22 VII 2007 Motor Lublin - Wybrzeże Gdańsk
Re: 22.VII 2007 Motor Lublin - Wybrzeże Gdańsk
To znaczy, ze on na klub może wrzucać ile Bozia zapragnie a my nie możemy nic odpowiedzieć????????????

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
bartosch pisze:smerf_997 pisze:(...)kto to wogóle jest Neath(...)
jeden z lepszych zawodnikow PL. widzialem go nie raz w akcji "na zywo" i naprawde niezle wymiata...
w takim razie przepraszam.nie wiedziałem.i dzięki za poprawienie

To znaczy, ze on na klub może wrzucać ile Bozia zapragnie
A gdzie on wrzuca ? Znam go tylko z toru,dlatego nie mam szans znac jego ciemnej strony i ocenic kto jest bardziej wiarygodny w tym wrzucaniu.
A poza tym kto konstruowal tresc kontraktu? Gdyby bylo zastrzezenie jak w kontraktach angielskich nie byloby klopotu,a tak......mial furtke i wybral lepsza w/g siebie.
I druga sprawa - latwo jest komentowac jego slaby wystep znajac punktacje,Mikas pisal przed meczem,prawda ? Poza tym kazdy z nas zerkajacych na strone z relacja meczu widzac pierwsze dwie trojeczki mial zaskoczona mine i swiadomosc,ze Sebastian chyba wybral dobrze.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Byc moze zle to sformulowalam,ale mialam na mysli to co napisal Gelo i to co mowia nasi zagraniczni zawodnicy odmawiajac przyjazdu do nas :
Gdyby u nas obowiazywaly takie same zasady nie mialby wyboru.
Gelo pisze: Dziwe sie tylko ze nie mozna u nas zastosowac tego co Angole w stosunku do swoich - nie stawiasz sie na mecz - bulisz karÄ™ i jesteÅ› zawieszony.
Gdyby u nas obowiazywaly takie same zasady nie mialby wyboru.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
- BruceWszechmogÄ…cy
harry pisze:To znaczy, ze on na klub może wrzucać ile Bozia zapragnie a my nie możemy nic odpowiedzieć????????????![]()
![]()
No bo Seba uważa się za profesjonalnego speedway-ridera któremu tylko klub nie pozwala mu w pełni rozwinąć skrzydeł.... Zobaczyć jego wypowiedzi z całej "kariery" - nigdy nie był winny on sam a zawsze nieprofesjonalni działacze... (zwłaszcza gdy jeździ poza Lublinem to "ładnie się wypowiada") A wychodzi mu parę meczy w kilka lat... Jak już trafił do "profesjonalnego" Wybrzeża to podziękowali mu po roku...
A to że wolał pojechać sobie do Anglii - myśli po prostu pod kątem przyszłego sezonu, może uda mu się tam zaczepić na dłużej...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "
Zgoda,tylko powtarzam,ze w sytuacji kiedy zawodnik sam moze wybrac gdzie startuje,bo umowa to dopuszcza............wysuwanie mu zarzutu ze kierowal sie prywata a nie dobrem klubu jest jak......pretensje do garbatego,ze ma dzieci proste.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2007, o 12:08 przez InDorka, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Z całym szacunkiem ale coś chyba namieszałaś.
Ale tu nikt nie komentował jego jazdy, tylko omawiana była wysokość zarobków.
Jak znam życie to w Tequili.InDorka pisze:To znaczy, ze on na klub może wrzucać ile Bozia zapragnie
A gdzie on wrzuca ?
Naprawdę nie wiem o co tutaj Ci chodzi? Jakie zastrzeżenia, jakie kłopoty i jaka furtka?A poza tym kto konstruowal tresc kontraktu? Gdyby bylo zastrzezenie jak w kontraktach angielskich nie byloby klopotu,a tak......mial furtke i wybral lepsza w/g siebie.
I druga sprawa - latwo jest komentowac jego slaby wystep znajac punktacje,Mikas pisal przed meczem,prawda ? Poza tym kazdy z nas zerkajacych na strone z relacja meczu widzac pierwsze dwie trojeczki mial zaskoczona mine i swiadomosc,ze Sebastian chyba wybral dobrze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
InDorka pisze:Zgoda,tylko powtarzam,ze w sytuacji kiedy zawodnik sam moze wybrac gdzie startuje,bo umowa to dopuszcza............wysuwanie mu zarzutu ze kierowal sie prywata a nie dobrem klubu jest jak......pretensje do garbatego,ze ma dzieci proste.
Ale kto mu takie zarzuty postawił???
A tak na marginesie, to zawodnik nie może sobie wybierać. Dostał nasze pozwolenie. Jak uważa, ze tam jest ważniejsze, proszę bardzo. Z niewolnika nie ma pracownika. Ja uważam, że to jego życiowy błąd. Może się mylę ale teraz tak uważam.
W każdej chwili możemy mu zabronić występów tam.
Jak znam życie to w Tequili.
To brzmi raczej jak przypuszczenie a nie twierdzenie
O zastrzezeniach,klopotach i furtce napisalam wyzej,nie bede sie powtarzac.
Ja nie pisalam o kometnowaniu jazdy w sensie stylu tylko punktow,a punkty przekladaja sie bezposrednio na pieniadze,no chyba , ze znow sie myle
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
- tezetomaniak
- Trener
Gawrzyk pisze: No i chyba tez zapomnielismy ze w anglii jest tylu zawodnikow ile miejsc w zespole...
u nas jest prawie tak samo
Edit: W tym samym momencie edytowalem na "prawie"
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2007, o 12:27 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Sęk w tym ze on chce pojechac na mecze w Anglii, i z marszu stawic sie na mecz z Wybrzezem.
Dzieki,teraz rozumiem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
u nas teoretycznie jest tak samo
U nas to praktycznie jest tak samo,bo teoretycznie to mamy 13 zawodnikow.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Oh,wygląda na to,że jednak Franków pojedzie
Eee,z obcokrajowcami widze nasi działacze dali sobie spokój i nawet nie biorą czegoś takiego pod uwagę.Będzie na Gdańsk sprowadzony junior obco?jeżeli tak,to jaki?
http://www.forum.isq.com.pl Internetowy Quiz Wiedzy o Żużlu. Dołącz do nas!
Gawrzyk pisze:Do takich rzeczy mozna sie posunac na podstawie tych umow ktore sa ale co to da? Zmusi sie go do jazdy w meczu a ten po zlosci zrobi 3 zera albo w ogole sie nie zjawi. A w tej chwili celem jest wygranie z Wybrzem a nie wojna z zawodnikiem.
Wnioskuje, ze Sebkowi po meczu z Gorzowem troche przewrocilo sie w glowie. Jest cienki jak barszcz, nie wspomne nawet, ze nie ma sily pewnie prowadzic motocykla przez 4 okrazenia.. i taka miernota ma nam stawiac warunki ? Dla mnie z Gdanskiem wygramy nawet i bez Truminskiego, ma cos do powiedzenia ? Trudno.. niech sobie "pryka" w Anglii, radzilismy sobie bez niego to i teraz tym bardziej sobie poradzimy. Tyle w tym temacie..
- _piotrusss
- Kadrowicz
Czy w ogóle jest plan ściągnięcia obcokrajowca (seniora) na mecz, czy jedziemy już do końca swoimi?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
No to fajnie,jest więc szansa na więcej niż 2:4 w biegu juniorskim.Teraz tylko czekamy co z Dawidem...
http://www.forum.isq.com.pl Internetowy Quiz Wiedzy o Żużlu. Dołącz do nas!
Gawrzyk pisze:K. Hansen właśnie potwierdził swój przyjazd.
W sprawie reszty potrzeba poczekać na info z Dawidem.
Chociaz "niczego nie gwarantuje" - ja ciesze sie z przyjazdu mlodego dunskiego wojownika, licze na jego punkty i widowiskowa jazde. Zal patrzec na punkty oddane walkowerem - tj. Macka Michaluka walczacego o utrzymanie na motocyklu pol okrazenia za stawka.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Dobra wiadomość że Duńczyk przyjedzie bo żal mi patrzeć jak Michaluk walczy sam ze sobą 
Teraz czekamy na info o Dawidzie i mam nadzieje że pojedzie i walnie kolejne 15 Pkt.
A co do Seby to nie wiem co on chce zdzialac swoimi startami w Anglii, ehhh...
a myślałem że pójdzie za ciosem po meczu z Gorzowem, ale niestety cyrk ma w głowie co sezon i robi co mu serce podpowiada.
Teraz czekamy na info o Dawidzie i mam nadzieje że pojedzie i walnie kolejne 15 Pkt.
A co do Seby to nie wiem co on chce zdzialac swoimi startami w Anglii, ehhh...
harry pisze:To znaczy, ze on na klub może wrzucać ile Bozia zapragnie a my nie możemy nic odpowiedzieć????????????![]()
![]()
Trochę przeceniasz Sebastiana jeśli chodzi o wrzucanie na klub
Ja przynajmniej rozmawiając z nim się z czymś takim nie spotkałem.
A o pieniądzach to już w ogóle Sebastian nie rozmawia w takich prywatnych rozmowach.
Jedyna moja rozmowa z Sebastianem w której gdzieś tam na marginesie przewinął się wątek pieniędzy miała miejsce w okolicach maja i jedyne co wtedy powiedział, to to że nie dostał jeszcze wszystkich pieniędzy które miał zagwarantowane w kontrakcie na przygotowanie sprzętowe do sezonu.
Moje porównywanie zarobków w Anglii i w Polsce było tylko na podstawie tego co gdzieś tam kiedyś wyczytałem w internecie a nie z rozmów z jakimkolwiek zawodnikiem o pieniądzach, bo na takie tematy z zawodnikami nigdy nie rozmawiam. Dzięki za wyprowadzenie z błędu.
-
jataman22
Wynik raczej bardzo mało możliwy, ponieważ w meczu musiały by być 2 złote rezery, czyli musielibymy przegrywać i 10cioma, a potem wygrywać, bądz na odwrót. Mało realne.
Obstawiam wynik w granicach remisu, zachowania Sebastiania komentować bardzo nie będę, ale ledwo pojechał 2-3 meczy w Anglii a już czuje się tamtejszy... widać jak mu zależy na klubie i to jest właśnie prawdziwy lublinianin i wychowanek.
Z Trumną czy z Frankowem, myślę, że jeśli Dawid będzie w pelni sił to damy rade. Franek też wie, że ma nóż na gardle, bo jak mu mecz wyjdzie to może zagrzać miejsce w składzie do końca sezonu, a gorszy od Trumny napewno nie jest.
Pozdrawiam
Obstawiam wynik w granicach remisu, zachowania Sebastiania komentować bardzo nie będę, ale ledwo pojechał 2-3 meczy w Anglii a już czuje się tamtejszy... widać jak mu zależy na klubie i to jest właśnie prawdziwy lublinianin i wychowanek.
Z Trumną czy z Frankowem, myślę, że jeśli Dawid będzie w pelni sił to damy rade. Franek też wie, że ma nóż na gardle, bo jak mu mecz wyjdzie to może zagrzać miejsce w składzie do końca sezonu, a gorszy od Trumny napewno nie jest.
Pozdrawiam