Będzie 5:1
TŻ Lublin - Start Gniezno 6 maja godz. 16
Może to i dobrze że odwołali bo może Dawid w końcu skończy zawody bez dzwona bo dziś miałby do tego wiele okazji na mokrym torze.A co do zespołu gości to rzeczywiście jeździli na marnym poziomie na próbie toru.Ale i tak nie widze innego wyniku jak tylko zwycięstwo TŻ-u.
TŻ-ecie będzie 5:1
Nie ma co gdybać - trudno mecz odwołany, moze bedzie w równie korzystnym dla klubu terminie jak niedziela. Ubolewać i dyskutować z gnieźniakami nie ma chyba po co. Niech jadą Gomólskim, Burzą i Howem. I co z tego sie pytam? Kim oni chcą nas postraszyć? Przegrają 20 oczkami zamiast 30 i taki będzie finał. Niestety - rewanż to inna bajka.
$korzen$ pisze:Nie chce nikogo w ciemno oceniac ani tymbardziej krytykowac, ale kazdy kto ma troche pojecia o zuzlu dobrze wie, ze mecz mozna bylo odjechac. Dzisiejszy tor to pikus przy tym, co bylo rok temu z falubazem oraz jeszcze wczesniej z Opolem. Tyle w tym temacie.
Czy jestes pewny ze byles dzis w Lublinie?
Można bylo odjechać? Pzry padajacym stale deszczu? Moze bez zartów.
-
Speedway Fan
- Senior
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Ludzie! Opanujcie się!! Chcielibyście jechać mecz w nieustannie padającym deszczu?? A jak się któryś z naszych wywaliłi połamał to co? Wrzucalibyście że mecz na siłe odjechany. Nie stać nas na takie ryzyko. I naprawdę wolicie oglądać 8 biegów : Start, nieskładanie się w łuk przy krawężniku, jazda na 1/4 gwizdka, meta? Proszę was, trochę powagi.
Gelo pisze:Czy jestes pewny ze byles dzis w Lublinie?
Moze inaczej, gdyby dzis odbywal sie mecz o takiej wadze gatunkowej, jak ten z Opolem 2 lata temu, to ja nie mam watpliwosci.. mecz by sie odbyl. No ale to byl "tylko" mecz z Gnieznem, ktorego na sile odjechac nie musielismy. Ot cala filozofia.
$korzen$ pisze:Nie chce nikogo w ciemno oceniac ani tymbardziej krytykowac, ale kazdy kto ma troche pojecia o zuzlu dobrze wie, ze mecz mozna bylo odjechac. Dzisiejszy tor to pikus przy tym, co bylo rok temu z falubazem oraz jeszcze wczesniej z Opolem. Tyle w tym temacie.
Nie jestem zwolennikiem jazdy na sile, juz pare takich zawodow na naszym torze widzielismy, ale na dzisiejszym torze mozna bylo sie scigac. Nie wnikam w to, czy powtorka przy lepszej pogodzie da szanse na wieksza publicznosc, tylko patrze na sama mozliwosc jazdy. Decyzja sedziego zupelnie niezrozumiala i naciagana. Za czasow S.P. "Witka" zdarzalo sie, ze szkolka jechala trening po niezlej ulewie i przy kropiacym wciaz deszczu. Wiem, ze duuuzo latwiej jechac po "betonie" ale jezeli ktos umie jechac tylko po suchym, twardym torze - moze niech zmieni zawod. Ciekaw jestem, dla kogo z dzisiejszych "gladiatorow" tor byl "do jazdy" a dla kogo "jechac sie nie dalo".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
$korzen$ pisze:Gelo pisze:Czy jestes pewny ze byles dzis w Lublinie?
Moze inaczej, gdyby dzis odbywal sie mecz o takiej wadze gatunkowej, jak ten z Opolem 2 lata temu, to ja nie mam watpliwosci.. mecz by sie odbyl. No ale to byl "tylko" mecz z Gnieznem, ktorego na sile odjechac nie musielismy. Ot cala filozofia.
Jest jednak zasadnicza róznica o ktorej nie wpsoiminasz - wtedy nie padało w trakcie meczu. A dzisiaj? Od 16.30 rozciapało się na dobre. Ten mecz nie mogl sie odbyć i tyle. A dywagacje nie mają sensu bo i tak powieziemy Start, z Gomólskim, Burzą czy bez.
Metalliczny pisze:Ludzie! Opanujcie się!! Chcielibyście jechać mecz w nieustannie padającym deszczu??
Piszesz : Ludzie !........a to właśnie zdecydowana większość ludzi przyjęła ze zrozumieniem decyzję sędziego.
Zawsze znajdzie się jednostka"wiedząca lepiej" niż większość.
Gdy wszyscy wzdłuż, on musi w poprzek
Tym razem padło na $skorzenia$.
.......
InDorka pisze:Metalliczny pisze:Ludzie! Opanujcie się!! Chcielibyście jechać mecz w nieustannie padającym deszczu??
Piszesz : Ludzie !........a to właśnie zdecydowana większość ludzi przyjęła ze zrozumieniem decyzję sędziego.
Zawsze znajdzie się jednostka"wiedząca lepiej" niż większość.
Gdy wszyscy wzdłuż, on musi w poprzek
Tym razem padło na $skorzenia$.
.............
InDorka, nie wiem, jak oszacowalas "wiekszosc" czy nawet "zdecydowana wiekszosc", ale moim - subiektywnym - zdaniem, publicznosc nie byla zadowolona z przelozenia meczu. Sedzia zebral troche gwizdow (wcale nie pojedynczych), czesc publicznosci malo elegancko wyrazila werbalnie swe stanowisko wobec decyzji sedziego. Z rozmow z kibicami - malo kto byl zadowolony. Coz, podejrzewam, ze kazde z nas pozostanie przy swoim zdaniu - i na temat mozliwosci rozegrania meczu i na temat "obiektywnego zdania publicznosci na ten temat"
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!