Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Michael

#401 Postautor: Michael » 24 września 2005, o 15:39

Doprawdy smieszne jest to co piszesz o tym "FINALE"...
Zdobyl tam jedne 3 punkty jadac na slabiutenkiego Buczka...zauwaz fakt ze jechal na swoim torze do ktorego kazdy tarnowianin jest perfekcyjnie spasowany...a na wyjazdach jest po prostu zerem...
Wiec jakby mial u nas jezdzic to pierwsze mecze tez bylyby wyjazdowe.

Ale niech turniej rozsadzi i jutrzejszy mecz prawde na temat Burzy i Fijalkowskiego(zaznaczam ze Darek jest po kontuzji i moze nie bardzo sie jescze czuc).

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#402 Postautor: Speedway » 24 września 2005, o 15:48

Faktem jest jednak że raz pokonał Sawine i Robackiego. (Bieg III)

Michael

#403 Postautor: Michael » 24 września 2005, o 15:54

:lol: Takie cos to mozesz sobie wsadzic wiadomo gdzie.
Fijalkowski tez pokonal niejednego dobrego zawodnika.

A to ze pokonal robackiego...
oj musisz jeszcze troche przesledzic Ekstralige to uznasz ze Robacki jest takze zerem na wyjazdach...

a Sawina tez nie mial dobrego dnie w tamtym dniu...
wiec odpusc sobie...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#404 Postautor: Speedway » 24 września 2005, o 16:03

Sawina jest jednym z najlepszych krajowców w lidze ze średnią ok 2.00 więc nie przegrywa z byle kim, a co do wyjazdów Burzy to podobnie jest z wieloma zawodnikami w Elidze (Krzyżaniak, Robacki, Drabik, J.Rempała). I Liga to zupełnie co innego i Burza robiłby na pewno sporo punktów

Michael

#405 Postautor: Michael » 24 września 2005, o 16:08

Protasiewiecz tez a jechal slabiutko w Tarnowie a jest jescze wyzej nic Sawka...

Rickardsson jest 6 krotnym mistrzem swiata a przegral z Marcinkowskim...

Gollob zdobyl jedno zero w Bydzi w tym roku a jest "krolem tego toru"...

Kacper wiozl przez 4 kolka Zorro na 3 pozycji...

To jest zuzel i liczy sie dyspozycja dnia a tak sie nieszczesliwie dla Ciebie sklada ze Sawka mial tamten dzien slabszy...
nawet duzo slabszy...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#406 Postautor: Speedway » 24 września 2005, o 16:11

Po co te dywagacje :?: I tak pewnie skończy sie na Frankowie :roll:

Michael

#407 Postautor: Michael » 24 września 2005, o 16:13

No to sobie sam zadales to pytanie bo to ciagnales jak Ci wylozylem kawe na lawe :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#408 Postautor: Regdal » 25 września 2005, o 12:29

Dla mnie temat juniorów jest trzeci w hierarchii ważności.

Ten sezon pokazał jak ważny jest udział w meczu ligowym zawodników młodzieżowych,więc myślę,że nie masz tu racji.Nikt nie chce rozpoczynać meczu od 1:5 w pierwszym wyścigu.Juniorzy to przyszłość każdego klubu żużlowego.Jeśli mówimy o składzie na rok 2006 to jeden z ważniejszych tematów.

Jak do ekstraligi trafią Stachyra z Miesiacem i np. Hlib, dobrych juniorów będzie można policzyć na palcach jednej ręki.

Na obecną chwilę nawet nalepsza wróżka nie wie,a tymbardziej Gelo, którzy z juniorów będą reprezentować kluby ekstra,a którzy pierwszoligowe.

Masz takie samo siano we łbie jak robisz młodemu Klimkowi.

Zapewniam cię ,iż młody Klimek ma swój rozum i ja akurat wpływu na jego zawortość nie posiadam,a swoje aluzje kieruj raczej w stronę jego rodziców, a nie do mnie.

Na podstawie posiadanej wiedzy,(wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze) podjąłem z tobą dyskusję ,która okazała się drogą donikąd.

Aby to uzasadnić przedstawiam ci zestawienie kilka cytatów z twoich apodyktycznych wypowiedzi,o języku który prezentujesz już nie wspomnę.Znajomość prawidłowej pisowni słowa "sorry" to nie wszystko drogi kolego.

Mało mnie obchodzi co uważasz, przynajmniej na razie.

Chłopcy to stoją pod budką z piwem.

Masz takie samo siano we łbie jak robisz młodemu Klimkowi.

meesha
Trener
Kontakt:

#409 Postautor: meesha » 25 września 2005, o 12:44

Regdal pisze:Na podstawie posiadanej wiedzy,(wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze)

O kurka :!: :) To on już nawet ma preferencje w stosunku do partnera w parze :lol: :lol: :lol: Niechże ten chłopak zda najpierw tę licencję - wtedy może będzie czas aby się nad takimi rzeczami zastanawiać bo teraz to po prostu pusty śmiech ogarnia jak się coś takiego czyta :lol: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

go!
Trener

#410 Postautor: go! » 25 września 2005, o 12:53

Regdal pisze:
Na podstawie posiadanej wiedzy,(wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze)]

Ktooo?? Kto nie widzi kogo?? Bo się jakoś zagubiłem??
DJ jeszcze licencji nie ma a już za trenerke sie bierze ??
No ja pierd*le

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#411 Postautor: Speedway » 25 września 2005, o 12:54

Regdal pisze:Na podstawie posiadanej wiedzy,(wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze)

:shock: Ciekawe... A można wiedzieć czyj styl jazdy odpowiada naszej gwiazdce :?: Rozumiem że pewnie wolałby mieć w parze Tomka Golloba.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#412 Postautor: mikas » 25 września 2005, o 12:56

Dobre dobre :lol: Rafał Klimek który jeszcze nie zdał licencji juz ma wymagania co do jazdy w parze z konkretnymi zawodnikami :lol:
Co z niego będzie za żużlowiec jeśli nie będzie w parze umiał pojechac z każdym zawodnikiem :?: :!: On ma umieć jechać z każdym i gdybym był trenerem to bym go specjalnie ustawiał z Kacprem (jeśli wróci na tor) niech sie młody Klimek uczy a nie gwiazduje :!:
P.S.Mam coraz większe obawy co do tego, że z Rafała to klasowego zawodnika nie będzie jeśli jego rozwój dalej będzie szedł takim torem :(
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Zulu
Junior

#413 Postautor: Zulu » 25 września 2005, o 13:11

Mikas, kup sobie motocykl, to może Ty będziesz śmigał w tej w tej parze... :D :D :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65254247

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#414 Postautor: mikas » 25 września 2005, o 13:14

Nie dzięki, za stary juz jestem, a poza tym nie mam czasu żeby przepracowac dobrze zime, bo mam inne obowiązki :wink: Niech jeżdzeniem i nauką jazdy zajmą sie Ci, którzy wiążą z tym swoją przyszłość, ja mam zupełnie inny pomysł na życie :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#415 Postautor: Regdal » 25 września 2005, o 13:16

wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze)

Wymagania ?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#416 Postautor: Regdal » 25 września 2005, o 13:19

Zulu pisze:Mikas, kup sobie motocykl, to może Ty będziesz śmigał w tej w tej parze... :D :D :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65254247

Napewno bardziej realnie oceniałbyś poczynania innych.

meesha
Trener
Kontakt:

#417 Postautor: meesha » 25 września 2005, o 13:24

"Znaj proporcjum mocium panie..."

Od ustalania par jest trener a nie adept szkółki :D Jak Rafał pojeździ tyle co np. Jerzy Głogowski to może też kiedyś będzie sam te pary ustalał. Póki co nie ma go nawet na ławce rezerwowych w żadnej drużynie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#418 Postautor: Gelo » 25 września 2005, o 14:05

Ten sezon pokazał jak ważny jest udział w meczu ligowym zawodników młodzieżowych,więc myślę,że nie masz tu racji

Bzdury piszesz kolego - ten sezon nic nie pokazał. Do finału doszedł Ostrów, który miał jednych z najgorszych juniorów w I lidze. A doszedł dlatego, że miał bezbłędnego obcokrajowca i czterech wyrównanych seniorów. Ponieważ nie widzę u nas potencjalnego kandydata na lubelskiego Hliba, pozostaje zachować inne priorytety - wlasnie obcokrajowiec i seniorzy - w tej kolejności.
Na obecną chwilę nawet nalepsza wróżka nie wie,a tymbardziej Gelo, którzy z juniorów będą reprezentować kluby ekstra,a którzy pierwszoligowe.

Podejrzewam, że chodzę na żużel trochę dłużej od Ciebie i wystarczy mi znajomość tematu. Nie muszę być wróżką.
Zapewniam cię ,iż młody Klimek ma swój rozum i ja akurat wpływu na jego zawortość nie posiadam,a swoje aluzje kieruj raczej w stronę jego rodziców, a nie do mnie.

Na podstawie posiadanej wiedzy,(wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze)

No właśnie zestawienie tych dwóch wypowiedzi pokazuje jak na dłoni, że sam nie wiesz co piszesz i sam sobie zaprzeczasz. Dalszą dyskusję uważam w związku z tym za bezpodmiotową. Klimek nie widzi w Kacprze partnera do jazdy w parze - powinieneś dostać nagrodę za wypowiedz roku.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#419 Postautor: Cooper » 25 września 2005, o 14:14

Ale brechta, Regdal, sloma z butow wyszla :lol: :lol: :lol: Gratuluje podejscia.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#420 Postautor: luCas » 25 września 2005, o 14:35

Na podstawie posiadanej wiedzy,(wiem dobrze że Rafałowi nie odpowiada styl jazdy prezentowany przez Kacpra,a co za tym idzie nie widzi go jako partnera do jazdy w jednej w parze)

Proponuje przeniesienie tgo posta do dzialu inne a tam do tematu aleja glupoty lub dowcipy lub kawaly, bo inaczej go traktowac nie mozna :twisted: :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#421 Postautor: Dobromir » 25 września 2005, o 17:10

Buahahaha nie omieszkam i ja wyśmiać tej sentencji buahahaha

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#422 Postautor: Lublin_Fan » 25 września 2005, o 18:59

To jest porównywalne ze słowami Frankowa: "nie wiem, może powinienem wrócić do ekstraligi?".

Gdyby Bogusław Linda jeżdził na żużlu skomentowałby zapewne tamte bzdury tymi słowami: "Klimek, co ty k**** wiesz o jeździe parą..."

P
ozdr.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#423 Postautor: Regdal » 25 września 2005, o 19:07

Bzdury piszesz kolego - ten sezon nic nie pokazał.

Właśnie,że pokazał,- w tym sporcie nadal liczą się przeważnie pieniądze,awans Marmy,Ostrów w barażu,Rybnik trzeci,Gorzów czwarty.Budżety tych klubów mówią same za siebie.
Oprócz pieniędzy ważne czynniki mające wpływ na wyniki to nadal kontuzje i nazwijmy to - szczęście.
Ponadto czołówka 1 ligi (Rzeszów,Rybnik,Gorzów) dysponowała jednak dobrze punktującymi juniorami,jeśli tego nie dostrzegasz to jesteś w wielkim błędzie.

Ostrów, który miał jednych z najgorszych juniorów w I lidze.

Ostrowscy juniorzy prezentowali w tym sezonie średni poziom,a nie jeden z najgorszych.

że miał bezbłędnego obcokrajowca i czterech wyrównanych seniorów.

Nawet taki bazbłędny Karlsson,potrafi dobre występy przeplatać słabymi i zdarzają mu się wpadki w najwazniejszych meczach,(tylko 9 oczek w 6-ciu wyścigach w finale w Rzeszowie).
Jędrzejak owszem,Węgrzyk również,ale Dym i Szczepaniak nie jeździli równo.

pozostaje zachować inne priorytety - wlasnie obcokrajowiec i seniorzy - w tej kolejności.

Owszem,lecz nie wolno zapominać ,że o wyniku decyduje cały zespół - obcokrajowiec,seniorzy i juniorzy dlatego przy ustalaniu składu na sezon 2006 należy o nich w równym stopniu pamiętać.
Nie zapominaj ,że przy wyrównanym potencjale drużyn często o wyniku meczu mogą zdecydować punkty juniorów.

Podejrzewam, że chodzę na żużel trochę dłużej od Ciebie i wystarczy mi znajomość tematu.

Skąd takie podejrzenie i co to ma do rzeczy? Akurat mnie zupełnie nie interesuje twój staż chodzenia na żużel.

Dalszą dyskusję z tobą uważam za bezzasadną ,ponieważ zaraz w odpowiedzi zobaczę twoje kolejne tendencyjne argumenty.Życzę więc powodzenia w dalszym rozumowaniu tematu,ale już bez mojego udziału.

Kalhorn
Junior

#424 Postautor: Kalhorn » 25 września 2005, o 19:31

Dobry występ zanotował w dzisiejszym meczu Norbert Kościuch, zdobywając 9 pkt w 5 startach. Zawodnik ten posiada duży potencjał i z tego co wiem jest niezłym "walczakiem". Uważam, że w przysłym sezonie mógłby być wzmocnieniem dla naszego zespołu (na pozycji seniora). Jedyne czego się obawiam to to, że zawodnik ten często łapie kontuzje.

Co do Michała Ciury nie sądze by był on jakimś znacznym wzmocnieniem. Moim zdaniem zawodnik pokroju Dominiczaka. W licze punkty zdobywa głównie na "trupach", w turniejach indywidualnych również nie błyszczy. Jednak skoro ma startować w Lublinie na kontrakcie zawodowym (jak Dominiczak w zeszłym sezonie) to zawsze lepiej niż zawodnicy świeżo po licencji.

Co sądzicie o pomyśle ściągnięcia do TŻ-u Sławka Drabika?

Awatar użytkownika
Gemeran

#425 Postautor: Gemeran » 25 września 2005, o 19:49

Kalhorn - popieram! Na Kościucha zwracałem już na tym forum uwagę. Limit pecha już wyczerpał. Jeśli tak to może być to materiał na krajowego lidera. I może nawet nie za jakieś ogromne pieniądze. Mam nadzieję, że ten chłopak znajduje się na liście Głogowskiego i klub o niego powalczy.