Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#701 Postautor: grzesieck » 15 października 2006, o 12:11

hahaha

to beton ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#702 Postautor: kdsz » 15 października 2006, o 12:14

O Jezu, ale śmieszne :lol: W życiu nie byłem w tej hali więc skąd miałbym wiedzieć.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#703 Postautor: Fork » 15 października 2006, o 15:58

Pierwszą okazje miałeś w zeszły piątek. Drugą dziś.
Przekonasz się, że to nie "tafla lodu" :wink:
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#704 Postautor: kdsz » 15 października 2006, o 16:46

Nie da rady. Zbyt daleko mam

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#705 Postautor: bkapusta » 15 października 2006, o 16:59

kdsz pisze:Nie da rady. Zbyt daleko mam
To moze samolotem?:P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#706 Postautor: Koper » 20 października 2006, o 23:47

Kurier Lubelski pisze:Już 1 stycznia przyszÅ‚ego roku otwarty w niedzielÄ™ z wielkÄ… pompÄ… lubelski „Globus” przestanie speÅ‚niać wymagania UE. Oznacza to, że nie bÄ™dzie można w nim organizować najpoważniejszych imprez europejskich. Powód? Budowany przez siedem lat obiekt, który pochÅ‚onÄ…Å‚ 37 mln zÅ‚ dysponuje za małą widowniÄ….

Dokładnie ta sama sytuacja co z projektem modernizacji stadionu zaplanowanym na pojemnosć: 11,5 tysiaca, a teraz przeprojektowany na co najmniej 15 tysiecy,. Nawet na tym forum jak i na innych wiele osob zwracało uwagę ze 11,5 tysiace to za mało, tylko że nie dla naszej władzy która uznała że to w sam raz na potrzeby Lublinia, dopiero normy europejskiej federacji piłkarskiej wymusiły przeprojektowanie i chociaż jeszcze niedawno można było czytać że projekt na 11,5 jest ok to obecnie dyrektor MOSiR, Mariusz Szmit mówi:
Teraz architekci oceniają, jaka będzie optymalna wielkość stadionu. Bo obiekt można rozbudować nawet do 20 tys. krzesełek
Szkoda ze Pan dyrektor zapomniał ze tak naprawdę już architekci powinni to dawno ocenić jaka jest optymalna wielkość stadionu skoro projekt modernizacji już powstał, no chyba że przyjmiemy za normę że w lubelskim ratuszu nie licza sie z wydwanymi pieniedzmi z budzetu miasta i nie jest niczym dziwnym ze pierwsze tworzy sie projekt a pozniej ocenia sie czy jest optymalny pod wzgledem pojemnosci i placi sie za dodatkowe ewentualne przeprojektowywanie :roll:

Łatwo sobie wyobraźić wypowiedz zastepcy Pana Pruszkowskiego na temat stadionu juz po zakończeniu modernizacji z zakładanymi przez Urząd miasta tymi 11,5 tysiacami pojemnosci:
Lubelski obiekt nie jest taki tragiczny, choć zdajemy sobie sprawę, że któregoś dnia trzeba będzie zrobić coś dodatkowego. Liczymy się z tym.

Oczywiscie z dwojga zlego lepiej juz niech jakoÅ› rozsadnie przeprojektujÄ… niz mialby zostac te 11,5 tys., szkoda ze odbywa sie to w ten sposob ze najpierw sie projektuje nie przeprowadzajac konsultacji spolecznych na ktorych na pewno problem pojemnosci stadionu zostalby podniesiony, a dopiero rozporzadzenia europejskie decyduja o tym aby kwestie pojemnosci raz jeszcze przeanalizowac. Wracajac do tych 20 tys. o ktorych mowi dyrektor MOSiR podejrzewam ze jest to do osiagniecia zamykajac trybuny od strony stadionu Startu, redukujac ilosc schodow i wejsc na trybuny, podnoszac wysokosc tych trybun czy tez w koncu rezygnujac z tzw widoku na Stare miasto.

Artykuł w Dzienniku Wschodnim

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#707 Postautor: Hans » 25 października 2006, o 17:31

Obrazek

Na prośbę użytkowników forum :wink: Zescanowałem artykuł z LSE

Koper
Trener
Kontakt:

#708 Postautor: Koper » 25 października 2006, o 17:41

:shock: Jednego mamy żużlowca ?? Daniela Jeleniewskiego? jak rozumiem autorowi chodzi ze jednego wychowanka...tylko ze zapomniano o Klimku, Polaku, Michaluku...poza tym mam pytanie do autora tego tesktu ilu wychowankow ma obecny aktulany Druzynowy Mistrz Polski na zuzlu w swoim skladzie...
Ostatnio zmieniony 25 października 2006, o 22:01 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Markoni

#709 Postautor: Markoni » 25 października 2006, o 19:14

Proponuję zbudować tor żużlowy na górkach czechowskich (zamiast przewidywanych hipermarketów).
Taki w stylu angielskim, jedna główna trybuna, a reszta to trawiaste nasypy.
Będzie swojsko, w kontakcie z przyrodą, bardziej miękko niż na betonie, a poza tym można stworzyć ciekawą geometrię toru (też w stylu angielskim).
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

meesha
Trener
Kontakt:

#710 Postautor: meesha » 25 października 2006, o 22:51

Markoni pisze:Proponuję zbudować tor żużlowy na górkach czechowskich (zamiast przewidywanych hipermarketów).
A zapłacisz za budowę tego toru :?: Jeśli tak to goł ehed :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#711 Postautor: istred » 26 października 2006, o 00:36

Ostatnio nasunęła mi się myśl, że za halą na globusie są nieużytki... moim zdaniem idealne miejsce na stadion. Swoją drogą ciekawe co tam powstanie?

Awatar użytkownika
Markoni

#712 Postautor: Markoni » 26 października 2006, o 13:23

meesha pisze:
Markoni pisze:Proponuję zbudować tor żużlowy na górkach czechowskich (zamiast przewidywanych hipermarketów).
A zapłacisz za budowę tego toru :?: Jeśli tak to goł ehed :wink:

Dołożę się, jeśli będzie jakaś składka :)
Poza tym mogę brać udział w robotach ziemnych, w ramach czynu społecznego, ponieważ mieszkam w pobliżu.
Jeżeli rozważa się różne warianty (przebudowa trupa przy Zygmuntowskich albo budowa od nowa) to i taką koncepcję mogę mieć.
Czasami mniej kosztowne jest budowanie od nowa, oczywiście że na takie rzeczy potrzeba trochę kasy i trzeba ją znaleźć, zamiast prawić wyświechtane frazesy, że jesteśmy biednym regionem i na niewiele nas stać.
Kwestia jest taka, że pieniądze gdzieś tam są, tylko część z nich się bezpowrotnie marnuje, a część przeznacza na dziwne inwestycje.
Niedawno słyszałem informację, że ludzie w Polsce zbyt rzadko chodzą do kina czy teatru i mało czytają, ale za to sporo ich chodzi na imprezy sportowe. Więc wniosek z tego taki, że inwestycje sportowe powinny dominować.

Awatar użytkownika
Markoni

#713 Postautor: Markoni » 26 października 2006, o 13:27

istred pisze:Ostatnio nasunęła mi się myśl, że za halą na globusie są nieużytki... moim zdaniem idealne miejsce na stadion. Swoją drogą ciekawe co tam powstanie?

Przecież to oczywiste - większa hala

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#714 Postautor: mikas » 26 października 2006, o 14:22

Markoni pisze:
Poza tym mogę brać udział w robotach ziemnych, w ramach czynu społecznego, ponieważ mieszkam w pobliżu.

Halo halo pobudka :!: Czasy poprzedniego systemu już dawno mineły :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#716 Postautor: mikas » 26 października 2006, o 15:36

Ja osobiście niestety nie :oops:
Odśnieżanie to nie ta kategoria ;) Przypominam,że jak padł pomysł nawet prostego pocięcia we własnym zakresie gumówką krat to okazało sie że trzeba juz do tego mieć specjalistyczną ekipe, zrobić jakies kosztorysy, znaleźć pieniądze w kasie miasta, podpisać umowe z wykonawcą i nie wiadomo co jeszcze ;) A co tu dopiero mowic o jakichś poważnych robotach budowlanych :roll: :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Markoni

#717 Postautor: Markoni » 26 października 2006, o 17:45

mikas pisze:
Markoni pisze:

Halo halo pobudka :!: Czasy poprzedniego systemu już dawno mineły :D

System systemem, a coś pożytecznego zawsze można zrobić.
Przy budowie kościołów od dawna się to praktykuje, że wierni pomagają przy drobnych robotach.
A niektórzy twierdzą, że żużel to też religia.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#718 Postautor: Drabol » 26 października 2006, o 17:50

Koper pisze::shock: Jednego mamy żużlowca ?? Daniela Jeleniewskiego? jak rozumiem autorowi chodzi ze jednego wychowanka...tylko ze zapomniano o Klimku, Polaku, Michaluku...poza tym mam pytanie do autora tego tesktu ilu wychowankow ma obecny aktulany Druzynowy Mistrz Polski na zuzlu w swoim skladzie...

Aż dwóch :P

Ostatnimi czasy każdy chce remontować stadion. Są projekty, wizje. Narazie projekt wypalił tylko w Rybniku i Częstochowie. Chęci to za mało.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

fifi_speedway

#719 Postautor: fifi_speedway » 26 października 2006, o 18:12

Według mnie z większą modernizacją stadionu będzie trzeba jeszcze trochę poczekać,poco marnować pięniądze jesteśmy w 1 lidze najpierw awansujmy do najwyższej klasy rozgrywkowej a potem pomyślmy o dobry stadion

szakes
Szkółkowicz

#720 Postautor: szakes » 26 października 2006, o 20:49

fifi_speedway pisze:Według mnie z większą modernizacją stadionu będzie trzeba jeszcze trochę poczekać,poco marnować pięniądze jesteśmy w 1 lidze najpierw awansujmy do najwyższej klasy rozgrywkowej a potem pomyślmy o dobry stadion

no tak tak poczekajmy jeszcze troche to licencji wogole nie dostaniemy :!: w tym roku trzeba miec bande, w przyszłym bodaj oswietlenie i juz mamy problem..., poza tym tobie bedzie przyjemniej jak posadzisz swoje cztery litery na krzeselku pod dachem niz na betonie pod golym niebem

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#721 Postautor: DonKamizi » 26 października 2006, o 21:01

Chciałem się dowiedzieć od osób zorientowanych czy to prawda, że nasz tor po zamontowaniu dmuchanych band jest zbyt wąski na łukach.Słyszałem, ze Kaczmarek odebrał tor warunkowo do końca roku.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

fifi_speedway

#722 Postautor: fifi_speedway » 26 października 2006, o 21:57

? zbyt wÄ…ski nie wydaje mi siÄ™

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#723 Postautor: kdsz » 27 października 2006, o 08:39

fifi_speedway pisze:poco marnować pięniądze jesteśmy w 1 lidze najpierw awansujmy do najwyższej klasy rozgrywkowej a potem pomyślmy o dobry stadion
Czyje pieniÄ…dze, bo chyba nie klubu?

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#724 Postautor: dboryc » 27 października 2006, o 12:28

DonKamizi pisze:Chciałem się dowiedzieć od osób zorientowanych czy to prawda, że nasz tor po zamontowaniu dmuchanych band jest zbyt wąski na łukach.Słyszałem, ze Kaczmarek odebrał tor warunkowo do końca roku.

Dokładnie tak jest. Licencja zostala przyznana warunkowo do końca tego sezonu.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#725 Postautor: DonKamizi » 27 października 2006, o 12:46

W takim razie nasuwa się pytanie, czy przed następnym sezonem mamy zamiar coś zrobić w tym kierunku :?: :?:

Bo wreszcie ktoś sie uprze i nie odbierze toru....chociaż czy w przyszłym roku będzie to potrzebne :(
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413