Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#77 Postautor: Carter#15 » 27 września 2003, o 17:07

Gawrzyk pisze:Bo jesli przejdzie projekt Maslanki, byc moze bedziemy musieli pozegnac sie z Lee. Oczywiscie jesli bedzie startowal w GP jako stały zawodnik.

No właśnie o tym zapomnieliśmy :( No bo tak do 10 się już nie załpie, kiedy były kwalifikacje miał złamany obojczyk. Jedynie mogą dostać od organizatorów stałą dziką karte, no ale będzie miał ten nieszczęsny numer 1-22 :(. Ale chyba ten projekt nie przejdzie bo najlepsi żużlowycy nie mieli gdzie by jeżdzić. Bo jak będzie można zakontraktować tylko 2 to i tak daje 20, czyli zostaje 2, ale przecierz nie każdy klub e-ligi stać na dwóch stałych uczestników GP...... Lee musi u nas zostać :P

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#78 Postautor: Lublin_Fan » 27 września 2003, o 20:08

a po drugie jeżeli nie pamiętasz albo Cię jeszcze wtedy na świecie nie było to Smith jezdził w Polonii Bydgoszcz i Piła.

Darowałbyś sobie te złośliwości....

Myśle, że pora już zakończyć tą dyskusję bo zmierza ona w złym kierunki. Niech wnioskiem z naszej polemiki będą dwie racje:

Moja:
"O to mi chodzi, żeby ściągnąć zawodnika, który w 1 lidze będzie naszym liderem i bedzie miał miejsce w składzie w extraligowym TŻ-cie. "

i Twoja:
"A mnie chodzi o kogoś kto będzie robił 10 punktów w meczu I ligi i zapewni nam awans. Na przebudowę składu na ekstraligę będzie czas kiedy indziej, bo nie będzie się to tyczyło jednego zawodnika a połowy drużyny. Nam potrzebny jest taki zawodnik, jakim dla Rybnika był w tym roku Staszewski - również zakontraktowany na jeden sezon. Tylko mam nadzieję, że będzie lepszy. "

Już ok? :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#79 Postautor: $korzen$ » 27 września 2003, o 21:21

No coz panowie niema co ukrywac ze niemal ze kazdy z podanej listy bylby duzym wzmocnieniem. Ja osobiscie zaglosowalem na tego co jest kompletnie pomijany a dokladniej Maciej Kuciapa wolalbym miec jego niz Smitha,Chrzanowskiego i Pecyne. Jezdzi ladnie nie traci wywalczonych poycji i nie jest mieczakiem tak jak Åšledz. Podobno chetnie wyslucha kazdej propozycji to dlaczego by nie sprubowac. Jesli nie on stawial bym albo na Chrzanowskiego ktory w gdansku chyba nie zostanie lub Smitha.
Fakt mozna go zaliczyc juz do emerytow ale panowieczy zawodnikow rozlicza sie z wieku czy wynikow dlamnie z tego 2. Popatrzcie na Huszcze moze ze Smithem bedzie to samo i slyszalem od kilku osob ze Andy jest juz przez nas niemal zaklepany.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#83 Postautor: $korzen$ » 28 września 2003, o 19:40

Panowie w porzadnej 1 ligowej druzynie nawet rezerwowy zawodnik musi gwarantowac w razie czego spora ilosc pkt. A z calym szacunkiem dla umiejetnosci Rafala Osumka ale on zbyt wiele obecnie w 1 lidze nie gwarantuje. Co by bylo powiedzmy gdyby piszczz zlapal kontuzje wiadomo ze Osumek godnie by go nie zastapil. Poprostu jest za slaby juz wolalbym zeby Truminski wrocil ale to w ostatecznosci bo wcale zanim nie tesknie.

Awatar użytkownika
toni

#85 Postautor: toni » 3 października 2003, o 09:47

Cały czas spekulujemy na temat wzmocnień.Jak wynika z ankiety wiekszość z nas (ja też) widziałaby w TŻ-cie Tomka Chrzanowskiego...
Sprawa może sie skomplikować,ponieważ trwaja juz przymiarki do składu Apatora na przyszły sezon.
Tomek jest tam brany pod uwagę.Miałby wypełnić ewentualną lukę po Sawinie.Tamtejsi działacze dostrzegli jego dobre występy w tym sezonie i fakt bycia liderem w Gdańsku.
Ciekawe co z tego wyniknie...?

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#87 Postautor: Sprawiedliwy » 3 października 2003, o 15:24

Ru$eK pisze:No to jak tak jest to chyba niestety APATOR nas przebije i Tomka nam zabiorą :( Ale trzeba próbować, moze sie uda!

Nierozumiem cie kolego. Jak to nas przebijÄ…??
Oni niemuszą nikogo przebijać bo Tomasz Chrzanowski jest ich zawodnikiem.

Awatar użytkownika
mescalito

#88 Postautor: mescalito » 3 października 2003, o 16:58

Myślę że można by się zakręcić za Miśkowiakiem ten zawodnik z powodów finansowych zamierza nawet zrobić sobie rok przerwy. Trochę mi się wydaje to dziwne bo to będzie jego ostatni sezon w roli juniora a za dobrymi juniorami rozglada się już kilka klubów z eligi.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#90 Postautor: $korzen$ » 4 października 2003, o 12:02

NO wlasnie panowie czemu mieli bysmy nie sciagnac Miskowiaka chlopak nie ma kasy chce zrobic sobie rok przerwy skorystajmy z tego mysle ze Sipma i nasz klub byly by zdolne zalatwic sprzet Miskowiakowi, a przeciez nie zaprzeczycie ze jest to swietny zawodnik i bylby ogromnym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#92 Postautor: Sprawiedliwy » 4 października 2003, o 13:02

Co do Miśkowiaka to piękne macie koledzy marzenia. Wg. mnie tak można ocenić kandydature Miśkowiaka.
Dobry junior w żużlu jest w cenie. Jak Robert odejdzie to niebedzie sobie zaprzątać głowy jakąś I ligą, bo będzie miał w czym wybierać w Ekstra.

Nietrzeba zbyt długo myśleć komu przyda się taki żużlowiec jak pilanin.
Włókniarz (to będą chyba najwięksi desperaci, gdyż niemają wartościowego juniora, mają jedynie Ciure(podobno przyszłą gwiazdę, niewiem niewidziałem) i jakiś tam młokosów), Wrocław(choć mają Świderskiego, ale niewiadomo ilu juniorów w lidze(chodzi mi o zmiany w regulaminie) miało by startować), Bydgoszcz czy nawet Zielona Góra (gdyż Kurmański odchodzi, a z tych bardziej doświadczonych zostaje tylko Suchecki).

A po drugie niewiadomo jaka widnieć będzie suma przy nazwisku na liście transferowej.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#94 Postautor: Sprawiedliwy » 4 października 2003, o 13:37

Ru$eK pisze:A co do regulaminu to kiedy będzie ogłozsony nowy ??

Wtedy gdy zbierze się członkowie GKSŻ omówią poszczególne zmiany i albo je zaakceptują albo nie. :wink:
Spotakać się mają 8.10.2003r.
A decyzje kiedy zapadną zależeć będzie od tego jak duże będą rozbierzności, ale do końca października powinno być wszystko jasne. :wink:

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_index.php?id=6738

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#95 Postautor: kdsz » 5 października 2003, o 00:53

http://www.przegladzuzlowy.pl pisze:W najbliższym czasie, nowa Główna Komisja Sportu Żużlowego, która zostanie wybrana 11 października na posiedzeniu zarządu Polskiego Związku Motorowego, powinna dokonać zmian w regulaminie na następny sezon żużlowy. W prasie i mediach daje się słyszeć wiele plotek, wiele różnych propozycji zmian.

W jednym z ostatnio udzielonych przez prezesa Apatora Adriany Marka Karwana wywiadów poznaliśmy stanowisko toruńskiego klubu. Z ust prezesa usłyszeliśmy: ,,Jesteśmy za pozostawieniem dwóch obcokrajowców w składzie. Chcemy, żeby po rundzie zasadniczej rozgrywek stworzone były dwie grupy po sześć zespołów. W pierwszej znalazłoby się sześć najlepszych drużyn z ekstraligi, w drugiej - dwie najsłabsze z ekstraligi i cztery najlepsze z I ligi. Pierwsza jeździłaby z zachowaniem punktów z rundy zasadniczej, druga - od "zera". Dwie najlepsze ekipy z drugiej grupy wywalczyłyby miejsce w ekstralidze na następny sezon. Do tego chcielibyśmy wprowadzić w środku meczu jeden wyścig juniorski"
Ile z tych, trzeba przyznać ciekawych zmian zostanie wprowadzonych w życie, a ile zostanie tylko pobożnymi życzeniami, przekonamy się już niedługo. Pozostaje tylko czekać na nowy regulamin rozgrywek na następny sezon.

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#97 Postautor: Carter#15 » 5 października 2003, o 20:54

LEE ZMIENIŁ KLUB W SZWECJI

za sportowefakty.pl
Anglik Lee Richardson podpisał kontrakt na starty w następnym sezonie w zespole VMS Elit Vetlanda. W bieżącym sezonie Lee z powodzeniem startował w Rospiggarnie Hallstavik. Zespół VMS Elit podpisał już kontrakt z Davidem Ruudem.

No ciekawe :) Czekamy na Anglie :wink:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#98 Postautor: Mars » 9 października 2003, o 00:00

kota w worku mozna kupic szybko co z tego ze Chrzanowski blysnal forma w tym sezonie w nastepnym moze byc jednym ze slabszych zawodnikow eligi wszystko zalezy od tego jak zawodnik przepracuje okres przygotowawczy i takze jakimi motorami dysponuje ja bym postawil na naszego wychowanka i wlasnie na niego oddalem glos czyli na Roberta Dadosa na naszym torze pewne 10pkt w kazdym meczu ,wkoncu tu sie uczyl jezdzic wiem ze zaraz napiszecie pewnie mi ze co jak znowu beda znim problemy chociazby takie jakie mieli znim we Wroclawiu ja odpowiem poprsotu niewiem .ale ja i tak zchecia bym go zobaczyl w plastronie druzyny lubelskiej w sezonie 2004

P.S co do Knappa to mysle ze jeszcze nam wszystkim kibicom pokaze na co go stac i zacznie jezdzic tak jak w Grudziadzu w zeszlym sezonie

POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#99 Postautor: Gelo » 9 października 2003, o 10:39

Mars18 pisze:kota w worku mozna kupic szybko co z tego ze Chrzanowski blysnal forma w tym sezonie w nastepnym moze byc jednym ze slabszych zawodnikow eligi wszystko zalezy od tego jak zawodnik przepracuje okres przygotowawczy i takze jakimi motorami dysponuje ja bym postawil na naszego wychowanka i wlasnie na niego oddalem glos czyli na Roberta Dadosa na naszym torze pewne 10pkt w kazdym meczu ,wkoncu tu sie uczyl jezdzic wiem ze zaraz napiszecie pewnie mi ze co jak znowu beda znim problemy chociazby takie jakie mieli znim we Wroclawiu ja odpowiem poprsotu niewiem .ale ja i tak zchecia bym go zobaczyl w plastronie druzyny lubelskiej w sezonie 2004

P.S co do Knappa to mysle ze jeszcze nam wszystkim kibicom pokaze na co go stac i zacznie jezdzic tak jak w Grudziadzu w zeszlym sezonie

POZDRAWIAM

Dados to kot w worku niemniejszy od Chrzanowskiego. I wcale nie chodzi o umiejętności - ale o dyspozycyjność. Ja w Lublinie nie chcę zawodnika, który niewiadomo czy pojawi się na meczu. Na szczęście ani Dados ani Chrzanowski nie będą jeżdzić w Lublinie.

max3
Zawodowiec

#100 Postautor: max3 » 9 października 2003, o 12:38

Moze ktos wie jakimi zawodnikami nasz klub sie interesuje to niech uchyli chociaz kilka nazwisk.