Co do zalu dyr. Kasinskiego, moim zdaniem niepotrzebnie podniesiono ceny biletow, no i co gorsza nadal czkawka odbija sie nasz poprzedni sezon, a raczej prezentowanie zenady na wlasnym torze. Ale jezeli nasi wygraja w Grudziadzu to sytuacja moze sie diametralnie odwrocic. Wracajac do meczu, w sumie powiem szczerze ze spodziewalem sie troche trudniejszej przeprawy, zwlaszcza ze personalnie nasz sklad jest calkowicie nowy, a i sam tor byl wielka niewiadoma. Na pewno duze wrazenie zrobil Shields, kto wie, moze to bedzie takie odrycie jak Lee czy Joonas, poza bledem ze Swistem absolutnie nic nie mozna mu zarzucic. Bardzo podoba mi sie jego technika, widac ze chlopaczyna jezdzi duzo na wyspach. Bardzo dobrze takze Rempala, starty po prostu kapitalne, jezeli jeszcze dopasuje silnik i poprawi sie na dystansie to na prawde moze byc z niego pociecha. Brhel jak to Brhel, niby robi te pkt ale jakby go nie bylo

Tomicek takze wielkie brawa, zyskal ogromna sympatie kibicow, mlody i waleczne, oby omijaly go kontuzje. Rozczarowal mnie baardzo Swist, byl tak wolny na dystansie ze az przecieralem oczy ze zdumienia, ale jakos wielkich obaw nie mam, Swist jest zbyt dumnym zawodnikiem zeby cieniowac w I lidze. Mam nadzieje ze pokaze pelna klase w Grudziadzu. Jezeli chodzi o Knappa, przyczyna slabego wyniku byly slabe starty i bledy na dystansie. Jezeli chodzi o Krosno, sytuacja identyczna jak rok temu, Wilk i dlugo dlugo nic, a do tego nie ma juz Ferjana

Mysle ze nie ma sensu niczego zmieniac, obecny sklad pokazal ze stac go na wiele i do szczescia brakuje tylko skutecznosci Swista, ale licze ze ten mecz bardzo podziala mu na ambicje i pokaze niektorym niedowiarkom ze stac go na wiele.