Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1276 Postautor: Regdal » 19 grudnia 2006, o 19:52

Gawrzyk pisze:przecież tak robi w lidze angielskiej czy szwedzkiej :twisted:

Skoro Świst i inni dostali (i rewelki nie pokazali) to dlaczego Piszcz ma nie dostać ? Łatwiej dawać obcemu niż swojemu ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1278 Postautor: stefanzdzialek » 19 grudnia 2006, o 19:57

A mi mój szef 1 stycznia nie daje pieniędzy na przygotowanie do pracy. :evil:
I tak co rok. Wydaje mi się, że żużel to taka sama praca dla żużlowców jak dla mnie moja. Można co jakiś czas pomóc, ale nie bez przerwy. To problem zawodnika jak odłożyć pieniądze na nowy sezon. Chyba są ZAWODOWCAMI.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1279 Postautor: wojtas » 19 grudnia 2006, o 20:03

Regdal pisze:
Gawrzyk pisze:przecież tak robi w lidze angielskiej czy szwedzkiej :twisted:

Skoro Świst i inni dostali (i rewelki nie pokazali) to dlaczego Piszcz ma nie dostać ? Łatwiej dawać obcemu niż swojemu ?

Ooo, brawo, bardzo ambitny argument. Pokazuje cala mentalnosc polskich zuzlowcow i ich menadzerow/doradcow. Jesli dostal jeden to juz wszyscy musza dostac, najlepiej wiecej. Troche pokory chyba brakuje.

A i tak najlepsze jest stwierdzenie o obcym i swoim. Kierowanie klubem i podpisywanie kontraktow powinno opierac sie na chlodnej ocenie umiejetnosci zawodnika i czystej kalkulacji zwiazanych z tym kosztow. I nie powinno byc tu miejsca na podzialy obcy/swoj. Bo jak rozumiem wg Twojego Regdal rozumowania, Piszcz powinien dostac wyzszy kontrakt za lubelski rodowod, a nie za umiejetnosci i potencjał??