TŻ Lublin - RKM Rybnik

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#352 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 10:23

janek pisze:Ale tu nie ma co zwalać na tę cholerną glinkę.
Trumna,Piszcz,Jeleń = amatorka, a nie zawodnicy!.
Przecież spasowanie się z torem, to poza dobrym silnikiem to klucz
do sukcesu.
Inaczej po jakiego wała dozwolona byłaby zmiana przełożeń??
Kto nie potrafi się przystosować do zmieniających się warunków torowych jest amatorem, nie oszukujmy się.
Utrzymać na motocyklu i jeździć w lewo to każdy się potrafi, tylko z różnym skutkiem :)

Jak jestes super spasowany z torem to i slabszym silnikiem mozesz powalczyc. Tak było z Ostrowem u nas.

TO prawda,nie zganiajmy wszystkiego na tor. To jak to jest,ze Dawid mogl sie dopasowac a ataki doswiadczony Piszcz co to jezdzil w 4 ligach na raz nie potrafi :?: :roll: A ja zadaje po raz kolejny pytanie: -Dlaczego Tomek nie trenował w jednym :shock: w tygodniu treningu przed tak waznym meczem? Wyszło jaki to Zawodowiec :evil: Matej Kus wygrywa z Gizatulinem a taki profesjonalista Piszcz nawet nie powalczył. :cry:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 10:27 przez SKALOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

janek
Kadrowicz

#353 Postautor: janek » 28 maja 2007, o 10:24

Jeśli rzeczywiście ściągnięcie na mecz obco to koszt ok.15000zł,
Ja postawiłbym naszych "amatorów" (wyłączając Śledzia,Stachyrę)
pod gilotynÄ…!
Jeśli posiądą wiedzę, aby się spasować z naszym torem do niedzieli i wygrają mecz to jedziemy dalej.
Jeśli przegrają, to pakują sprzęt do busa po meczu, nie dostając złotówki.
A TŻ będzie historią.
Chyba uczciwa propozycja???

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#355 Postautor: Cooper » 28 maja 2007, o 10:28

SKALOR pisze:
Jak jestes super spasowany z torem to i slabszym silnikiem mozesz powalczyc. Tak było z Ostrowem u nas.

Pod warunkiem, ze tor nie jest zbyt rowny i mozna chodzic po calej szerokosci luku. Wtedy szafa nie ma takiego znaczenia, co pokazal chocby T. Piszcz (w meczu z Ostrowem). Jak jest rowno i gladko jak teraz to liczy sie mocna szafa. A taka w naszej druzynie ma tylko Dawid (nawet Darka nie byla taka szybka poza pierwszym wyscigiem). Na dzisiejszym torze ostrow by nam wloil do 30. Taki tor jak ten to woda na mlym dla zawodnikow pokroju Max, Karllson.... Pierwszy ze startu i do przodu. Wyprzedzac ciezko, czego przykladem z wczoraj nieskuteczne akcje jednego z najwiekszych walczakow ligi Harrisa na prowadzacym Stachyrze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#357 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 10:31

Radzio pisze:[Rybka] Był wściekły. Powiedział, że nie po to wrócił aby w połowie sezonu poddać się i zmobilizuje chłopaków do dalszej walki i wspólnymi siłami zrobią to co sobie założyli przed sezonem, czyli utrzymają drużynę.

Piękna postawa kapitana NASZEJ drużyny :!:

harry
Trener

#358 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 10:31

janek pisze:Goście jakoś się spasowali i jechali.

Nie musieli się pasować. Czasy mieli na próbie toru takie że hej. Oni jeździli u siebie. My na wyjeździe. Zresztą wynik był taki jak w Rybolu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#360 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 10:39

harry pisze:Oni jeździli u siebie. My na wyjeździe. Zresztą wynik był taki jak w Rybolu.
Dokladnie! Nie mozna wcale bagatelizowac toru i mowic ze nie mozna wszystkiego zwalac na tor! Wlasnie tor w tym sezonie powinien byc naszym atutem! Zalozenie bylo takie ze walczymy przede wszystkim na wlasnym torze jadac wychowankami, nie mamy mocnej druzyny i wlasnie wlasny tor powinen niwelowac roznice klasy sportowej pomiedzy nasza druzyna a druzynami wyzej notowanymi takimi jak Ostrow czy Rybnik. Mam nadzieje ze jesli nie odpuscimy to mozna bedzie cos z tym torem zrobic....

Czarek
Trener

#361 Postautor: Czarek » 28 maja 2007, o 10:42

Pokemon pisze:Czarek ty jesteś kibicem żużla czy piłki? Skąd wiesz, że długi się powiększają? Ja czytałem, że wszystko pouregulowywano, nawet Franciszek dostał swoją dolę :roll:

Ja wiem o tym, że frekwencja jest coraz gorsza, a sponsorzy się wypinają.
Jestem kibicem żużla i piłki (w tej kolejności).
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

bartexs1
Senior

#362 Postautor: bartexs1 » 28 maja 2007, o 10:42

Pokemon pisze:W takim zestawieniu i przy takiej mobilizacji pewnie wygraliby wszędzie (no może prawie wszędzie), więc co tu dużo mówić o TŻ walczącym o utrzymanie? Szkoda tylko, że Poznań z nimi wygrał, ale tam był inny skład Rybniczan. Dlatego trzeba szukać punktów gdzie indziej 8)

tylko gdzie jak nie w Lublinie? w Gnieźnie, Poznaniu, Ostrowie?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#364 Postautor: _piotrusss » 28 maja 2007, o 10:44

Teraz jest ten moment, w którym prezydent Wasilewski może wykazać się jakąkolwiek troską o losy lubelskiego żużla. Jeśli III-ligowi piłkarze dostają kasę z miasta to czemu pomocy nie otrzymuje przyciągający dużo więcej ludzi na trybuny (przy dobrych wynikach) żużel? Może warto mocno i zdecydowanie zwrócić się o pomoc do ratusza? Przecież "zasiłek", porównywalny do tego dla kopaczy pozwoliłby spróbować jednego z ostatnich wariantów uratowania żużla w Lublinie czyli ściągnięcia obcokrajowców. Jeśli teraz się wycofamy to nie wierzę, że ten klub się jeszcze podniesie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

rob7
Senior

#366 Postautor: rob7 » 28 maja 2007, o 10:49

harry pisze:

Nie musieli się pasować. Czasy mieli na próbie toru takie że hej. Oni jeździli u siebie. My na wyjeździe. Zresztą wynik był taki jak w Rybolu.

trudno to wszystko zrozumieć, taki tor jak wczoraj to potrzebny był w ub.sezonie gdy jeździli Brhel, Świst, Rempała, Chris a było kartoflisko...
w tym roku gdy jedzie się wychowankami którzy znają każdą dziurę to
rabi się równo, gładko, przyjemnie, po co? żeby Dawid zdobył parę punktów. W "kopanej" po takim meczu Jasiek nie byłby już trenerem...

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#367 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 10:55

harry pisze:

To Harry rozumiem,ze ochlonołes i jeszcze walczymy.

Teraz treningi: czwartek,piatek,niedziela przed meczem i pasowanie sie do "nowej" nawierzchni. Policzyc kaske i zciagnac Johno badz Kauko. Za Piszcza na pewno. Trzeba cos szukac,zmieniac bo juz mieli pol sezonu szans.

Proponuje mniej napinki typu wypowiedz trenera: " to dobrze,ze przyjezdzaja w najmocniejszym składzie,bedzie sie z kim poscigac" :roll:

Co do wypowiedzi Marka Kępy przed meczem odnosnie Piszcza, to mialem takie same obawy. Kilka postow wyzej. Trening,trening i trening teraz :!: :!:
Obrazek

harry
Trener

#368 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 11:04

SKALOR pisze:[

Ochłonąłem i zdania tym bardziej nie zmieniam. Ja zakończyłem działalność. Jutro zarząd i on podejmie decyzję co dalej. Ale już beze mnie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

janek
Kadrowicz

#369 Postautor: janek » 28 maja 2007, o 11:09

Męska decyzja.
Lecz zapewne nikt poza tobą Harry, nie odważy się dalej pchać tej taczki!.
Także mecz z Rybnikiem zostanie na dłuuuuuuuuuuuugo w naszej pamięci.
Na mecze jeździć będziemy do Tarnowa lub Mojrzeszowa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#370 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 11:12

Ja sądzę, że wykładnikiem wszystkiego powinien być dwumecz z Gnieznem. Jak nie zainkasujemy 5 punktów wtedy należy powiedzieć "bye". To tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#371 Postautor: Radzio » 28 maja 2007, o 11:13

harry pisze:Ochłonąłem i zdania tym bardziej nie zmieniam. Ja zakończyłem działalność. Jutro zarząd i on podejmie decyzję co dalej. Ale już beze mnie.

Harry wiesz, że bez takich zapaleńców jak Ty żużel przestanie istnieć na kilka parę ładnych lat...

To jest specyficzny sport, gdzie bez zapaleńców, pasjonatów on nie będzie istniał, to nie piłka nożna, czy koszykówka gdzie menadżerowie sie pchają bo można niezła kasę zarobić.

Snys
Zawodowiec

#372 Postautor: Snys » 28 maja 2007, o 11:14

_piotrusss pisze:przyciągający dużo więcej ludzi na trybuny (przy dobrych wynikach) żużel?

Poczekajmy na mecze Motoru w 2 lidze (równorzednej do obecnej zuzlowej :!: ) z Polonią Wawa, Slaskiem Wrocław,Lechią.....wtedy bedzie mozna porównywać frekwencje.
Takie są realia. Osobiscie chciałbym aby obie te dyscypliny były na równi w Lublinie pod względem "rozwiązywania problemów finansowych". No ale jak widać niestety....
Harry - dzięki za wszystko :!:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 11:19 przez Snys, łącznie zmieniany 2 razy.

harry
Trener

#373 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 11:16

janek pisze:Męska decyzja.
Lecz [b]zapewne[/b] nikt poza tobą Harry, nie odważy się dalej pchać tej taczki!.
Także mecz z Rybnikiem zostanie na dłuuuuuuuuuuuugo w naszej pamięci.
Na mecze jeździć będziemy do Tarnowa lub Mojrzeszowa.

No bez przesady. Do mnie ciagle dochodziły głosy, ze to źle, tamto źle robie, ze inni na pewno by to zrobili lepiej. I na pewno tacy się znajdą. Nie ma ludzi nie zastąpionych.[/u]

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#374 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 11:17

harry pisze:
SKALOR pisze:[

Ochłonąłem i zdania tym bardziej nie zmieniam. Ja zakończyłem działalność. Jutro zarząd i on podejmie decyzję co dalej. Ale już beze mnie.

Harry , przeczytaj post Radzia i wypowiedz Darka!
Chłopaki chca jeszcze walczyc,my kibice tez sie nie odwracamy,na Gniezno bede namawial wszystkich znajomych aby moc tylko jakos pomoc.

Harry wiesz o tym,ze jak TY sie wycofasz to oznacza tylko jedno-KONIEC ZUZLA W LUBLINIE NA KILKA LAT :!: :!:

Sam Zbigniew Wojciechowski sobie nie poradzi!

Harry wiem,ze masz dosyc (nie dziwie Ci sie)i straciles mase zdrowia ale wielka szkoda teraz to wszystko zostawic,tyle wysilku,nerwow. P
oczekaj na mecz z Gnieznem, to juz nie długo...wtedy zdecydujesz ostateczenie i juz teraz DZIEKUJEMY :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 11:21 przez SKALOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

rob7
Senior

#375 Postautor: rob7 » 28 maja 2007, o 11:18

...Gelu, problem w tym żeby zdobyć te 5 pkt. to trzeba na oba mecze ściągnąć minimum dwóch obco a to będzie kosztować jak podał Harry 30 000 zł a w zasadzie potrzeba by trzech
a to juz kwota około 50 000 tak ze piłka po stronie sponsorów...
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 11:20 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.