Co dalej z forum?
- marcin_lub
- Junior
kdsz pisze:Nie żartuj. Kilka tysięcy kibiców ma opłacić forum dla kilkudziesięciu aktywnych forumowiczów?
Skoro kilkaset tysiecy ludzi z woj lubelskiego płaci złodziejom-decydentom z UM za podróże po calym świecie, to te kilka tysiecy moze zrobic zrzute na forum. Pieniadze przynajmniej nie pojda w bloto
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
luCas pisze:kdsz pisze:Nie żartuj. Kilka tysięcy kibiców ma opłacić forum dla kilkudziesięciu aktywnych forumowiczów?
Skoro kilkaset tysiecy ludzi z woj lubelskiego płaci złodziejom-decydentom z UM za podróże po calym świecie, to te kilka tysiecy moze zrobic zrzute na forum. Pieniadze przynajmniej nie pojda w bloto![]()
Nie no stary w Polsce przedluzala sie zima i tak wazne persony nie mogly byc narazone na depresje spowodowana brakiem slonca czy jakies paskudne przeziebienie. Dlatego najcenniejsze osoby w wladzach Lublina musialy wygrzac kosci w Meksyku
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- marcin_lub
- Junior
Jeżeli jest to za dużo to można podnieść cene biletu nawet o te 0.30zł. Zakładająć że na pierwszy mecz przyjdzie 6000 ludzi to uzbiera się 1800zł. A to już chyba wystarczy, a nawet jeśli nie to reszte dołożą firumowiczę. Myśle że nikt się nie zbuntuję że podwyżka jest o 0.30zł!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
marcin_lub pisze:Jeżeli jest to za dużo to można podnieść cene biletu nawet o te 0.30zł. Zakładająć że na pierwszy mecz przyjdzie 6000 ludzi to uzbiera się 1800zł. A to już chyba wystarczy, a nawet jeśli nie to reszte dołożą firumowiczę. Myśle że nikt się nie zbuntuję że podwyżka jest o 0.30zł!
Pozdrawiam
30 groszy nikomu różnicy chyba nie robi. tylko trzeba by było trochę drobnych przed meczem przygotować. ,,Zakładająć że na pierwszy mecz przyjdzie 6000 " i większość nie będzie dawała wyliczonej kwoty to conajmniej 5000 osobom trzeba będzie wydać 70 groszy.
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
A czemu niby wszysy mieliby się zrzucać dla forumowiczów. Nieważne czy to 1PLN czy 30 gr., ale nie powinno być to obligatoryjne. Chcesz wejść na mecz to musisz się dorzucić na skłakę. To chore.
Powinna być oddzielna zbiórka. Jeżeli ktoś ma ochotę to daje. Nie to nie i tyle. Ewentualnie można w zamian za wpłate jakiś gadżet oferować. Kalendarzyki+ terminarz ligi, otwieracze, może jakieś smycze... w zależności od kwoty...
Powinna być oddzielna zbiórka. Jeżeli ktoś ma ochotę to daje. Nie to nie i tyle. Ewentualnie można w zamian za wpłate jakiś gadżet oferować. Kalendarzyki+ terminarz ligi, otwieracze, może jakieś smycze... w zależności od kwoty...
Oczywiście że nie może być "działki" w biletach na serwer.Ciekawe
jak miałby to potraktować klub wobec np.Urzedu Skarbowego.
Zbiórka przed meczem jest chyba najbardziej realna,trzeba tylko
kompetentnego skarbnika
.Można by te osoby(ich nicki) umieścić
w galerii zasłużonych dla forum-będzie pamiątka
Mam jeszcze jeden pomysł.
Gawrzyk mógłbyś załatwić kilka fajnych gadżetów żużlowych i zlicytowac
je na forum
A najlepiej połączyć oba te pomysły ,na serwer powinno się uzbierać 
jak miałby to potraktować klub wobec np.Urzedu Skarbowego.
Zbiórka przed meczem jest chyba najbardziej realna,trzeba tylko
kompetentnego skarbnika
w galerii zasłużonych dla forum-będzie pamiątka
Mam jeszcze jeden pomysł.
Gawrzyk mógłbyś załatwić kilka fajnych gadżetów żużlowych i zlicytowac
je na forum
Panowie i Panie
tak jak już pisałem być może serwer znajdzie się za darmo no może poza kosztem przesyłki z wawki.
Podajcie mi na PW minimalne i optymalne parametry likwidacja starych serwerów trwa i nie są to totalne "trupy" ostatnio poszedł "na śmieci" 2xP3 500 512 RAM 4x 4.3 GB HDD
Prosze o pilne info !!! Jeśli zależy wam na darmowym serwerze
Podajcie mi na PW minimalne i optymalne parametry likwidacja starych serwerów trwa i nie są to totalne "trupy" ostatnio poszedł "na śmieci" 2xP3 500 512 RAM 4x 4.3 GB HDD
Prosze o pilne info !!! Jeśli zależy wam na darmowym serwerze
No nie wiem Shack skoro admin tamtego serwera twierdzi, ze nie ma najmniejszego problemu.
Obecnie twojnet obsluguje chyba 8000 tysiecy uzytkownikow na kilku forach. I Admin mowi, ze wykorzystuja 10% swoich mozliwosci. Czyli obecnie tam dziala forum o "wadze" naszego obecnego. Nawet jesli dorzucimy nasze to bedzie jeszcze ogromna rezerwa mocy serwera.
Nie wiem dlaczego nie mozna przeniesc bazy, bo szczerze mowiac nie znam sie na tym i nie wnikalem. Ale jesli admin mowi ze spokojnie dadza sobie rade z hostowaniem naszego forum to nie sadze zeby to mowil tylko po to, zeby sobie mowic.
Nie to żebym się czpiał ale ....
1. Forum bez przeszłości to nie to samo !!!
2. Zależność od instytucji prowadzi do niepewności "jutra" jaką masz gwarancje że warunki współpracy nie zmienią się ....
3. Mikas jeżeli by to robił oficjalnie klub to mogli byśmy jedynie wpisywać znane słowa : "łubu dubu ........ nie żyje nam prezes naszego klubu .... to ja pisałem Mikas"
poza tym wystarczy spojrzeć jak prężnie działa oficjalna strona
4. Dotychczas od blisko 4 lat przyglądam się waszemu ... może maszemu forum jestem pod wrażeniem jego pozimu no może z paroma wyjątkami
jest to jedyna możliwość, pełnej informacji na temat Motoru, również dzięki obecności tutaj osób które są blisko władz klubu
przy okazji Harry czy "kasa" równie aktywnie się włączy się na forum
5. Moim marzeniem jest forum które będzie także posiadać filmy z meczy Motoru a to troszke miejsca zajmie
Mam nadzieje że wszystko wyjaśni się w ponidziałek po mojej rozmowie z Biurem IT i będziemy mieli swój serwer
Pozdrawiam
Piotrek
Obecnie twojnet obsluguje chyba 8000 tysiecy uzytkownikow na kilku forach. I Admin mowi, ze wykorzystuja 10% swoich mozliwosci. Czyli obecnie tam dziala forum o "wadze" naszego obecnego. Nawet jesli dorzucimy nasze to bedzie jeszcze ogromna rezerwa mocy serwera.
Nie wiem dlaczego nie mozna przeniesc bazy, bo szczerze mowiac nie znam sie na tym i nie wnikalem. Ale jesli admin mowi ze spokojnie dadza sobie rade z hostowaniem naszego forum to nie sadze zeby to mowil tylko po to, zeby sobie mowic.
Nie to żebym się czpiał ale ....
1. Forum bez przeszłości to nie to samo !!!
2. Zależność od instytucji prowadzi do niepewności "jutra" jaką masz gwarancje że warunki współpracy nie zmienią się ....
3. Mikas jeżeli by to robił oficjalnie klub to mogli byśmy jedynie wpisywać znane słowa : "łubu dubu ........ nie żyje nam prezes naszego klubu .... to ja pisałem Mikas"
poza tym wystarczy spojrzeć jak prężnie działa oficjalna strona
4. Dotychczas od blisko 4 lat przyglądam się waszemu ... może maszemu forum jestem pod wrażeniem jego pozimu no może z paroma wyjątkami
przy okazji Harry czy "kasa" równie aktywnie się włączy się na forum
5. Moim marzeniem jest forum które będzie także posiadać filmy z meczy Motoru a to troszke miejsca zajmie
Mam nadzieje że wszystko wyjaśni się w ponidziałek po mojej rozmowie z Biurem IT i będziemy mieli swój serwer
Pozdrawiam
Piotrek
Witam,
Jestem już po rozmowie IT i niestety mam złe informacje te najlepsze serwery zostały już zaklepane zostały same stare np. 2xP200 ... więc niestety nici z darmowego serwera ...
Co do ceny jaką się podaje to troszke drogo za niecały 1000 można kupić już fajny serwer na allegro np :
http://www.allegro.pl/item93964097_dell ... _dl20.html
http://www.allegro.pl/item95174187_comp ... _scsi.html
http://www.allegro.pl/item93882530_dell ... _18gb.html
Jako że narobiłem wam nadzieji na serwer w ramach "pokuty" wyłoże 100 PLN
jak sądze 2 ostatnie pozycje są dość atrakcyjne i myśle że spełniły by nasz oczekiwania
Ps. Może shack rzuciłbyś okiem na aukcje .... bo 2000 PLN to dość duża kwota a takie 600 - 800 to jest do uzbierania wśród forumowiczów
Pozdrawiam
Piotrek
Ps. Jak by co może być ino na PW
Ps2. Może by założyć temat składka na serwer było by jasne jaką kwotą dysponujemy ....
Jestem już po rozmowie IT i niestety mam złe informacje te najlepsze serwery zostały już zaklepane zostały same stare np. 2xP200 ... więc niestety nici z darmowego serwera ...
Co do ceny jaką się podaje to troszke drogo za niecały 1000 można kupić już fajny serwer na allegro np :
http://www.allegro.pl/item93964097_dell ... _dl20.html
http://www.allegro.pl/item95174187_comp ... _scsi.html
http://www.allegro.pl/item93882530_dell ... _18gb.html
Jako że narobiłem wam nadzieji na serwer w ramach "pokuty" wyłoże 100 PLN
jak sądze 2 ostatnie pozycje są dość atrakcyjne i myśle że spełniły by nasz oczekiwania
Ps. Może shack rzuciłbyś okiem na aukcje .... bo 2000 PLN to dość duża kwota a takie 600 - 800 to jest do uzbierania wśród forumowiczów
Pozdrawiam
Piotrek
Ps. Jak by co może być ino na PW
Ps2. Może by założyć temat składka na serwer było by jasne jaką kwotą dysponujemy ....
Sorki że post pod postem ....
ale przeszukałem allegro i znalazłem super oferte ...
http://www.allegro.pl/item94588532_comp ... cena_.html
Moge zaryzykować i kupić ten serwer .... bo myśle że jest to okazja ....
najwyżej moż znajdą sie osoby z forum chętne zwrócić część kwoty
Potrzebne sÄ… tylko 2 rzeczy ...
1. Opinia że taki serwer nam wystarczy
2. Osoba która pojedzie ze mną po sprzęt bo ja na serwerach się nie znam i wolałbym żeby mnie w "balona" nie zrobili
Prosze o szybkie info bo licytacja trwa ...
Potrzebne sÄ… tylko 2 rzeczy ...
1. Opinia że taki serwer nam wystarczy
2. Osoba która pojedzie ze mną po sprzęt bo ja na serwerach się nie znam i wolałbym żeby mnie w "balona" nie zrobili
Prosze o szybkie info bo licytacja trwa ...
piotr76 pisze:Sorki że post pod postem ....
...
Nie radziłbym kupować od osoby, która:
- jeszcze nic nie sprzedała
- ma stosunek negatywów do pozytywów 1:1
- ma takiego nicka
- Łoptymista
- Trener
mikas pisze:A czy nowe forum ma być oficjalnym forum klubowym i ma na nim dalej obowiązywac cenzura? Bo jeśli tak to myslę, że jak już, to takie forum powinien finansowac pan L. Kępa czy inny Wojciechowski a nie kibice.
Jeśli już to jestem za tym aby złożyć się na serwer na nowe forum ale taki gdzie będzie można wgrać starą baze. Jeśłi mamy robić wszystko od nowa to już lepiej nawet przenieść się na forum meeshowe (zuzel.resetnet.pl) niż tworzyc kolejny niepotrzebny twór.
Chciałem tylko napisać, że w pełni popieram Mikasa.
niech mi to bogowie wybacza
Jego watpliwości są moimi a podobne koncpecje narodziły się też w mojej głowie*
* zaznaczam iz zbieżnosc pogladow moich z mikasowymi jest dziełem przypadku i z tym typem nic mnie nie laczy.
rafir pisze:piotr76 pisze:Sorki że post pod postem ....
...
Nie radziłbym kupować od osoby, która:
- jeszcze nic nie sprzedała
- ma stosunek negatywów do pozytywów 1:1
- ma takiego nicka
nie martw siÄ™
jestem ostrożny przecież to moja kasa ... i nie będę jej ryzykował
tak jak napisłem dopiero po zakupie rozlicze się z pieniędzy zebranych na forum , jeśli coś zostanie ze zbiórki to myśle że dobrze będzie jeszcze troche "doładować" nasz serwer ...
Ps. Rafir zchęcam do dołożenia cegiełki do naszego serwera nawet 10 PLN się przyda a będzie radość przez następne lata działania forum
Pozdrawiam
Piotrek
Åoptymista pisze:mikas pisze:A czy nowe forum ma być oficjalnym forum klubowym i ma na nim dalej obowiÄ…zywac cenzura? Bo jeÅ›li tak to myslÄ™, że jak już, to takie forum powinien finansowac pan L. KÄ™pa czy inny Wojciechowski a nie kibice.
Jeśli już to jestem za tym aby złożyć się na serwer na nowe forum ale taki gdzie będzie można wgrać starą baze. Jeśłi mamy robić wszystko od nowa to już lepiej nawet przenieść się na forum meeshowe (zuzel.resetnet.pl) niż tworzyc kolejny niepotrzebny twór.
Odpisałem wcześniej jeśli zgadzasz się z tym co napisał Mikas to może ustosunkujesz się do moich obaw .... moim zdaniem niezależność to dla nas podstawa, nie mówie że będzie tak jak napisałem ale znając życie zagrożenie jest
Pozdrawiam
Piotrek
Ps. zachęcam do przyłączenia się do akcji kupna serwera każda złotówka się liczy
* zaznaczam iz zbieżnosc pogladow moich z mikasowymi jest dziełem przypadku i z tym typem nic mnie nie laczy.
Åoptymista pisze:mikas pisze:A czy nowe forum ma być oficjalnym forum klubowym i ma na nim dalej obowiÄ…zywac cenzura? Bo jeÅ›li tak to myslÄ™, że jak już, to takie forum powinien finansowac pan L. KÄ™pa czy inny Wojciechowski a nie kibice.
Zaznaczam, ze nie jestem krewnym ani powinowatym Loptymisty i Mikasa, nie jestem ich kolega, a nawet ich na oczy nie widzialem [znaczy Mikasa widzialem ale bylo to traumatyczne przezycie i postanowilem je wyprzec ze swojej pamieci] ale...
... i teraz juz calkiem serio jaka mamy pewnosc jakimi zasadami bedzie sie rzadzilo forum na wspolnie zakupionym serwerze? Jaka mamy pewnosc, ze bedzie mozna spokojnie skrytykowac np. Pana Wojcechowskiego bez obawy, ze nagle zgina posty? Do tej pory akcja "cenzura" miala miejsce kilkukrotnie, rozumiem forum prowadzone przez kogos prywatnie na jego serwerze wiec jego zasady... Ale cos sie chyba powinno zmienic jesli serwer stanie sie "wspolny"...
Glupio by bylo wydac kase na centrum propagandy im. Wojciechowskiego.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,