Maciek Michaluk

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Maciek Michaluk

#176 Postautor: Koper » 14 czerwca 2007, o 01:39

InDorka pisze:Ja oceniam meskie dyskusje na tym forum.
Ciekawy podział, meskie/damskie dyskusje:) Jak dla mnie to forum przede wszystkim dla dyskusji zuzlowych :)

Taki podzial na czesc męska/damską został zastosowany na stronie sponsora Jasona Crupmpa :wink:
http://penigra.pl

Nasze forum zuzlowe jednak wole bez takiego podziału:)

Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#177 Postautor: InDorka » 14 czerwca 2007, o 09:45

To oczywiscie zart z tym podzialem.Czasem jednak nie da sie ukryc,ze czuje sie na forum niezrozumiana na tej cieniutkiej granicy odczuwania rzezcywistosci przez dwie plcie.
Napisalam o Waszych meskich sporach w temacie Macka,bo licho mnie bierze jak znajduja sie tacy,ktorzy musza zabrac mu radosc ze zdobytego punktu.Godzinami trwaja dyskusje czy jeden punkt to sukces czy porazka,bo zdobyty na slabych przeciwnikach.
Suchy 1613 wyzerował moja intuicje w obronie męzczyzn nie zauwazajac,ze w sprawie Michaluka jestem po jego stronie. Ale nic to.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#178 Postautor: kdsz » 14 czerwca 2007, o 10:01

InDorka pisze:Napisalam o Waszych meskich sporach w temacie Macka,bo licho mnie bierze jak znajduja sie tacy,ktorzy musza zabrac mu radosc ze zdobytego punktu.Godzinami trwaja dyskusje czy jeden punkt to sukces czy porazka,bo zdobyty na slabych przeciwnikach.
Rzeczywiście nie zrozumiałaś ;) Pozdrawiam
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#179 Postautor: InDorka » 14 czerwca 2007, o 10:40

Oczywiscie zrozumiałam ,ale nie chcialam wytykac palcem Ciebie,Papiego i Grzesiecka.
Chłopak dopiero zaczyna sezon,a tu dyskusje czy to punkt cenny czy bezcenny,a co by bylo gdyby.....licytujecie sie jak dzieciaki :)
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#180 Postautor: kdsz » 14 czerwca 2007, o 10:45

Dyskusja nie dotyczy Maćka, tylko informacji na jego stronie. Informacji już odpowiednio zmodyfikowanej, za co brawa dla newsmana.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#181 Postautor: InDorka » 14 czerwca 2007, o 10:51

Zatem publicznie zwracam honor......:) wszystkim wytknietym ,a bez grzechu. :lol:
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#182 Postautor: boxing » 14 czerwca 2007, o 19:37

InDorka pisze:

(...)czy jeden punkt to sukces czy porazka,bo zdobyty na slabych przeciwnikach(...)

InDorka, mozna sie licytowac o "sile" punktu zdobytego "na slabych przeciwnikach", ale tu chyba istota sporu bylo to, ze Maciek ten "cenny punkt" zdobyl na koledze z druzyny. I dlatego cenna wartosc mial on w zasadzie wylacznie dla... zdobywajacego - jak cenna? Ile wart byl ten punkt - tyle, ile ma Maciek punktowki :D Wartosc punktu przywiezionego za plecami obu przeciwnikow wzroslaby nieznacznie, gdyby np. Matej mial defekt i groziloby nam 0:5. Nie wiem, czy dobrze wyjasnilem istote sporu.

Aha, i nie musisz sie bronic przed usunieciem z forum, bo nikt Cie (chyba :D ) nie zamierza stad usuwac. To forum bez Ciebie nie byloby takie same :D Mimo wszystko calkiem przyjemnie czyta sie Twoje posty - bez wulgaryzmow, bez nasycenia jadem, ani zbyt wieloma bledami. W kazdym razie pozdrawiam i zostan z nami! (albo jak napisalby jataman: z Nami) :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

ivan.m

#183 Postautor: ivan.m » 14 czerwca 2007, o 22:47

boxing poczytaj czasem uwazniej to forum. kdsz wyjasnil na czym polegala dyskusja. a ty wlasnie napisales o tym co bulwarsowalo indorke

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#184 Postautor: boxing » 14 czerwca 2007, o 23:39

ivan.m pisze:kdsz przy wyniku 50-40 kazdy punkt jest cenny. Skoro uważasz że jest innaczej gdyby nie ten punkt, 2 kusa i jascze franek zdobylby same zera. to mecz w plecy

"Gdyby nie ten punkt", to Kus mialby 3 punkty. Wynik - dalej 40:50.

Punkty zdobywa sie na przeciwnikach. Jak za plecami jest pusto albo jedzie tylko kolega z druzyny - to jeden punkt sie po prostu dowozi.

ivan.m - zycze Mackowi sukcesow - serio, takich prawdziwych punktow, zdobywanych na przeciwnikach. Wtedy nie bedziesz musial bronic Mackowych osiagniec - bo obronia sie same.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#186 Postautor: boxing » 14 czerwca 2007, o 23:48

Oby. Tylko troche ryzykowna sprawa, jak nasi juniorzy walcza miedzy soba o jeden punkt. Jak podejmowac ryzyko - to w walce z przeciwnikiem.

meesha
Trener
Kontakt:

#187 Postautor: meesha » 14 czerwca 2007, o 23:48

Gawrzyk pisze:tylko ze w tym przypadku o ktorym mowa, byla to rywalizacja o punkty. kus nie zamierzal przeciez przyjechac ostatni i chcial wyprzedzic Macka. a że ten jechał pewnie i szybko to nie dal sie chwycic. a teraz z biegiem czasu powinno byc jeszcze lepiej...

Przykro to pisać, ale muszę...
Był taki jeden Czech, który na siłę chciał powalczyć z "przeciwnikiem" z własnej drużyny jadąc na 1:5 50 metrów za prowadzącymi gospodarzami.
Krosno, 27.05.2007.
Coś jeszcze??? Czy może wystarczy?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#188 Postautor: InDorka » 14 czerwca 2007, o 23:54

Wszyscy macie racjÄ™,ale ja troszke tez :wink: Boxing - wyjasniles wspaniale,dziekuje.Tylko,ze ja na strone Macka zajrzalam juz po przeredagowaniu informacji o 1 pkt. Jak juz wczesniej napisalam,przyklad jednego punktu i jego wartosc to tylko jeden z powodow dla ktorych poruszylam ten temat.Spory o duperelki byly tez w innych tematach,a niesmiertelnym przykladem byly licytacje jak spiewac TÅ» czy Motor.
Drugi powod to jakas niezwykla lubosc niektorych panow do deprecjonowania osiagniec zawodnikow,szczegolnie tych najmlodszych.
Na koniec specjalne podziekowania dla boxinga za "Mimo wszystko " w zdaniu o moich postach :lol: i za uswiadomienie mi,ze nie jestem bezbledna :cry:
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Filip
Junior

#189 Postautor: Filip » 15 czerwca 2007, o 00:06

Denerwują mnie takie opinie typu a co tam punkt na swoim zawodniku to niby nic wielkiego, ludzie takim sposobem Maćka nie zmobilizujecie ba, chłopak moze się załamać (chyba troche przesadziłem) słyszac takie opinie ze punkt na swoim zawodniku jest wcale niewazny, może niejest on istotny dla klubu, ale dla Maćka jak najbardziej jeszcze na wyjeździe, panowie/panie przeciez ten chłopak niedawno zaczą przygode z żużlem, ja uważam ze ma talent i jeszcze czymś nas zaskoczy

PS. Indorka popieram cie w 100% :D .

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#190 Postautor: boxing » 15 czerwca 2007, o 00:12

InDorka,

w zasadzie moglbym te "mimo wszystko" ze zdania usunac, bo cala reszta jest prawdziwa :D "Mimo wszystko" oznaczalo, ze chociaz czasami/niekiedy/czesto nie zgadzam sie z Twoim zdaniem, to calkiem przyjemnie czyta sie Twoje posty, a i z uwaga analizuje Twoje argumentacje. Innymi slowy, nawet jak piszesz zuzlowe bajki, to robisz to z klasa! :D

Pozdro!

Edit: zeby sie znowu nie dac zlapac za slowko, anuluje w powyzszym zdaniu slowo "calkiem". :D
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2007, o 00:20 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#191 Postautor: papi » 15 czerwca 2007, o 00:16

@Filip
nie zaczynajmy dyskusji na nowo. Z punktu widzenia Maćka ten punkt jest ważny, ale z punktu widzenia klubu - nie. Bo czy na 3-cim miejscu dojechałby Maciek czy Matej to wynik byłby taki sam. Nikt tu Maćkowi nie chce robić przykrości, ale pisanie na stronie że ten punkt był dla drużyny "bardzo cenny" to gruba przesada, i o tym toczyła się dyskusja, a nie o "deprecjonowaniu osiągnięć zawodników" :)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#192 Postautor: InDorka » 15 czerwca 2007, o 00:31

Ja zartowalam z tego "mimo wszystko" ( wcisnelam przeciez- :lol: -) Najlepsza bajka w moim wykonaniu dotyczylaby proponowania skladow na mecze,taktyki,ze o budowie silnika nie wspomne :D .
Ale oszczedze Wam tego,obiecuje,bo dobrze mi tu z Wami,chociaz czesto roznimy sie w opiniach.Dobranoc,komary zaczynaja sie uaktywniac.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

ivan.m

#193 Postautor: ivan.m » 15 czerwca 2007, o 09:18

papi czy ty uwazasz ze maciek sam psize te posty na stronie. Jak sie nie podobalo to tzrba napisac bylo do opiekunow stronki a nie na glupiego roztrząsać ten temat

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#195 Postautor: Apocalips » 15 czerwca 2007, o 10:00

Pokemon pisze:Jak widać Matej robi postępy, dlatego ten punkt Maćka choć może nie bezcenny, to jednak bardzo cenny i dobrze wróży Maćkowi na przyszłość. Maciek zapowiadał rywalizację z obcokrajowymi juniorami i to realizuje. Tak trzymać 8)

Tylko lepiej niech rywalizuje z zagranicznymi juniorami naszych rywali, a nie ze swoim kolegÄ… klubowym :?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#196 Postautor: Marcinex » 15 czerwca 2007, o 10:18

Gawrzyk pisze:tylko ze w tym przypadku o ktorym mowa, byla to rywalizacja o punkty. kus nie zamierzal przeciez przyjechac ostatni i chcial wyprzedzic Macka. a że ten jechał pewnie i szybko to nie dal sie chwycic. a teraz z biegiem czasu powinno byc jeszcze lepiej...

Skoro był szybszy od Mateja w pierwszym biegu, to dlaczego nie dostał szansy w następnych :shock: ??
Kto wie, może jego dorobek punktowy był by większy od Kusa, gdyby pojechał w 5 biegach :)
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#197 Postautor: papi » 15 czerwca 2007, o 10:37

ivan.m pisze:papi czy ty uwazasz ze maciek sam psize te posty na stronie. Jak sie nie podobalo to tzrba napisac bylo do opiekunow stronki a nie na glupiego roztrząsać ten temat

czy ja coś takiego napisałem? poza tym, nie ja zacząłem ten temat, ale jest on związany z Maćkiem, więc pojawił się na forum.

Awatar użytkownika
GKracing

#198 Postautor: GKracing » 20 czerwca 2007, o 10:01

Dla Maćka każdy punkt jest ważny nie zależnie czy wygrał z kimś czy nie punk to punk. Każdy punkcik mobilizuje zresztą to są jego pierwsze punkty ligowe i nie ma co się dziwić. Chłopak dopiero zaczyna się rozjezdzać i jak tylko poprawi technike, bedzie bardziej panował nad motocyklem i trzymał gaz to będą z niego ludzie.

Koper
Trener
Kontakt:

#199 Postautor: Koper » 20 czerwca 2007, o 10:08

GKracing pisze:punk to punk.

Obrazek
Obrazek
:wink:

janek
Kadrowicz

#200 Postautor: janek » 26 lipca 2007, o 20:07

Brawo dla Maćka !!. Dzisiaj widać było iż się starał z całych sił.
Jakby był objeżdzony wynik byłby zapewne okazalszy.
Także fajnie iż nasi juzniorzy mają nowego sponsora, może odezwą się i inni po dzisiejszych zawodach. Szkoda żeby chłopaki nie mieli na czym jechać w finale!.