Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1376 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2007, o 05:35

jataman21 pisze:A ja Gelu myślę, że masz jakąś urazę do Dawida i nie patrzysz obiektywnie... jestesmy w sytuacji takiej, że i taki Dawid może nam pomóc, nie walczymy o e-lige a o utrzymanie i własnie zawodnicy na tym poziomie są nam potrzebni. Pokaż mi Gelu realny skład z rezerwami, gdzie Dawid nie ma szans na walke o skład.
Pozdrawiam

Akurat Gelo patrzy obietywnie.

Jak sie cos robi to sie robi dobrze, a nie takie pie******ie kotka za pomoca mlotka.

A Dawid to taki zuzlowiec na pol etatu, "chcialbym ale sie boje".

Skoro nie chce byc zuzlowcem niech sie sciga amatorsko.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1377 Postautor: ziomal » 3 stycznia 2007, o 06:48

monim zdaniem jest to dobra decyzja ,że stawia na studia. przecież za rok/2/3 czy ileś tam je skończy i będzie mógł śmigać bez żadnych ograniczeń. z pozostałych zawodnikó jest jednym z najepszych na rynku i może walczyć o miejsce w składie więc nie wiem o co się czepiacie??

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1378 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 08:43

A ja Gelu myślę, że masz jakąś urazę do Dawida i nie patrzysz obiektywnie...

Jedyną urazę jaką mam do Dawida to jego jazda - przez tyle lat nauczył się tylko puścić sprzęgło i złapać krawężnik. I nic poza tym - żadnego balansu ciałem, pomyślunku jak rozegrać łuk (np wyjechać z rywalem pod płot), żadnej próby zrobienia np nożyc lub wyjścia z krawężnika pod bandę i pojechania po szerokiej. Jeździ zachowawczo (jak rozumiem żeby nie zniszczyć sprzętu) i co najważniejsze - nieskutecznie. A do chłopaka nic nie mam - jak wybrał studia - wybrał dobrze - może zrobi karierę jako naukowiec.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1380 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 09:42

sting126 pisze:Do wszystkich, ktorzy pisza,ze rozumieja decyzje Dawida itp. jedno zdanie: Protasiewicz skonczyl studia jezdzac w trzech ligach i GP wiec opowiastki o niemozliwosci jazdy z dala od Rzeszowa mozna wlozyc miedzy bajki...

Dokladnie - jakby Dawid jezdził jak Protasiewicz - też moglby pogodzić naukę ze sportem. Tutaj niestety rzeczywistość zweryfikowała Dawida jako zawodnika - brak popytu.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1382 Postautor: ravajas » 3 stycznia 2007, o 10:17

Gelo pisze:A mnie się w głowie nie mieści, że młody człowiek na początku kariery żużlowej nie ma ambicji być Rickardssonem. Jakby miał talent, nie wykręcałby się studiami. To tyle. A prawda jest taka, że w Rzeszowie go nie chcą, a w Krośnie nie zarobi, bo tam bieda aż piszczy. Jak go Lublin nie przygarnie to dupa zbita - i wcale nie dlatego, że są studia - po prostu jest za słabym żużlowcem żeby znależć pracodawcę.

wygląda to tak, że studia traktuje jako kotwicę. zresztą sam się do tego przyznaje. tym samym wytrąca on argumenty z ręki tym, którzy uważają, że w żużlu będzie z niego pożytek.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

rob7
Senior

#1383 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2007, o 10:31

Gelo pisze:Jak stawia na intelekt to powinien już przestać jezdzić - nie będzie męczył siebie i kibiców. I tak jezdzi tak jakby zamiast o punktach myślal o egzaminach. I dalej bede uwazal, że gdyby byl dobrym zuzlowcem pogodzilby studia ze speedwayem.

... przynajmniej postawił na coć sensownego a idąc tym tokiem rozumowania to Trumiński, Jeleniewski, Piszcz itd. powinni już dość dawno przestać męczyć siebie i kibiców bo osiągnięcia mają podobne
a przecież ich chcecie w drużynie.
Wielu studentów uprawia zawodowo różne sporty łącząc naukę i treningi
a że Dawid chce robić podobnie to nie wiem dlaczego takie zgorszenie na forum.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1384 Postautor: jataman21 » 3 stycznia 2007, o 10:42

Dokładnie... Stachyra jako junior w tym sezonie poczynił ogromne postępy i nie wmawiajcie bzdur. Zawodowy sport z uczelnią oczywiście da się połączyć, ale nie każdy to potrafi. Ja uważam że nawet studiując i kładąc lache na żużel Stachyra będzie lepszy od wszystkich Hansenów CHarczenek, Piszczów juz o Kusach nie wspomne...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1386 Postautor: Cooper » 3 stycznia 2007, o 11:56

Noo bez przesady. Jestem zwolennikiem sciagniecia Dawida i wierze nawet w to, ze jest w stanie pozytywnie zaskoczyc, ale jak na razie to moze on Sledziowi motor umyc (o rany co ja wypisuje). Mimo wszystko jakos bardziej widze Sledzia wygrywajacego z Pedersenem, Jablonskim, czy nawet Knappem, niz Dawidka.

A tak w ogole, to przy okazji, poniewaz lubelski zuzel stoi pod sciana, a wrecz na skraju przepasci, chcialbym oglosic swoje poparcie dla powrotu DÅš do Lublina. Chwilowo wybaczam te wszystkie nienajlepsze chwile i dni. 8)

No, to teraz mysle, ze decyzja o podpisaniu w Lublinie powinna przyjsc Darkowi latwiej 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1387 Postautor: ravajas » 3 stycznia 2007, o 11:59

jataman21 pisze:Ja uważam że nawet studiując i kładąc lache na żużel Stachyra będzie lepszy od wszystkich Hansenów CHarczenek, Piszczów juz o Kusach nie wspomne...

w kładzeniu lachy na pewno.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

rob7
Senior

#1388 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2007, o 12:14

radze przeczytać wywiad ze zrozumieniem, Dawid wyraźnie mówi że chce
trenować i jeździć ale też chce studiować i że połączenie tych czynności jest możliwe wyłącznie w Rzeszowie lub Lublinie nie ma tam stwierdzenia
ze kładzie lachę na cokolwiek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1390 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 13:19

rob7 pisze:radze przeczytać wywiad ze zrozumieniem, Dawid wyraźnie mówi że chce
trenować i jeździć ale też chce studiować i że połączenie tych czynności jest możliwe wyłącznie w Rzeszowie lub Lublinie nie ma tam stwierdzenia
ze kładzie lachę na cokolwiek

A czy dopuszczanie myśli o zakończeniu kariery w wieku 22 lat nie jest tym samym co kładzenie lachy?

meridol

#1391 Postautor: meridol » 3 stycznia 2007, o 13:28

jataman21 pisze: Ja uważam że nawet studiując i kładąc lache na żużel Stachyra będzie lepszy od wszystkich Hansenów CHarczenek, Piszczów juz o Kusach nie wspomne...

Bzdura

rob7
Senior

#1392 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2007, o 13:38

oczywiście że nie jest, Dawid chce łączyć uprawianie sportu z studiowaniem a jeśli się to nie da pogodzić z przyczyn logistycznych wybiera studia i jest to uczciwe postawienie sprawy...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1393 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 13:45

rob7 pisze:oczywiście że nie jest, Dawid chce łączyć uprawianie sportu z studiowaniem a jeśli się to nie da pogodzić z przyczyn logistycznych wybiera studia i jest to uczciwe postawienie sprawy...

Ale co nam - kibicom po jego uczciwym stawianiu sprawy? Przez to się nie utrzymamy. Dawid Stachyra student jest ważny dla samego Dawida. A dla mnie to on ma jezdzić - jak nie ma ambicji być najlepszym na świecie - powinien dać sobie spokoj. Stawianie sobie celów to chyba sens sportu - przynajmniej taki mi się wydawało.

rob7
Senior

#1395 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2007, o 14:46

Gelo pisze:
rob7 pisze:oczywiście że nie jest, Dawid chce łączyć uprawianie sportu z studiowaniem a jeśli się to nie da pogodzić z przyczyn logistycznych wybiera studia i jest to uczciwe postawienie sprawy...

Ale co nam - kibicom po jego uczciwym stawianiu sprawy? Przez to się nie utrzymamy. Dawid Stachyra student jest ważny dla samego Dawida. A dla mnie to on ma jezdzić - jak nie ma ambicji być najlepszym na świecie - powinien dać sobie spokoj. Stawianie sobie celów to chyba sens sportu - przynajmniej taki mi się wydawało.

według mnie podejście Dawida jest jak najbardziej ambitne chce się dalej rozwijać, chce trenować ale nie rzuci studiów dla żużla a co do utrzymania się, czy Trumiński, Jeleniewski, Piszcz gwarantują jakiś lepszy wynik niż Dawid, nie sądze a nigdy nie mieli takiego dylematu studia czy żużel

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1396 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 14:49

Pokemon pisze:Gelu czepiasz siÄ™.
A jaki cel stawia sobie Jerzy Mordel?
Cytuję twoje słowa: "Stawianie sobie celów to chyba sens sportu"
:?

Ale porównanie - i wiekowe i stażowe :? Jak kulą w płot

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1397 Postautor: papi » 3 stycznia 2007, o 17:08

nie rozumiem pretensji do Dawida. Myśli dosyć realnie, wie że mistrzem świata nie będzie, mimo to chciałby jeszcze pojeździć ale nie za wszelką cene. Wiadomo, że jakby był żużlowcem wybitnym to wybrałby inną drogę. Tak się składa, że jest średniakiem, który nam się najprawdopodobniej przyda, a to że chce mieć wykształcenie to tylko + dla niego.
Pamiętacie artykuł o samobójstwach w żużlu? Jeśli tak - przed skrytykowaniem każdego żużlowca, który stawia edukacje wyżej niż karierę sportową - przeczytajcie go ponownie. Żużel jest swego rodzaju dodatkiem, ale na nasze nieszczęście większość wolnych zawodników jest gorsza od Dawida.
Protasiewicz? Na jakim Wy świecie żyjecie. W naszym kraju każdy wybitny sportowiec ma taką otoczkę, że musi mu się wszystko udawać. A skoro jest takim geniuszem to powiedzcie mi jak on się uczył i zaliczał egzaminy, jeżdżąc w 3 ligach i GP? Może telefonicznie :roll:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1398 Postautor: Fork » 3 stycznia 2007, o 17:18

Jak kulą w płot

Jak łysy grzywką o parapet :lol:

No, to teraz mysle, ze decyzja o podpisaniu w Lublinie powinna przyjsc Darkowi latwiej Cool

halo halo Franku.. mam informacje, że Dariusz Ś. na dniach ma przesłac podpisana umowe po przegladzie zuzel.info :wink:

A skoro jest takim geniuszem to powiedzcie mi jak on się uczył i zaliczał egzaminy, jeżdżąc w 3 ligach i GP? Może telefonicznie Rolling Eyes

A moze jak w tym dowcipie.. ustnie? :twisted:
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1399 Postautor: ravajas » 3 stycznia 2007, o 19:25

papi pisze:Tak się składa, że jest średniakiem, który nam się najprawdopodobniej przyda, a to że chce mieć wykształcenie to tylko + dla niego.

a wiesz czemu jest średniakiem? bo nie słucha ojca. jego ojciec od dawna powiadał, że ministranci na żuzlu nie jeżdżą.
odwracasz trochę sprawę: gdyby się przykładał do żuzla, a nie czytał książki to by nie był średniakiem. tak nalezy rozpatrywać tę sytuację.

aby zakończyć dyskusję o dawidzie: nic nie mam do niego jako d oczłowieka, ale żużla w Lublinie nie zbudujemy dzieki taki postawom.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1400 Postautor: jataman21 » 3 stycznia 2007, o 19:35

Pffffff ludzie wy chyba nadal nie rozumiecie że Dawid z Darkiem w tej chwili są najlepszymi zawodnikami do wzięcia. Piszcz może co najwyżej czyścić im buty i kask podawać przed biegiem.
Mimo wszystko jakos bardziej widze Sledzia wygrywajacego z Pedersenem, Jablonskim, czy nawet Knappem, niz Dawidka.

Ja nie widze ani jednego wygrywającego z Pedersenem, a z Jabłońskim czy Knappem to obu. Uważam że Stachyra z Darkiem nie odbiegają poziomem od Knappa wręcz przeciwnie, niespodzianką będzie jak Knapp postawi opór Stachyrze czy Śledziowi.
ObrazekObrazek