30.05.04 TŻ Lublin --- Wybrzeże Gdańsk 49:41

żużel w Lublinie

Kto wygra mecz ?? :D

TÅ» Lublin
70
64%
Wybrzeże Gdańsk
35
32%
Będzie remis
4
4%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

#76 Postautor: Czarek » 19 maja 2004, o 15:09

Patrząc na to jak Jeleniewski nie może utrzymać motocykla będąc zdrowym, nie sądzę aby poradził sobie w takim meczu ze złamaną ręką.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Shack
Administrator

#77 Postautor: Shack » 19 maja 2004, o 15:22

Bimmer pisze:
$korzen$ pisze:Bardzo chcialbym zeby byl tor przyczepny wtedy to dopiero by byly emocje :)

Przyczepny faworyzuje zawodników ze sprzętem, więc w tym przypadku raczej nie naszych.

owszem naszych bo wszyscy z naszych zawodników lepiej czuja się na takim torze, Gdańsk jezdzi zwykle na betonie.

RykuÅ›

#78 Postautor: RykuÅ› » 19 maja 2004, o 18:43

I co koledzy z Lublina co z tym spotkaniem na picie,mam nadzieje ze spotkamy sie na piwie albo na wyborowej.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#79 Postautor: $korzen$ » 19 maja 2004, o 20:01

Bimmer, te braki sprzetowe zawsze mozna nadrobic znajomoscia toru.
Rok temu gniezno i Rybnik (inauguracja sezonu) tez bili nas na lep sprzetowo ale jakos 2pkt nie wywiezli.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#80 Postautor: _piotrusss » 19 maja 2004, o 20:41

tz fan pisze:mecz z Gks przegramy, nie ma co sprowadzac Petera, w meczu pojedzie Bałabuch i Wrona, a wiem to wlasnie od Krzyska Wrony. Lepiej szykowac kase na okularnika do meczu z Gorzowem i wyjazdowym do Ostrowa, jesli bedziemy miec duza kase i spore szczęscie to moze po sezonie 2005 wejdziemy do e-ligi, jesli nie sprzatnie nam jej sprzed nosa RKM. !!

Czlowieku o czym Ty mówisz... Co do Karlssona to chyba nie ma wątpliwości, ze pojedzie... a jesli chodzi o juniorów to pewnie Janusz Stachyra jeszcze nie wie kto pojedzie... a Wrona jest jasnowidzem :D gratulacje za tak wielką wiarę w swoją druzyne... haha
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Shack
Administrator

#81 Postautor: Shack » 19 maja 2004, o 20:46

Bimmer pisze:Tak podaje wieść gminna. Ale na jakim torze bardziej widać różnice sprzętowe, twardym czy przyczepnym?
Jeśli nasi chcą mieć przyczepnie, a mają słabszy sprzęt, to trzeba tor przygotować tak, jak chcą, plus powiedzieć, którędy lepiej nie jeździć ;)

a czy możesz zarzucić Jedrzejakowi jakies braki w przygotowaniu sprzętowym ?

Shack
Administrator

#83 Postautor: Shack » 19 maja 2004, o 21:03

Bimmer pisze:Według słów Piszcza (z tego, co pamiętam), Jędrzejak popełniał błędy. Poza tym, trudno powiedzieć ponad wszelką wątpliwość, czy w Lublinie było wtedy bardziej twardo, czy bardziej przyczepnie, z całą pewnością jednak było dziurawo.

Błedy błędami, kazdy je popełnia, ale jakby była jakaś rożnica sprzętowa to piszczo mogłby co najwyzej oglądać tyłu Ogóra

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#84 Postautor: Cz@rek » 19 maja 2004, o 22:49

Słuchaj Rykuś nie wiem ilu was tu się wybiera,ale napić można się zawsze
po meczu na stadionowym barze.Tarasik wychodzi wprost na trybuny.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#85 Postautor: Gelo » 19 maja 2004, o 23:52

Gawrzyk pisze:
Bimmer pisze:Przyczepny faworyzuje zawodników ze sprzętem, więc w tym przypadku raczej nie naszych.

taaa, a na betonie to mozna jechac na osiolku..
dziwne ze balabuch na gdanskim betoniku nie sypnÄ…Å‚ kompletu :lol:

Rzeczywiscie - interesująca teoria - zabawna w każdym bądź razie

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#86 Postautor: Maxx » 20 maja 2004, o 08:14

Według mnie sprawa wygląda tak, że jeśli Wybrzeze w pierwszych biegach "nie połapie sie" o co chodzi na naszym torze, to rzeczywiście wówczas bedzie realna szansa na korzystny wynik. Ale z drugiej strony nie ma co liczyć na fuksa tylko porządnie przygotować sprzęt, wjeździc sie w tor i jechać swoje. Jestem przekonany, że zarówno Piszcz, Śledź, Knapp jak i Franków są w stanie w sumie uzbierać 32-34 punkty (czyli średnio po 8 ). Peter jest w stanie pojechać na około 12 punktów, czyli jakby nie patrzeć wynik będzie oscylował wokół remisu. W tym miejscu przydałyby sie punkty juniorów, ale z tym będzie chyba cieniutko. Tak czy owak mecz będzie napewno zacięty do ostatniego biegu i pozostaje miec nadzieję, ze nasi sie sprężą na tyle aby szalę zwycięstwa przechylić na swoją korzyść. Jedno jest pewne, przynajmniej czterech zawodników będzie musiało ciagnąć wynik, jeśli dołączy do nich piąty to wówczas będzie OK.

RykuÅ›

#87 Postautor: RykuÅ› » 20 maja 2004, o 09:25

Thx Czarek tylko ja mysle aby spotkac sie jeszcze przed meczem,my w Lublinie bedziemy dość wcześnie rano,bo idziemy jeszcze odwiedzić grób Roberta i złożyc w imieniu kibiców Wybrzeża wieniec.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#88 Postautor: Talib » 20 maja 2004, o 09:45

Maxx napisał:

"Jestem przekonany, że zarówno Piszcz, Śledź, Knapp jak i Franków są w stanie w sumie uzbierać 32-34 punkty (czyli średnio po 8 ). Peter jest w stanie pojechać na około 12 punktów, czyli jakby nie patrzeć wynik będzie oscylował wokół remisu." "

To daje w sumie 44 - 46 punktów.

W tym miejscu przydałyby sie punkty juniorów, ale z tym będzie chyba cieniutko. "

Tutaj też nie będzie źle, ponieważ jeżeli obaj z naszych juniorów się nie rozwalą w pierwszym biegu, tak że żaden nie będzie mógł wstać i dopchać w razie czego motocyklu do mety to mamy jak w banku 1 punkt z biegu juniorskiego :) . Wówczas obliczoną przez Ciebie sumę można podwyższyć do 45 - 47 punktów. Ja stawiam, że ten punkt wywalczy Bałabuch, no chyba że pojedzie Dawid lub Jeleń.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#89 Postautor: Maxx » 20 maja 2004, o 09:56

Talib pisze:Maxx napisał:

"Jestem przekonany, że zarówno Piszcz, Śledź, Knapp jak i Franków są w stanie w sumie uzbierać 32-34 punkty (czyli średnio po 8 ). Peter jest w stanie pojechać na około 12 punktów, czyli jakby nie patrzeć wynik będzie oscylował wokół remisu." "

To daje w sumie 44 - 46 punktów.

W tym miejscu przydałyby sie punkty juniorów, ale z tym będzie chyba cieniutko. "

Tutaj też nie będzie źle, ponieważ jeżeli obaj z naszych juniorów się nie rozwalą w pierwszym biegu, tak że żaden nie będzie mógł wstać i dopchać w razie czego motocyklu do mety to mamy jak w banku 1 punkt z biegu juniorskiego :) . Wówczas obliczoną przez Ciebie sumę można podwyższyć do 45 - 47 punktów. Ja stawiam, że ten punkt wywalczy Bałabuch, no chyba że pojedzie Dawid lub Jeleń.

Wszystko sie zgadza, ale wystarczy, ze jeden z wymienionej czwórki zawali i nasze wyliczenia wezmą w łeb! Mówiąc najkrócej nie będzie mogło być słabych punktów w naszym zespole w meczu z Gdańskiem. Jak juz wspomniałem wystarczy, ze jeden nawali i po temacie...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#90 Postautor: Talib » 20 maja 2004, o 10:02

Osobiście uważam, że Karlsson przywiezie więcej niż 12 punktów. Ja bym obstawiał jakieś 14. Co do naszych seniorów to Bóg raczy wiedzieć, ale jestem dobrej myśli, średnio powinno wyjść po te 8 na głowę.

Awatar użytkownika
Jupiter

#91 Postautor: Jupiter » 20 maja 2004, o 11:46

Talib pisze:Osobiście uważam, że Karlsson przywiezie więcej niż 12 punktów. Ja bym obstawiał jakieś 14. Co do naszych seniorów to Bóg raczy wiedzieć, ale jestem dobrej myśli, średnio powinno wyjść po te 8 na głowę.

To wersja optymistyczna chyba :wink: ,Gdansk zwycięzy 50:40 ,choc osobiście mam nadzieje że wygracie i rozgrywki nabiorą troche rumienców.
Marian Wardzała duma tarnowskiego speedwaya !!!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#92 Postautor: Talib » 20 maja 2004, o 11:52

Jupiter napisał:

"To wersja optymistyczna chyba ..."

Optymistyczna ?! Nic bardziej błędnego! To "czarny scenariusz" 8) . A tak z innej beczki, jak drogi kolega typuje wynik meczu Tarnów - Wrocław. Prosiłbym o wersje pesymistyczną i optymistyczną :) .

Geest
Senior

#93 Postautor: Geest » 20 maja 2004, o 13:41

co do wyniku, absolutnie zgadzam sie z GIGIm, bedzie 48:42, jakos tez jestem dziwnie spokojny o wynik, ale jesli pojedzzie Jelen, jesli Knapp, Śledź i Franków o jeden, dwa punkty lepiej niz w Gdansku, jak Piszcz tak jak z Ostrowem i wreszcie, jak Karlsson pojedzie na swoim stalym poziomie to bedziemy mieli wielka fete przy Zygmuntowskich...:D

Zulu
Junior

#94 Postautor: Zulu » 20 maja 2004, o 13:58

Geest pisze:co do wyniku, absolutnie zgadzam sie z GIGIm, bedzie 48:42, jakos tez jestem dziwnie spokojny o wynik, ale jesli pojedzzie Jelen, jesli Knapp, Śledź i Franków o jeden, dwa punkty lepiej niz w Gdansku, jak Piszcz tak jak z Ostrowem i wreszcie, jak Karlsson pojedzie na swoim stalym poziomie to bedziemy mieli wielka fete przy Zygmuntowskich...:D

Wiem, że zaraz napiszecie, jaki ze mnie kibic, ale patrząc realistycznie brakuje nam armat, aby wygrać u siebie mecz z GKS. Nasi robili w Gdańsku punkty głownie na sobie i na Pacholaku i obawiam się, że podobnie będzie w Lublinie. Karlsson w pojedynkę meczu nie wygra, tym bardziej, że przy dobrej postawie Chrzanowskiego, Kościechy czy Kargera, kompletu raczej nie zrobi. Brak nam juniorów, brak nam sprzętu...

Shack
Administrator

#95 Postautor: Shack » 20 maja 2004, o 14:19

Zulu pisze:Wiem, że zaraz napiszecie, jaki ze mnie kibic, ale patrząc realistycznie brakuje nam armat, aby wygrać u siebie mecz z GKS. Nasi robili w Gdańsku punkty głownie na sobie i na Pacholaku i obawiam się, że podobnie będzie w Lublinie. Karlsson w pojedynkę meczu nie wygra, tym bardziej, że przy dobrej postawie Chrzanowskiego, Kościechy czy Kargera, kompletu raczej nie zrobi. Brak nam juniorów, brak nam sprzętu...

jeszcze gorzej było w tamtym roku w Tarnowie, a u nas Unia poległa i to bez Tomka Piszcza

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#96 Postautor: GIGI » 20 maja 2004, o 14:35

Geest pisze:co do wyniku, absolutnie zgadzam sie z GIGIm, bedzie 48:42, jakos tez jestem dziwnie spokojny o wynik, ale jesli pojedzzie Jelen, jesli Knapp, Śledź i Franków o jeden, dwa punkty lepiej niz w Gdansku, jak Piszcz tak jak z Ostrowem i wreszcie, jak Karlsson pojedzie na swoim stalym poziomie to bedziemy mieli wielka fete przy Zygmuntowskich...:D

;)

Ja tam twierdze że wszystko jest możliwe , jak powiedział Gelo że sprzęt można zniwelować paroma innymi czynnikami ;) i ja w pełni tą wypoewiedź popieram;)

Będzie dobrze ;)

Radek KMO

#97 Postautor: Radek KMO » 20 maja 2004, o 16:00

Pewnie znowu wasi "toromistrzowie" wspaniale przygotuja tor. Ale co z tego w Ostrowie i tak przegracie , ale mimo wszystko zycze wam powodzenia i zwyciestwa!!!
KMO !!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#98 Postautor: Gelo » 20 maja 2004, o 16:17

Pewność siebie kibiców naszych przeciwników jest godna podziwu. Proponuję ciekawą lekturę:
http://www.forum.lotosgdansk.pl/viewtopic.php?t=477
Mocny jest również topik, w którym kibice Wyrzeża sugerują, żeby ich zawodnicy startowali 10 metrów za rywalami. Na forum ogólnym nie są tak radykalni w poglądach

meesha
Trener
Kontakt:

#99 Postautor: meesha » 20 maja 2004, o 16:44

Jak dla mnie to mogą startować nawet 100 metrów za rywalami jeśli mają taką ochotę :twisted: Owszem, są mocni ale nie przesadzajmy... Zresztą jesteśmy po 6 kolejkach, do końca jeszcze 12 i wiele się może wydarzyć. To tylko sport. Górnik Łęczna też po 6 rundach był wysoko i co z tego :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#100 Postautor: mikas » 20 maja 2004, o 17:03

Meesha sugerujesz,że Wybrzeże zacznie sprzedawać mecze?? :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek