21 maja: ZKŻ Zielona Góra - TŻ MOTOR Lublin
... jakby było tak jak piszesz to nie byłoby potrzeby rozgrywania meczu tylko ustalić przed sezonem np.
1. Ostrów
2. Z_G
a reszta niech jeździ o pozostałe miejsca w lidze to tylko sport a żużlowy najbardziej nieprzywidywalny. zerknij na lige szwedzką dwa najbardziej naszpikowane gwiazdami zespoły zjmują dwa ostatnie miejsca z dorobkiem zerowym.
Według mnie sprawa bonusa jest jak najbardziej sprawą otwartą, 29 punktów zdobyte w Ostrowie w bardzo okrojonym składzie to na 40 w Z-G można liczyć
1. Ostrów
2. Z_G
a reszta niech jeździ o pozostałe miejsca w lidze to tylko sport a żużlowy najbardziej nieprzywidywalny. zerknij na lige szwedzką dwa najbardziej naszpikowane gwiazdami zespoły zjmują dwa ostatnie miejsca z dorobkiem zerowym.
Według mnie sprawa bonusa jest jak najbardziej sprawą otwartą, 29 punktów zdobyte w Ostrowie w bardzo okrojonym składzie to na 40 w Z-G można liczyć
Pożyjemy - zobaczymy.Moim zdaniem to jeszcze 3 miejsce możesz dopisać Gorzowowi.
W każdym bądź razie gdybyście ujechali bonusa z Zielonką niezmiernie byłbym się cieszył.
W każdym bądź razie gdybyście ujechali bonusa z Zielonką niezmiernie byłbym się cieszył.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
Grisza takich bzdur jak Ty piszesz to ja jeszcze nie słyszałem... daje słowo... wytłumacz mi z jakiej paki gorzowowi?! Przegrali u siebie z Ostrowem, wyjazdu nie wygrali żadnego. Punkt bonusowy z nami nie jest rozstrzygnięty... gdzie ich dopisywać? weś się zastanów na 2 raz zanim coś tak bzdurnego napiszesz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
szafirek
Przypominam ,że temat jest o meczu Zielonej - Lublin a nie o tym kto jest z jakiego miasta.
Osobiście nie jestem wcale mieszkańcem Rzeszowa i nie wiem juz ,który raz to pisze na tym forum. NOWA SARZYNA koledzy. To czy daję 3 miejsce Gorzowowi czy Wam to też moja sprawa.
I proszę przestańcie czytać moje posty przez pryzmat tego ,że kibicuję innemu klubowi. Aż strasznie to Was tak kłuje w oczy ,że mam znaczek STAL RZESZÓW SPEEDWAY FAN ? Staram się pisać obiektywnie, a niektórzy z Was wszystko co napisze traktują jako atak na Wasz klub. Nie takie moje intencje.
Czemu stawiam na Gorzów. Otóż dlatego ,że mają potencjał, że sie dopiero rozkręcają. Popatrzcie sobie co robi Joonas w Anglii czy Szwecji , co robi Niklas w Szwecji itp. Może to dla niektórych żadne argumenty,ale do mnie przemawiają. Bardziej niz ,moim zdaniem mżonki, o wzroście formy Śwista czy Jacusia Rempały.
Osobiście nie jestem wcale mieszkańcem Rzeszowa i nie wiem juz ,który raz to pisze na tym forum. NOWA SARZYNA koledzy. To czy daję 3 miejsce Gorzowowi czy Wam to też moja sprawa.
I proszę przestańcie czytać moje posty przez pryzmat tego ,że kibicuję innemu klubowi. Aż strasznie to Was tak kłuje w oczy ,że mam znaczek STAL RZESZÓW SPEEDWAY FAN ? Staram się pisać obiektywnie, a niektórzy z Was wszystko co napisze traktują jako atak na Wasz klub. Nie takie moje intencje.
Czemu stawiam na Gorzów. Otóż dlatego ,że mają potencjał, że sie dopiero rozkręcają. Popatrzcie sobie co robi Joonas w Anglii czy Szwecji , co robi Niklas w Szwecji itp. Może to dla niektórych żadne argumenty,ale do mnie przemawiają. Bardziej niz ,moim zdaniem mżonki, o wzroście formy Śwista czy Jacusia Rempały.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
GRISZA pisze:Przypominam ,że temat jest o meczu Zielonej - Lublin a nie o tym kto jest z jakiego miasta.
Osobiście nie jestem wcale mieszkańcem Rzeszowa i nie wiem juz ,który raz to pisze na tym forum. NOWA SARZYNA koledzy.
Co za różnica, józek to józek
Swoją drogą na Waszym forum nie przeszkadzało Ci napisac w temacie o sparingu z nami słów:
Grisza pisze:Miło będzie złoić emerytom tyłki. A kozy później znowu będą meczeć...![]()
Także się nie dziw, jak za takie teksty jesteś postrzegany przez taki a nie inny pryzmat (na naszym forum też zresztą Ci sie podobne wywody zdarzały). Najpierw spójrz na swoje zachowanie a poźniej oceniaj zachowanie innych.
No to tak jak Lublin, mamy potencjał i sie dopiero rozkręcamy
A Joonas z czego ma sie rozkręcać jak od początku jeździ bardzo dobrze (oprócz jednego meczu)
mikas pisze:GRISZA pisze:Miło będzie złoić emerytom tyłki. A kozy później znowu będą meczeć...![]()
Także się nie dziw, jak za takie teksty jesteś postrzegany przez taki a nie inny pryzmat (na naszym forum też zresztą Ci sie podobne wywody zdarzały). Najpierw spójrz na swoje zachowanie a poźniej oceniaj zachowanie innych.
Należy jednak w tym wszystkim znaleźć umiar ,by nie skończyło się to wyzwiskami i brzydkimi zwrotami...
No to tak jak Lublin, mamy potencjał i sie dopiero rozkręcamy
A Joonas z czego ma sie rozkręcać jak od początku jeździ bardzo dobrze (oprócz jednego meczu)
Dużo lepiej juz jeździć nie będzie, bo jest juz prawie w optymalnej formie w przeciwieństwie do np. Śwista czy Louisa, którzy właśnie się zaczynają rozkręcać.[/quote]
I tu się z Tobą zgodzę... Świst jest taki że potrafi przywieść 2 pkt w meczu jak i komplet...Uważam że nie zapomniał jak się jeżdzi w Zielonce i to może być przełomowy mecz dla niego...
Co do wyniku u nas to sprawa jest ciągle otwarta a tym bardziej jeśli chodzi o pkt bonusowy... Życie bardzo często weryfikuje wszelkie spory a żużel tym bardziej jest nieprzewidywalny... (Wystarczy że będzie mokry tor,a nasi nie potrafią jeżdzić na takim-przykład mecz z Gorzowem,w 2004 mecz u was-)
I tu się z Tobą zgodzę... Świst jest taki że potrafi przywieść 2 pkt w meczu jak i komplet...Uważam że nie zapomniał jak się jeżdzi w Zielonce i to może być przełomowy mecz dla niego...
Co do wyniku u nas to sprawa jest ciągle otwarta a tym bardziej jeśli chodzi o pkt bonusowy... Życie bardzo często weryfikuje wszelkie spory a żużel tym bardziej jest nieprzewidywalny... (Wystarczy że będzie mokry tor,a nasi nie potrafią jeżdzić na takim-przykład mecz z Gorzowem,w 2004 mecz u was-)
cena za bilet 30 zł
cena za program 5 zł
cena za piwo 4.50 zł
BYĆ NA MECZU - bezcenne
cena za program 5 zł
cena za piwo 4.50 zł
BYĆ NA MECZU - bezcenne
- WojtekF
- Szkółkowicz
Jak już piszecie o Gorzowie, to problem tego klubu tkwi w braku kasy. Póki mają kasę, sprowadzają Ruuda, Kylmaekorpiego, Klingberga i prezentują się całkiem przyzwoicie, jednak gdy gotówka się skończy już tak wesoło może nie być a rywale w walce o 3 m-ce czyli Lublin i ewentualnie Gniezno skrzętnie to wykorzystają.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
WojtekF pisze:Jak już piszecie o Gorzowie, to problem tego klubu tkwi w braku kasy. Póki mają kasę, sprowadzają Ruuda, Kylmaekorpiego, Klingberga i prezentują się całkiem przyzwoicie, jednak gdy gotówka się skończy już tak wesoło może nie być a rywale w walce o 3 m-ce czyli Lublin i ewentualnie Gniezno skrzętnie to wykorzystają.
Pozdrawiam
Który klub w Polsce nie ma problemu z kasą? Może Zielona Góra? Wojtku na koniec sezonu 2005 ŻkŻ-et podpisał z trzema zawodnikami porozumienia w ramach których zaległości w stosunku do Staszewskiego, Okoniewskiego i Śwista Zielona Góra zobowiązała się spłacić do maja 2006 roku. W Gorzowie po zeszłym sezonie budżet na ponad 3 mln złotych udało się zbilansować do października 2005. Więc nie martw się o nasze finanse. Póki drużyna będzie liczyć się w walce o pierwszą czwórkę skład będzie wspierany trzema "stranieri". Obecny zarząd jest gwarantem wypłacalności!!!
Przegląd Żużlowy pisze:... Prawdopodobny jest także występ utalentowanych juniorów - Czecha Lubosa Tomicka i Chorwata Juricy Pavlica. W obwodzie są jeszcze Szwed Andreas Messing oraz Daniel Jeleniewski. ...
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_zgora.php?id=1089887082
Niezły mają obwód
bkapusta pisze:Rzeszoof - i wszystko jasne
Oj wy sie nigdy nie nauczycie
zeszuff
Zeby nie bylo, ze tylko nabijam
Pozdro...
EDIT: Aha. Odnosnie awizowanego skladu... W miejsce Knappa dalbym szanse Jeleniowi... I to nie byloby rzadne ryzyko... Taki instynkt
MOTORLUBLIN
motor
doja do 30 to sie nie skompromituja ,osiągną 35 będzie można składać lekkie gratulację,osiągnął wynik 36-39 zaczniemy wzdychac jak bylo blisko......a tak naprawde nie wierze w zadne cuda.skonczy sie 60-30 dla falubazu,chyba ze nas zlekcewaza to moze honorowo 55-35.na nawiazanie walki bym nie liczyl.wypaleni zawdonicy-jednym slowem nietrafione transfery,brak kasy druzyny opartej na wplywach z biletow (ktore jak na poziom-zespolu,stadionu i klasy sa bardzo drogie) w najbiedniejszym rejonie UE....podsumowaujac z czym sie pchamy do ekstraligi....nie chce byc zlym prorokiem ale obysmy sie w nastepnym sezonie nie bronili przed 3 liga
Re: motor
facett pisze:nie chce byc zlym prorokiem ale obysmy sie w nastepnym sezonie nie bronili przed 3 liga
na bank 3 liga nam nie grozi
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
borys88
na bank to chłopy kiedyś napad chcieli zrobić.... ja uważam, że w Zielonej Górze wynik 52:38 byłby bardzo pozytywnym wynikiem i stać nas na taki właśnie rezultat... wierzę, że "100% Falubaz" nie zapomniał jak się tam jeździ i zdobędzie pare potrzebnych pkt. a co do tego jaki junior ma jechać, to ja uważam, że z Pavliciem powinien jechać jednak Messing...
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Kolejna symulacja:
TÅ» Motor Lublin:
1.Louis (2,2,2,3,2) 11
2.Knapp (1*,0,0,-) 1+1
3.Åšwist (3,2,2,1*,0) 8+1
4.Rempała (1,0,1*,2,0) 4+1
5.Brhel (1,2,3,2,1) 9
6.Tomicek (1*,1*,0,-) 2+2
7.Pavlic (2,0,1) 3
8.Jeleniewski (1*) 1+1
Falubaz Zielona Góra:
9.Walasek (3,3,3,3,3) 15
10.Kasprowiak (0,0,-,-) 0
11.Staszewski (2,3,2,2,2*) 11+1
12.Laukanen (0,1,1*,0,-) 2+1
13.Okoniewski (3,3,3,3,1) 13
14.Wolbert (0,-,-,0) 0
15.Lindgren (3,2*,1,1,3) 10+1
16.Suchecki (0,0)
1.Lindgren,Pavlic,Tomicek,Wolbert 3:3
2.Walasek,Louis,Knapp,Kasprowiak 3:3 (6:6)
3.Świst,Staszewski,Rempała,Laukanen 2:4 (8:10)
4.Okoniewski,Lindgren,Brhel,Pavlic 5:1 (13:11)
5.Staszewski,Louis,Laukanen,Knapp 4:2 (17:13)
6.Okoniewski,Świst,Lindgren,Rempała 4:2 (21:15)
7.Walasek,Brhel,Tomicek,Kasprowiak 3:3 (24:18 )
8.Okoniewski,Louis,Lindgren,Knapp 4:2 (28:20)
9.Walasek,Świst,Rempała,Suchecki 3:3 (31:23)
10.Brhel,Staszewski,Laukanen,Tomicek 3:3 (34:26)
11.Walasek,Rempała,Świst,Wolbert 3:3 (37:29)
12.Louis,Staszewski,Pavlic,Laukanen 2:4 (39:33)
13.Okoniewski,Brhel,Jeleniewski,Suchecki 3:3 (42:36)
14.Lindgren,Staszewski,Brhel,Rempała 5:1 (47:37)
15.Walasek,Loius,Okoniewski,Åšwist 4:2 (51:39)
Mam nadzieje, że nasza drużyna nie uzyska gorszego wyniku niż w zaprezentowanej przeze mnie symulacji. Przy takim wyniku można realnie wywalczyć bonusa.
Oby tylko nie było kompromitacji.
Pozdrawiam
TÅ» Motor Lublin:
1.Louis (2,2,2,3,2) 11
2.Knapp (1*,0,0,-) 1+1
3.Åšwist (3,2,2,1*,0) 8+1
4.Rempała (1,0,1*,2,0) 4+1
5.Brhel (1,2,3,2,1) 9
6.Tomicek (1*,1*,0,-) 2+2
7.Pavlic (2,0,1) 3
8.Jeleniewski (1*) 1+1
Falubaz Zielona Góra:
9.Walasek (3,3,3,3,3) 15
10.Kasprowiak (0,0,-,-) 0
11.Staszewski (2,3,2,2,2*) 11+1
12.Laukanen (0,1,1*,0,-) 2+1
13.Okoniewski (3,3,3,3,1) 13
14.Wolbert (0,-,-,0) 0
15.Lindgren (3,2*,1,1,3) 10+1
16.Suchecki (0,0)
1.Lindgren,Pavlic,Tomicek,Wolbert 3:3
2.Walasek,Louis,Knapp,Kasprowiak 3:3 (6:6)
3.Świst,Staszewski,Rempała,Laukanen 2:4 (8:10)
4.Okoniewski,Lindgren,Brhel,Pavlic 5:1 (13:11)
5.Staszewski,Louis,Laukanen,Knapp 4:2 (17:13)
6.Okoniewski,Świst,Lindgren,Rempała 4:2 (21:15)
7.Walasek,Brhel,Tomicek,Kasprowiak 3:3 (24:18 )
8.Okoniewski,Louis,Lindgren,Knapp 4:2 (28:20)
9.Walasek,Świst,Rempała,Suchecki 3:3 (31:23)
10.Brhel,Staszewski,Laukanen,Tomicek 3:3 (34:26)
11.Walasek,Rempała,Świst,Wolbert 3:3 (37:29)
12.Louis,Staszewski,Pavlic,Laukanen 2:4 (39:33)
13.Okoniewski,Brhel,Jeleniewski,Suchecki 3:3 (42:36)
14.Lindgren,Staszewski,Brhel,Rempała 5:1 (47:37)
15.Walasek,Loius,Okoniewski,Åšwist 4:2 (51:39)
Mam nadzieje, że nasza drużyna nie uzyska gorszego wyniku niż w zaprezentowanej przeze mnie symulacji. Przy takim wyniku można realnie wywalczyć bonusa.
Oby tylko nie było kompromitacji.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
A mówicie, że tylko w Rzeszowie dzieci i kololowe kledki
Pzdr dla wszystkich optymistów.
Pzdr dla wszystkich optymistów.
K.A.M.I.L. pisze:Kolejna symulacja:
Aż dziw bierze, że nie zaprognozowałeś upadków, defektów, taśm itp.
Powtórzę raz jeszcze, o bonusie możemy zapomnieć. Jedyne, na co liczyć możemy, to dwa punkty w Lublinie po meczu na styku.
Dla mnie inna rzecz jest ważna. We wcześniejszych postach Harry odpisał mi, że należy jechać zawsze pełnym składem, jeśli tylko są ku temu środki, a w TŻ są. Skład na mecz w ZG pokazuję, że środki te w klubie faktycznie są z czego niezmiernie się cieszę. Patrząc realnie na składy nie oczekuję wygranej, ale jak zawsze życzę chłopakom (i nam wszystkim!!) jak najlepszego wyniku.
Każdemu jego Everest...