30.05.04 TŻ Lublin --- Wybrzeże Gdańsk 49:41
Bimmer pisze:$korzen$ pisze:Bardzo chcialbym zeby byl tor przyczepny wtedy to dopiero by byly emocje
Przyczepny faworyzuje zawodników ze sprzętem, więc w tym przypadku raczej nie naszych.
owszem naszych bo wszyscy z naszych zawodników lepiej czuja się na takim torze, Gdańsk jezdzi zwykle na betonie.
- _piotrusss
- Kadrowicz
tz fan pisze:mecz z Gks przegramy, nie ma co sprowadzac Petera, w meczu pojedzie Bałabuch i Wrona, a wiem to wlasnie od Krzyska Wrony. Lepiej szykowac kase na okularnika do meczu z Gorzowem i wyjazdowym do Ostrowa, jesli bedziemy miec duza kase i spore szczęscie to moze po sezonie 2005 wejdziemy do e-ligi, jesli nie sprzatnie nam jej sprzed nosa RKM. !!
Czlowieku o czym Ty mówisz... Co do Karlssona to chyba nie ma wątpliwości, ze pojedzie... a jesli chodzi o juniorów to pewnie Janusz Stachyra jeszcze nie wie kto pojedzie... a Wrona jest jasnowidzem
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Bimmer pisze:Tak podaje wieść gminna. Ale na jakim torze bardziej widać różnice sprzętowe, twardym czy przyczepnym?
Jeśli nasi chcą mieć przyczepnie, a mają słabszy sprzęt, to trzeba tor przygotować tak, jak chcą, plus powiedzieć, którędy lepiej nie jeździć
a czy możesz zarzucić Jedrzejakowi jakies braki w przygotowaniu sprzętowym ?
Bimmer pisze:Według słów Piszcza (z tego, co pamiętam), Jędrzejak popełniał błędy. Poza tym, trudno powiedzieć ponad wszelką wątpliwość, czy w Lublinie było wtedy bardziej twardo, czy bardziej przyczepnie, z całą pewnością jednak było dziurawo.
Błedy błędami, kazdy je popełnia, ale jakby była jakaś rożnica sprzętowa to piszczo mogłby co najwyzej oglądać tyłu Ogóra
Według mnie sprawa wygląda tak, że jeśli Wybrzeze w pierwszych biegach "nie połapie sie" o co chodzi na naszym torze, to rzeczywiście wówczas bedzie realna szansa na korzystny wynik. Ale z drugiej strony nie ma co liczyć na fuksa tylko porządnie przygotować sprzęt, wjeździc sie w tor i jechać swoje. Jestem przekonany, że zarówno Piszcz, Śledź, Knapp jak i Franków są w stanie w sumie uzbierać 32-34 punkty (czyli średnio po 8 ). Peter jest w stanie pojechać na około 12 punktów, czyli jakby nie patrzeć wynik będzie oscylował wokół remisu. W tym miejscu przydałyby sie punkty juniorów, ale z tym będzie chyba cieniutko. Tak czy owak mecz będzie napewno zacięty do ostatniego biegu i pozostaje miec nadzieję, ze nasi sie sprężą na tyle aby szalę zwycięstwa przechylić na swoją korzyść. Jedno jest pewne, przynajmniej czterech zawodników będzie musiało ciagnąć wynik, jeśli dołączy do nich piąty to wówczas będzie OK.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Maxx napisał:
"Jestem przekonany, że zarówno Piszcz, Śledź, Knapp jak i Franków są w stanie w sumie uzbierać 32-34 punkty (czyli średnio po 8 ). Peter jest w stanie pojechać na około 12 punktów, czyli jakby nie patrzeć wynik będzie oscylował wokół remisu." "
To daje w sumie 44 - 46 punktów.
W tym miejscu przydałyby sie punkty juniorów, ale z tym będzie chyba cieniutko. "
Tutaj też nie będzie źle, ponieważ jeżeli obaj z naszych juniorów się nie rozwalą w pierwszym biegu, tak że żaden nie będzie mógł wstać i dopchać w razie czego motocyklu do mety to mamy jak w banku 1 punkt z biegu juniorskiego
. Wówczas obliczoną przez Ciebie sumę można podwyższyć do 45 - 47 punktów. Ja stawiam, że ten punkt wywalczy Bałabuch, no chyba że pojedzie Dawid lub Jeleń.
"Jestem przekonany, że zarówno Piszcz, Śledź, Knapp jak i Franków są w stanie w sumie uzbierać 32-34 punkty (czyli średnio po 8 ). Peter jest w stanie pojechać na około 12 punktów, czyli jakby nie patrzeć wynik będzie oscylował wokół remisu." "
W tym miejscu przydałyby sie punkty juniorów, ale z tym będzie chyba cieniutko. "
Tutaj też nie będzie źle, ponieważ jeżeli obaj z naszych juniorów się nie rozwalą w pierwszym biegu, tak że żaden nie będzie mógł wstać i dopchać w razie czego motocyklu do mety to mamy jak w banku 1 punkt z biegu juniorskiego
Talib pisze:Maxx napisał:
Tutaj też nie będzie źle, ponieważ jeżeli obaj z naszych juniorów się nie rozwalą w pierwszym biegu, tak że żaden nie będzie mógł wstać i dopchać w razie czego motocyklu do mety to mamy jak w banku 1 punkt z biegu juniorskiego. Wówczas obliczoną przez Ciebie sumę można podwyższyć do 45 - 47 punktów. Ja stawiam, że ten punkt wywalczy Bałabuch, no chyba że pojedzie Dawid lub Jeleń.
Wszystko sie zgadza, ale wystarczy, ze jeden z wymienionej czwórki zawali i nasze wyliczenia wezmą w łeb! Mówiąc najkrócej nie będzie mogło być słabych punktów w naszym zespole w meczu z Gdańskiem. Jak juz wspomniałem wystarczy, ze jeden nawali i po temacie...
MOTOR LUBLIN
Talib pisze:Osobiście uważam, że Karlsson przywiezie więcej niż 12 punktów. Ja bym obstawiał jakieś 14. Co do naszych seniorów to Bóg raczy wiedzieć, ale jestem dobrej myśli, średnio powinno wyjść po te 8 na głowę.
To wersja optymistyczna chyba
Marian Wardzała duma tarnowskiego speedwaya !!!
co do wyniku, absolutnie zgadzam sie z GIGIm, bedzie 48:42, jakos tez jestem dziwnie spokojny o wynik, ale jesli pojedzzie Jelen, jesli Knapp, Śledź i Franków o jeden, dwa punkty lepiej niz w Gdansku, jak Piszcz tak jak z Ostrowem i wreszcie, jak Karlsson pojedzie na swoim stalym poziomie to bedziemy mieli wielka fete przy Zygmuntowskich...
Geest pisze:co do wyniku, absolutnie zgadzam sie z GIGIm, bedzie 48:42, jakos tez jestem dziwnie spokojny o wynik, ale jesli pojedzzie Jelen, jesli Knapp, Śledź i Franków o jeden, dwa punkty lepiej niz w Gdansku, jak Piszcz tak jak z Ostrowem i wreszcie, jak Karlsson pojedzie na swoim stalym poziomie to bedziemy mieli wielka fete przy Zygmuntowskich...:D
Wiem, że zaraz napiszecie, jaki ze mnie kibic, ale patrząc realistycznie brakuje nam armat, aby wygrać u siebie mecz z GKS. Nasi robili w Gdańsku punkty głownie na sobie i na Pacholaku i obawiam się, że podobnie będzie w Lublinie. Karlsson w pojedynkę meczu nie wygra, tym bardziej, że przy dobrej postawie Chrzanowskiego, Kościechy czy Kargera, kompletu raczej nie zrobi. Brak nam juniorów, brak nam sprzętu...
Zulu pisze:Wiem, że zaraz napiszecie, jaki ze mnie kibic, ale patrząc realistycznie brakuje nam armat, aby wygrać u siebie mecz z GKS. Nasi robili w Gdańsku punkty głownie na sobie i na Pacholaku i obawiam się, że podobnie będzie w Lublinie. Karlsson w pojedynkę meczu nie wygra, tym bardziej, że przy dobrej postawie Chrzanowskiego, Kościechy czy Kargera, kompletu raczej nie zrobi. Brak nam juniorów, brak nam sprzętu...
jeszcze gorzej było w tamtym roku w Tarnowie, a u nas Unia poległa i to bez Tomka Piszcza
Geest pisze:co do wyniku, absolutnie zgadzam sie z GIGIm, bedzie 48:42, jakos tez jestem dziwnie spokojny o wynik, ale jesli pojedzzie Jelen, jesli Knapp, Śledź i Franków o jeden, dwa punkty lepiej niz w Gdansku, jak Piszcz tak jak z Ostrowem i wreszcie, jak Karlsson pojedzie na swoim stalym poziomie to bedziemy mieli wielka fete przy Zygmuntowskich...
Ja tam twierdze że wszystko jest możliwe , jak powiedział Gelo że sprzęt można zniwelować paroma innymi czynnikami
Będzie dobrze
Pewność siebie kibiców naszych przeciwników jest godna podziwu. Proponuję ciekawą lekturę:
http://www.forum.lotosgdansk.pl/viewtopic.php?t=477
Mocny jest również topik, w którym kibice Wyrzeża sugerują, żeby ich zawodnicy startowali 10 metrów za rywalami. Na forum ogólnym nie są tak radykalni w poglądach
http://www.forum.lotosgdansk.pl/viewtopic.php?t=477
Mocny jest również topik, w którym kibice Wyrzeża sugerują, żeby ich zawodnicy startowali 10 metrów za rywalami. Na forum ogólnym nie są tak radykalni w poglądach