28 maja TŻ LUBLIN vs ZKŻ ZIELONA GÓRA

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#152 Postautor: grzesieck » 24 maja 2006, o 23:03

mikas pisze:
rob7 pisze:
... tylko ze Jeleń nie ma szans zastąpić w tym samym meczu Knappa i Śwista bo może pojechać 5x ...

JesteÅ› tego pewien :?:
jak dla mnie z rezerwy może zastąpować i Knappa i Śwista i kazdego innego seniora oraz w pewnych okolicznosciach w zależności jak sie ułoży mecz moze jechać nawet 7 razy, chyba ze jestem jakis ograniczony i moja interpretacja przepisów jest błędna.

7 razy moze jechac tylko w przypadku ZZ, bo wtedy zawodnik jedzie swoje 4 biegi programowe, raz jako ZZ, raz jako rezerwa taktyczna i w ktoryms z nominowanych.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#153 Postautor: mikas » 24 maja 2006, o 23:04

Sorki tam miało być 6 razy ;)
5 swoich startów i raz z taktycznej :wink:
Dobrze kombinuje :?: ;)
i wcale teraz nie próbuje ratowac twarzy, napraqwde mi palec przeskoczył na klawiaturze za bardzo w prawo ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

rob7
Senior

#154 Postautor: rob7 » 24 maja 2006, o 23:08

jeżeli zakładasz ze bedziemy przegrywać 6 pkt to może pojechać jako RT czyli razem 6x ale ja nie zakładam takiego stanu rzeczy, 7x nie moze bo ZZ to nie bedzie

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#155 Postautor: mikas » 24 maja 2006, o 23:11

Oczywiscie że chodzi tylko o taktyczną, no a jak bedzie jechał jako podstawowy to moze wiecej niz 5 razy jesli nie bedzie taktycznej :?:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#156 Postautor: kilar » 24 maja 2006, o 23:15

rob7 pisze:tylko ze Jeleń nie ma szans zastąpić w tym samym meczu Knappa i Śwista bo może pojechać 5x więc jednak trzeba po treningu na kogoś postawić a Jeleń w podstawowym i ma jedno wyjdzie a gwiazdorom utrzesię nosa

No mozna tez i tak zrobic, ale w przypadku jak ktos zacznie partolic biegi, to zostanie tylko ratowanie sie Messingiem albo Pavlicem. Nie chce prorokowac ich postawy na torze, wszystko wyjdzie podczas treningu. Jezeli juniorzy nie beda blyszczec, to lepiej niech Jelen jedzie z 16.

rob7
Senior

#157 Postautor: rob7 » 24 maja 2006, o 23:18

dlatego pozostane przy swoim zdaniu że skoro moze pojechać tyle samo w podstawowym czy z rezerwy to niech jedzie jako podstawowy zawodnik, sklonować sie go nie da zeby zastapił i Śwista i Knappa...
ja akurat wierze w Messinga i ze on moze byc jokerem...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#158 Postautor: Torsen » 24 maja 2006, o 23:29

"Rezerwa" w żużlu jest określeniem trochę nie na miejscu, bo kojarzy się z piłkarską zapchajdziurą. W istocie, bycie "na rezerwie" w żużlu jest przywilejem. Trudno bardziej docenić zawodnika, niż wstawić go do składu jako tego, który może jechać w każdej chwili i każdego zastąpić.
Oczywistym jest, że w Lublinie Jeleń powinien zawsze pojechać 5 razy, a gdy okoliczności są sprzyjające, czytaj niesprzyjające, nawet 6 lub 7. Przychylam się do opinii, że Daniel w Lublinie może pokonać każdego.
Myślę, że Jeleń nie powinien alergicznie reagować na wystawianie go "w rezerwie", przynajmniej w Lublinie. Kasiński byłby głupi limitując mu starty u siebie. A wystawienie go z numerem 16, jako tego, na którego w Lublinie można liczyć, daje drużynie sporo możliwości taktycznych (o ile chce się i potrafi je wykorzystać). Reasumując więc, uważam, że optymalnym układem w Lublinie jest Jeleń z nr 16 i co najmniej 5 startów.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#160 Postautor: mikas » 24 maja 2006, o 23:43

Torsen pisze: Reasumując więc, uważam, że optymalnym układem w Lublinie jest Jeleń z nr 16 i co najmniej 5 startów.

No wreszcie Torsen mnie poparł i ktoś rozumuje tak jak ja, czyli jedynie słusznie :wink:
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, o 23:45 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#161 Postautor: ermen » 24 maja 2006, o 23:45

Gelo pisze:
PS. co sie dzieje z gelem :twisted: ? Musi mnie ktos wesprzec :wink:

Jestem jestem - ale tylko odczytuję. Nie wpisuje się i śpie spokojnie. Nie musze użerać sie z małolatami, którym wydaje, że mają wielką wiedzę o żużlu i którym przybywa mocy z każdym wypitem piwem. Pozdrawiam.

Hmmm, a już myślałem, że tylko ja w ten sposób myślę na tym forum.
Ale może to i lepiej, przynajmniej jest nas dwóch.... bezpojęciaków, którzy nie piszą, bo sie nie znają :) We dwóch zawsze raźniej :)
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#162 Postautor: jataman21 » 24 maja 2006, o 23:49

Panowie... jaką mamy pewność że Jeleń w ogóle będzie tak rewelacyjny jak z Gnieznem... rozmawiacie o nim jak o jakimś asie, pewniaku na każdy mecz... spokojnie... nie twierdze że nie jest dobry, bo pokazał się z rewelacyjnej strony w ostatnim meczu w Lublinie... ale wątpie czy poprawi wyczyn... nie jedziemy z Cieślewiczami a z Walaskami i Okoniewskimi a to różnica.
Życze mu jak najlepiej, ale niektórzy traktują go przed tym meczem jak co najmniej Tomka Golloba... troche więcej dystansu żeby nie było rozczarowania...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#163 Postautor: grzesieck » 25 maja 2006, o 01:13

Gawrzyk pisze:A tak, żeby wrócić do tematu meczu.
Skład Falubazów.

1. Walasek
2. Kasprowiak
3. Okoniewski
4. Davidsson
5. Staszewski
6. Wolbert

Hamill pod 2? Mocna para by byla...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#164 Postautor: Koper » 25 maja 2006, o 01:24

Torsen pisze:"Rezerwa" w żużlu jest określeniem trochę nie na miejscu, bo kojarzy się z piłkarską zapchajdziurą. W istocie, bycie "na rezerwie" w żużlu jest przywilejem. Trudno bardziej docenić zawodnika, niż wstawić go do składu jako tego, który może jechać w każdej chwili i każdego zastąpić.
Taka niesamowita rezerwa w druzynie Zielonej Gory byl kiedys Rafal Kurmanski...

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#165 Postautor: Nazir » 25 maja 2006, o 01:46

jataman21 pisze:Panowie... jaką mamy pewność że Jeleń w ogóle będzie tak rewelacyjny jak z Gnieznem... rozmawiacie o nim jak o jakimś asie, pewniaku na każdy mecz... spokojnie... nie twierdze że nie jest dobry, bo pokazał się z rewelacyjnej strony w ostatnim meczu w Lublinie... ale wątpie czy poprawi wyczyn... nie jedziemy z Cieślewiczami a z Walaskami i Okoniewskimi a to różnica.
Życze mu jak najlepiej, ale niektórzy traktują go przed tym meczem jak co najmniej Tomka Golloba... troche więcej dystansu żeby nie było rozczarowania...

Pozdrawiam

A jaką mamy pewność, że rewelacyjny będzie Świst, Knapp, Messing, Rempała??
No to jaki jest według ciebie ten Jeleń?? a) rewelacyjny b) jest asem c) jest pewniakiem d) jest dobry e) ponownie rewelacyjny f) nie jest Tomkiem Gollobem, czy może g) nie wiem
Przeczytałem wnikliwie cały ten temat i muszę przyznać, że nie zauważyłem jakoby ktokolwiek traktował Jelenia jak zbawcę albo "co najmniej Tomka Golloba". Logiczna jest dyskusja, w której porusza sie obszerniej temat zawodnika, który do tej pory nie zaskarbił sobie uznania w oczach menago, a wynikami uzyskanymi na własnym torze pokazał, że jest lepszy od 'nazwisk' z podstawowego składu.
Daniel pod 16 stką to najlepsze "taktycznie" rozwiązanie i każdemu, kto choć trochę orientuje się w speedway'u nie trzeba tego tłumaczyć.
Inna sprawa, że w 'tarnowskie' zdolności taktyczne wierzy chyba coraz mniej osób.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#166 Postautor: kdsz » 25 maja 2006, o 05:54

Nazir pisze:Inna sprawa, że w 'tarnowskie' zdolności taktyczne wierzy chyba coraz mniej osób.
Dokładnie. Kasiński nie reaguje na to co dzieje się na torze i czeka ze zmianami. A Jeleń czeka w parku maszyn na swoją szansę.... Dlatego wolałbym żeby jechał w podstawowym składzie.

Przyjżyjcie się przykładom z Tarnowa i Wrocławia - Marcin Rempała i Piotr Swiderski, mimo, że są zawodnikami o uznanej renomie, na torze pojawiają się sporadycznie a w przypadku niezłej dyspozycji zawodników podatawowego składu, nie jeżdżą wcale. Z Danielem jest tak samo, a uważam, że nie możemy sobie pozwolić na komfort straty punktów, które Jeleń w Lublinie gwarantuje
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#167 Postautor: ravajas » 25 maja 2006, o 08:03

Nazir pisze:
No to jaki jest według ciebie ten Jeleń?? a) rewelacyjny b) jest asem c) jest pewniakiem d) jest dobry e) ponownie rewelacyjny f) nie jest Tomkiem Gollobem, czy może g) nie wiem

ja stawiam na f).
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#168 Postautor: mikas » 25 maja 2006, o 08:25

kdsz pisze:... Z Danielem jest tak samo, a uważam, że nie możemy sobie pozwolić na komfort straty punktów, które Jeleń w Lublinie gwarantuje

Ale przecież każdy twierdzi że powinien jechać conajmniej 5 razy i to od początku zawodów z tą różnicą że jedzie od początku z rezerwy. Czy tak trudno to zrozumieć, że wtedy jest poprostu więcej możliwości taktycznych rozegrania meczu jeśli coś nie będzie szło po naszej myśli :?:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2006, o 08:25 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

sledzio

#169 Postautor: sledzio » 25 maja 2006, o 08:25

Jak wygramy 1 pkt to będzie cud ! Niestety ale taka prawda !!!!!!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#170 Postautor: kdsz » 25 maja 2006, o 08:39

mikas pisze:Czy tak trudno to zrozumieć, że wtedy jest poprostu więcej możliwości taktycznych rozegrania meczu jeśli coś nie będzie szło po naszej myśli :?:
Nie musisz mi tego tłumaczyć, wytłumacz Kasie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

hayabusarider

#171 Postautor: hayabusarider » 25 maja 2006, o 09:21

Jeleń powinien pojechać w podstawowym składzie!!!, bo gdzie jak nie u nas może coś zdziałać konkretnego. Znając wpadki taktyczne Kasy z poprzednich meczy, Jeleń nie miałby zagwarantowanych startów jako rezerwowy.
Kasa Faworyzuje Rempałę, a Śwista się boi!!, że mu w papę lutnie.
Tak naprawdę są dwa wyjścia :
Albo wyjaśnić Jeleniowi że rezerwa to przywilej, a Kasa poprawi się z wystawianiem go do biegów, Albo jedzie w podstawowym składzie, a rezerwowym jest najlepszy junior który wykarze się na treningu.
A z któregoś starego cwaniaka trzeba zrezygnować dla przykładu -- za postawę w poprzednim meczu

rob7
Senior

#172 Postautor: rob7 » 25 maja 2006, o 09:52

widze że forumowicze są podzieleni, jak wystawić Jelenia...
ja będe przekonywał do wystawienia go w podstawowym (z Brhelem)
a do zwolenników jego jazdy z pod 16,
Daniel to nie zawodnik klasy Kołodzieja czy M.Rempały żeby jako joker wygrywał dla nas mecze z faworytem ligi, gdyby w swoim pierwszym biegu (odpukać) coś mu nie wyszło to "Kasa" w następnym go nie wystawi i będzie problem a w podstawowym będzie musiał jechać, zgadzam się z przedmówcą że odsunięcie od meczu jednej z maszych "gwiazd" da do myślenia pozostałym....
nie wiem dlaczego co niektórzy z Daniela robią zawodnika klasy Petera i uważają że w niedziele będzie wygrywał z Walaskiem, Staszewskim czy Okoniewskim różnie może być dlatego najlepsze rozwiązanie Daniel w podstawowym składzie i trzech juniorów pod 14,15,16

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#173 Postautor: Fork » 25 maja 2006, o 09:57

grzesieck pisze:
Gawrzyk pisze:A tak, żeby wrócić do tematu meczu.
Skład Falubazów.

1. Walasek
2. Kasprowiak
3. Okoniewski
4. Davidsson
5. Staszewski
6. Wolbert

Hamill pod 2? Mocna para by byla...

Gdzieś słyszałem, że Hamill ma inne zawody w niedziele i nie przyjedzie do Lublina.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#174 Postautor: Morrison » 25 maja 2006, o 09:59

A po co nam trzech junorów a składzie?

rob7
Senior

#175 Postautor: rob7 » 25 maja 2006, o 10:00

tak, jeździ w eleminacjach DPŚ w reprezentacji USA