Reforma lig żużlowych.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#51 Postautor: bartosch » 13 września 2003, o 14:38

z proponowanych zmian najpewniejsze jest wprowadzenie przepisu odnosnie startu w meczu jednego obcokrajowca (dwoch moze byc zakontraktowanych przez klub-za takim rozwiazaniem opowiada sie wiekszosc dzialaczy jak i krajowych zawodnikow), najwiecej sporow budzi tzw. regulamin finansowy, po pierwsze dlatego, ze obnizone zostaja tzw. "punktowki" (w chwili obecnej na porzadku dziennym w ekstralidze jest stawka w okolicach 200 GBR za punkt, na rok 2004 proponowane jest max. ok. 115 GBR...), po drugie zmiejszona zostaje regulaminowa liczba startow dla "krajowych seniorow" z 5 do 4, a co za tym idzie zmniejszaja sie mozliwosci zarobku... generalnie na podstawie projektu widac, ze w przyszlym roku wynik bedzie zalezal glownie od postawy zawodnikow mlodziezowych (po dwoch w kazdej druzynie), ktorzy maja gwarantowane po 4 starty, a oprocz tego moga korzystac z rezerw: zwyklej, taktycznej i jak to jest pieknie nazwane nadzwyczajnej... (art. 771), jak cos zauwaze ciekawego to sie podziele, pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#52 Postautor: Sprawiedliwy » 8 października 2003, o 20:00

Marek Karwan prezes KS Apatora Adriana Toruń został przewodniczączym GKSŻ

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_index.php?id=6945

Karwan ma dobrać sobie 4 współpracowników. Ciekawe kogo weźmie??
Maślanka, Sokołowski, Rusko, ...??

Ciekawe z jakimi pomysłami wyskoczy ten Pan, mam nadzieje, że nie tak wspaniałymi jak sezon czy 2 sezony temu jak negocjował z TVP3 możliwość transmitowania meczy żużlowych na antenie tej stacji telewizyjnej. Wtedy to wynegocjował że kluby miały by z własnej kieszeni pokrywać koszty transmisji meczu. :o

harry
Trener

#53 Postautor: harry » 8 października 2003, o 22:04

Sprawiedliwy pisze:Marek Karwan prezes KS Apatora Adriana Toruń został przewodniczączym GKSŻ

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_index.php?id=6945

Karwan ma dobrać sobie 4 współpracowników. Ciekawe kogo weźmie??
Maślanka, Sokołowski, Rusko, ...??

Ciekawe z jakimi pomysłami wyskoczy ten Pan, mam nadzieje, że nie tak wspaniałymi jak sezon czy 2 sezony temu jak negocjował z TVP3 możliwość transmitowania meczy żużlowych na antenie tej stacji telewizyjnej. Wtedy to wynegocjował że kluby miały by z własnej kieszeni pokrywać koszty transmisji meczu. :o

Oczywiście bzdury, bo wg regulaminu sporu żużlowego 1 już jest wybrany - to Przewodniczący Kolegium Sędziów - Jurek Kaczmarek a trzech pozostałych WYBIERA GKSŻ na pierwszym posiedzeniu.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#54 Postautor: Mars » 9 października 2003, o 00:04

niewiem po cholere oni znowu cos chca zmieniac oni zamiast zmieniac na lepsze zeby w naszym zuzlu bylo coraz lepiej i bylo coraz wiecej druzyn to oni robia na odwrot jeszcze ze 3 reformy i bedziemy mieli problem ze skompletowaniem jednej ligi brak slow!!!!
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#55 Postautor: Sprawiedliwy » 9 października 2003, o 10:11

www.dualsport.zg.pl pisze:ANDRZEJ HUSZCZA W GKSÅ»!!!
Wczoraj wybrano nowe władze GKSŻ. Nowym członkiem GKSŻ jest m.in. weteran polskich torów, zawodnik Zielonogórskiego Klubu Żużlowego quick-mix Andrzej Huszcza. Oprócz niego we władzach polskiego żużla zielonogórskie miasto reprezentować będzie prezes ZKŻ-u Robert Smoleń.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#57 Postautor: Radzio » 2 listopada 2003, o 11:57

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#58 Postautor: grzesiek » 2 listopada 2003, o 12:12

ten link był już podawany i dyskutowany w temacie"co to ma być ? Lee ma szukać nowego klubu ?" :wink:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#60 Postautor: Radzio » 5 listopada 2003, o 06:56

No to za parenascie godzin bedziemy wszystko wiedzieć. 3mamy kciuki za "inteligetnych", żeby nie wprowadzili tych powalonych zasad.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#61 Postautor: Apocalips » 6 listopada 2003, o 09:43

No i CO?? Widocznie za malo jest dzisiaj inteligentnych dzialaczy :( Do zobaczenia Lee za ROK - w Extralidze.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#62 Postautor: Radzio » 6 listopada 2003, o 12:57

Heh widocznie tak musiało być:( kiedy sie konczy kadęcja tych bałwanów.???

Awatar użytkownika
Cavel

#63 Postautor: Cavel » 7 listopada 2003, o 11:19

a ja tam niewierze w to ze to zostanie zatwierdzone 25 IX
a Lee bedzie jeździł u nas bo niema innej możliwosci (no chyba że Hans Nielsen wróci)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#64 Postautor: Gelo » 7 listopada 2003, o 11:47

Już mi trochę odpuściło. Mam nadzieję, że dyrektor też ochłonie. Teraz takie zawirowania personalne to chyba najgorsze co moze czekać klub. Trzeba zakasać rękawy i poszukać innych rozwiązań. W końcu nie musimy mieć Lee. W innych klubach też nie będą jeździć zawodnicy z GP wiec wystarczy np. Karlsson i też będziemy mieli najlepszego straniero w lidze. Trzeba się podnieść po knockdownie i otrząsnąć w miarę szybko, żeby inni nie wykupili to co najlepsze. I właśnie teraz trzeba moim zdaniem zrobić wszystko, żeby bałwanom z GKSŻ zrobić psikusa i wejść do ekstraligi. Solidny polski senior też by się przydał, bo wtedy obcy może być troszkę gorszy. Ale z tego co wiem, Jasio Stachyra był zwolennikiem mocnych stranieri. Ja myślę, że zakontraktowanie kogoś z trójki: Smith, Kuciapa, Dados plus średni obcy (na 8 punktów) i można spokojnie walczyć o awans.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#65 Postautor: Gelo » 8 listopada 2003, o 00:58

Owszem nie bylem i dalej nie jestem do tego przekonany. Chłopak umie jeździć ale jest nieodpowiedzialny. Nie zmieniłem zdania tylko widzę, że ma wielu wielbicieli w Lublinie sądząc po ankiecie. Ja cenię Dadiego za to jaki ma potencjał ale jak kazdy w miarę rozsądny człowiek wiem że z nim nigdy nic nie wiadomo. Ale przydałby się w obecnej sytuacji (chociaż wolałbym innych), tym bardziej, że podobno chciałby u nas jeździć.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#66 Postautor: Radzio » 8 listopada 2003, o 09:39

Ja zawsze lubiłem Dadiego i będe go lublił! to jest spoko człowieczek. myślę że najgorsze ma już za sobą, a lubelski klimat tylko pomoze mu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#67 Postautor: kdsz » 18 listopada 2003, o 01:09

Okazuje sie, ze reforma Pana Karwana, majÄ…ca na celu zmniejszenie wymagan finansowych gwiazd swiatowego speedway'a bierze powoli w leb. Polecam artykul na ten temat w Gazecie Wyborczej.

Link:
Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#69 Postautor: Apocalips » 20 listopada 2003, o 11:33

I te kluby wiedzą co to żużel i jak go uratowac.....Reszta kupa debili i innych oszolomów...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

max3
Zawodowiec

#70 Postautor: max3 » 20 listopada 2003, o 13:15

a podobno Gdansk i Pila bylo za zawodnikami z Gradn Prix jak przyjedzie do nas jak druzyna ktora glosowala za tym projektem to musza byc gwizdy dla pna prezes ,ktory pojeciu o zuzlu nie ma ,a dlaczego Rzeszow glosowal za podobno byli dogadani z Bjarne Pedersenem kolejny mocno zadluzony klub ,ktory wybtral zla droge i nam zazdrosci Lee niespodziewalem sie po Rzeszowie.

konradeczek_fransik

#71 Postautor: konradeczek_fransik » 20 listopada 2003, o 23:06

dajcie spokuj nie mieszajcie kibicow w to... co ja(my) mozemy zrobic ze nasi dzialacze tak glosowali... a co do tego durnego przepisu to on jest powaloiny!!!!! jakby klki zawodnikow nie moglo jeździć z GP w I lidze.... tylko przyjdzie nam ogladac takich Klingbergow i innych...

prawda to ze jak bedzemy w UE to Lee bedzie mogl jeździc u Was? hm ladne zamieszaniue sie zrobic inne kluby beda chciały zakontraktowac tez kogos z GP i moze odwolaja ten zapis:)

bo kto z extraligi bedzie chcial Bjarne Pedersena? a w Rzeszowie by se przydał... pozdro!!!!!
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

GANJABOY

#72 Postautor: GANJABOY » 21 listopada 2003, o 09:06

Zauważcie to że stary Wardzała chwali Karwana a co by siędziało jakby unia nie weszła

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#74 Postautor: kdsz » 28 listopada 2003, o 00:43

Jeszcze jedna publikacja na temat reformy rozgrywek ligowych.
Link:
Obrazek

Ciekawa sprawa z tymi odszkodowaniami. Kto mialby je ew. placic zawodnikom :?: Kluby :?: GKSÅ» :?:

A tak na marginesie - wyglada na to, ze to ciagle nie koniec opery mydlanej pt "Reformator Marek K. & sp. z o.o. uzdrawiajÄ… polski speedway"
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2003, o 00:06 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.

Kilok

#75 Postautor: Kilok » 28 listopada 2003, o 09:40

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=7821
Jak widac w tym artykule nie tylko w Polsce ale i w Anglii sa jakies ograniczenia odnosnie startu najlepszych.Niestety znowu ta sprawa dotyczy Lee.