10.06.2007 Start Gniezno - TŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
bartexs1
Senior

Re: 10.06.2007 Start Gniezno-TÅ» Lublin

#151 Postautor: bartexs1 » 7 czerwca 2007, o 14:28

_piotrusss pisze:
bartexs1 pisze:ja nie pieprze bzdur tylko myśle...

Nie odwracaj kota ogonem. Napisałeś, że "Alex" jest w awizowanym składzie, co okazało się bzdurą.

nie odwracam kota ogonem, po prostu każdy z nas ma swoją teorię i tego się trzyma, jedni chcieliby aby w meczu pojechał Nieminen, drudzy Johnston, i jeszcze dalsi Charczenkę czy Lenara proste, a jaki skład będzie to się może okazać przed samym meczem, bowiem i tak ostateczną decyzję podejmuje trener...pozatym patrząc pod względem wynikowym czy finansowym, myślisz, że taniej byłoby sprowdzić Lenara niż Charczenkę? poza tym w składach awizowanych zawsze może dojść do 2 zmian, jest jeszcze druga strona medalu a mianowicie taka, że niezależnie od tego jakim skladem pojedziemy do Gniezna to nie da się ukryć, że jeśli w barwach Startu pojadą: Stead, Laukanen, Cieślewicz, Allen i Gomólski to będzie cholernie ciężko wygrać...

Koper
Trener
Kontakt:

#152 Postautor: Koper » 7 czerwca 2007, o 14:47

bartexs1 pisze:wyslany awizowany skład Lublina do Gniezna... a w nim Alex Charczenko...

harry pisze:Tak na marginesie dodam, ze Charczenki nie ma w awizowanym składzie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#153 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2007, o 16:52

bartexs1 pisze:
_piotrusss pisze:

Nie odwracaj kota ogonem. Napisałeś, że "Alex" jest w awizowanym składzie, co okazało się bzdurą.

nie odwracam kota ogonem, po prostu każdy z nas ma swoją teorię i tego się trzyma, jedni chcieliby aby w meczu pojechał Nieminen, drudzy Johnston, i jeszcze dalsi Charczenkę czy Lenara proste, a jaki skład będzie to się może okazać przed samym meczem, bowiem i tak ostateczną decyzję podejmuje trener...pozatym patrząc pod względem wynikowym czy finansowym, myślisz, że taniej byłoby sprowdzić Lenara niż Charczenkę? poza tym w składach awizowanych zawsze może dojść do 2 zmian, jest jeszcze druga strona medalu a mianowicie taka, że niezależnie od tego jakim skladem pojedziemy do Gniezna to nie da się ukryć, że jeśli w barwach Startu pojadą: Stead, Laukanen, Cieślewicz, Allen i Gomólski to będzie cholernie ciężko wygrać...

Gosciu, pieprzysz jak potluczony...

Co nas obchodza Twoje teorie, chodzi o to, ze napisales wała na forum mowiac, ze Charczenko jest w awizowanym skladzie. Wiesz co to awizowany sklad? A to, ze mozna dokonac w nim dwoch zmian, to kazdy z nas wie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#154 Postautor: mikas » 7 czerwca 2007, o 17:43

harry pisze:
Ja na wygraną w Gnieźnie za bardzo niestety nie wierzę, przynajmniej tak podpowiada rozum, ale pojawiło sie inne światełko w tunelu. Na mecz u nas z Gorzowem nie będą mogli przyjechać Pulpet i Joonas i nasze szanse na zwycięstwo, szczególnie z powodu absencji tego pierwszego, wzrastają. Pytanie tylko czy do tego czasu klub będzie jeszcze istniał :roll:

A skąd wiadomości, że Pulpet i Joonas nie mogą przyjechać???

InDorka pisze:
....... - akurat w ten weekend, w którym jedziemy do Lublina, to Jesper zmienia stan cywilny. Tak więc nie ma najmniejszych szans, zebyśmy Duńczyka zobaczyli w tym spotkaniu... no chyba, że się rozmyśli.

Joonas ma natomiast eliminacje do GP w Mseno ( sobota) i nie wiadomo czy zdąży.
Odpowiadam,nie pytana chociaż to nie ja o tym pisałam.Tę informację znalazłam dzisiaj na gorzowskim forum.

Info z forum Gorzowa, true ;)

Tyle że tam piszą że Joonas jedzie w Miskolcu 24.06 czyli w dzien naszego meczu a nie w Mseno w sobote. Ale nigdzie nie mogę znaleźć obsady tych zawodów, aby w 100% to info potwierdzić.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#155 Postautor: harry » 7 czerwca 2007, o 21:53

Gelo pisze:Nie wiem jak Wy, ale ja nie dostrzegam wyjątkowej mobilizacji przed najważniejszym meczem w tym sezonie. Pomijam już fakt, że znowu pojedziemy zapewne składem ogórków. Te wszystkie Złote Kaski, Rosje, treningi u nas - o kant tyłka potłuc. wyglada mi to na lekceważenie kibiców. Pytanie tylko na co nasi liczą w Gnieźnie z takim podejściem...

Nie za bardzo czaję o co wam chodzi. Według moich wyliczeń ten mecz nie jest jeszcze najważniejszy, przynajmniej jeżeli chodzi o pozostanie w lidze. Dużo ważniejsze będą mecze u nas z Gorzowem i Gdańskiem ( bo zakładam, ze z Grudziądzem nie będzie problemów). Bo Gniezno jak wygra nawet z nami to wg mnie będą to ich ostatnie punkty w sezonie zasadniczym. Przecież oni muszą wygrać z Gorzowem i Ostrowem u siebie a widać, ze naprawdę im nie idzie. W tym wypadku my jeszcze mamy Poznań na wyjeździe jako ostatnią deskę ratunku. Oczywiście zakładam, ze sponsor się zdecyduje i przystąpi do nas. Jeżeli nie to te dywagacje nie mają sensu faktycznie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

koniuszko
Szkółkowicz

#156 Postautor: koniuszko » 7 czerwca 2007, o 22:06

Widze że zaczynam byc tak średnio w temacie.Czy jest możliwośc że jakiś nowy sponsor dołączy do drużyny??

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#157 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2007, o 22:07

koniuszko pisze:Widze że zaczynam byc tak średnio w temacie.Czy jest możliwośc że jakiś nowy sponsor dołączy do drużyny??

Zawsze jest taka mozliwosc 8)

koniuszko
Szkółkowicz

#158 Postautor: koniuszko » 7 czerwca 2007, o 22:10

Widze właśnie że Harry coś takiego napisał że jakiś sponsor się waha więc pare złotych by się przydało :)chyba że źle zrozumiałem posta :lol:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#159 Postautor: Erwin » 7 czerwca 2007, o 22:12

Trwa spotkanie ligi angielskiej Ipswich - Belle Vue. W 5 wyścigu miał miejsce wypadek z udziałem zawodnika gnieźnieńskiego Startu. Jeżeli skutki tego upadku Stead'a okażą się poważne (czego Simonowi, byłemu reprezentantowi lubelskiego zespołu nie życzę) to Start straci solidnego straniero.
przegladzuzlowy pisze:Karambol na torze. Najbardziej ucierpiał Simon Stead, którego karetka musiała odwieźć do szpitala
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2007, o 22:14 przez Erwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Ge(L)o
Trener

#160 Postautor: Ge(L)o » 7 czerwca 2007, o 22:14

koniuszko pisze:Widze właśnie że Harry coś takiego napisał że jakiś sponsor się waha więc pare złotych by się przydało :)chyba że źle zrozumiałem posta :lol:

Tak, w pół roku nie znaleźli sponsora to znajdą w tydzień. Już ja to widzę, proszę nam tu bajek nie opowiadać.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#163 Postautor: Sledzio » 7 czerwca 2007, o 23:50

Myśle że nie ma czym się podniecać, to że Stead zostal odwieziony do szpitala czy Howe ma gorączke to Gniezno ma mimo wszystko dobrą ekipe polskich seniorów i jak wystąpią w krajówce to nie sądzę aby nasi ich pokonali, jesteśmy poprostu za slabi.

Koper
Trener
Kontakt:

#164 Postautor: Koper » 8 czerwca 2007, o 00:11

sting126 pisze:Z tym najwazniejszym meczem to zdaje sie chodzi o to,ze mialo byc tak, ze jesli nie zdobedziemy 5 pkt. z Gnieznem to zespol zostanie wycofany. Ale skoro piszesz o duzo wazniejszych meczach - wnioskuje, ze ten pomysl juz odrzuciliscie :)

O tym ze ten pomysl nalezy odrzucic juz wiele razy czytałem na tym forum, co ciekawe ludzie ktorzy pisali aby ten pomysl odrzucic arguemntowali to dokladnie tak samo jak napisal harry, ze jeszcze beda wazniejsze punkty do zdobycia niz te 5 punktow z Gnieznem:)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#165 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2007, o 00:39

Harry - po pierwsze bez Twoich wyliczen ten mecz JEST najważniejszy, bo chodziło o mecze dotychczasowe. Po drugie wygrana w Gnieznie daje nam utrzymanie na ok. 70%. Po trzecie jest bardziej prawdopodobna niż wygrana z Gorzowem u nas. Po czwarte - Gniezno to kelnerzy i należy to wykorzystać rzucając wszystkie możliwe siły, a nie odwracać uwagę swoimi wyliczeniami od faktu, że się nie potrafiło ściągnąć obcokrajowców.

Koper
Trener
Kontakt:

#166 Postautor: Koper » 8 czerwca 2007, o 00:49

Fajnie jakby pierwsze 5-6 biegow udalo sie tak pojechac aby osiagnac nawet nieznaczna przewage punktowa w meczu, a to spowodowaloby wieksza presje i cisnienie na zawodnikach Startu, co byloby z duza korzyscia dla nas.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#167 Postautor: Cooper » 8 czerwca 2007, o 00:50

No, fajnie, fajnie, szkoda ze pierwszy to juniorski, gdzie niestety najbardziej realny wynik to 5:1 w plecy.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#168 Postautor: grzesieck » 8 czerwca 2007, o 00:53

trzeba wierzyc w defekty ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#169 Postautor: Koper » 8 czerwca 2007, o 00:58

Cooper pisze:No, fajnie, fajnie, szkoda ze pierwszy to juniorski, gdzie niestety najbardziej realny wynik to 5:1 w plecy.
Oby summa summarum byla przewaga, nawet nieznaczna po tych 5-6 biegach i naprawde moze byc gorąco w boksach gospodarzy a to moze nie sluzyc dobrym wystepom na torze :) Tak jak napisal grzesieck ta przewage mozemy zdobyc w rozny sposob, defekty, taśmy itd. to wszystko przecież też sklada sie na sport pt. żużel:)

janek
Kadrowicz

#170 Postautor: janek » 8 czerwca 2007, o 08:14

Równie dobrze z naszej strony mogą być defekty, taśmy etc.
Chłopaki mają daną ostatnią szansę i albo ja wykorzystają albo znów będzie piękna porażka.
Ciekawe czy za Trumnę jakiś obco w końcu pojedzie??.
Kij mu da trening na jego osiołkach, jak nie zakupi dobrego silnika to lipa, poza tym Trumna kondycyjnie puchnie po II okrążeniu. Także jest cienki jak barszcz.Nikt tego nie widzi??, ile można mu dawać szans??
Trzeba przełamać złą passę i tradycję, trzeba zacząć wygrywać mecze na obcych torach,na chwilę obecną chociaż ten jeden,
najważniejszy raz w sezonie 2007. (Jak ultimatum to ultimatum, 5pkt muszą mieć na koncie )

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#171 Postautor: kilar » 8 czerwca 2007, o 08:59

Ich tasma najpewniej nic nam nie da, bo pojedzie Gomolski, albo Poudzuks i bedzie tak samo trudno z nimi wygrac.

harry
Trener

#172 Postautor: harry » 8 czerwca 2007, o 10:15

Gelo pisze:Harry - po pierwsze bez Twoich wyliczen ten mecz JEST najważniejszy, bo chodziło o mecze dotychczasowe.

Dla mnie dużo ważniejszy był ten z Rybnikiem. teraz dużo ważniejszy jest mecz z Gorzowem.
Po drugie wygrana w Gnieznie daje nam utrzymanie na ok. 70%.

Mysle, ze nawet na więcej.
Po trzecie jest bardziej prawdopodobna niż wygrana z Gorzowem u nas.

W świetle spodziewanych osłabień Gorzowa to jednak mecz z Gorzowem będzie łatwiejszy do wygrania.
Po czwarte - Gniezno to kelnerzy i należy to wykorzystać rzucając wszystkie możliwe siły,

Wiele razy tak mówiono i pisano a własny tor w żużlu to niebagatelny sprzymierzeniec, szczególnie w Gnieźnie. Aby tam wygrać trzeba mieć przewagę dwóch klas. A jaki koń jest każdy widzi.
a nie odwracać uwagę swoimi wyliczeniami od faktu, że się nie potrafiło ściągnąć obcokrajowców.

I już się nie ściągnie. Cierpliwość nam się skończyła. Trzeba próbować innych dróg.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Ge(L)o
Trener

#173 Postautor: Ge(L)o » 8 czerwca 2007, o 10:18

Innych dróg ? Czyli jakich ? Jazda do końca sezonu w krajówce ? Ale to już było...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#174 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2007, o 10:29

Jeżeli dobrze zrozumialem - Poznań miał przewagę dwóch klas, a Grudziadz półtorej. Skoro tak - my też nie powinniśmy mieć problemów przynajmniej z remisem. Nie jesteśmy gorsi od tych drużyn. Trzeba to tylko udowodnić. Gniezno naprawdę jest bardzo słabe. Ich wyniki pokazują, że na tyle słabe, że atut w postaci toru jaki mieli, to melodia przeszłości. A osłabienie Gorzowa - na razie jest tylko teoretyczne. Trzeba liczyć na siebie a nie oglądać się na innych - bo jak na razie wszyscy jadą tak, żebyśmy spadli. Dlatego apeluję ostatni raz - chociaż zapewne w próżnię - rzućmy wszystko najlepsze co mamy na niedzielny mecz. Taka szansa na spokojne utrzymanie się może się już w tym sezonie nie przytrafić.
ps. na forum Gniezna napisali że Stead ma 2 tygodnie przerwy w startach!!!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#175 Postautor: Dobromir » 8 czerwca 2007, o 14:02

Jestem tego samego zdania co Gelo, taka szansa się może już nie powtórzyć. A co do Gorzowa to znając życie sam Paluch zrobi z 10-12 punktów więc nie ma co się napinać że z nimi wygramy.