Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
lukaszek_1983

#851 Postautor: lukaszek_1983 » 11 kwietnia 2007, o 21:49

Speedway pisze:Przejrzałem program i nie widzę nigdzie mgazynu. Jeśli faktycznie jest i ktoś znalazł prosiłbym o podanie godziny

Edusat i TMT na tych programach w czwartki we wtorki i soboty I i II liga....tyle wiem co mi kumpel powiedział jutro wiecej szczegółów.....pozdrawiam :P:P

Michael

#853 Postautor: Michael » 12 kwietnia 2007, o 07:23

E tam .. co prawda zuzel jest niszowy ale nie az tak...
Gdyby cale zarzadzanie tym sportem bylo sensowne i promocyjne zapewne mialbys inne zdanie na ten temat.

pozdro

harry
Trener

#854 Postautor: harry » 12 kwietnia 2007, o 08:55

Tutaj zazębiają się dwie sprawy.
1. Ile ludzi oglada.
2. Ile ludzi uprawia.
I wbrew pozorom są to dwie różne rzeczy.

Czy skoki narciarskie to jest sport niszowy czy nie???

Uprawia go garstka, nawet biorąc pod uwagę żużel, a oglądalność jedna z największych, a emocji tak naprawdę jak na rybach - przez dwie godziny Małysz skoczy dwa razy albo i nie jak powieje. To czasami jak zarzucę wędkę to mam więcej brań w tym czasie.
A jednak miliony oglÄ…dajÄ….
A frekwencja na żużlu, na I kolejce była taka, ze wszystkie piłki nożne, siatkówki i koszykówki mogą się schować i tylko zazdrościć.
Do tej pory w kręgosłupie mi strzyka po 4-godzinnym posiedzeniu na zimnie w Toruniu ( 4 rząd od dołu na 1,5 godziny przed meczem!!!)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Smirnek_
Senior

#855 Postautor: Smirnek_ » 12 kwietnia 2007, o 09:09

No i właśnie. Jeśli przykładowo taki Gollob by rokrocznie wygrywał IMŚ i byłoby to dobrze rozreklamowane to popularność żużla na pewno by skoczyła do góry.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#856 Postautor: RadeKas » 12 kwietnia 2007, o 10:07

Zreszta wystarczy sobie przypomniec te czasy pare lat temu kiedy Gollob walczyl o medale IMS. Wtedy o zuzlu bylo glosno w tv, a sam Tomek liczyl sie w walce o sportowca roku :) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#857 Postautor: Cz@rek » 12 kwietnia 2007, o 16:55

RadeKas pisze:Zreszta wystarczy sobie przypomniec te czasy pare lat temu kiedy Gollob walczyl o medale IMS. Wtedy o zuzlu bylo glosno w tv, a sam Tomek liczyl sie w walce o sportowca roku :) .

Ba,nawet wygrał plebiscyt... 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#858 Postautor: Koper » 12 kwietnia 2007, o 16:58

Za to Kubica nawet nie musial sie liczyc w walce o Mistrza Swiata aby o maly wlos nie wygrac tego plebiscytu.

bartek23

#859 Postautor: bartek23 » 12 kwietnia 2007, o 19:53

Od kilku dni mówi się głośno o konflikcie na linii Polsat Sport - Ekstraklasa Żużlowa. Dzisiaj władze stacji Polsat zagroziły, że jeżeli ich ekipa nie zostanie wpuszczona na mecz Polonii Bydgoszcz z Włókniarzem Częstochowa, Polsat pójdzie od sądu przeciwko Polskiemu Związkowi Motorowemu.

Przypomnijmy, że Ekstraklasa Żużlowa, składająca się z ośmiu zespołów, nie respektuje umowy zawartej dwa lata temu pomiędzy Polsatem i Polskim Związkiem Motorowym. Część zespołów wyraża chęć sprzedania praw do transmisji TVP. Władze ZKŻ Zielona Góra zezwoliły jednak ostatnio, by to Polsat relacjonował ich mecz przeciwko Polonii Bydgoszcz.

- Stało się tak dzięki uprzejmości prezesa ZKŻ Roberta Dowhana, choć wiem, że kluby dostały już zakaz wpuszczania naszej stacji na stadiony - mówi Marian Kmita, szef sportu w Polsacie. - Teraz zamierzamy wybrać się do Bydgoszczy [15 kwietnia mecz Polonii z Włókniarzem], bo chcemy być w porządku wobec naszych abonentów. Jeśli uniemożliwi się nam transmisję, wówczas sprawa trafi do sądu. Pozwiemy oczywiście PZM, bo z nim podpisywaliśmy umowę i to on jest dla nas stroną - dodaje Kmita.

- To nie od nas zależy, czy Polsat wpuścimy. W środę taką decyzję ma podjąć Ekstraliga Żużlowa - ucina Leszek Tillinger, prezes Polonii. - To kluby, jako akcjonariusze spółki, podjęły decyzję o zerwaniu umowy z Polsatem. Teraz powinny to respektować. Jeśli ktoś wpuści Polsat, to na własne ryzyko - mówi prezes Ekstraligi Ryszard Kowalski.

Piotr Szymański, członek zarządu głównego PZM nie chciał komentować sprawy. Powiedział jedynie: - Być może Ekstraliga zbyt późno wypowiedziała umowę z Polsatem. Dlatego teraz cierpią na tym kibice.

lukaszek_1983

#860 Postautor: lukaszek_1983 » 12 kwietnia 2007, o 20:23

harry pisze:T

Do tej pory w kręgosłupie mi strzyka po 4-godzinnym posiedzeniu na zimnie w Toruniu ( 4 rząd od dołu na 1,5 godziny przed meczem!!!)

Hehe...... ja w Tarnowie na inauguracje siedziałem w pierwszym rzędzie bo nie był miejsca nawet gdzie stanąć a sypało żużlem że ochocho....ale czułem że byłem na żużlu :P :P :P :P :P

Koper
Trener
Kontakt:

#861 Postautor: Koper » 13 kwietnia 2007, o 01:00

harry pisze:Tutaj zazębiają się dwie sprawy.
1. Ile ludzi oglada.
2. Ile ludzi uprawia.
I wbrew pozorom są to dwie różne rzeczy.

George Pyne prezes IMG w sektorze sportu i rozrywki przekonuje:
Jesteśmy niezwykle podekscytowani przejęciem praw do cykli SGP oraz SWC. Daje nam to niezwykłą możliwość rozszerzenia naszych możliwości w zakresie sportów motorowych. Możliwość rozwijania Grand Prix jak i Pucharu Świata na podobną skalę, jak dzieje się to w wielu cyklach sportów motorowych. Oba żużlowe cykle znacznie rozwinęły się przez ostatnie siedem lat pod okiem BSI. Jesteśmy przekonani, że IMG używając swoich możliwości zarówno finansowych komercyjnych, jak i rozwiniętej sieci komputerowej, spełni wszelkie wymogi i pozostawi znaczny ślad w historii rozgrywek. Chcielibyśmy podnieść rangę Grand Prix i Pucharu Świata na jeszcze wyższy niż dotychczas poziom, używając dostępnych przez nas środków.

Vito Ippolito, prezes FIM dodaje: To niecodzienne wydarzenie w świecie speedway'a, jakie miało miejsce w ostatnich trzydziestu latach. Teraz możemy patrzeć w przyszłość, jaka czeka żużel na arenie międzynarodowej.

Dotychczasowy szef BSI - John Postlethwaite jednocześnie przekonuje, że speedway zyska teraz nową rangę i jako sport motocyklowy ma możliwość się rozwinąć, jak nigdy dotąd.

IMG jest koncernem medialnym o globalnym zasięgu z dwoma głównymi segmentami: IMG Sport i IMG Media. Zatrudnia 2600 osób w 30 krajach.

źródło:www.imgworld.com

meridol

#862 Postautor: meridol » 13 kwietnia 2007, o 15:02

Awatar użytkownika
kdsz
Trener