Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#651 Postautor: meesha » 21 października 2006, o 12:27

$ z puszek idzie w 100% na Fan Klub??

Na Klub a nie na FanKlub :!: My tylko pomagamy przy jej zbieraniu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#652 Postautor: kilar » 21 października 2006, o 16:32

Kontraktowac Karlssona, ewentualnie Keneta Hansena, ktory 3 (?) razy objechal Knappa. Kosciuch bardzo waleczny, niestety przeplacil to upadkiem - szkoda. Rybka nienajgorzej, Stachyra i Suchecki tez tak srednio na jeza.
Co do Klimka, to chyba za wczesnie na extralige jak dla niego.

Czekamy na konferencje i ogloszenie nazwy sponsora.

piotr76
Senior
Kontakt:

#653 Postautor: piotr76 » 21 października 2006, o 16:53

kilar pisze:Kontraktowac Karlssona, ewentualnie Keneta Hansena, ktory 3 (?) razy objechal Knappa. Kosciuch bardzo waleczny, niestety przeplacil to upadkiem - szkoda. Rybka nienajgorzej, Stachyra i Suchecki tez tak srednio na jeza.
Co do Klimka, to chyba za wczesnie na extralige jak dla niego.

Czekamy na konferencje i ogloszenie nazwy sponsora.

Możesz podać punktacje ???

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#654 Postautor: RadeKas » 21 października 2006, o 16:57

Reszta Swiata:

Peter (3,3,2,3,3)
K. Hansen (1,0,1*,2,2,2*)
Kosciuch (2,3,2,w)
Polak (0,0,0,0,-)
Suchecki (3,0,2,1*,3)
L. Hansen (1,2,0,1,0)

Nasi:

Knapp (0,3,3,3,1,1)
Stachyra (2,2,1,1,2,3)
Sledz (3,1*,3,1,3,2)
Tomicek (1,2,2,3,2*,0)
Klimek (0,1*,0,1*,0,1)

Jensen nie jechal bo go bolalo :P.

Zawody dosc nudne. Ludzi niestety malutko :/

EDIT: no tak jeszcze bieg dodatkowy:

Knapp, Suchecki, K. Hansen, Sledz
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#655 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 października 2006, o 17:27

Dzisiejszy Memoriał dość średni, bardzo mało walki na torze. Oczywiście Karlsson nie zawiódł i pokazał, że jest najlepszym zawodnikiem 1 ligi.
Na początku z dobrej strony pokazał się Lars Hansen, dla mnie to jest walczak, później jakby troche słabiej, jednak jest to ciekawy zawodnik. Kenneth Hansen na mnie zrobił wrażenie, jak na pierwszy raz na lubelskim torze. Zbigniew Suchecki w mojej opini przeciętnie, w kratkę. Norbert Kościuch bardzo ambitnie, jego jazda mogła się podobać, szkoda, że upadł (dość groźnie wyglądało). Dawid Stachyra jakoś tak bez wyrazu jak wyszedł start to dojechał, w jednym z biegów puścił przed siebie Polaka i Klimka zaraz po starcie i na dystansie bez problemu ich objechał. :wink: Dariusz Śledź dzisiaj pokazał dobry speedway, wygrywając jako jedyny z Karlssonem.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 października 2006, o 17:50 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN

piotr76
Senior
Kontakt:

#656 Postautor: piotr76 » 21 października 2006, o 17:27

jeszcze jak by ktoś dał bieg po biegu było by super

janek
Kadrowicz

#657 Postautor: janek » 21 października 2006, o 17:42

Brawo dla Knappa, że nie bał się konfrontacji z innymi zawodnikami.
Duńczycy bardzo ładnie jak na pierwszy występ w polsce.
Peter klasa sama dla siebie!!.I wiadomo za co się płaci takiemu zawodnikowi.
Tomicek zrobił swoje, a Klimek przestanie być "Gwiazdorem" po dzisiejszych zawodach.
Stachyra jak na "prawie" seniora bezbarwnie, jako że znał ten tor.
Raczej nie ma co się kusić na niego,chyba że się tanio ceni.
Szkoda upadku Kościucha, bardzo ładna zadziorna jazda,mam nadzieję że nic poważnego się mu nie stało.
Dmuchane bandy sÄ… nieocenione!!!!.
Taka banda z pewnością kosztuje ułamek tego co rehabilitacja np. kręgosłupa.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#658 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 października 2006, o 17:48

1.Karlsson, Stachyra, K.Hansen, Knapp 2:4
2.Śledź, Kościuch, Tomicek, Polak 4:2 (6:6)
3.Suchecki, Stachyra, L.Hansen, Klimek 2:4 (8:10)
4.Karlsson, Tomicek, Śledź, K.Hansen 3:3 (11:13)
5.Kościuch, Tomicke, Klimek, Polak 3:3 (14:16)
6.Knapp, L.Hansen, Stachyra, Suchecki 4:2 (18:18 )
7.Śledź, Karlsson, K.Hansen, Klimek 3:3 (21:21)
8.Knapp, Kościuch, Stachyra, Polak 4:2 (25:23)
9.Tomicek, Suchecki, Śledź, L.Hansen 4:2 (29:25)
10.Karlsson, Stachyra, Klimek, Polak 3:3 (32:28 )
11.Knapp, Tomicek, L.Hansen, Kościuch (u/w) 5:1 (37:29)
12.Śledź, K.Hansen, Suchecki, Klimek 3:3 (40:32)
13.Stachyra, K.Hansen, Knapp, L.Hansen 4:2 (44:34)
14.Karlsson, Śledź, Klimek 3:3 (47:37)
15.Suchecki, K.Hansen, Knapp, Tomicek (d4) 1:5 (48:42)
MOTOR LUBLIN

Speedway Fan
Senior

#659 Postautor: Speedway Fan » 21 października 2006, o 17:53

16. Knapp, Suchecki, K.Hansen, Śledź ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#660 Postautor: Torsen » 21 października 2006, o 18:00

Frekwencja, jak dla mnie, zaskakująco słaba. Gdzie te tysiące kibiców żużla? Gdzie to zapotrzebowanie na 15-tysięczny stadion? Niestety, wniosek nie jest optymistyczny. Przy ładnej pogodzie i wejściu za free jest ~1500 chętnych.
Druga sprawa to tor. Wyglądał na przyczepny, ale zewnętrzna w ogóle nie trzymała. Co się trochę odsypało, to nie wiem po co wyjeżdżała polewaczka i znów nie było jazdy. Chyba wystąpiło jakieś sprzężenie zwrotne, bo to na mokrym torze powinno być przyczepniej, ale moim zdaniem nie było.
Jeśli chodzi o przegląd kadr, to moje spostrzeżenia są następujące.
Knapp i Jeleń mieli być punktem odniesienia. Wiemy, na co ich stać w Lublinie i wiemy, że ktokolwiek pojedzie gorzej od nich nie powinien nas obchodzić - być może z pewną korektą polegającą na tym, że oni mieli jednak jechać u siebie, a pozostali na wyjeździe. Jeleń ostatecznie nie pojechał, ale i Grzesiek dostarczył cennych informacji.
Karlsson, oczywiście, świetnie. Ale chyba nie ma co liczyć pozyskanie go. Konieczność szybkiego powrotu "do domu" była chyba dość oczywistym przesłaniem. Przyjechałem tu na zawody i żadne rozmowy mnie nie interesują - tak bym zinterpretował jego zachowanie. Obym się mylił, bo nie ulega wątpliwości, że Okularnik w Lublinie (jak wszędzie) bardzo by się przydał.
Po drugie, Śledź powinien być w składzie, ale tylko pod warunkiem, że będzie miał klasowy sprzęt. Dziś go z pewnością nie miał. Trzymał kurczowo krawężnik wiedząc, że bez mocy musi jechać najkrótszą drogą. Bronił się podobnie jak Piszcz pod koniec zeszłego sezonu, chyba w meczu z Opolem. Skierowano wtedy na forum wiele ciepłych słów pod adresem Tomka. Tak samo dziś było ze Śledziem. Facet ma wiele atutów - dobrze startuje, wybiera tor jazdy, zna wszystkie stadiony w Polsce. Według mnie wciąż może być w czołówce seniorów I ligi, a w najgorszym wypadku bardzo, bardzo solidną drugą linią. Pokonał dziś Karlssona, co prawda startując z pierwszego toru, który na początku trzymał najlepiej. Ale obronił się mimo wyraźnego handicapu w sprzęcie i chwała mu za to.
Po trzecie, jeśli Tomickowi odbije palma, należy dać krzyżyk na drogę i brać Kennetha Hansena. Jak się wreszcie przełożył, jechał świetnie. Widowiskowo, walecznie i skutecznie.
Kościuch zrobił dobre wrażenie, myślę, że pomijając Karlssona, najlepsze w "drużynie". Nie wiem, co sobą reprezentował dotychczas, ale jeśli ten turniej miał być przeglądem kadr, to Kościuch wiele więcej nie mógł zrobić.
Suchecki za wiele nie pokazał. Wypadł gorzej od Knappa, który jechał na swojej ledwo ciągnącej padace, co prawda u siebie.
Stachyra jako senior raczej będzie miał kłopot ze znalezieniem klubu. Nic specjalnego. Zrobił duże postępy od czasu, kiedy stąd odchodził, nie boi się też jak kiedyś, ale chyba nie ma o czym mówić, jeśli rzeczywiście cel sportowy ma być wysoki.
Tomicek moim zdaniem trochę rozczarował. XV bieg miał wskazać lepszego juniora i Hansen, jadąc piąty raz po lubelskim torze, rozbił Czecha w puch. Na domiasr złego, ten (IMO) zamarkował defekt. Jak pisałem, myślę, że jeśli Ostrów zagnie parol na Tomicka, a Kenneth Hansen będzie do wzięcia, to ja nie mam nic przeciwko temu, żeby dokonać w składzie takiej roszady.
Martwi postawa Klimka. Niestety, ale Rafał kompletnie nic dziś nie pokazał. Trudno go pochwalić za cokolwiek. Myślę, że była to dla niego, a zwłaszcza dla jego otoczenia, lekcja pokory. Że jest lepszy od Polaka, to już dawno wiadomo. Ale nic więcej, jeśli chodzi o pozytywy, się dziś nie okazało.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#661 Postautor: Marcinex » 21 października 2006, o 18:05

K.A.M.I.L. pisze:Dawid Stachyra jakoś tak bez wyrazu jak wyszedł start to dojechał, w jednym z biegów puścił przed siebie Polaka i Klimka zaraz po starcie i na dystansie bez problemu ich objechał. :wink:

Taśma nierówno poszła. Dawid (z resztą podobnie jak ja) myślał że bieg zostanie powtórzony, ale tak się nie stało...
Klimek pojechał bardzo słabo, wg mnie wyraźnie odstawał sprzętowo od młodych Duńczyków. Co do Hansenów, to zaprezentowali się w miare dobrze, lecz mimo wszystko pierwszeństwo w negocjacjach powinni mieć Tomicek i Messing. Jeśli z nimi nie wyjdzie, to można brać Duńczyków.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#662 Postautor: Torsen » 21 października 2006, o 18:11

A jak Wam się podobała prezentacja adeptów szkółki? Bo jak dla mnie, to było jak w tym kawale, w którym Polak w pustym kwadratowym pokoju, mając przy sobie dwie ołowiane kulki, jedną zepsuł, a drugą zgubił.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#663 Postautor: RadeKas » 21 października 2006, o 18:21

Dokladnie :lol:.

Wyjechali we 2 na tor, jeden zdefektowal drugi malo sie nie zabil na starcie, niezle jaja.

Co do skladu to widzialbym w nim:

Kosciucha, Sledzia, K. Hansena, a L.Hansena jako juniorska rezerwe (dobrze byloby na pare lat podpisac obu Dunczykow). O Peterze mowic nie musze, bo to oczywistosc. Sucheckiego tak jak pisalem wczesniej nie chce, rownie dobrze mozna wziac Stachyre, dzisiaj prezentowali podobny poziom.

No i co z tym sponsorem swoja droga? Zeby nie okazalo sie, ze pan W. bedzie to odwlekal do wyborow, a po nich okaze sie ze nic z tego :?. Pozostaje czekac na konferencje.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Krychs
Senior

#664 Postautor: Krychs » 21 października 2006, o 18:22

No i po memoriale...

1. Frekwencja
Piękna pogoda, dobra obsada zawodów oraz bezpłatne wejściówki i... puste trybuny. Czy lublinianom żużel przestał się już zupełnie podobać??

2. Zawody
Kilka biegów mogło się podobać. Mimo,że była to impreza towarzyska nie brakowało walki i zadziorności na torze.

3. Organizacja
Zawody przeprowadzono w żółwim tempie. Równanie toru co 3 wyścigi i długie przerwy między biegami "usypiały" imprezę..

3. Duńczycy
Jestem pod wrażeniem jazdy tych młodych chłopców. Szczególnie jazda Kennetha mogła się podobać. Obaj waleczni, odważni i jak na pierwszy występ na zupełnie nieznanym torze wspaniała postawa. Brać ich obu na przyszły sezon :!:

4.Klimek
Rafał dzisiaj zaliczył bardzo słaby występ. Przed zawodami liczyłem na ciekawe pojedynki Klimka z rówieśnikami z Danii. Tymczasem słabe starty i bezbarwna jazda na trasie w wykonaniu DJ Rafixa...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#665 Postautor: Hans » 21 października 2006, o 18:27

Torsen pisze:Frekwencja, jak dla mnie, zaskakująco słaba. Gdzie te tysiące kibiców żużla? Gdzie to zapotrzebowanie na 15-tysięczny stadion? Niestety, wniosek nie jest optymistyczny. Przy ładnej pogodzie i wejściu za free jest ~1500 chętnych.

Torsen mnie to nie ździwiło- przecieżna samo magiczne słowo Gollob w Lublinie była podobna frekfencja to czego byśmy chcieli na memoriale w porze obiadowej w sobotę :wink:
U Nas w Lublinie jest taka tentencja, że wszyscy to idą na ligę- a memoriał traktują ulgowo. Chyba jakaś normalna frekfencja była na pożegnaniu Hansa :wink: Nielsena.

Turniej ogólnie nie był nudny i nie mówcie- jak na taką porę- rok temnu to dopiero była nuda( tylko V wyścig rozweselił :lol: ). Hansenowie do Lublina !!
Lubos troszeczkÄ™ bezbarwnie.
Rafał pokazał, że nie zasługuje na stawki jak średni senior na przyszły sezon i niech zejdzie na ziemię- jak chce do tarnowa- proszę bardzo- świat się nie zawali przez jednego Rafała, chodź zostać może :wink:

Peter za rok koniecznie u nas, pulpet też może.
A zauważyłem jedną tendęcje- nikt nie gwizdał na Jensena :P

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#666 Postautor: Hans » 21 października 2006, o 18:32

RadeKas pisze: Zeby nie okazalo sie, ze pan W. bedzie to odwlekal do wyborow

To przecież nie zalezy od tego- klub ma jeszcze niewielkie długi, dlatego ten tydzień ma być roztrzygający.

PS. Sorki, że 2 po kolei ale tak wyszło.

Speedway Fan
Senior

#667 Postautor: Speedway Fan » 21 października 2006, o 18:33

Hans pisze:A zauważyłem jedną tendęcje- nikt nie gwizdał na Jensena :P
Bo nie startował w zawodach :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Markoni

#668 Postautor: Markoni » 21 października 2006, o 18:42

Biorąc pod uwagę opinie większości na forum (negatywne) i dzisiejszą jazdę Stachyry, można stwierdzić pewną niezgodność. Można być do niego uprzedzonym, ale obiektywnie patrząc można było też dzisiaj zobaczyć jego niezłe starty (poza jednym), niezłe rozegranie pierwszego łuku i jako taką trasę. A w jednym biegu ośmieszył Polaka i Klimka (robił jaja na starcie albo nie odkręcił kranika :?: ).
Więc bądźmy obiektywni i zauważmy, że wielu naszym asom z wielkiej 18 tego sezonu, trochę nawet do niego brakuje.
Podobał mi się tradycyjnie Knapp, Karlson, a Duńczykami bym się jeszcze nie podniecał (chociaż Kenneth ładnie się układał na motocyklu), nieźle Suchecki, Śledź i Kościuch.
Klimek, jak na koniec "sezonu przetarcia", fatalnie.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Ge(L)o
Trener

#669 Postautor: Ge(L)o » 21 października 2006, o 18:44

Bo nie umiem gwizdać.

Awatar użytkownika
Markoni

#670 Postautor: Markoni » 21 października 2006, o 18:47

janek pisze:Brawo dla Knappa, że nie bał się konfrontacji z innymi zawodnikami.

Jeżdżąc na żużlu nie można bać się nawet konfrontacji z życiem, a co mówić o innych zawodnikach :)
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#671 Postautor: Portek » 21 października 2006, o 18:50

Ge(L)o pisze:Bo nie umiem gwizdać.

A co nas to obchodzi? Trzeba było krzyczeć "wypie*dalaj" albo cos innego :P

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#672 Postautor: ravajas » 21 października 2006, o 18:50

Speedway Fan pisze:
Hans pisze:A zauważyłem jedną tendęcje- nikt nie gwizdał na Jensena :P
Bo nie startował w zawodach :lol: :wink:

jak przechodziłem obok niego, a on pakował sprzęt do samochodu to powiedział mi: cześć Rafał
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

janek
Kadrowicz

#673 Postautor: janek » 21 października 2006, o 19:42

Markoni pisze:
janek pisze:Brawo dla Knappa, że nie bał się konfrontacji z innymi zawodnikami.

Jeżdżąc na żużlu nie można bać się nawet konfrontacji z życiem, a co mówić o innych zawodnikach :)

Kolego, to było w odniesieniu np. do P.Staszka. :lol:

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#674 Postautor: kleczes_GKM » 21 października 2006, o 19:50

Dlugo nad tym dumales? :roll:

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#675 Postautor: luckas » 21 października 2006, o 19:55