30 kwietnia 2006: Stal Gorzów-TŻ Motor Lublin
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
-
hayabusarider
Nie od dzisiaj wiadomo że anglikom się nie ufa!.
A tym bardziej jakimÅ› zadzierajÄ…cym nos chorwatom!.
Co do czechów też trzeba mieć dystans.
Także Zarząd TŻ po raz kolejny uczy się na błędach, tylko ile tych błedów jeszcze będzie??
Na przyszły sezon kontraktować z obco, wyłącznie "Wikingów"!!.
Oni siÄ™ nie bojÄ… jazdy w wymagajÄ…cej polskiej lidze i sÄ… waleczni!!.
Także czekamy na Andreasa Messinga. Przynajmniej jeden zawodnik trafiony w dziesiątkę, lecz nieszczęśliwie zaznajomiony z naszym dziurawym torem.
A tym bardziej jakimÅ› zadzierajÄ…cym nos chorwatom!.
Co do czechów też trzeba mieć dystans.
Także Zarząd TŻ po raz kolejny uczy się na błędach, tylko ile tych błedów jeszcze będzie??
Na przyszły sezon kontraktować z obco, wyłącznie "Wikingów"!!.
Oni siÄ™ nie bojÄ… jazdy w wymagajÄ…cej polskiej lidze i sÄ… waleczni!!.
Także czekamy na Andreasa Messinga. Przynajmniej jeden zawodnik trafiony w dziesiątkę, lecz nieszczęśliwie zaznajomiony z naszym dziurawym torem.
- Łoptymista
- Trener
Gawrzyk pisze: ja zawsze wierze w zwyciestwo naszej druzyny. wiec nie nalezy doszukiwac sie w tym podtekstow. jedziemy najsilniejszym skladem mozliwym do wystawienia w niedzielÄ™.
Doprawdy?
Wysłany: Sob 28 Maj, 2005 21:43 Temat postu:
I liga
Gorzów - Lublin 65:25 [+40]
zaw.: D.Jeleniewski [+24]
Takie zawsze jak najsilniejszy sklad MOZLIWY do wystawienia.
Ja tam wolalbym jednak deszcz. Moze Messing zrosnie sie do powtorki? No chyba, ze nagle wszyscy nasi zaczna jechac tak jak na nich liczylismy. TEORETYCZNIE jest to mozliwe.
... człowieku zanim coś napiszesz to się zastanów, o jakich błędach zarządu piszesz?
Pavlic został zakontraktowany na 5 terminów bo na tyle zgodziła się jego federacja i ojciec (chłopak jest nieletni) i jest bardzo dobrze "prowadzony"
objeżdża się w słabiej obsadzonych zawodach, dzisiaj jedzie w mocniejszej obsadzie (IME) a 21.05 ma jechać w Z-G ...
tylko pogratulować zdrowego podejścia do sportu ojcu J.P.
Norris po analizie przypadku Shieldsa (patrz zamieszczone foto) doszedł pewnie do wniosku że nie chce jeździć w lidze gdzie liczy się tylko wynik
i kasa a zdrowie ba życie zawodnika przeciwnej drużyny jest bez znaczenia ja mu się nie dziwie, z podobnych powodów Louis odmawiał
startów w Polsce...
O ile w ub sezonie kontrakty były takie sobie to w tym roku został stworzony bardzo sensowny team, no cóż zycie wprowadza korekty
i żeby było w temacie w Gorzowie przewidywane są opady w nocy i niedzielę więc na mokrym torze doświadczenie "starych wyjadaczy"
może przełożyć się na dobry wynik
PS
Lee też Anglik a był ulubieńcem kibiców
Pavlic został zakontraktowany na 5 terminów bo na tyle zgodziła się jego federacja i ojciec (chłopak jest nieletni) i jest bardzo dobrze "prowadzony"
objeżdża się w słabiej obsadzonych zawodach, dzisiaj jedzie w mocniejszej obsadzie (IME) a 21.05 ma jechać w Z-G ...
tylko pogratulować zdrowego podejścia do sportu ojcu J.P.
Norris po analizie przypadku Shieldsa (patrz zamieszczone foto) doszedł pewnie do wniosku że nie chce jeździć w lidze gdzie liczy się tylko wynik
i kasa a zdrowie ba życie zawodnika przeciwnej drużyny jest bez znaczenia ja mu się nie dziwie, z podobnych powodów Louis odmawiał
startów w Polsce...
O ile w ub sezonie kontrakty były takie sobie to w tym roku został stworzony bardzo sensowny team, no cóż zycie wprowadza korekty
i żeby było w temacie w Gorzowie przewidywane są opady w nocy i niedzielę więc na mokrym torze doświadczenie "starych wyjadaczy"
może przełożyć się na dobry wynik
PS
Lee też Anglik a był ulubieńcem kibiców
Nie rozumiem co się tak czepiacie Pavlica? Bardzo młody chłopak, wciąż uczęszczający do szkoły, dla którego zbyt duża liczba startów (a własciwie podróży) może być wyniszczająca. Udało się go namówić na kilka startów w Polsce, miał być jedynie zastępcą Andreasa i Lubosa a że bardzo by się teraz przydał w kontekscie kontuzji Messinga, to już nasz problem. Wybór przy negocjacji kontraktu był zapewne prosty - albo 5-6 meczów w okresie chorwackich wakacji, albo wcale. Kasiński wybrał to pierwsze i w moim odczuciu dobrze zrobił.
Polska I liga i Motor Lublin to nie pępek swiata, pamiętajcie
Polska I liga i Motor Lublin to nie pępek swiata, pamiętajcie
-
tomunneck
no nie wiem czy wystawianie pavlica w zielonej gorze , w meczu z gory przegranym jest takim zdrowym podejsciem
chyba lepsze rozwiazanie to branie go na mecze na wlasnym torze z silnymi druzynami a nie ciezkie wyjazdy gdzie polowa seniorow sobie nie poradzi
no i mam nadzieje ze norris w koncu zdecyduje sie na polska lige w najblizszym czasie a informacje o jego rezygnacji beda tak nietrafione jak te o operacji adama
chyba lepsze rozwiazanie to branie go na mecze na wlasnym torze z silnymi druzynami a nie ciezkie wyjazdy gdzie polowa seniorow sobie nie poradzi
no i mam nadzieje ze norris w koncu zdecyduje sie na polska lige w najblizszym czasie a informacje o jego rezygnacji beda tak nietrafione jak te o operacji adama
- Łoptymista
- Trener
Gawrzyk pisze:Jasne ze pamietam. Tylko, że wiara a zimna kalkulacja to zupelnie inne historie. Z tego co pamietam trafilem ten wynik idealnie. . Teraz tez mam nadzieje ze wytypowalem dokladnie
Trzymam kciuki za Twojego typa.
Tylko juz nie wiem czy stawiasz na TZ bo kalkulujesz czy w niego wierzysz.
PS Messing kiedy bedzie gotowy do jazdy? Jesli nie jest to jakas wielka tajemnica.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2006, o 12:00 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.
Awizowane składy wg Przeglądu Żużlowego. Według nich Louis ma jechać.Jakie są szanse ze Chris pojedzie w Gorzowie

-
tomunneck
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Z jednej strony po cichu liczę na to, że mecz się nie odbędzie...;ale jak się tak zastanowić, to myślę, że i tak nie mamy "czego" (punktów) w Gorzowie szukać
Mylić się "na korzyść" zawsze jest wskazane
, choć wydaje mi się, że bez względu na to, kto u nas by pojechał, to i tak więcej punktów niż w granicach 35-39 zdobyć "nie powinniśmy".
Chciałbym, żeby udało się w końcu "po całości" ocenić Śwista (to do tych,którzy jeszcze go nie ocenili
). Tylko tak naprawdę, to biorąc pod uwagę kontuzje i Angoli, Świst może czuć się póki co bezpiecznie (jeśli nie to mnie skrytykować
). No Twisty
Do boju
Pavlic to młody chłopak i trzeba się cieszyć, że go mamy (wierzę, że nie tylko w tym sezonie). A to, że ma jeździć "tyle a nie tyle" trzeba po prostu zaakceptować i nie mieć pretensji ani do działaczy, ani do Chorwata, pozdr.
Chciałbym, żeby udało się w końcu "po całości" ocenić Śwista (to do tych,którzy jeszcze go nie ocenili
Pavlic to młody chłopak i trzeba się cieszyć, że go mamy (wierzę, że nie tylko w tym sezonie). A to, że ma jeździć "tyle a nie tyle" trzeba po prostu zaakceptować i nie mieć pretensji ani do działaczy, ani do Chorwata, pozdr.
Tak naprawdę to tylko WP asekuracyjnie podaje możliwość opadów. Prognozy innych portali są dużo bardziej optymistyczne.
Ja jednak wierzę, że spotkanie się odbędzie bo jak ich teraz nie pokonamy to kiedy? Oni też są w dołku. NIe ma co czekać aż się odbudują ( a to wcześniej czy później nastąpi).
A po za tym to wyjazd do Gorzowa to prawdziwa wyprawa i jechać tam pooglądać padający deszcz....
Ja jednak wierzę, że spotkanie się odbędzie bo jak ich teraz nie pokonamy to kiedy? Oni też są w dołku. NIe ma co czekać aż się odbudują ( a to wcześniej czy później nastąpi).
A po za tym to wyjazd do Gorzowa to prawdziwa wyprawa i jechać tam pooglądać padający deszcz....
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
tomunneck
tomunneck pisze:wszystkie prognozy zapowiadaja deszcz , ale przewaznie w godzinach 6-12
I tu się z Tobą nie zgodzę. Zobacz co podaje Meteo. A to chyba jedna z dokładniejszych prognoz. Niestety zero deszczu, nawet w nocy.
edit: Jednak teraz pojawiło się w prognozie trochę deszczu (rano). Może tor będzie przyczepniejszy.
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2006, o 00:34 przez Dave, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
harry pisze:Ja jednak wierzę, że spotkanie się odbędzie bo jak ich teraz nie pokonamy to kiedy? Oni też są w dołku. NIe ma co czekać aż się odbudują ( a to wcześniej czy później nastąpi).
Tylko czy naprawdę Stal jest w dołku
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Krzysztof Popławski na pzld pisze:Poki co, powiedzialem sobie, ze pojade do Falubazu, bo derbow nie widzialem 5 lat,a derby to derby. Przyjde na Lublin, zobaczyc Swista w akcji - to dodatkowy smaczek (moze tez nie przegraja w takim stylu, bo ze przegraja to wiem). A pozniej dam chyba sobie spokoj i pojade na GP, naladowac sie pozytywnymi zuzlowymi emocjami...
W kazdym razie ja takiego zuzla w wykonaniu gorzowskim na trzezwo nie biore i przed meczem z Lublinem idziemy sie pobawic na dzialce kolo stadionu:)
-
hayabusarider
Coś tam kropiło, aby się nie rozpadało na dobre, na razie ludzie na mieście chodzą bez nakryc głowy, lecz ulica mokra.
http://www.gorzow.pl/kamery/
http://www.gorzow.pl/kamery/