Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1201 Postautor: bartosch » 11 stycznia 2007, o 23:21

fifiks pisze:Może Burza tak na drugą linię :lol: .

i tak za bardzo pada juz, takze burza nie jest do niczego potrzebna... prognozy wskazuja ciemne chmury nad wielkopolska, a tego albo deszcz albo burza...
carpe diem!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1202 Postautor: jataman21 » 11 stycznia 2007, o 23:24

Mówiąc krótko: Burza w Poznianiu :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1204 Postautor: kdsz » 12 stycznia 2007, o 08:29

portal gazeta.pl pisze:Seba podpisał

Po rocznej przerwie Sebastian Trumiński powrócił do macierzystego TŻ. Wczoraj zawodnik podpisał roczny kontrakt z lubelskim klubem

ŻUŻEL

Będzie to już ósmy zawodnik zakontraktowany przez I-ligowe TŻ na nadchodzący sezon. Wcześniej dwuletnie umowy podpisali: juniorzy Aleksiej Charczenko (Rosja), Kenneth Hansen, Lars Hansen (obaj Dania) i Matej Kus (Czechy) oraz fiński senior Kauko Nieminen. Ostatnio kontrakt zawarł Daniel Jeleniewski. Ponadto ważną umowę z klubem ma junior Karol Polak. - W zasadzie porozumienie osiągnęliśmy już jakiś czas temu, ale dopiero teraz dopięliśmy negocjacje na ostatni guzik - mówi Trumiński. - Rozmowy nie były zbyt trudne, a jedyne co przeszkadzało w ich finalizacji, to kwestia otrzymania przez lubelski klub licencji. Na szczęście działaczom udało się tego dokonać i mam nadzieję, że i ja w jakimś stopniu pomogę tej drużynie wrócić na właściwe tory.

W poprzednim sezonie Trumiński startował w II- ligowym wówczas GTŻ Lotos Gdańsk, które wygrało rozgrywki i awansowało o klasę wyżej. Dla samego zawodnika nie był to jednak rok udany, gdyż w zasadzie od początku rozgrywek miał problemy ze sprzętem. - Taka jest niestety specyfika tej dyscypliny. Niemniej mam nadzieję, że to już za mną i wierzę, że w tym sezonie pokażę się z dobrej strony, podobnie jak reszta naszej drużyny - stwierdził z optymizmem popularny Seba.

Nie było to na pewno ostatnie wzmocnienie lubelskiego zespołu. Z TŻ negocjują także inni wychowankowie, tj. Dariusz Śledź, Tomasz Piszcz czy Dawid Stachyra, a także inni krajowi zawodnicy. - W tej chwili jesteśmy w kontakcie z co najmniej kilkoma krajowymi żużlowcami i być może w najbliższym czasie podpiszemy kolejne umowy - zapowiada Jarosław Siwek, prezes TŻ.

Truminsen powrócił po roku przerwy? Charczenko to junior? Jestem zdecydowanie niedoinformowany...

Pokemon pisze:Jest waleczny, zadziorny
Poważnie? :shock:
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1206 Postautor: kdsz » 12 stycznia 2007, o 08:52

Co nie zmienia faktu, że zadziorny to on jest tylko poza torem. Z drugiej strony jeśli w każdym wyścigu od startu do mety będzie jechał na pierwszym miejscu, to będziemy go nosić na rękach. Cieszę się, że wrócił
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1207 Postautor: Sledzio » 12 stycznia 2007, o 10:55

Ciesze się ze Trumna wrócił do Lublina ! Oby teraz Śledzik Dawidek Piszczyk wrócili do Lublina i jakoś damy rade sobie na te 5 miejsce w tabeli.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1208 Postautor: ravajas » 12 stycznia 2007, o 11:51

Pokemon, czy Dawid w Lublinie będzie jeździł na sprzęcie, na który Lublina nie stac? Więc sam widzisz, że pozytku z niego nie będzie.

A teraz trudniejsze zadanie. Taka metafora: ja mam w domu komputer z procesorem 166MHz, na który 10 lat temu też niewielu było stać. I co? dziś na nim nie chodzą żadne gry... cholera, a ja nie wiem czemu :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

rob7
Senior

#1210 Postautor: rob7 » 12 stycznia 2007, o 13:05

ravajas pisze:Pokemon, czy Dawid w Lublinie będzie jeździł na sprzęcie, na który Lublina nie stac? Więc sam widzisz, że pozytku z niego nie będzie.

A teraz trudniejsze zadanie. Taka metafora: ja mam w domu komputer z procesorem 166MHz, na który 10 lat temu też niewielu było stać. I co? dziś na nim nie chodzą żadne gry... cholera, a ja nie wiem czemu :(

... a to Lublin ma na coś stać? Każdy będzie jeździł na sprzęcie na jaki jego będzie stać i adekwatnie do posiadanego sprzętu zarabiał....
Klub (szczególnie jeśli powstanie SSA) to może wypłacić zaliczkę na poczet wynagrodzenia bo chyba nikt kontraktów amatorskich nie podpisał

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1211 Postautor: ravajas » 12 stycznia 2007, o 14:58

zdaje się, że nie zrozumieliście mojej wypowiedzi: miała ona być takim samym nonsensem, jakim była wypowiedź Pokemona, ze Dawid ma sprzęt na który Lublina nie stac. Więc powtarzam za Tobą: To Lublin ma byc na coś stać?

a co do zarabiania dzięki sprzętowi to jest to zamkniete koło: aby mieć dobry sprzęt, trzeba dobrze zarabiac, a żeby na torze dobrze zarabiać, trzeba mieć dobry sprzęt.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1212 Postautor: Cooper » 12 stycznia 2007, o 15:05

To nie jest zamkniete kolo. To jest najprostsza zasada biznesu, zeby zarobic trzeba zainwestowac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1213 Postautor: ravajas » 12 stycznia 2007, o 15:06

co nie zmienia faktu, że jest to zamknięte koło. to o czym Ty mówisz, to jest rozruch - uzywając nomenklatury technicznej.

i nie zawsze inwestycja owocuje zarobkiem. niestety.
pozdrawia:
Rafał Borowski

meridol

#1214 Postautor: meridol » 12 stycznia 2007, o 18:23

racja, przecież można źle zainwestować w sprzęt...
Cooper ma racje, żużlowiec musi wkłacać w sprzęt bardzo dużą większość swoich pieniędzy i dopkóki będzie celowo na tym oszczędzał, daleko a może raczej szybko nie zajedzie.

rob7
Senior

#1215 Postautor: rob7 » 13 stycznia 2007, o 13:58

nie wiem jakie są możliwości finansowe klubu
i jaka koncepcja składu ale trzecie miejsce Johnstona
w mistrzostwach Australii coÅ› znaczy, za nim sÄ… Schlein, Stead, Nicholls
może warto z nim "pogadać"
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=169179

śliwek

#1216 Postautor: Å›liwek » 13 stycznia 2007, o 18:06

Grudziądz chce renegocjować kontrakty,a chyba nie wszyscy zawodnicy się na to zgodzą.Można by spróbować od nich podłapać Staszka i Krzyżaniaka.Ew. Rymela albo puzona.Faktycznie warto pomyśleć nad johnstonem.Kiedy możemy się spodziewać jakichś nowych kontraktów?

POZDRO

Awatar użytkownika
Cooper
Trener