Pozaligowe występy lubelskich zawodników

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#426 Postautor: bkapusta » 21 lipca 2006, o 12:08

sting126 pisze:Bkapusta - napisales, ze pare lat temu Miesiac tez kaleczyl jazde. Zgoda. Tylko, ze miedzy nim a Polakiem jest zasadnicza roznica. Jak Pawel zaczynal przygode ze speedway'em to Karol jezdzil juz a motocyklu dobre kilka lat - mial czas zeby pracowac nad technika. Skoro przez 10 lat nie widac efektow to znaczy, ze marny z niego uczen i nie warto dalej pompowac w niego kasy...

Sting moze tak, moze nie. Przyznam sie, ze nie wiem jaka jest przyczyna tak niskiej formy Karola. Czy faktycznie jest beztalenciem, czy cos mu poprostu nie wychodzi i potzrebuje dobrego trenera, psychologa czy cos. Poprostu uwazam, ze tak naprawde nikt na serio sie tymi juniorami w tym klubie nie zajmuje. Moim zdniaem idealan bylaby sytuacja kiedy mieliby tu stworzone genialne warunki - sprzet, tor, trener, psycholog - wtedy jesli dalej byloby dno - mozna im podziekowac.

A z tym pompowaniem kasy to chyba przesadzasz ;-) Przeciez w Lublinie nikt kasy w juniorow nie pompuje ;-) Chlopaki nawet nie potrenowali dobrze w tym roku ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#428 Postautor: bkapusta » 21 lipca 2006, o 12:16

sting126 pisze:Chodzilo mi bardziej o rodzicow Karola, ktorzy wydali juz na pewno nie mala kase na to zeby zostal zuzlowcem. Bardzo prawdopodobne,ze wlasnie dlatego (presja ze strony rodziny) Polak dalej sie meczy. Bylo juz paru takich zawodnikow w historii, ktorzy nie rokowali najlepiej a jednak jezdzili bo takie bylo marzenie tatusiow (vide Dominiczak czy Stolarz).

Jelsi Karol faktycznie jezdzi bo musi to szkoda zachodu ;-)

Ale generalnie co do juniorow w Lublinie - uwazam, ze powinni miec o wiele lepsze warunki. Gwiazd pewnie nie wychowamy ale przynajmniej bylaby para wychowankow dojezdzajaca do mety :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Pebas
Szkółkowicz