Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#101 Postautor: Carter#15 » 9 października 2003, o 13:38

max3 pisze:Moze ktos wie jakimi zawodnikami nasz klub sie interesuje to niech uchyli chociaz kilka nazwisk.

O ile mi wiadomo to klub czeka na oświadczenia GKSŻ, które zostanie ujawniane w połowie listopada. Jacek Żiółkowski został wygrany do zarządu GKSŻ i apeluje o 2 obcokrajowców w mecz. Można sobie przeczytać jego wypowiedz w dzisiejszym Kurierze Lubelskim.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#102 Postautor: Mars » 9 października 2003, o 13:41

Gelo pisze:
Mars18 pisze:kota w worku mozna kupic szybko co z tego ze Chrzanowski blysnal forma w tym sezonie w nastepnym moze byc jednym ze slabszych zawodnikow eligi wszystko zalezy od tego jak zawodnik przepracuje okres przygotowawczy i takze jakimi motorami dysponuje ja bym postawil na naszego wychowanka i wlasnie na niego oddalem glos czyli na Roberta Dadosa na naszym torze pewne 10pkt w kazdym meczu ,wkoncu tu sie uczyl jezdzic wiem ze zaraz napiszecie pewnie mi ze co jak znowu beda znim problemy chociazby takie jakie mieli znim we Wroclawiu ja odpowiem poprsotu niewiem .ale ja i tak zchecia bym go zobaczyl w plastronie druzyny lubelskiej w sezonie 2004

P.S co do Knappa to mysle ze jeszcze nam wszystkim kibicom pokaze na co go stac i zacznie jezdzic tak jak w Grudziadzu w zeszlym sezonie

POZDRAWIAM

Dados to kot w worku niemniejszy od Chrzanowskiego. I wcale nie chodzi o umiejętności - ale o dyspozycyjność. Ja w Lublinie nie chcę zawodnika, który niewiadomo czy pojawi się na meczu. Na szczęście ani Dados ani Chrzanowski nie będą jeżdzić w Lublinie.

niewiem skad uciebie taka pewnosc ze niebedzie jezdzil unas ani Dados ani Chrzanowski(w tez w to watpie wkoncu jest zawodnikiem Apatora) mozebys sie pochwalil co nieco
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#103 Postautor: Gelo » 9 października 2003, o 16:20

niewiem skad uciebie taka pewnosc ze niebedzie jezdzil unas ani Dados ani Chrzanowski(w tez w to watpie wkoncu jest zawodnikiem Apatora) mozebys sie pochwalil co nieco

Po prostu nie są brani pod uwagę przez klub. A przyczyna w obu przypadkach jest ta sama - za duże pieniądze. O Chrzanowskiego, Dadosa, Miśkowiaka, Pecynę będzie się zabijać pół Polski. O Chrzanka upomina się nawet Apator, który będzie chcial wypełnić lukę po Sawinie. Dados to pupil Cieślaka, więc też odpada. A ponieważ jeszcze nie należymy do gigantów finansowych trzeba się rozejrzeć za wzmocnieniami na innej półce, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#104 Postautor: $korzen$ » 9 października 2003, o 16:46

Napewno masz racje i wpelni sie z toba zgadzam, napewno nie stac nas jeszcze na takich zawodnikow jak Chrzan czy Miskowiak. Lecz juz bez przesady z Dadosem czy Pecyna bo dla nich niema roznicy czy 1 liga cze Ekstra wazne by ZARABIALI tak przynajmniej mowia w wywiadach a u nas z kasa wiekszego problemu miec nie beda. Popatrzmy chocby na mojego faworyta Kuciape sam powiedzial ze pojedzie tam gdzie dadza wiecej kasy i bedzie gwarancja ze bedzie mial zaco rodzine utrzymac.
Teraz liczy sie kasa ! przykladem tego jest takze Piszcz bo nie ma co ukrywac przyszedl donas nietylko z sentymentu ale ze wzgledu na kase bo wiedzial ze unas $$ mu nie zbraknie nieto co w Gdansku, mimo ze mogl tam zostac i napewno cos w ekstralidze by osiagnal. I coraz wiecej slychac ze ponoc zaklepany jest Smith i slyszalem pogloski o Staszku.
I temu zawodnikowi chcialbym poswiecic troche uwagi. Jak myslicie czy stac go no dobra jazde w 1 lidze bo nieam co ukrywac jest wychowankiem i trzeba brac pod uwage to ze moga go nasi sciagnac. Sypal swietnymi zdobyczamy punktowymi w 2 lidze ale 1 a 2 liga to ogromna roznica....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#105 Postautor: Gelo » 9 października 2003, o 16:56

Lecz juz bez przesady z Dadosem czy Pecyna bo dla nich niema roznicy czy 1 liga cze Ekstra wazne by ZARABIALI tak przynajmniej mowia w wywiadach a u nas z kasa wiekszego problemu miec nie beda.

Gdyby tak było Dados wrociłby... ale do Grudziądza - ale niestety GKM-u na niego nie stac.
Popatrzmy chocby na mojego faworyta Kuciape sam powiedzial ze pojedzie tam gdzie dadza wiecej kasy i bedzie gwarancja ze bedzie mial zaco rodzine utrzymac.

Póki Maciek nie jest właścicielem swojej karty ma do powiedzenia tyle co Żyd za okupacji. Kawa wykupił go z Zielonki i dlatego jezdził w Rzeszowie.
Teraz liczy sie kasa ! przykladem tego jest takze Piszcz bo nie ma co ukrywac przyszedl donas nietylko z sentymentu ale ze wzgledu na kase bo wiedzial ze unas $$ mu nie zbraknie nieto co w Gdansku, mimo ze mogl tam zostac i napewno cos w ekstralidze by osiagnal.

Przyszedł do Lublina, bo w Gdańsku co roku nic nie wiadomo. Raz się pojawia sponsor, potem go nie ma, potem pojawia się ktoś inny i znowu sie wycofuje i tak w kółko. Akurat przyszłość finansowa Wybrzeża na początku tego roku była niepewna dlatego Tomek jezdził w Lublinie.
I coraz wiecej slychac ze ponoc zaklepany jest Smith i slyszalem pogloski o Staszku.

A gdzie słyszaleś o Smithie? Byłbym bardzo szczesliwy, bo jako pierwszy na forum rzuciłem jego kandydaturę ale z moich zródeł nie mam potwierdzenia, że jest zaklepany. Co do Staszka uważam, że I liga to dla niego za wysokie progi. Chłopak umie jezdzić ale ma jedną poważną wadę - jest za miękki. Byle jaki upadek i pół roku musi dochodzic do siebie. Ja go nie widze w Lublinie. On nie gwarantuje 10 oczek w kazdym meczu.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#107 Postautor: $korzen$ » 10 października 2003, o 09:39

O Smithie dowiedzialem sie od kolegi ktory ma sasiada pracujacego w klubie podobno klub chetnie widzialby Smitha u nas i on podobno chcialby jezdzic u nas i podobno nasi sie juz z nim kontaktowali i jest dobrze, takze przypadkowo podluchalem przedwczoraj rozmowe dwoch kolesi w garniturku , stali w parku i gadali i jeden cos mowil o Staszku ze jest mozliwosc ze wroci i tez cos gadali o Smithie ze blisko jest itp. ale ile w tym prawdy nie mam pojecia choc chyba tak dla jajec by sobie o takich sprawach nie gadali.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#108 Postautor: Lublin_Fan » 10 października 2003, o 10:46

Staszek...
Widać nie bardzo rozumiecie o co biega.
W tej chwili nie jest ustalone iloma obco bedzie można jeździć w przyszłym roku. Zakładając, że tylko jednym to wtedy mamy sytuację następującą:
- automatycznie zwalnia się dla Polaka jedno miejsce w podstawowym składzie (i tutaj właśnie potrzeba nam kogoś na lidera, czyli teoretycznie ktoś z tych: Smith, Pecyna, Chrzanowski, Kuciapa itd)
- zwolniło się miejsce rezerwowego po Januszu Stachyrze, czyli tutaj np. Staszek.

Awatar użytkownika
mescalito

#111 Postautor: mescalito » 10 października 2003, o 12:31

sting126 pisze:wszystko ladnie i pieknie, ale jak tu juz ktos madry pisal - w obecnych czasach rezerwowy musi gwarantowac conajmniej 5-6 pkt. a Pawel niestety wg mnie tego warunku nie spelnia...

Końcówka sezonu w wykonaniu Staszka była bardzo dobra, fakt że to tylko II liga ale robienie kompletów może być dobrym prognostykiem na przyszły sezon i chętnie bym go widział w Lublinie.

Karolina M.

#112 Postautor: Karolina M. » 10 października 2003, o 12:46

Jak najbardziej zgadzam siÄ™ ze zdaniem Gawrzyka na temat Staszka!!!

max3
Zawodowiec

#113 Postautor: max3 » 10 października 2003, o 13:25

Chyba nasi dzialacze sa za 2 obcokrajowcami ,bo co do senora to nie mam pojecia kogo moglibysmy zatrudnic np. za Kuciapa trzeba by pewnie zaplacic Kawie z 100000zl chyba zeby go wypozyczyc ( a raczej w naszym klubie by chcial jezdzic) Chrzanowski odpada na pewno (wybieze Torun albo Gdansk co do Pecyny pewnie bedzie dluga lista klubow i cena w koncu zrobi sie zaporowa co do Dadaosa to Wroclaw go nie odda Sawinie raczej by sie nie chcialo przyjezdzac do Lublina i pewnie i tak by byl za drogi Smith 38 lat(tu pozostawiam bez komentaza bo to jest zawodnik nie obliczalny)Staszek na pewno odpada juz wolalbym Truminskiego o Miskowiskowiaku, Gapinski to nalezy niestety zapomniec,wiec nie mam pojecia jaki wartosciowy senior jest do wziecia ,jedynie ratuje nas opcja z dwoma obcokrajowcami.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#114 Postautor: Łoptymista » 10 października 2003, o 13:26

Karolina... pisze:Jak najbardziej zgadzam siÄ™ ze zdaniem Gawrzyka na temat Staszka!!!

Bez przesady. Ludzie, sentymenty w żużlu nic dobrego nie dają. Wiem, że wielu Staszek przypomina czasy Motoru, ale to se ne vrati.
To, że PS zrobił w kilku meczach po naście oczek nie czyni go jeszcze zawodnikiem, którego warto mieć w klubie. Po za tym to nie jest typ walczaka, który nawet jak zawali start potrafi czarować na dystatnsie. Z tego co pamiętam to PS reprezentował raczej strachliwy i zachowawczy żużel.

Awatar użytkownika
mescalito

#115 Postautor: mescalito » 10 października 2003, o 13:38

A ja się nie zgadzam, Staszek był bardzo dobrze zapowiadającym się juniorem pamiętam jak jeździł w parze z Hansem Nielsenem i wielokrotnie przewozili rywali na 5:1 (przypomnę że była to eliga) trudno powiedzieć dlaczego później nastąpił taki spadek formy :?: Ostatni sezon wskazuje że jednak to już za nim (tzn. mam taką nadzieję) Chciałem jeszcze dodać że Staszek imponował atomowymi startami. Nie chcę się zapierać rękami i nogami żeby go sprowadzić do Lublina ale też trudno mi się zgodzić ze zdaniem że Staszek to najgorszy z możliwych wyborów.

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#116 Postautor: Carter#15 » 10 października 2003, o 13:39

max3 pisze:Chyba nasi dzialacze sa za 2 obcokrajowcami ,bo co do senora to nie mam pojecia kogo moglibysmy zatrudnic np. za Kuciapa trzeba by pewnie zaplacic Kawie z 100000zl chyba zeby go wypozyczyc ( a raczej w naszym klubie by chcial jezdzic)

No jak Jacek Ziółkowski jest za 2 i przekonuje do tego GKSŻ to nie sądze aby klub był odmiennego zdania :D. Kuciapa jest na 100% za drogi, a gdzieś czytałem że właścicielem jego karty zawodniczej jest Faraon, więc pewnie będą chciali dużo odstępnego. Co do Andy'ego Smitha to ja jestem za. Co z tego że ma 38 lat :?: Ważne że jeździ i to z jakimi wynikami. Przecierz nie będziemy trzymać go na wieki. Jestem przeciwko Dadosowi. Najpierw musi on udowodnić że jest profesjonalistą.... Staszek jest słaby.... Przecierz Jasio w tamtym w 2 lidze też wymiatał, a widzieliśmy co się działo w I Lidze. On nic nie gwarantuje... Poprostu jego lata się skończyły. Co do obcokrajowca to ja proponuje Sama Ermolenko. Zawodnik nie jest chyba drogi bo pozwalała sobie na niego bodajże Wanda Kraków. Udowodnił on w tym sezonie że jest bardzo wartościowy. Lubie tego zawodnika i byłbym w siódmym niebie gdybym zobaczył go w naszym Lubelskim Matołkowie :P

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#117 Postautor: Carter#15 » 10 października 2003, o 13:45

mescalito pisze:A ja się nie zgadzam, Staszek był bardzo dobrze zapowiadającym się juniorem pamiętam jak jeździł w parze z Hansem Nielsenem i wielokrotnie przewozili rywali na 5:1 (przypomnę że była to eliga) trudno powiedzieć dlaczego później nastąpił taki spadek formy :?:

Od tamtej pory dużo się zmieniło. Liga jest coraz lepsza, sprzęt już nie taki jak wtedy i inni zawodnicy nie stali tylko wzieli się do roboty kiedy "czołóka" e-ligi siedziała i nic nie robiła. A Hans Nielsen to profesor Speedwaya. Faktycznie miał atomowe starty, więc wystarczyło wygrać start i Hans dowoził cię na tacy :D

Karolina M.

#118 Postautor: Karolina M. » 10 października 2003, o 16:05

Drogi Łoptymisto! Doczytaj dobrze co napisał Gawrzyk i co ja potwierdziłam! Nam i Tobie chodzi o to samo, więc nie rozumiem zwrotu "Bez przesady, ludzie"!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#119 Postautor: grzesieck » 10 października 2003, o 17:54

Carter#15 pisze:
max3 pisze:Chyba nasi dzialacze sa za 2 obcokrajowcami ,bo co do senora to nie mam pojecia kogo moglibysmy zatrudnic np. za Kuciapa trzeba by pewnie zaplacic Kawie z 100000zl chyba zeby go wypozyczyc ( a raczej w naszym klubie by chcial jezdzic)

No jak Jacek Ziółkowski jest za 2 i przekonuje do tego GKSŻ to nie sądze aby klub był odmiennego zdania :D. Kuciapa jest na 100% za drogi, a gdzieś czytałem że właścicielem jego karty zawodniczej jest Faraon, więc pewnie będą chciali dużo odstępnego. Co do Andy'ego Smitha to ja jestem za. Co z tego że ma 38 lat :?: Ważne że jeździ i to z jakimi wynikami. Przecierz nie będziemy trzymać go na wieki. Jestem przeciwko Dadosowi. Najpierw musi on udowodnić że jest profesjonalistą.... Staszek jest słaby.... Przecierz Jasio w tamtym w 2 lidze też wymiatał, a widzieliśmy co się działo w I Lidze. On nic nie gwarantuje... Poprostu jego lata się skończyły. Co do obcokrajowca to ja proponuje Sama Ermolenko. Zawodnik nie jest chyba drogi bo pozwalała sobie na niego bodajże Wanda Kraków. Udowodnił on w tym sezonie że jest bardzo wartościowy. Lubie tego zawodnika i byłbym w siódmym niebie gdybym zobaczył go w naszym Lubelskim Matołkowie :P

A czy odchodzący w niepamięć sezon nie był przypadkiem ostatnim w karierze Sudden Sama? Mi się wydaje że Ermolenko zakończył już kariere...Oświećcie mnie bo moge być w błędzie...

PS. ja cały czas uważam że Matej Zagar byłby bardzo dobry jako drugi obco:)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#120 Postautor: Erwin » 11 października 2003, o 08:50

Jeśli już mowa o Smithie to podam wynik jego ostatniego występu w lidze brytyjskiej. Andy wystartował w meczu Oxford - Poole (46-44) i zdobył w nim 6 pkt. w 5 startach. Moim zdaniem wynik nie najgorszy tym bardziej, że przyszło mu rywalizować z większością zawodników z GP (T. Rickardsson, L. Adams, B. Pedersen, M. Loram).

michal

#123 Postautor: michal » 11 października 2003, o 12:02

Gelo pisze:
Popatrzmy chocby na mojego faworyta Kuciape sam powiedzial ze pojedzie tam gdzie dadza wiecej kasy i bedzie gwarancja ze bedzie mial zaco rodzine utrzymac.

Póki Maciek nie jest właścicielem swojej karty ma do powiedzenia tyle co Żyd za okupacji. Kawa wykupił go z Zielonki i dlatego jezdził w Rzeszowie.

Dokładnie tak jest, a że Faraon ma zamiar inwestować w sieć sklepów w Tarnowie to... reszty się domyślcie :cry: :x :?

max3
Zawodowiec

#124 Postautor: max3 » 11 października 2003, o 16:26

to moze niech pan Faraon zainwestuje w Lublinie .

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#125 Postautor: Mars » 12 października 2003, o 22:33

tutaj wszyscy piszemy o wzmocnieniach ale zastanowmy sie czy sa one nam potrzebne cel bedzie napewno jeden walczyc o awans jezeli w meczu ligowym bedzie mogl wystapic tylko jeden zagraniczny to wydaje sie ze jednego solidnego seniora trzeba bedzie kupic , moim zdaniem Smith to bylby najgorszy transfer z mozliwych to juz jest poprostu emeryt ktory chce sobie dorobic ........,jak juz to mam nadzieje ze bedzie to zawodnik 20-26 letni przyszlosciowy . Jezeli natomiast bedzie moglo jezdzic w meczu 2 obcych to mysle ze obejdzie sie bez wzmocnien drugi obcy na poziomie Lee i spokojnie walczymy o awans

POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol: