Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
owen1989
Senior

Re: Różności

#6352 Postautor: owen1989 » 22 sierpnia 2009, o 21:21

Szkoda, ze u nas Perla nie zrobi takiej akcji bo chetnie bym zebral cala kolekcje :D

JAG
Senior

#6353 Postautor: JAG » 23 sierpnia 2009, o 19:27

nie żużlowe ale warto żeby forumowicze obejrzeli...
http://www.tvn24.pl/2258646,0,0,1,1,nic ... wideo.html
sama smiałam sie z tego człowieka...:(
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#6354 Postautor: Bozena » 24 sierpnia 2009, o 00:02

JAG pisze:nie żużlowe ale warto żeby forumowicze obejrzeli...
http://www.tvn24.pl/2258646,0,0,1,1,nic ... wideo.html
sama smiałam sie z tego człowieka...:(

Sadychor, czy to nie ten z Twojego avatara ?

Koper
Trener
Kontakt:

#6355 Postautor: Koper » 24 sierpnia 2009, o 00:04

Frekwencja w Krakowie robi wrażenie, nawet ze wejscie bylo za free:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#6357 Postautor: Cooper » 24 sierpnia 2009, o 00:16

W sumie nic dziwnego, Gollob, Sajfutdinov, to musialo przyciagnac. Tarnowiakow sie pewnie najechalo, moze z Czestochowy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#6358 Postautor: Bozena » 24 sierpnia 2009, o 00:20

sting126 pisze:Nie jestem sadychorem, ale odpowiem - ten sam.

Tyle to ja jeszcze wiem :wink:
Tak przy okazji. Co to za intrygująca postać jest w Twoim avatarze, jeżeli mogę spytać ?
Zbaczając z tematu. Świetnie spisali się polscy juniorzy zdobywając dzisiaj w Holsted Drużynowe Mistrzostwo Europy :)
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... mi-europy/

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#6359 Postautor: Apocalips » 24 sierpnia 2009, o 00:39

Nie jestem Stingiem ale odpowiem ze to David Norris ;)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#6360 Postautor: Bozena » 24 sierpnia 2009, o 01:18

Apocalips pisze:Nie jestem Stingiem ale odpowiem ze to David Norris ;)

Dzięki za odp. :) Norris był kiedyś w lubelskim składzie, ale szczerze mówiąc nie pamiętam jego startów w naszych barwach. Jakoś bardziej kojarzę go z Gdańskiem?
Oczywiście nie zmienia to faktu, że fajna jest ta fotka w avatarze stinga :wink:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#6361 Postautor: grzesieck » 24 sierpnia 2009, o 02:06

za czasow Kasinskiego byl w skladzie ale nie wystartowal ani razu, bo po podpisaniu kontaktu jednak zmienil zdanie i stracil chec do jazdy w naszym klubie :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#6362 Postautor: meesha » 24 sierpnia 2009, o 02:13

Cooper pisze:W sumie nic dziwnego, Gollob, Sajfutdinov, to musialo przyciagnac. Tarnowiakow sie pewnie najechalo, moze z Czestochowy.

Ano sie najechalo, spiker w pewnym momencie zawodow poprosil krakowiakow, zeby przywitali oklaskami kibicow przyjezdnych i odezwalo sie jakies 2/3 stadionu, nastepnie "obcy" mieli przywitac krakusow i brawo bila pozostala 1/3 :) Generalnie megapiknik na stadionie przy ulicy Odmogile, trzeba sie bylo przestawic ze zwyczajowego wstawania na bieg i siadania w przerwach na zupelna odwrotnosc tego stanu rzeczy :lol: Do tego ludzie lezacy na kocykach na trawce... Masa :D
Z tego co mi wiadomo to swoje reprezentacje na trybunach stadionu w Nowej Hucie wystawily: Tarnow, Rybnik, Czestochowa, Rzeszow, Gniezno i oczywiscie Lublin :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#6364 Postautor: InDorka » 24 sierpnia 2009, o 10:16

meesha pisze:Generalnie megapiknik na stadionie przy ulicy Odmogile

Niby ta sama ulica, ale stadionu nie poznaje.Trybuna od strony wejscia na stadion z parkiem maszyn pod spodem byla bardzo wysoka, a tu jakos tak plasciutko... przebudowany czy myle z innym miastem ?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#6366 Postautor: InDorka » 24 sierpnia 2009, o 11:59

Podziekowala :D Stingowi.
Faktycznie musialam pomylic, zapamietujac dlugie schody prowadzace na trybune, albo to czas ( okres LKŻ ) tak falszuje proporcje.
Poza tym tor tez sie nie zgadza, tamten na pewno byl czarny, zuzlowy jak w Krosnie i Łodzi, a tu bury jak wszedzie.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#6367 Postautor: Apocalips » 24 sierpnia 2009, o 12:14

W Krakowie tez byla czarna nawierzchnia kiedys :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

meesha
Trener
Kontakt:

#6368 Postautor: meesha » 24 sierpnia 2009, o 13:52

Tor jest nowka sztuka jesli chodzi o nawierzchnie, zostala w calosci polozona w tym roku. Jako, ze jeszcze nie calkiem sie zwiazala po dwoch seriach biegow tor zaczal sie rozsypywac, na obu lukach tworzyly sie duze wyrwy. W zwiazku z tym sedzia zarzadzil rownanie toru co dwa biegi przez co zawody wlekly sie niemolosiernie :? Przerwy miedzy biegami ubarwial slowotok Tomka Lorka, ktory w swoim stylu przekazywal zgromadzonym widzom o co w tym wszystkim chodzi :D
Stingu relacje od strony sportowej znajdziesz pewnie na SF itp. Ja chcialem tylko troche ciekawostek z trybun przekazac. W kazdym razie zawody nie byly zbyt porywajace, kilka mijanek w okolicach polowy zawodow plus wygibasy Sajfutdinowa. Wczesniej bylo za malo odsypane, a pozniej tor sie posypal i tez walki nie bylo poza pierwszym lukiem. Nothing special :) Dodatkowo krakusy nie mieli swojego zawodnika, ktorego mogliby dopingowac i ogolnie wieksza radoche niz z wyscigow mieli z "baczkow" kreconych przez Skornickiego i efektownych popisow jazdy na jednym kole w wykonaniu Pawla "Paczusia" Hliba :D Jak mowilem - megapiknik :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#6369 Postautor: Masi » 24 sierpnia 2009, o 15:44

Ale jest szansa na druga lige w przyszłym roku a to cieszy. w koncu im wiecej druzyn tym lepeij. Oby tylko nie jechali w nasze miejsce jak nie wystartujemy...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

meesha
Trener
Kontakt:

#6370 Postautor: meesha » 24 sierpnia 2009, o 16:13

Zapal maja do startu w lidze, ale to troche za malo. Wczorajszy turniej pokazal, ze jest spore zainteresowanie zuzlem w Krakowie, ale:
1) na lige nie bedzie bezplatnego wejscia tak jak wczoraj (2 tysiace ludzi mniej)
2) na lige nie przyjada ludzie z innych miast typu Tarnow czy Rybnik (1 tysiac ludzi mniej)
3) w lidze nie beda startowac Golloby i Sajfutdinovy (kolejny 1 tysiac ludzi mniej)

I z 6 tysiecy widzow zostaje 2 tysiace :P Poza tym co innego zorganizowac jednorazowy turniej, a co innego wystartowac w lidze. Na razie slyszy sie glosy, ze "miasto pomoze" (skad my to znamy), ale bez znaczacego sponsora nic z tego nie bedzie. Poza tym w miescie takim jak Krakow drugoligowy zuzel nie ma racji bytu. Zeby przetrwac musza szybko awansowac (patrz: Poznan)/ Trzymam za nich kciuki, ale trzeba byc realista... W kazdym razie skoro juz zainwestowano sporo kasy w renowacje stadionu to trzeba isc za ciosem, zeby znow chwastami nie zarosl :)

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#6371 Postautor: Masi » 24 sierpnia 2009, o 16:41

Moim zdaniem mysla bardzo powaznie o reaktywacji ligi. Inaczej nie remontowaliby stadionu i organizowali turnieju, którego glównym celem (był darmowy) było propagowanie żuzla w Krakowie. Ja zawsze byłem jednak zwolennikiem budowania drużyny powoli tak jak w Krosnie a nie na hurra! jak u nas. Chociaz mozliwe ze masz calkowita racje, ze jak szybko nie awansuja to zginą. W każdym razie zyczę im jak najlepiej.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Koper
Trener
Kontakt:

#6373 Postautor: Koper » 24 sierpnia 2009, o 17:28

A ja jeszcze jedna fotke wrzuce, jazda figurowa na żużlu w wykonaniu Mikolaja Curylo (Półfinal Brazowego Kasku w Bydgoszczy)
Obrazek

harry
Trener

#6374 Postautor: harry » 24 sierpnia 2009, o 17:40

Nie za dużo widać na tych fotach z Krakowa ale i tak jestem pod wrażeniem. Zrobiono bardzo dużo pracy. Jak pójdą za tym ciosem to szybciej awansuja niż my.
A my? Za 3-4 lata bedziemy mieli najbrzydszy stadion w Polsce. Dobrze ze mało kibiców tu przyjeżdża. Wstyd
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#6375 Postautor: Bozena » 24 sierpnia 2009, o 18:47

InDorka pisze:Podziekowala :D Stingowi.

Jeżeli to do mnie :?: było (tak bezosobowo :shock: ) to oczywiście, że podziękowałam za odp. Apocalipsowi. :wink: