30 kwietnia 2006: Stal Gorzów-TŻ Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Snys
Zawodowiec

#226 Postautor: Snys » 27 kwietnia 2006, o 19:55

tomunneck pisze:ps. a skad macie info ze shields bedzie mial operacje? :roll:
na jego oficjalnej stronie niczego takiego sie nie doczytalem

pozdro

Harry wczoraj pisał, ze po badaniach w Anglii jednak są 2 odpryski kości i operacja bedzie....

Przemcio

#227 Postautor: Przemcio » 27 kwietnia 2006, o 19:56

Ja w ogóle nie wiem co to ma znaczyć z tym norrisem, czy to jest prawda czy tylko ściema z tym jego komunikatem. Louis jak dobrze orientuje to ma rewanż w lidze angielskiej 3 Maja tj. Belle Vue- Ipswich wg. espeedway.pl. Wtedy także mecz ma tomicek Oxford- Coventry, więc ja niewiem, ale myśle, że twisty jest pewniakiem co do jazdy w gorzowie, myśle, że bedzie miał zdobycz w granicach kompletu.Ale gorzów nie pojedzie z trzma obco i to jest pewne, z dwoma może tak, ale z trzema.Oj.. wątpie. :wink:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#228 Postautor: kilar » 27 kwietnia 2006, o 20:33

Przemcio pisze:Ale gorzów nie pojedzie z trzma obco i to jest pewne, z dwoma może tak, ale z trzema.Oj.. wątpie. :wink:

Czy ja wiem :roll: Stal ma noz na gardle, porazka u siebie z Ostrowem, 0 punktow w 3 meczach, wiec beda za wszelka cene chcieli wygrac z nami. Watpie, zeby kalkulowali, wystawia najmocniejszy sklad, zeby jeszcze na bonusa sie zalapac.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#229 Postautor: Nazir » 27 kwietnia 2006, o 20:47

Skład Stali na najblizszy mecz z TŻ (według Gazety Lubuskiej) :
9. David Ruud
10. Piotr Paluch
11. Jarosław Łukaszewski
12. Niklas Klingberg
13. Joonas Kylmaekorpi
14. Sławomir Dąbrowski
15. Andrzej Głuchy
16. Michał Rajkowski

P.S. Jak już boxing raz pytał:
Z/Z za Davida Ruuda: ktos wie, co sie dzieje ze Szwedem?
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=119841[/i]

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#230 Postautor: Marcinex » 27 kwietnia 2006, o 21:02

Całkiem ładnie pojechał Ljung. Nie wie czy jechał on już w jakimś meczu Częstochowy, ale jak nie to może wymiana z nimi: Norris za Ljunga :idea: :D . Może Norris nie chce jeździć w I lidze bo nie ma dmuchanych band i boi się że złapie kontuzje
Obrazek

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#231 Postautor: Metalliczny » 27 kwietnia 2006, o 21:07

Ljung jechał już mecz w barwach Częstochowy.

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#232 Postautor: SpeeDFan » 27 kwietnia 2006, o 21:10

Nie wiem dlaczego nasza drużyna nie jezdzi w sparingach... Przeciez było by to nam bardzo potrzebne przed tak ważnym meczem w Gorzowie..
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2006, o 21:13 przez SpeeDFan, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#233 Postautor: SpeeDFan » 27 kwietnia 2006, o 23:30

Cooper pisze:
SpeeDFan pisze:
kilar pisze:
SpeeDFan pisze:Maturę mam już dawno za sobą ;)

Ale zdana ? :twisted: :wink:

Pewnie polski na 3 ;)

Za ktorym podejsciem :?: :roll: :wink:

Na szczęście za pierwszym :D

Ale wracając do tematu Świst wypowiedział się dla KL że ma zamiar potrenować w Poznaniu.... Widać że chce się przygotować jak najlepiej :)
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#234 Postautor: Pietter » 28 kwietnia 2006, o 00:44

jeśli Adam może być jako z/z to proponowałbym taki skład

Åšwist
Brhel
z/z
Knapp
J.Rempała
Michaluk
Tomicek
Jeleniewski

W Suchanka nie ma co wierzyć bo ciężko mu "idzie" z przeciętnymi brytyjczykami w Premier Trophy.

Btw. PISZCZA DO TŻ-tu! :D na naszym torze byłby mocnym wzmocnieniem, na obcych też myśle że 5-8 by dowoził, najwyżej jakby sie potłukł to jego sprawa... nie ma(klub) nic do stracenia. Pod koniec maja wróci Messing no ale nie wiadomo czy będzie tak czarował jak na sparingu z Marmą... więc można sie zastanowić nad Siterą z Atlasu który objechał Tomicka w MIM czech, no ale on też jest jedną wielką niewiadomą. Wiem że wiele osób jest przeciwnych, ale jeśli by to zależało odemnie to spróbowałbym przynajmniej z nim(T.Piszczem) pogadać czy byłby zainteresowany :F

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#235 Postautor: jas » 28 kwietnia 2006, o 01:03

Pietter pisze:Btw. PISZCZA DO TŻ-tu! :D na naszym torze byłby mocnym wzmocnieniem, na obcych też myśle że 5-8 by dowoził, najwyżej jakby sie potłukł to jego sprawa... nie ma(klub) nic do stracenia. Pod koniec maja wróci Messing no ale nie wiadomo czy będzie tak czarował jak na sparingu z Marmą... więc można sie zastanowić nad Siterą z Atlasu który objechał Tomicka w MIM czech, no ale on też jest jedną wielką niewiadomą. Wiem że wiele osób jest przeciwnych, ale jeśli by to zależało odemnie to spróbowałbym przynajmniej z nim(T.Piszczem) pogadać czy byłby zainteresowany :F

a mozna byc innym wzmocnieniem? :roll: :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

szafirek

#236 Postautor: szafirek » 28 kwietnia 2006, o 01:42

jak Piszscz raz sie wypia to teraz tez pewnie nie chcialby jezdzic w lublinie,kombinowanie ze wzmocnieniem nie da wiele trzeba jechac tym co sie ma,a ze tak wyszlo to trudno prawdopodobnie na ekstralige jeszcze troche poczekamy.Moze przynajmniej powalcza w Gorzowie i oby nie bylo wiecej kontuzji

Awatar użytkownika
Faraon

#237 Postautor: Faraon » 28 kwietnia 2006, o 08:05

Pietter pisze:jeśli Adam może być jako z/z to proponowałbym taki skład

Åšwist
Brhel
z/z
Knapp
J.Rempała
Michaluk
Tomicek
Jeleniewski

W Suchanka nie ma co wierzyć bo ciężko mu "idzie" z przeciętnymi brytyjczykami w Premier Trophy.

Niestety Adam nie może być z/z, jak by był z/z to by było fajnie, a tak skończy się pewnie na takim składzie jak z Gnieznem. Wiel może zależeć od naszych rezerw taktycznych, jak się je będzie je robiło umiejętnie, to może być całkiem nieźle, ale w wytypowany przez mnie wynik (46:44 dla nas) nie wierzę.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#238 Postautor: kdsz » 28 kwietnia 2006, o 08:58

Na Louisa pewnie nie ma co liczyć, więc w miejsce Polaka należałoby ściągnąć Suchanka. Ostatnio kilka punkcików dla Redcar przywozi i trzeba go wziąć na wypadek kontuzji czy kompromitującej formy któregoś z naszych jeźdźców (w końcu Jeleń się nie rozdwoi i dwóch zawodników nie zastąpi). Cieszę się, że w awizowanym składzie figuruje para Brhel-Knapp. Gnieźnieński duet Grześka z gołębiarzem to, mówiąc delikatnie, nienajmądrzejszy pomysł menago Kasińskiego

rob7
Senior

#239 Postautor: rob7 » 28 kwietnia 2006, o 10:29

... za dzisiejszym DW
"Włodarze lubelskiego klubu starają się zmobilizować najsilniejszy obecnie skład. Do Gorzowa zapewne przyjedzie Chris Louis, który na krótkim torze (330 m), przypominającym angielskie obiekty, powinien walczyć skuteczniej niż w poprzednim spotkaniu"
"– CaÅ‚y czas twierdzÄ™, że Piotrek jeszcze bÄ™dzie mógÅ‚ pochwalić siÄ™ dwucyfrowÄ… zdobyczÄ…. Musi tylko uporzÄ…dkować sprawy sprzÄ™towe. Widać, że moment startowy ma bardzo dobry, a kÅ‚opoty pojawiajÄ… siÄ™ na dystansie – powiedziaÅ‚ BogusÅ‚aw KasiÅ„ski. – Może wspólne przygotowania z Jackiem Rempałą dadzÄ… pozytywny efekt"

TŻ Sipma Lublin: 1. Bohumil Brhel, 2. Grzegorz Knapp, 3. Piotr Świst, 4. Karol Polak (Chris Louis), 5. Jacek Rempała, 6. Maciej Michaluk, 7. Lubos Tomicek, 8. Daniel Jeleniewski.

Pebas
Szkółkowicz

#240 Postautor: Pebas » 28 kwietnia 2006, o 12:01

dziwna sprawa z tym Ruudem. zz stosuje sie jak zawodnik ma 9 dni zwolnienia. jak pojedzie w tym czasie w innym meczu to grozi mu zawieszenie i kara. choc moze w anglii sa inne przepisy?
ciekawe czy to prawda z tym norrsiem jesli tak to szkoda, bo w gorzowie moglby pare punktow ujechac.

Awatar użytkownika
Extreme

#241 Postautor: Extreme » 28 kwietnia 2006, o 12:39

Tak, Chris Louis Wam przyjedzie…
KogoÅ› zdrowo pokrÄ™ciÅ‚o. Panie KasiÅ„ski – Chris ma 1 maja bardzo ważny mecz z Belle Vue i nie wybiera siÄ™ do Polski na niedzielÄ™, bo po pierwsze klub mu nie pozwala a po drugie – najważniejsze – on sam nie chce.
Albo zwodzicie kibiców, albo pokazujecie że nie potraficie profesjonalnie zarzÄ…dzać klubem, a najpewniej to jedno i drugie, skoro nie wiecie na kogo możecie liczyć tuż przed meczem. Trzeba byÅ‚o podpisać umowy z żużlowcami, a nie dziadkami których nikt już nigdzie nie chciaÅ‚ i ludźmi którzy starty w Polsce majÄ… daleko gdzieÅ›, czytaj – David Norris, Jurica Pavlic, Chris Louis.

Nic tu siÄ™ nie zmieniÅ‚o… A później wielki pan menadżer zadziwiony że gwizdy dostaje.

godzilla

#242 Postautor: godzilla » 28 kwietnia 2006, o 12:52

Oby przyjechal Luis. Ja mam taka nadzieje ze beda jakies zmiany np Luis albo Norris

godzilla

#244 Postautor: godzilla » 28 kwietnia 2006, o 13:08

Pokemon pisze:
godzilla pisze:Oby przyjechal Luis. Ja mam taka nadzieje ze beda jakies zmiany np Luis albo Norris

Tak tak! Najlepiej obaj: Luis de Funes i Chuck Norris :lol:

Bardzo smieszne. Nie zapominajmy jednak ze to bardzo mozliwe

Pebas
Szkółkowicz

#245 Postautor: Pebas » 28 kwietnia 2006, o 13:09

KogoÅ› zdrowo pokrÄ™ciÅ‚o. Panie KasiÅ„ski – Chris ma 1 maja bardzo ważny mecz z Belle Vue i nie wybiera siÄ™ do Polski na niedzielÄ™, bo po pierwsze klub mu nie pozwala a po drugie – najważniejsze – on sam nie chce.

pewne to? rozmawiales z nim? gdzie to piszą? Sam sobie nie pozwala? troche sprzeczności jest w tym co piszesz.

Danio

#247 Postautor: Danio » 28 kwietnia 2006, o 13:31

Jeżeli to się sprawdzi z Chrisem że przyjedzie oraz Piotrek dogra swoje silniki wspólnie z Jackiem to o ich wyniki jestem spokojny :D i wierze że wygramy 46:44 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#248 Postautor: $korzen$ » 28 kwietnia 2006, o 13:34

Ja osobiscie nie widze zadnej mozliwosci na punkty zarowno w Gorzowie jak i w Ostrowie. Zeby tak przynajmniej nawiazac walke potrzebna jest swoista "reaktywacja" Knappa i Swista, a na to sie nie zanosi.

Danio

#249 Postautor: Danio » 28 kwietnia 2006, o 14:03

potrzebna jest swoista "reaktywacja" Knappa i Swista, a na to sie nie zanosi

Na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski???
Widząc po wyniku sparingu Stali z Lotosem, gdzie w 4 startach Franków zdobywa 8 pkt i cały wynik spotkania to jestem zupełnie naładowany optymistycznie że wynik będzie na styku i mam nadzieje że min. na naszą korzyść nawet jeżeli dołączą Szwedzi i Fin do składu Gorzowa. Trochę więcej wiary chłopaki :!:

Awatar użytkownika
prawn

#250 Postautor: prawn » 28 kwietnia 2006, o 14:22

Niestety nie mamy pola manewru więc racjonalny skład powinien być taki:

1. Åšwist
2. Rempała
3. Jeleniewski
4. Knapp
5. Brhel
6. Tomicek
7. Michaluk
8. (brak zawodnika)

Chyba nie ma sensu wystawiać Polaka zamiast Jelenia... Ten skład musi po prostu dac z siebie wszystko, ale i tak czarno to widzę...będzie chyba z 55:35 jeśli nie wyżej

A Angole niech sie idą pieprzyć....łaske nam zrobią jak przyjada i zdobędą te 5 pkt...

Teraz se Kasiński może pluć, że sie pokłócił z Piszczykiem