Obrady GKSŻ 2005 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#451 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2005, o 16:55

Talib pisze:
meesha pisze:
Z tą egzekucją to przesadziłeś :D

A gdyby się jednak okazało, że Franków i Jensen będą jeździć w sezonie 2006 w TŻ Lublin :) ?

To TÅ» Sipma ma o jednego kibica mniej...

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#452 Postautor: luCas » 9 grudnia 2005, o 16:59

Co za roznica, jeden w ta czy w ta :lol: Gelu zrozum, jestes "tylko" kibicem :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#453 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2005, o 17:14

luCas pisze:Co za roznica, jeden w ta czy w ta :lol: Gelu zrozum, jestes "tylko" kibicem :wink:

To że jestem tylko kibicem nie oznacza że pozwolę z siebie kpić dwóm łachom.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#454 Postautor: Talib » 9 grudnia 2005, o 17:38

Gelo pisze:
luCas pisze:Co za roznica, jeden w ta czy w ta :lol: Gelu zrozum, jestes "tylko" kibicem :wink:

To że jestem tylko kibicem nie oznacza że pozwolę z siebie kpić dwóm łachom.

Miałeś na myśli Franka i Jensena, czy też może inną znaną i lubianą dwójkę* ...? :)

* Wolałem nie używać słowa para.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#455 Postautor: dilucio » 29 grudnia 2005, o 17:38

od 2007 roku liga zawodowa!! ekstraliga bedzie powiekszona do 10 zespołow mysle ze to dobra wiadomosc dla naszego klubu

http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... s_id=97024

meesha
Trener
Kontakt:

#456 Postautor: meesha » 29 grudnia 2005, o 17:47

No to pozostaje nam tylko założyć oświetlenie, pneumatyczne bandy i przekształcić klub w spółkę akcyjną i jazda do E-ligi :P :D
Przynajmniej raz decyzja co do kształtu kolejnych rozgrywek zapada w odpowiednim czasie tj. przed startem wcześniejszego sezonu. I za to wielkie brawa :!: Przynajmniej wiadomo o co się gra :idea:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#457 Postautor: bkapusta » 29 grudnia 2005, o 18:09

Szanse na awans wzrosly drastycznie ;-) Modernizacja stadionu i zasad funkcjonowania klubu jest w tej chwili kwestia zycia i smierci. Ekstraliga jest jedyna szansa na rozwoj zuzla w naszym miescie, a ekstraliga 10 zespolowa jest na wyciagniecie reki.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#458 Postautor: kilar » 29 grudnia 2005, o 18:27

Plan modernizacji stadionu jest, wiec z licencja nie powinno byc problemu.
Skoro extraliga ma byc powiekszona do 10 zespolow, to wychodzi na to, ze w tym roku nikt nie spada z niej, a z 1 ligi wchodza dwie druzyny, tak :?:

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#459 Postautor: Marcinex » 29 grudnia 2005, o 18:28

Tak wiec wszystko wskazuje na to ze do ekstraligi z I lgi awansuja 3 pierwsze zespoly, a czwarty pojedzie w barazach z przedostatnim zespolem ekstraligi. Mysle ze miejsce trzecie jest jak najbardziej w naszym zasiegu. Wiec ekstraliga w Lublinie w 2007 jest bardzo realna.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#460 Postautor: boxing » 29 grudnia 2005, o 18:39

Czyli - 2 pierwsze druzyny 1 ligi wchodza automatycznie, a trzecia rozgrywa baraz z ostatnim zespolem e-ligi? Tak czy inaczej - jest o co walczyc, bo teoretycznie najslabsze zespoly e-ligi (Rzeszow, Gdansk - o ile dostanie licencje) wydaja sie w zasiegu czolowki 1 ligi.

Gdyby Gdansk licencji nie dostal - pewnie beda musieli rozwiazac kontrakt z B.Pedersenem. Bez Dunczyka sklad gdanszczan nawet w 1 lidze nie rzuca na kolana. Ciekawe, czy jest opcja awaryjna zastapienia Gdanska innym zespolem - mam na mysli pokonany w barazach Ostrow, choc nie wiem, czy spelnia warunki na uzyskanie licencji? Ostrow ma wystarczajaca mocna pake zeby skutecznie powalczyc w e-lidze, a nam ubylby mocny rywal :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#461 Postautor: jas » 29 grudnia 2005, o 18:40

Marcinex pisze:Tak wiec wszystko wskazuje na to ze do ekstraligi z I lgi awansuja 3 pierwsze zespoly, a czwarty pojedzie w barazach z przedostatnim zespolem ekstraligi. Mysle ze miejsce trzecie jest jak najbardziej w naszym zasiegu. Wiec ekstraliga w Lublinie w 2007 jest bardzo realna.

a przeczytales o tym gdzies czy tak Ci sie wydaje? pytam powaznie, bo to teraz chyba najwazniejsza dla nas kwestia, a w polskim zuzlu na logike raczej nie ma co liczyc :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#462 Postautor: meesha » 29 grudnia 2005, o 18:46

Na logikę to w E-lidze A.D. 2007 wystartują zespoły, które będą spełniać postawione warunki (oprócz odpowiedniej infrastruktury i formy własności również kasę na wykupienie udziałów w Lidze) - jeśli będzie ich mniej niż 10 to może w pierwszym roku przymknie się oko na pewne niedociągnięcia :wink: A jeśli będzie ich więcej niż 10 to prawo do występów w E-lidze uzyska 10 najlepszych spośród drużyn "chętnych i gotowych"...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#463 Postautor: bkapusta » 29 grudnia 2005, o 19:20

Na logike powinno byc tak, ze jedna druzyna z eligi spada [ew. druga po barazach] a trzy [ew. czwarta po barazach awansuja]. Bo jesli ktos przegra lige to MUSI poniesc 'kare'. Kara zdecydowanie jest spadek. Nie widze powodu dla ktorego np. Rzeszow czy Gdansk wozac sie caly sezon w elidze i przegrywajac wszystko i wszedzie mialby zostac 'autmatycznie' w gronie najlepszych. W takim wypadku mozna by sobie odpuscic kompletnie sezon, oszczedzac kase i szykowac sie do walki o utrzymanie w kolejnym sezonie.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#464 Postautor: wojtas » 29 grudnia 2005, o 19:34

Na stronie PZMotu jeszcze nie ma zadnej oficjalnej informacji, a zrodlo Sportowych Faktow, tj. redaktor Polsatu nie uwazałbym za 100% wiarygodne. Takze radzilbym jeszcze troche poczekac. A praktycznie to z obsadą ekstraligi w 2007 bedzie tak jak pisal Meesha, kto ma kase to jedzie a kto nie to dziaduje na zapleczu. W koncu ma byc profesjonalnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
kuper_

#465 Postautor: kuper_ » 29 grudnia 2005, o 19:38

Co to GKSŻ wymyśliło.Teraz połowa polskich żużlowców straci prace.Jak było to zebranie o tym limicie to czy wogóle był ktoś z Lublina.Tak wymyślają.

Co za ....................................

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#466 Postautor: bkapusta » 29 grudnia 2005, o 19:43

Jakos mnie nie martwi ze jakies lapsy nie maja pracy. Jestes dobry: masz prace. Nie wytrzymujesz konkurencji: moze pora przerzucic sie na bierki?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
papi
Trener

#467 Postautor: papi » 29 grudnia 2005, o 20:29

szkoda, ze nie podali jak dokladnie bedzie z systemem spadkow i awansow :roll: Jednak przypuszczam, ze 2 wchodza automatycznie, a 3 zespol naszej ligi jedzie baraz z ostatnim extraligowcem. Miejmy nadzieje, ze dzieki temu zlikwidowana zostanie tez 2 liga, bo skoro z 1 ligi wejda 2 druzyny wiecej, to w takim razie bedzie trzeba to jakos uzupelnic. A moze sie okazac, ze w najnizszej lidze zostanie wtedy 4 czy 5 druzyn :roll: Zobaczymy jaka bedzie ostateczna decyzja, ale jakby nie patrzec idzie ku lepszemy, a przy okazji nasze szanse na extralige 2007 wzrosly dosyc wyraznie :wink:

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#468 Postautor: Jaga » 29 grudnia 2005, o 21:34

kilar pisze:Plan modernizacji stadionu jest, wiec z licencja nie powinno byc problemu.
Skoro extraliga ma byc powiekszona do 10 zespolow, to wychodzi na to, ze w tym roku nikt nie spada z niej, a z 1 ligi wchodza dwie druzyny, tak :?:

No w sumie to by było o wiele za łatwo wg mnie !! Bo np klub borykający sie z kasa mógłby jeździć w jakimś lipnym skladzie zeby tylko kasiorke zaoszczedzić a nadal by w e-lidze szalał
Osobiście nie wiem jak to jest ale minimum baraż musi być a najlepiej by było np tak : gdańsk zajmuje 8 miejsce leci niżej albo wogóle klub rozwiazują :P żeszuf na 7 cieszy sie jak głupi że sie utrzymali. natomiast w 1 lidze taka sytuacja (oczywiście hipotetycznana - pierwszy ostrów druga ZG trzeci Gorzów a Lublin na 4 ale mają baraż!!
Mojrzeszów sie cieszy że z TŻetem wygrają a tu jeb jeb jeb w piwerwszym meczu w Lublinie józki wygrywaja 46-44 cała Ukraina się cieszy ... a tu rach ciach ciach w żeszofie TŻet rozwala mojrzeszów który myslał że jest niezagrożony u sibie 58-32 !!!!!!!!!!!!!!
Cała chmara wyznawców Kuciapszczoka płacze ludzie rzucają słoneczkami wogóle sodomia i gomora :P
A Lublin się cieszy z awansu do e-ligi a Tarnów się cieszy że józie poleciały hehe i wszystko wraca do normy :D

Oczywiście sytuacja hipotetyczna i każdy wie że Lublin wejdzie 1-2 miejsce a józki przepierdzielą w barażach z Krosnem :twisted:
HEhe tez bym ostro polewam :lol:
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#469 Postautor: Smirnek » 30 grudnia 2005, o 08:19

Jaga pisze:No w sumie to by było o wiele za łatwo wg mnie !! Bo np klub borykający sie z kasa mógłby jeździć w jakimś lipnym skladzie zeby tylko kasiorke zaoszczedzić a nadal by w e-lidze szalał
Osobiście nie wiem jak to jest ale minimum baraż musi być a najlepiej by było np tak : gdańsk zajmuje 8 miejsce leci niżej albo wogóle klub rozwiazują :P żeszuf na 7 cieszy sie jak głupi że sie utrzymali. natomiast w 1 lidze taka sytuacja (oczywiście hipotetycznana - pierwszy ostrów druga ZG trzeci Gorzów a Lublin na 4 ale mają baraż!!
Mojrzeszów sie cieszy że z TŻetem wygrają a tu jeb jeb jeb w piwerwszym meczu w Lublinie józki wygrywaja 46-44 cała Ukraina się cieszy ... a tu rach ciach ciach w żeszofie TŻet rozwala mojrzeszów który myslał że jest niezagrożony u sibie 58-32 !!!!!!!!!!!!!!
Cała chmara wyznawców Kuciapszczoka płacze ludzie rzucają słoneczkami wogóle sodomia i gomora :P
A Lublin się cieszy z awansu do e-ligi a Tarnów się cieszy że józie poleciały hehe i wszystko wraca do normy :D

Oczywiście sytuacja hipotetyczna i każdy wie że Lublin wejdzie 1-2 miejsce a józki przepierdzielą w barażach z Krosnem :twisted:
HEhe tez bym ostro polewam :lol:

Jak dla mnie tekst roku. A wracając do tematu to będą 3ligi czy 2?

Czarek
Trener

#470 Postautor: Czarek » 30 grudnia 2005, o 09:22

Zapewne VIII drużyna z E-ligi pojedzie baraż z III z I ligi, a dwie pierwsze awansują bezpośrednio. Naturalne wydawałoby się (zwłaszcza po otwarciu rynku) zlikwidowanie II ligi i ewentualnie podział na grupy by drugoligowcy mieli o co walczyć.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#471 Postautor: Talib » 30 grudnia 2005, o 09:58

Myślę, że tak na prawdę jeszcze nie ma pomysłu na precyzyjne określenie warunków spadku z e-ligi i awansu z pierwszej. Jak znam życie to sprawdzi się koncepcja, którą przedstawił meesha.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#473 Postautor: $korzen$ » 7 stycznia 2006, o 14:26

Czyli nie wiemy o co jedziemy :lol: to sie juz zalosne robi ...

meridol

#474 Postautor: meridol » 7 stycznia 2006, o 15:49

Gawrzyk pisze:Sprawa tego ile zespołów wystąpi w przyszłorocznej ekstralidze rozstrzygnie się za kilka miesięcy. Dopiero wtedy gdy PZM utworzy ligę zawodową, decyzje dotyczącą liczebności ligi i zasad spadków i awansów ustali ZG PZM. A PZM czas na utworzenie ligi ma do końca lipca...

Małem już wątpliwości, ale jednak Polska to jest zajeb... kraj :wink:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#475 Postautor: Speedway » 7 stycznia 2006, o 20:18

Mam do rozwiązania pewną kwestie dotyczącą ilości startów juniora w meczu. Czy zgodnie z nowym regulaminem zawodnik z nr 6 MUSI pojechać minimum 4 biegi :?:
Czy jednak takie warianty są możliwe:
I) nr 6 - 2 biegi, nr 7 - 4 biegi
II) nr 6 - 3 biegi, nr 7 - 3 biegi
Wydaje mi się że po prostu obaj muszą jechać minimum 2 biegi i suma musi dać minimum 6 biegów (podobnie jak było w latach ubiegłych)
Wie ktoÅ› jak to jest?