Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#401 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2003, o 10:08

Nikt ryzyka wykluczyć nie może. Powstaje pytanie czy klub a aspiracjami na ekstraligę stać na ryzyko?
Myślę, że tak, szczególnie, że jak na razie ryzyko nam się opłacało (Richardson, Śledź). W odróżnieniu od ruchów "pewnych" (Knapp, który moim zdaniem zawiódł).

Kontraktowanie Richardsona i Knappa nie było żadnym ryzykiem, bo obaj spisywali się bardzo dobrze w sezonach poprzedzających przyjście do Lublina. Z Robertem sytuacja jest odwrotna, bo poprzedni sezon miał po prostu bardzo słaby. Śledź to jeszcze inna historia ze względu na karencję, chociaż w Rybniku spisywał się przyzwoicie - ale tu zgoda, to było ryzyko. Jeszcze raz powtórzę - nie jestem przeciwnikiem Dadosa w Lublinie, ale jego wyniki mówą same za siebie. Jeżeli miałby tu przyjść i trening miałby decydować kto pojedzie w meczu - jestem za. Ale jakby miał dostawać baty od wszystkich a potem być w składzie tylko dlatego, że nazywa się Robert Dados to jestem przeciw. Niestety pierwsza możliwość wydaje mi się mało prawdopodobna, bo on już za dużo przesiedział na ławie w Atlasie. Moim zdaniem jeżeli miałby tu przychodzić to tylko wychodząc z założenia że jest lepszy od Trumińskiego, czyli kandydata do drużyny. Niech dostanie szansę - od niego będzie zależało czy ją wykorzysta.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#402 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2003, o 10:35

Jeszcze raz powtórzę - nie jestem przeciwnikiem Dadosa w Lublinie, ale jego wyniki mówą same za siebie. Jeżeli miałby tu przyjść i trening miałby decydować kto pojedzie w meczu - jestem za.

A możliwe jest inne wyjście? [/quote]
No własnie jest - to drugie, o którym napisalem. Chciałbym podzielić optymizm, że Stachyra się nie zgodzi. Dlatego dochodzimy do wniosku że kontraktowanie Dadosa to sprawa bardziej złożona niż to się może wydawać na pierwszy rzut oka.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#403 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2003, o 12:00

Nie jest to nic o czym byś nie wiedział. To są niczym niepoparte moje przypuszczenia.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#404 Postautor: Maxx » 5 grudnia 2003, o 15:50

Gelo pisze:Przez wiekszosc wypowiedzi przewijają sie stwierdzenia "powrót", "dobry klimat", "rodzina". Weźcie jednak pod uwagę, że kariera Dadosa w Lublinie była jednakowoż intensywna co krótka. Jeździł u nas bardzo dawno temu i przychodziłby tu teraz jak zawodnik z zewnątrz. W Grudziądzu na przykład uważają go za swojego chłopaka, pomijam czy słusznie czy nie. Nikt ryzyka wykluczyć nie może. Powstaje pytanie czy klub a aspiracjami na ekstraligę stać na ryzyko?

Ryzyko to nieodłączny element w sporcie żużlowym Grzesiu, co zaś się tyczy kwestii, czy stać nas na ryzyko to powiem jedynie, że czasem warto zaryzykować aby bardzo dużo zyskać. W przypadku Roberta uważam, ze gra jest warta świeczki.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mescalito

#405 Postautor: mescalito » 5 grudnia 2003, o 16:42

Maxx pisze:Ryzyko to nieodłączny element w sporcie żużlowym Grzesiu, co zaś się tyczy kwestii, czy stać nas na ryzyko to powiem jedynie, że czasem warto zaryzykować aby bardzo dużo zyskać. W przypadku Roberta uważam, ze gra jest warta świeczki.
Pozdrawiam

Świeta prawda przykładów można by podawać wiele dobrze o tym mogli się przekonać Wrocławianie tracąc Cegielskiego i automatycznie szanse na mistrzostwo, ale nie tylko kontuzje stoją na przeszkodzie świetnie jeżdżący zawodnik w jednym sezonie w następnym może się nie łapać nawet na rezerwe ale może być też odwrotnie a w przypadku Dadiego mam nadzieję że pomimo fatalnego zeszłego sezonu w 2004 pokaże na co go stać

Shack
Administrator

#406 Postautor: Shack » 5 grudnia 2003, o 17:02

Ryzyko jest ... ale kto nie ryzykuje ten .......... ;)

Ale jakby się udało, Robert Dados jest napewno wiekszym magnsem dla publiczności niż rzemieślnik Piotrek Dym.

Wydaje mi się, że wcale nie mniej ryzykowaliśmy w tamtym roku kontraktując Darka. Inna sprawą jest to, że Darek pewnego poziomu już nie przeskoczy, co innego Robert będący w formie..... A gdzie odbudować tą forme jak nie w Lublinie ? Jeśli by była szansa, realna szansa na zatrudnienie Roberta ja bym się nie zastanawiał. Realna szansa, oczywiście nie za astronowmiczna fure $$$.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#409 Postautor: Maxx » 6 grudnia 2003, o 09:19

Gawrzyk pisze:a jakby sie nie udalo to co wtedy?
Wszyscy mowia ze sie uda, ale co bedzie jak Robert co mecz bedzie przywozil zera, czy z powodu swojej choroby bedzie musial odpuscic pare spotkan? Co wtedy gdy pojedzie gdzies do lasu w najwazniejszym momencie???

Oj Gawrzyk, biadolisz jak ksiądz na kazaniu :D Trochę optymizmu :D Równie dobrze można zapytać co by było gdyby babcia miała wąsy? :D Nie chodzi o to, zeby wszystko rozpatrywać od strony minusów i ewentualnych niekorzyści, czasem warto spojrzeć na to od strony korzyści.

Pozdrawiam

Shack
Administrator

#410 Postautor: Shack » 6 grudnia 2003, o 09:31

Gawrzyk pisze:a jakby sie nie udalo to co wtedy?
Wszyscy mowia ze sie uda, ale co bedzie jak Robert co mecz bedzie przywozil zera, czy z powodu swojej choroby bedzie musial odpuscic pare spotkan? Co wtedy gdy pojedzie gdzies do lasu w najwazniejszym momencie???

a co ma być ? przy zostawieniu zeszłorocznego składu spadek napewno nam nie grozi.

Przy wzmocnieniu powiedzmy Smithem i Dadosem walczymy o elige, gdyby nawet,odpukać, Robert "nie odzyskał formy".

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#412 Postautor: Maxx » 6 grudnia 2003, o 11:42

Gawrzyk pisze:Maxx ale ja nie rozpatruje wszystkiego od strony minusow, ale np. Ty idzisz tylko same plusy. Ja tez chcialbym zeby Dados jezdzil u nas bo jest to lublinianin, ale patrzac na jego wyniki, ciezko o optymizm.

Optymizm tak, ale zauważ, że on nie bierze się z niczego, przecież wiadomo, że Robert jeździc potrafi i jest niezły, drzemie w nim ogromny potencjał, chłopak ma talent, myślę więc, ze jeśli zmieni klimat może mu to wyjść na dobre i nam kibicom przy okazji również. Powiem ci, że i jego rodzina jest za tym, zeby wrócił do Lublina, on sam zresztą też chce. To wszystko pozwala sądzić, że ta zmiana moze mu wyjść tylko na dobre.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mescalito

#413 Postautor: mescalito » 6 grudnia 2003, o 12:27

To że Dados miał słabe wyniki jest dla nas kartą przetargową, przypuszczam że gdyby miał średnią kwalifikującą go w czołówce eligi to nie mielibyśmy żadnych szans na jego pozyskanie i wydaje mi się że właśnie I liga i to w Lublinie jest najlepszym rozwiązaniem dla Roberta. Obstawian że Robert odbicie od dna ma już za sobą i teraz może być już tylko lepiej.

darkspy
Kontakt:

Baran THE BEST!!!

#414 Postautor: darkspy » 6 grudnia 2003, o 14:57

Swój głos oddałem na Karola Barana ze Stali Rzeszów. Świetnie prezentował się na torze w Lublinie i myślę, że byłby dobrym wzmocnieniem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie rezygnowałbym z Słabonia, który byłby idealny do I ligi.
DarkSpy
GG number : 3812313

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#415 Postautor: Erwin » 6 grudnia 2003, o 15:37

Jest nasz już dwóch, Baran jest zdolnym zawodnikiem i młodym w to chyba nikt nie wątpi.

RavLit
Szkółkowicz

#416 Postautor: RavLit » 6 grudnia 2003, o 15:45

Z ciekawych nazwisk które tutaj jeszcze nie padały, wymienił bym Staszka Burzę, który na liście jest za 16 000 zł. Zapewne zostanie on w Tarnowie, ale spróbowac zawsze można. Na naszym torze prezentował się w tym roku bardzo dobrze i w końcu to finalista IMP. Także kilku zawodników z Gniezna jest do wzięcia za darmo, chociaż wątpie czy stać nas na Jabłońskich, a Łukaszewski i Hućko raczej na liderów się nie nadają i apogeum swojej kariery mają za sobą. Prócz tego z zawodników będących w naszym zasięgu finansowym pozostaje już chyba tylko Piotr Dym, który wydaje mi się być najlepszym kandydatem do wzmocnienia naszego zespołu ( o Dadosie wypowiadałem się wcześniej ). Chociaż patrząc na ogólną sytuację, nie wygląda to za ciekawe. Inni się zbroją a u nas nie ma nawet konkretnych przymiarek ( chyba, że jakieś ściśle tajne rozmowy ). W ubiegłym roku o tej porze już głośno mówiło się kto ma u nas startować i pogłoski te w dużej mierze sie sprawdzily. teraz cisza. Mam nadzieje, że nie zakończy się na łapance 31 stycznia, albo jeszcze gorzej zostanie nam sklad: Piszcz, Knapp, obco, Trumiński, Stachyra, Jeleniewski, juniorzy, bo wtedy to można bedzie walczyć o utrzymanie.
Natomiast co do obcokrajowców, to moim zdaniem najlepsze byloby zatrudnienie jednego doświadczonego zawodnika, który prezentuje stabilny poziom ( Klingberg, Kylmaekorpi, Gunnestad ) i jednego młodego, którego talent może ( ale nie musi ) eksplodować ( Lindgren, Zagar, Iversen, Stead, Ruud). Oczywiście najlepiej byloby podpisać umowę z Karlssonem, ale jesli ma on wypłukac naszą kasę, to wolę w tym roku nie awansować, niż za rok miec kilkaset tysięcy złotych długu. Tymczasem pozostaje nam tylko oczekiwanie na najmniejsze chociaż przecieki i liczenie, że nasi działacze spiszą się równie dobrze jak w ubiegłym roku budując silną druzynę o solidnych fundamentach finansowych.

GANJABOY

#418 Postautor: GANJABOY » 7 grudnia 2003, o 07:42

Janusz wzruszyłeś mnie :cry: :D :D tak trzymać stachyry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

max3
Zawodowiec

#419 Postautor: max3 » 9 grudnia 2003, o 21:28

Harry cos mowi ,ze 8-9 moze cos sie wydazy ,ale chyba nic sie nie wydazylo no to czekamy na 14 grudnia

Shack
Administrator

#420 Postautor: Shack » 9 grudnia 2003, o 22:00

9 sie jeszcze nie skończył....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#421 Postautor: Gelo » 10 grudnia 2003, o 11:14

Harry wspominał, że Klingberg jest interesującą propozycją. Ponieważ tak się składa że jest zawsze dobrze poinformowany, wiec chyba można domniemywać, kto bedzie naszym obcokrajowcem - co potwierdza najnowszy wpis na przeglądzie zuzlowym.

max3
Zawodowiec

#422 Postautor: max3 » 10 grudnia 2003, o 12:13

Dlaczego nie jest brany pod uwage Rudd naprawde ladnie jezdzi ten zwodnik ,glosno sie mowi ,ze rezygnuje ze startow Brhel ,ale chyba nas on nie interesuje.

max3
Zawodowiec

#423 Postautor: max3 » 10 grudnia 2003, o 12:34

do Gawrzyka lub Harrego mam do was pytanie dotyczace Tomasza Piszcza przypadkiem niejest tak ,ze ten zawodnik zastanawia sie nad propozycja z Gdanska i jak Lublin lepszej mu oferty nie zlozy to odchodzi .Bo cos ten gdansk za duzo pieneidzy ma podobno juz zakupili nowaczyka za sam transfer muieli zaplacic 120tys +okolo 60 tys dla zawodnika ladnei wydali okolo 700tys na same kontrakty.

Awatar użytkownika
K II
Kontakt:

#424 Postautor: K II » 10 grudnia 2003, o 16:16

co do ankiety to proponuje usunąć nazwiska zawodników, którzy mają już kluby na przyszły sezon:

Robert Sawina
Piotr Swiderski
Tomasz Jędrzejak

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#425 Postautor: Apocalips » 10 grudnia 2003, o 16:45

K II pisze:co do ankiety to proponuje usunąć nazwiska zawodników, którzy mają już kluby na przyszły sezon:

Robert Sawina
Piotr Swiderski
Tomasz Jędrzejak

A czego uważasz ze powinno nie być tutaj nadal P.Świderskiego:?:
To że jest zawodnikiem Wrocławia to oczywiste w koncu byl wypożyczony do Rawicza,a nie jest powiedziane że nie zostanie wypożyczony na mały kontrakt..No chyba ze sie myle.Pozdro
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips