Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#351 Postautor: Mars » 30 listopada 2003, o 15:46

Gawrzyk pisze:To o czym napisał Carter apropo Lee nie wchodzi w gre. Jak stwierdził on sam jest to dla niego zbyt wazna impreza żeby z niej rezygnował...

zgadzam sie w 100% o Lee mozemy zapomniec ,a czy o Darku tez???
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

max3
Zawodowiec

#352 Postautor: max3 » 30 listopada 2003, o 21:43

Darek Sledz na pewno unas bedzie startowac tylko jest jedna kwestia cena za wypozyczenie ,ale sadze ze Rusko potraktuje nas lagodnie.

max3
Zawodowiec

#354 Postautor: max3 » 1 grudnia 2003, o 12:20

Darek jest na liscie za 80tys zl jest to cena za zakup karty zawodniczej Sledzia to zanczy jakie sumy w chodze w gre za wypozycznie podobno Sledz rozmawial juz z Rusko to prawda ? a i dzisiaj ma byc rozmowa pomiedzy klubami jak tak to dzisiaj powinno sie wszystko wyjasnic tak?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#356 Postautor: Maxx » 1 grudnia 2003, o 17:20

Całe szczęście, że po przyszłym sezonie twór pod tytułem "Lista transferowa" przestanie istnieć. Żaden klub nie będzie miał prawa wziac ani grosza za jakiegokolwiek zawodnika. Sami zawodnicy będą decydowali gdzie chcą jeździć. I dlatego też nasi działacze zastanawiają sie w tej chwili czy wydawać niepotrzebnie kasę na zawodników, czy próbować przetrwać nadchodzący sezon minimalnym nakładem finansowym i dopiero po nim "rozwinac skrzydła". Dyrektor i pozostali są w kropce i nie zazdroszczę im, wierzę jednak w rozsądny wybór najlepszej opcji dla klubu.

Pozdrawiam

konradeczek_fransik

#357 Postautor: konradeczek_fransik » 1 grudnia 2003, o 17:22

skad wiesz o tym max ze nie bedzie isty transferowej??
to jak to bedzie kto bedzie ustalał za ile bedzie przechodził?? przeciez za darmoi chyba nie...:)
wspoczuje waszym dzialaczom:)
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Kilok

#359 Postautor: Kilok » 1 grudnia 2003, o 20:14

Ciekawe czy nasz klub bierze pod uwage sprowadzenie braci Jablonskich.Mysle ze bylo by to odpowiednie wzmocnienie.

max3
Zawodowiec

#360 Postautor: max3 » 1 grudnia 2003, o 21:59

po ca nam by byl potrzebny kolejny junior jak mamy dwoch dobrych juniorow pozatym Mirek Jablonski jest drogim ,himerycznym i nie pewnym zawodnikiem Do Gawrzyka odbylo sie spotkanie z panem Rusko jak tak to prosimy szczegoly.

max3
Zawodowiec

#361 Postautor: max3 » 1 grudnia 2003, o 22:16

W Słowie Sportowym jest wywiad z Dadosem,który chce zmienić klimat na Lubelski.Czyli też powrót do macierzy

max3
Zawodowiec

#364 Postautor: max3 » 2 grudnia 2003, o 21:31

No nie to juz parodia 5% zarobkow z calego sezonu a on nie chce podpisac, powiedzmy ze jest to kwota 5tys neich sobeie przypomni jakie pieniadze poszly ze strony naszych dzialaczy na dosprzetowienie zawodnika a pozatym taka kwote to mogli by mu wyplacic jak by Kuciapie rzeszow byl by winny nawet 10% to by dawno juz podpisal

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#365 Postautor: bkapusta » 2 grudnia 2003, o 22:39

Dlaczego mi sie wydaje ze w tym sezonie przezimujemy z marnym skladem byle sie utrzymac a w przyszlym korzystajac ze zmien w regulaminie i prawa bosmana uderzymy na e lige?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

harry
Trener

#366 Postautor: harry » 2 grudnia 2003, o 23:22

Eee, wydaje ci się, chociaż taki wariant był rozpatrywany i przy bardzo nieszczęśliwym zbiegu okoliczności to kto wie...?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#367 Postautor: bkapusta » 3 grudnia 2003, o 00:44

harry pisze:Eee, wydaje ci się, chociaż taki wariant był rozpatrywany i przy bardzo nieszczęśliwym zbiegu okoliczności to kto wie...?

Mi sie tylko wydaje;-) Ale jak widac nie zupelnie bezpodstawnie, chodz tym razem wolal bym sie mylic..
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#368 Postautor: Gelo » 3 grudnia 2003, o 11:27

harry pisze:Eee, wydaje ci się, chociaż taki wariant był rozpatrywany i przy bardzo nieszczęśliwym zbiegu okoliczności to kto wie...?

Z tego co pamietam to do niedawna w klubie mowilo się o ataku na ekstraligę już w tym sezonie. Nie wiem, czemu miałoby służyć wegetowanie jeszcze jeden sezon, bo z pewnością nie oszczędnościom. Drugi rok z rzędu otwiera się ogromna szansa awansu i trzeba z niej skorzystać. Poszerzenie ligi daje możliwość kalkulacji i można awansować nie pchając się na pierwsze miejsce za wszelką cenę. Jestem zwolennikiem drogi tarnowskiej - czyli po jednym sezonie w każdej lidze, a w następnym awans. Jest dobry klimat wokół żużla w Lublinie, wiec czemu miałoby nie być u nas ekstraligi? Rywale w I lidze nie będą mocniejsi niż w tym roku, wprost przeciwnie - ogólny poziom się obniży.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#369 Postautor: Talib » 3 grudnia 2003, o 12:51

A propos poszerzenia e-ligi w sezonie 2005. Podobno ma się w niej znaleźć 10 zespołów, ale regulamin na sezon 2004 przewiduje spadek ostatniej ekipy z e-ligi i awans na jej miejsce zwycięzcy I ligi oraz baraż przedostatniej z e-ligi z 2 z I ligi. Czyli wg. niego w e-lidze nadal będzie 8 zespołów. W jaki sposób mają być wyłonione dodatkowe dwie drużyny do powiększonej e-ligi?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#370 Postautor: Gelo » 3 grudnia 2003, o 14:32

Chyba tylko oficjalnie. W połowie sezonu, kiedy pojawiły się sukcesy i powstała "groźba" awansu, różne słyszało się głosy w gremiach decyzyjnych. Dość powiedzieć, że mocno zastanawiano się nad racjonalnością tak szybkiego wejścia do Ekstraligi. Potem przyszła plaga kontuzji i "problem" rozwiązał się sam.

Jak najbardziej oficjalnie. Tego nikt nie ukrywał.
W (słusznej) opinii osób, które ostatecznie zadecydują o tym, czy atakujemy Ekstraligę, czy nie, awans ma sens tylko wtedy, kiedy zaistnieją realne perspektywy na powalczenie chociażby o środek tabeli. W przeciwnym wypadku cały sukces marketingowy zostanie kompletnie zaprzepaszczony, a nikt przecież nie działa charytatywnie. Szczególnie sponsorzy :)

Ja też jestem za tym, żeby mierzyć jak najwyżej. To oczywiście nie musi się zawsze udawać, ale od dwóch lat założenia na szczęście udaje się realizować. Małostkowe zakładanie, że wejdziemy, zeby się utrzymać mnie nie przekonuje, a sponsorów i działaczy chyba tym bardziej. Przede wszystkim może skończyć się spadkiem z hukiem. Myślę, że odrobina nawet irracjonalnej fantazji nie zaszkodzi. Na dobrą sprawę, bez tego dalej ścigalibyśmy się w Krośnie zbierając baty od Szczurków i innych asów. Jeszcze raz powołam się na przykład tarnowski - założyli sobie awans i dążyli do celu konsekwentnie po trupach. Determinacja godna pozazdroszczenia, a siła rażenia drużyny, biorąc pod uwagę słabą jazdę Rempałów podobna do tej z 2002 roku.

Awatar użytkownika
mescalito

#371 Postautor: mescalito » 3 grudnia 2003, o 14:47

Talib pisze:A propos poszerzenia e-ligi w sezonie 2005. Podobno ma się w niej znaleźć 10 zespołów, ale regulamin na sezon 2004 przewiduje spadek ostatniej ekipy z e-ligi i awans na jej miejsce zwycięzcy I ligi oraz baraż przedostatniej z e-ligi z 2 z I ligi. Czyli wg. niego w e-lidze nadal będzie 8 zespołów. W jaki sposób mają być wyłonione dodatkowe dwie drużyny do powiększonej e-ligi?

:roll: :?: :?: :?: może zrobią losowanie. :shock:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#372 Postautor: Maxx » 3 grudnia 2003, o 17:47

Robert Dados w najbliższych dniach (przypuszczalnie sobota) ma spotkać się we Wrocławiu z Andrzejem Rusko celem omówienia szczegółów przejścia na ewentualny mały kontrakt. Jak sam powiedział, bardzo chciałby jeździć w Lublinie, pytanie tylko, czy coś z tego wyjdzie?
Info ma charakter nieoficjalny.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#373 Postautor: Mars » 3 grudnia 2003, o 18:01

Maxx pisze:Robert Dados w najbliższych dniach (przypuszczalnie sobota) ma spotkać się we Wrocławiu z Andrzejem Rusko celem omówienia szczegółów przejścia na ewentualny mały kontrakt. Jak sam powiedział, bardzo chciałby jeździć w Lublinie, pytanie tylko, czy coś z tego wyjdzie?
Info ma charakter nieoficjalny.

oby tylko Wroclaw sie zgodzil i poscili donas Dadosa i Sledzia a bedzie wszystciutko oki dotego dorzucic Karlssona i mamy ekipe na 1lige ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
toni

#375 Postautor: toni » 3 grudnia 2003, o 19:05

Przepraszam ,ale mam pytanie......a skąd wiadomo,że Robert Dados jest tak mocno zainteresowany jazdą w TŻ-cie????? Gdzie to niby zadeklarował?