Maksymowi sprzętu, ale też zasuwał na tygodniu przed weekendem finałowym do Lublina w przerwach między rehabilitacjami, żeby pomóc ten sprzęt ustawić i wspomóc Drabika na treningach. Także szacunek przeogromny i wdzięczność za to, co dla tej drużyny zrobił. Zaczynał jak primabalerina i sfochowana nastolatka, zmienił się z czasem w kapitana pełną gębą.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#405 Postautor: Saint » 28 września 2022, o 21:42

Odnioslem się tylko do filmu.. tu byl niewidoczny. Ale za sprzet i pomoc … respect. Mi jest przeogromnie zal MM i Maksa. BZ za Grisze plus Banbor… i bylaby ekipa z która mozna kraść … zlote medale

Flagg
Trener

#406 Postautor: Flagg » 28 września 2022, o 21:47

Przecież Domin z Bartkiem rozpiera***lą tą "szatnie" w drobny mak. Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Mieć dwóch takich gości, to reszta będzie tylko siedzieć, słuchać, grzecznie się stosować i 5:1 wozić :D

Ponoć w serialu Dryly i Dziopy ma być jeszcze wyraźniej widać ile Domin znaczy w parku maszyn
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzysiekS
Senior

#407 Postautor: KrzysiekS » 28 września 2022, o 21:53

grzesieck pisze:o 20 na kanale YT PGE Ekstraliga kulisy niedzielnego meczu, zajawka wyglada obiecujaco
https://www.youtube.com/channel/UCS2Uvw ... grg/videos

-Maks jest najszybszy. Zdecydowanie....
-Najlepiej doklejony 1,2sek różnicy.
W tle ktoś. -To jest przepaść.
Kuciapa -Maks co masz założone?
-Nie wiem ....eeee..... Nie naprawdę nie wiem.
Na chwilkę zapadła taka krępująca cisza.
Tak oto życie samo napisało epilog do rozważań nad odejściem Drabika....

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#408 Postautor: dannie » 28 września 2022, o 21:57

Ale oglądałeś całość? Widać od początku jak Maks pyta mechaników Mikkela jak ma jechać na sprzęcie Michelsena, jak on się zachowuje itd. Nie znał tego silnika i dał im wolną rękę, żeby robili tak, aby było dobrze. Tuż po słowach, które zacytowałeś Drabik od razu dodał, że już pójdzie do mechanika, ustali i od razu przekaże info pozostałym.

Akurat na tym filmie widać ze strony Maksa normalna, zespołową współpracę. Później m.in. pyta Jarka i Kuberę jak startowali.

Widać, że jemu też zależało.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#409 Postautor: Kargolo » 28 września 2022, o 22:00

Ale to już było widać właściwie w każdej kuchni meczu z udziałem Motoru.
Dominik to naturalny przywódca. Żyje z drużyną, na torze jeździ mega parowo, a w parkingu podpowiada kolegom jak może. Na nim trzeba budować przyszłość Motoru. Wydaje się, że ten gość nie ma wad jako zawodnik.

Do tego jego chemia z Jarkiem Hampelem. Jak ktoś mnie spyta o pierwsze skojarzenie z tym mistrzowskim sezonem to odpowiem Domin z Małym na 5:1. Nie wiem ile tych podwójnych zwycięstw razem przywieźli (Flagg będzie miał długie jesienne i zimowe wieczory żeby to podliczyć ;) ) ale jakoś ten obrazek mi się wrył w głowę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#410 Postautor: Flagg » 28 września 2022, o 22:10

blajar pisze:Co do MM to M. Musiał podczas transmisji ze Szwecji sprzedał info, że MM nie tylko użyczył Maksymowi sprzętu, ale też zasuwał na tygodniu przed weekendem finałowym do Lublina w przerwach między rehabilitacjami, żeby pomóc ten sprzęt ustawić i wspomóc Drabika na treningach. Także szacunek przeogromny i wdzięczność za to, co dla tej drużyny zrobił. Zaczynał jak primabalerina i sfochowana nastolatka, zmienił się z czasem w kapitana pełną gębą.
Eeee, coś Musiał koloryzuje.
Przecież pierwszy mecz finałowy był w niedzielę, a potem w środę mieliśmy finał DMPJ w Lublinie. I na torze do środy leżała plandeka. Po DMPJ znów zalożyli plandekę i leżała przez tydzień, aż do czwartku. Zresztą w tym czasie w Lublinie niemal codziennie padało. Z tego co wiem, to Maks przyjechał do LUblina w środę, choć...mu powiedziano, że ma być w czwartek, bo w środę będzie padać i nie będzie treningu. No i nie było. Wszyscy zjechali się na trening w czwartek. A w piątek MIkkel z Dominem byli w Pardubicach.

To niby kiedy ten MM jeździł do Lublina i pomagał dostroić silnik, jak na torze cały czas była plandeka i padał deszcz? :D Jedyny dzień to czwartek przed finałem, gdy wszyscy przyjechali na trening.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#411 Postautor: Gelo » 28 września 2022, o 22:13

Musiał mial wyz w poniedziałek ale jak zwykle pieprzy głupoty. Od dwóch lat tatuś prowadzi go za rękę na żuzel. Niewiele wie niestety

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#412 Postautor: Saint » 28 września 2022, o 22:13

KrzysiekS pisze:
grzesieck pisze:o 20 na kanale YT PGE Ekstraliga kulisy niedzielnego meczu, zajawka wyglada obiecujaco
https://www.youtube.com/channel/UCS2Uvw ... grg/videos

-Maks jest najszybszy. Zdecydowanie....
-Najlepiej doklejony 1,2sek różnicy.
W tle ktoś. -To jest przepaść.
Kuciapa -Maks co masz założone?
-Nie wiem ....eeee..... Nie naprawdę nie wiem.
Na chwilkę zapadła taka krępująca cisza.
Tak oto życie samo napisało epilog do rozważań nad odejściem Drabika....

Paskudna manipulacja w stylu obecnych mediów… obejrzaleś dalej ..?
„Nie wiem, ale (imie mechanika) wie wszystko … Trener, zaraz sie dowiem i Ci przekaże … „
Tego już nie „dooglądałeś”? Czy bylo sprzeczne z tezą, ktorą chciales udowodnić … ?

Ge(L)o
Trener

#413 Postautor: Ge(L)o » 28 września 2022, o 22:14

Zapisały się chłopaki w historii. Od niedzieli jestem szczerze wzruszony, a tu jeszcze taki materiał. Dobra drużyna, niestety od nowego roku całkiem inna. Maks to jest fajny gość. Padło na forum spod mojej klawiatury pod jego adresem wiele słów, których żałuję i przepraszam. Nie zasłużył na takie słowa od podrzędnego kibica. Mam nadzieję, że mu w domu pomogą z jego problemami.
Hampel, Kubera i Cierniak to nasze chłopaki. Oby zdrowie i pieniądze pozwoliły jak najdłużej startować w żółto biało niebieskich barwach.

No i mistrz wszechświata znów miał jakiś problem z decyzją sędziego w 14 i coś zapiszczał po swojemu. Ale mistrzuniu, jako się rzekło jakiś czas temu "żółty wypad". Dobro i "dobre" wróżby wracają po czasie, niespodziewanie.

blajar
Trener

#414 Postautor: blajar » 28 września 2022, o 22:14

Trening na pewno był w czwartek i w piątek, więc nie wiem :) Pisze tylko o tym, co usłyszałem podczas #szwedzkistoł :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#415 Postautor: Saint » 28 września 2022, o 22:21

Ge(L)o pisze:Zapisały się chłopaki w historii. Od niedzieli jestem szczerze wzruszony, a tu jeszcze taki materiał. Dobra drużyna, niestety od nowego roku całkiem inna. Maks to jest fajny gość. Padło na forum spod mojej klawiatury pod jego adresem wiele słów, których żałuję i przepraszam. Nie zasłużył na takie słowa od podrzędnego kibica. Mam nadzieję, że mu w domu pomogą z jego problemami.
Hampel, Kubera i Cierniak to nasze chłopaki. Oby zdrowie i pieniądze pozwoliły jak najdłużej startować w żółto biało niebieskich barwach.

No i mistrz wszechświata znów miał jakiś problem z decyzją sędziego w 14 i coś zapiszczał po swojemu. Ale mistrzuniu, jako się rzekło jakiś czas temu "żółty wypad". Dobro i "dobre" wróżby wracają po czasie, niespodziewanie.

Jeśli szczere przeprosiny to szacun … z Twojej klawiatury to duża - pozytywna - niespodzianka;) Jeśli szydera.. ? Nie .. nie możliwe z ust prawdziwego Kibica :) pozdr.

Szkoda Maksa podwojnie … Motor to na prawde swietne miejsce na odbudowe.. a boje sie, że klimat Czestochowy nie pomoże …

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#416 Postautor: Cooper » 28 września 2022, o 22:33

Jeśli patrzeć na atmosferę i sposób komunikacji to Drabika nie szkoda. Opierając się na tych kulisach to widać, że średnio pasuje i on, i jemu. Zmiana na Zmarzlika to będzie plus dla "naszych chłopaków" czyli Hampela, Kubery i Cierniaka. I to jest fajny, "czujący się" kręgosłup tej drużyny, oby na lata.

Holder się pewnie też wpasuje jak to Kangur, choc w naszej drużynie chyba nie za bardzo jest potrzeba "rozrywkowców", a Fast Freddie to 100% pro, więc nie czuję problemu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#417 Postautor: Kargolo » 28 września 2022, o 22:36

Ge(L)o pisze:No i mistrz wszechświata znów miał jakiś problem z decyzją sędziego w 14 i coś zapiszczał po swojemu.

"Jak miał jechać bez szprych?!"

Fakt, nie mógł jechać bez szprych. Tyle, że stracił je z własnej winy, czego Bartosz i Stanisław jakoś nie zauważyli.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#418 Postautor: Cooper » 28 września 2022, o 22:38

Oj sami gwiżdżecie jak sędzia naszego słusznie wykluczy a dziwicie się że Zmarzlik, kapitan drużyny której ucieka złoto, w emocjach komentuje. Bez przesady.
Ostatnio zmieniony 28 września 2022, o 22:39 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#419 Postautor: tezetomaniak » 28 września 2022, o 22:39

Ge(L)o pisze:No i mistrz wszechświata znów miał jakiś problem z decyzją sędziego w 14 i coś zapiszczał po swojemu

Weź rozbieg, tak ze 20 metrów i pierdolnij głową w ścianę :)

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#420 Postautor: Saeyl » 28 września 2022, o 22:43

Kargolo pisze:
Ge(L)o pisze:No i mistrz wszechświata znów miał jakiś problem z decyzją sędziego w 14 i coś zapiszczał po swojemu.

"Jak miał jechać bez szprych?!"

Fakt, nie mógł jechać bez szprych. Tyle, że stracił je z własnej winy, czego Bartosz i Stanisław jakoś nie zauważyli.

Przecież jakby to naszemu wypruli szprychy to by takie same odczucia były w naszym teamie ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#421 Postautor: Torsen » 28 września 2022, o 22:53

Cooper pisze:Jeśli patrzeć na atmosferę i sposób komunikacji to Drabika nie szkoda. Opierając się na tych kulisach to widać, że średnio pasuje i on, i jemu. Zmiana na Zmarzlika (...)

To raczej fałszywa alternatywa - Zmarzlik nie przychodzi, by zmienić Maksa. On tu przychodzi na swoje miejsce, które Kępa przygotował mu 4 lata temu.
Dowaliliście się do faceta - nie mówię o Tobie osobiście Cooper - że aż zęby bolą. Że zlewa fanów, że wycofany, że nie zależy mu na wyniku drużyny. A tu proszę: zonk, zonk, zonk. No, to że dziwny, pewnie "ciepły". I nie mówi kurwa.
No ludzie, Mikkelowi też bliżej do języka literackiego, niż budowlanego - tyle, że mówi w obcym języku, więc różnica nie bije po oczach. Drabik jest inny niż większość i wiadomo to od dawna. Z tą innością będzie mu trudno w każdej drużynie. Czy drużyna Motoru na tej inności traciła, trudno mi powiedzieć, ale szczerze wątpię.
Warto też zauważyć, że jak Drabik dostał sprzęt od Mikkela, to pyknął 10+2, a jak Woźniak dostał sprzęt od Bartka, to pyknął karambol.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#422 Postautor: Gelo » 28 września 2022, o 23:04

Heh gdybym to napisał ja już byłoby jechane że Gelo za Mastersem :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#423 Postautor: Saint » 28 września 2022, o 23:06

Torsen jak zwykle w sposób perfekcyjny werbalizuje moje myśli nieuczesane … a teraz kij w mrowisko … jakby „teoretycznie”coming out zrobił teraz Maks to 90% by nagle zaczęło go „wspierać” bo przecież nie można być „nietolerancyjnym” ..
Gość wyglada jakby się urodził na motocyklu …. Prezes który „zwróci” Mu fun z jazdy .. wygra Zmarzlika II …
Jestem niemal pewny, że to nie jest „Świąty” Michał.. Może czas dla niektórych zaczac patrzeć na „żużloków” przez pryzmat indywidualności a nie „utartego” wzorca .. jedynego słusznego. Nie każdy bedzie ekspresyjny jak Domin, elokwentny jak Hampel, albo zawsze najszybszy jak BZ …

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#424 Postautor: Cooper » 28 września 2022, o 23:11

Kargolo pisze:
Do tego jego chemia z Jarkiem Hampelem. Jak ktoś mnie spyta o pierwsze skojarzenie z tym mistrzowskim sezonem to odpowiem Domin z Małym na 5:1. Nie wiem ile tych podwójnych zwycięstw razem przywieźli

Jak nic nie pomyliłem to 13. Ale też 5 razy dostali podwójnie.

Co do chemii - myślę, że podobna albo i większa będzie Kubery z BZ95, a i Jarek z każdym z nich będzie happy, co zresztą można zobaczyć w Lejonen.

Torsen pisze:To raczej fałszywa alternatywa - Zmarzlik nie przychodzi, by zmienić Maksa.

No oczywiście, że nie tak dosłownie.

Warto też zauważyć, że jak Drabik dostał sprzęt od Mikkela, to pyknął 10+2, a jak Woźniak dostał sprzęt od Bartka, to pyknął karambol.

Nom, warto też zauważyć, że Drabik na tym sprzęcie pojechał 24 okrążenia w meczu plus drugie tyle na treningach, a i tak przykasztanił wstydliwe 0 za Hansenem, a Woźniak ujechal okrążenie bo mu szprychy wypadły, ale to pewnie nieistotne szczegóły dla tego porównania :)
Ostatnio zmieniony 28 września 2022, o 23:22 przez Cooper, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#425 Postautor: niespokojny » 28 września 2022, o 23:14

Dostał sprzet. I na tym bym zakonczyl. Potencjał ogromny ale chłopak nie zyje tym co robi, sam podczas sezonu stwierdzil ze jazda nie sprawia mu przyjemnosci. A robil wtedy dwucyfrowki. Mam wrazenie ze to lubelskie kibicowskie szalenstwo tez mu srednio odpowiada. Poza tym pozbył sie "starego" z klubu do ktorego przechodzi, wiec "dosyc duzo" zrobil zeby zmienic barwy. Juz nie wspomne o trudnosciach z wywiadami, wyjazdami integracyjnymi, odwiedzaniem sponsorow itp. itd.

Talent to nie wszystko. Psychika tez jest niesamowicie wazna w sporcie. Drabik zmienil sie bardzo mocno i moim zdaniem przeszkadza mu to w odnoszeniu sukcesow. Poza tym ta sytuacja z ojcem... cos mi swita w głowie ze to Sławomir z Najmanem pojechali błagać Kowalskiego o wspołprace przekonujac go... pasja do boksu. Z tego moga tez wynikac te problemy ze sprzetem Maksa, choc na Kowalskim meczyli sie wszyscy oprocz BZ ktory sobie na jego silnikach zdobyl MŚ.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych