Wysyp idiotów na stadionie

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Tomal

#76 Postautor: Tomal » 7 czerwca 2005, o 10:49

InDorka pisze:Mylicie podstawową sprawę. Nie pochwalam cwaniaków,"okradajacych " klub ale rozumiem ,że ktoś za darmo może schować sie pod moim parasolem.I tylko tyle.

Pod parasolem - jak najbardziej. Ale na krzesełku pod dachem - już nie.

p. s. dziękuję za nie wrzucenie mnie do worka (psy ogrodników nie lubią siedzieć w workach)

p. s.2 A może, patrząc na Twój nick i odczytując go po angielsku, należałoby wnioskować, że siedziałaś wewnątrz budy sędziowskiej? :)

yo
"Najtazsim Hriehom Je Nepit Dobre Pivo"

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#77 Postautor: mikas » 7 czerwca 2005, o 10:51

Czarek tu własnie chodzi o schowanie sie przed deszczem pod dachem a nie o wchodzenie na sektor bez biletu. Dokładnie o to chodzi, bo ludzie w zamiarze nie meili wejścia na trubyne kryta po to żeby okraśc czy wikiwać klub(tak jak to robią powiedzmy skaczący przez płot aby wejsc na stadion) a jedynym ich celem w tym momencie było nie zmoknięcie i nic więcej. Nie wiem dlaczego nie widzicie różnicy miedzy schowaniem sie przed deszczem a wejsciem z premedytacją na stadion czy na trybune za darmo?? Przecież to są dwie całkowicie inne sytuacje.Co za różnica czy ludzie chowaja się przed zamieszkami na stadionie czy jak pada deszcz. Dla przykładu dla małego dziecka nie ma to zadnej rożnicy bo w jednej i drugiej sytuacji może ucierpieć(dostać powiedzmy kamieniem lub z drugiej strony przeziębic się i rozchorować gdy wcześniej całe przemoknie).
Czyli rozumiem,że według Waszego myślenia jeśli Łoptymista pozwolił mi schronić sie pod jego parasolem to ja powinienem mu zapłacić za to,bo to on kupił wcześniej parasol a ja kupiłem sobie tylko czapke i kurtke i powino mi to wystarczyć(teoretycznie można się z tym zgodzić bo takie prawa rynku,ale czy napewno na tym ma to wszystko polegać??). Jeszcze Łoptymiste moge zrozumić, bo przezemnie on maił mniej miejsca pod parasolem i cały nie mogł sie pod nim schować, ale ludziom z krytej nikt nie utrudniał schowania sie przed deszczem.
I bądzcie bardziej elastyczni, bo wchodzenie bez biletu na stadion czy na trybune "na krzywy ryj" bez powodu, należy potępiać,ale gdy moknący ludzie chcą tylko schowac sie tam przed deszczem nie powinno byc dla nikogo wielkim problemem.
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2005, o 10:53 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#78 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2005, o 10:52

Tomal pisze:p. s.2 A może, patrząc na Twój nick i odczytując go po angielsku, należałoby wnioskować, że siedziałaś wewnątrz budy sędziowskiej? :)

Nie wiem, jak Indorka, ale sa tacy co sie tam schowali :twisted: :D Niech sie sami wypowiedza, jak bylo, bo cos od niedzieli milcza :wink: :D Fajnie race wygladaly? :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#79 Postautor: Manitou » 7 czerwca 2005, o 11:10

mikas skoro ludzie poszli pod dach żeby się schronić przed deszczem to dlaczego zdecydowana większość została na trybunie krytej jak już przestało padać :?: Poza tym przykład z parasolem Łoptymisty nie jest tu moim zdaniem na miejscu, bo parasol jest prywatną własnością Łoptymisty, a stadion jest miejski.

P.S.: Płacić Łoptymiście nie musisz, ale piwo powinieneś mu postawić :lol: :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#80 Postautor: mikas » 7 czerwca 2005, o 11:27

Manitou, może obawiali się,że zaraz znowu zacznie lać i dlatego tam zostali :wink:
Stadion był akurat w tym czasie wynajmowany przez klub i to klub decydował czy wpuścic ludzi na trybune gdy zaczeło padac czy nie. Jeśli powiedzmy dyrektor miałby coś przeciw temu to powinien nakazać ochronie nie dopuszczenie do takiej sytuacji :twisted: W tym czasie klub decydował jak "właściciel" kto może siedzieć na trubunie i nikt nie podjął interwencji aby ludzi na trubune nie wpuścić czy później z trybuny usunąć, co oznaczało że "właściciel" wyraża zgode na taką sytuację :twisted:

P.S. A piwo Łoptymista miał dostać tak jak i Ty dostałeś po meczu, ale niestety nie mógł sie z nami wybrać tego dnia aby dokładnie omówić mecz, jednak napewno Go piwko nie ominie i nie będzie stratny :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#81 Postautor: Czarek » 7 czerwca 2005, o 11:32

Nie chodziło o samo schowanie się przed deszczem, bo większość cwaniaczków została tam do końca meczu.
To że ktoś pozwolił Ci schować się pod parasolem to jego wola i ewentualne opłaty załatwiajcie między sobą, a z tego co wiem klub i kibice którzy zapłacili za miejsce na trybunie głównej zadowoleni nie są.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#82 Postautor: mikas » 7 czerwca 2005, o 11:50

Czarek pisze:Nie chodziło o samo schowanie się przed deszczem, bo większość cwaniaczków została tam do końca meczu.
To że ktoś pozwolił Ci schować się pod parasolem to jego wola i ewentualne opłaty załatwiajcie między sobą, a z tego co wiem klub i kibice którzy zapłacili za miejsce na trybunie głównej zadowoleni nie są.

Jeśli klub z tego powodu nie jest zadowolony to już sprawa klubu,że nie potrafił przy pomocy ochrony należycie zabezpieczyc dostępu do krytej trubuny. Widac nie wyciągneli wniosków po meczu z Gorzowem kiedy również mnóstwo ludzi schowało sie przed deszczem na tej trybunie.Każdy normalnie myślący człowiek gdy stoi na ulicy i zaczyna padac deszcz a on nie ma parasola, chowa się pod najbliższym dachem aby nie zmoknąć. Jest to całkowicie normalne zachowanie człowieka,więc pretensji do ludzi za to mieć nie można jeśli wczesniej pozwoliło im sie na wejscie na trybune i schowanie przed deszczem. Klub może być niezadowolony jedynie ze swojego nieudolstwa w zabezpieczeniu wejścia na krytą trybune.

Już koncze tą dyskusję, przedstawiłem swoje zdanie na ten temat i wystarczy.

P.S. Przepraszam Czarek za usunięcie z Twojego postu cytatu mojej wypowiedzi,niechcący pomyliłem przycisk "cytuj" z "edytuj" :oops: Na szczeście całą Twoją wypowiedź udało mi sie zachować.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener