Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Markoni

Re: Daniel Jeleniewski

#576 Postautor: Markoni » 16 sierpnia 2007, o 00:07

I jeszcze Pascal Brodnicki na menagera i kucharza klubowego :lol:
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#577 Postautor: Łoptymista » 16 sierpnia 2007, o 00:08

dobra koncepcja
8)
ale DJ przestal byc anonimowy i stal sie obiektem westchnien netowych specow napinaczy z eligi.

Koper
Trener
Kontakt:

#578 Postautor: Koper » 16 sierpnia 2007, o 00:09

a za wisienkę na cieście mogą robic kolorowe komentarze Janusza Stachyry po kolejno wygrywanych meczach przez lubelska druzynę :)

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#579 Postautor: Nazir » 16 sierpnia 2007, o 00:17

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#580 Postautor: Cooper » 16 sierpnia 2007, o 00:33

Tresc transparentu to: "Uwaga Jeleń".
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Mateusz111
Junior

#581 Postautor: Mateusz111 » 16 sierpnia 2007, o 00:43

Chyba czas zmienić ankietę w temacie :lol:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#582 Postautor: grzesieck » 16 sierpnia 2007, o 00:48

wedle zyczenia ankieta zmieniona
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#583 Postautor: Koper » 16 sierpnia 2007, o 02:13

Kiedys zdobedziemy Druzynowe Mistrzostwo Polski, a wtedy nasz lubelski wychowanek bedzie walczyl o tytuł IMP na naszym przebudowanym od podstaw stadionie przy Alejach Zygmuntowskich.
Obrazek

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#584 Postautor: suchy1613 » 16 sierpnia 2007, o 02:57

Niezłe komentarze. Jeleniewski -odkrycie roku:
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4391503.html

Koper
Trener
Kontakt:

#585 Postautor: Koper » 16 sierpnia 2007, o 05:06

Obrazek

Tak Daniel jechał w Rybniku po wygraną w półfinale IMP.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#586 Postautor: kdsz » 16 sierpnia 2007, o 08:40

Zaczyna się kompletnie nowy okres w karierze Daniela. Nie jest już zawodnikiem anonimowym i bez wątpienia nie może liczyć, że ktoś go będzie lekceważył w lidze czy zawodach indywidualnych. Tym występem rozbudził również oczekiwania kibiców, którzy będą coraz więcej oczekiwać od Daniela (spodziewam się, że po gorszym występie będziemy czytać posty w stylu „już się gwiazdorowi w głowie poprzewracało”). Mam nadzieję, że poradzi sobie z presją i Jego rozwój będzie wciąż przebiegał tak jak w ostatnim czasie.
Pytanie, czy to dobry moment na ekstraligę? Z jednej strony decyzja o przejściu klasę wyżej może okazać się zabójcza dla Jego kariery (gorsza forma = ławka, nieznajomość torów, sponsorzy, ogromna różnica poziomu), z drugiej jednak zauważmy jak ogromny postęp zrobił Dawid Stachyra dzięki startom z najlepszymi, więc może warto zaryzykować? Oczywiście z naszej perspektywy najlepiej by było, gdyby Daniel wciąż ścigał się dla Lublina a kontakt z czołówką światową miał np. w Elitserien, ale czy to wchodzi w grę? Ciężkie decyzje przed Jeleniem, ale cieszyłbym się, gdyby każdy lubelski wychowanek miał takie dylematy.

Kurcze, wciąż trudno mi uwierzyć w to co się wczoraj stało….
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Sledzio
Trener
Kontakt:

#587 Postautor: Sledzio » 16 sierpnia 2007, o 08:47

Może w końcu doczekamy się nagrody w Tygodniku żużlowym na rozdaniu oskarów za rok 2007 :)
Danielek rewelacja, jezeli Lubelski żużel będzie tak ciulał jak przez ostatnie 3 sezony to niech idzie do lepszej ekipy gdzie mógłby rozwinąć bardziej skrzydła, bo szkoda by było aby sie zmarnował jak kiedyś Jerzy Mordel :( który mial papiery na jazde :)
Kurcze a myślalem że ten chłopak nie ma pojęcia być dobrym żużlowcem :)
Ehhh...:( szkoda tylko że klub nie bierze z niego przykładu, bo gdyby klub tak działal jak Daniel wczoraj to byśmy mieli pare razy Mistrza Polski.
Jeszcze raz Daniel wielkie gratulacje za te 4 msc, ale mimo wszystko szkoda tego pierwszego biegu bo gdyby nie taśma to kto wie jakby to się skończyło, a tak wiadomo ostatni bieg chłopak podiarany na fulla swoimi punktami chcial wygrać ostatni bieg ale presja Daniela nie wytrzymała.

Brawo Daniel.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#588 Postautor: bartosch » 16 sierpnia 2007, o 09:19

wielkie gratulacje dla Daniela! przed zawodami zalozylem sie, ze bedzie w "osemce" ale ze tuz za "pudlem" to nie przypuszczalem. "Jelen" zdobyl uznanie wroclawskiej publicznosci, przed 20 biegiem bylo slychac jak stadion krzyczal "Jelen, Jelen!", szkoda ze nie udzwignal... transparent przygotowany przez lubelskich kibicow - rewela! szacun za pomysl! "Rybka" tez podobal sie jako showman. za swoimi plecami slyszalem "Sledz fajnie mowi ale ten Baron to sie nie nadaje :)" generalnie bardzo fajne zawody, a na dodatek taki maly krok do przodu dla lubelskiej "ludzkosci", a wielki dla Daniela ku lepszej przyszlosci!
carpe diem!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#589 Postautor: boxing » 16 sierpnia 2007, o 10:37

natka pisze:BRAWO DANIEL!!!!!! teraz człowiek może być naprawdę dumny, że jest z Lublina

BYLIŚMY DUMNI :!: :!: :!:
Byliśmy dumni po każdym biegowym zwycięstwie :!:
Byliśmy dumni po każdej zdziwionej minie kibiców z innych miast :!:
Byliśmy dumni odpowiadając na pytania "kto to jest Jeleniewski", "ile on ma lat" :D
I wreszcie bylismy dumni po gratulacjach odbieranych za "niesamowitego Jelenia" od innych kibiców - które niniejszym przekazuję Danielowi :!: :!: :!:

InDorka pisze:Jeleniewski to chyba jedyny zawodnik z dzisiejszego finalu,o ktorym rozmawiano w kazdej przerwie biegowej.Zachwycali sie nim Hampel,Cegielski i Marek Cieslak,ktory opowiedzial o pewnej rozmowie telefonicznej .Przed finalem zadzwonil do niego jeden z dziennikarzy wroclawskich z zapytaniem "co on tu robi?" ....mial na mysli Daniela na liscie startowej........Objawienie turnieju ,tak o Jeleniewskim wyrazilo sie kilka osob.

Daniel Jeleniewski - "niesamowity", "objawienie", "sensacja" - tylko to pasuje do sytuacji :!: Typowałem swietny wynik (bardziej sercem, niz rozumem) - stawiałem na niespodziankę i 7 miejsce Daniela. "4" nie wchodziłe w gre. Zabrakło 1 dobrego biegu do vicemistrzostwa Polski :!: :!: :!:

Pokonał mistrza Polski - jako jedyny. Pokonał vice-mistrza Polski Tomasza Golloba. O ile sie nie machnalem w programie - jako jedyny zdolal odniesc zwyciestwo biegowe z 4 pola startowego. Tylko Holta odniosl wiecej zwyciestw indywidualnych - Daniel jechal na "wszystko albo nic" - nie ciulal punktow. 3 biegowe wygrane w finale IMP - a kibice lubia zwyciezcow :D A dla organizatorow Daniel w finale byl taka niespodzianka, ze jako jedyny w programie figuruje jako zawodnik bez twarzy - nie ma swojego zdjecia. I jako jedyny w tym samym programie ma pusta rubryke - "najwazniejsze osiagniecia". A z klubow organizatorzy znalezli tylko "TZ Sipma Lublin" i "Lejonen".

Holta powiedział, ze Jelen byl extremalnie szybki - cos w tym jest, bo na wiekszosci zdjec wyszedl mi totalnie "rozmazany" - migawka byla zbyt wolna na Daniela :wink:

Wojtek_78 - pisales, ze liczysz na dobry wynik Daniela pomimo olania przez kibicow. Wynik byl rewelacyjny, a i olania nie bylo. Widoczne flagi "Uwaga Jelen" + nasi w koszulkach, bialo-czerwona z napisem "Lublin". Do tego widac bylo pare grupek cieszacych sie po wygranych Daniela. Ja siedzialem ze znajomymi z Bydgoszczy - klepalem tez im dla Klechy i Okonia, oni mnie wspierali w kibicowaniu Danielowi. I extraligowi kibice byli naprawde pod wrazeniem jazdy Jelenia :D

Na razie tyle, czas odespac jedna zarwana a druga nieprzespana noc. Aha, jeszcze jedno - wroclawski stadion. Dosyc plaskie trybuny, spore oddalenie od toru. Wole ogladac speedway z perspektywy naszego stromego koloseum siedzac na betonie - niz z perspektywy wroclawskiej trybuny. U nas naprawde duuuzo wiecej widac.

Pozdrawiam - szczegolnie ekipe "samochodowa" z sektora 23 :D I na razie "dobranoc" :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

kylong
Junior
Kontakt:

#590 Postautor: kylong » 16 sierpnia 2007, o 10:46

- W pierwszym biegu drgnął mi Adam Skórnicki, no i wjechałem w taśmę. Z Gollobem wygrałem po raz pierwszy w karierze, a Holtę pokonałem już wcześniej, podczas półfinału w Rybniku. Mam pewne oferty z ekstraligi, ale to na razie luźne rozmowy. Nie chcę o nich mówić - przyznał 24-latek, oddając też hołd swojej żonie.
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Ge(L)o
Trener

#591 Postautor: Ge(L)o » 16 sierpnia 2007, o 11:00

grzesieck pisze:wedle zyczenia ankieta zmieniona

Zawsze się zastanawiam po co w ankiecie jest opcja : nie wiem. Jak ktoś nie wie to nie bierze udziału w ankiecie i już :lol:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#593 Postautor: Hans » 16 sierpnia 2007, o 12:47

Już za cztery lata, już za cztery lata
Daniel będzie Mistrzem Świata ! :wink:

Teraz czekamy na medal naszych juniorów w Finale MMPPK :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#594 Postautor: Cooper » 16 sierpnia 2007, o 12:57

Hans pisze:Już za cztery lata, już za cztery lata
Daniel będzie Mistrzem Świata ! :wink:

Teraz czekamy na medal naszych juniorów w Finale MMPPK :wink:

Hans, wiem ze doznales wielokrotnego orgazmu wczoraj z powodu 4 miejsca Jelenia, ale nasadziles przy okazji troche bledow na stronie tzlublin.com (m.in. z napisem na fladze). I nie podniecaj sie tak, ze wierzyles i przewidywales, bo sam przed zawodami napisals ze stawiasz okolice 10. miejsca 8) (jesli dobrze kojarze).

Coz, emocje juz troche opadly i prawda jest taka, ze Danny tylko sobie zawdziecza, ze nie bylo podium:) Jesli chodzi o elige, to moim zdaniem nie jest to najlepszy pomysl. Choc postaralbym sie mocno o angaz w eliteserien na przyszly sezon i tam poscigal sie z najlepszymi. A jesli Danny ma zostac w pierwszej lidze, to gdzie mu bedzie lepiej niz w Lublinie 8)

natka
Kontakt:

#595 Postautor: natka » 16 sierpnia 2007, o 13:41

boxing pisze:
natka pisze:BRAWO DANIEL!!!!!! teraz człowiek może być naprawdę dumny, że jest z Lublina

BYLIŚMY DUMNI :!: :!: :!:
Byliśmy dumni po każdym biegowym zwycięstwie :!:
Byliśmy dumni po każdej zdziwionej minie kibiców z innych miast :!:
Byliśmy dumni odpowiadając na pytania "kto to jest Jeleniewski", "ile on ma lat" :D
I wreszcie bylismy dumni po gratulacjach odbieranych za "niesamowitego Jelenia" od innych kibiców - które niniejszym przekazuję Danielowi :!: :!: :!:

my (Lublinianie) byliśmy, ale dlatego napisałam naprawdę, że jak widać choćby po komentarzach typu "zaskoczenie" czy "objawienie" i przywołanej tu wypowiedzi wrocławskiego dziennikarza, to jednak Lublin tylko Lublinianom kojarzy się z żużlem na dobrym poziomie. teraz po sukcesie Daniela jest na ustach wszystkich i chwała za to Danielowi.

wiadomo, że dla nas byłoby najlepiej gdyby Daniel został w Lublinie, ale tylko jeśli przejście do nowego klubu zapewni mu dalszą możliwośc zdobywania doświadczeń i rozwoju, to powinniśmy życzyć Mu jak najlepiej.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#596 Postautor: Hans » 16 sierpnia 2007, o 14:11

Hans pisze:Co do IMP- każde miejsce wyższe niż 14 bedzie sukcesem.

Post z 14 Sierpnia :) Więc źle kojarzysz :P
Pisz jakie błędy to się poprawi, co to za problem. Pisałem to już w trakcie zawodów, więc nie dziwne są błędy i emocje też swoje zrobiły.

Cooper tak na marginesie, Ty orgazmu z powodu Franciszka nigdy jeszcze nie dostałeś i wątpię, abyś dostał :cool:
Choć oczywiście możesz zaprzeczyć tym informacjom :P

Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#597 Postautor: Cooper » 16 sierpnia 2007, o 14:17

Powinno byc "Uwaga Jelen" jesli chodzi o flage. No i pisanie, ze jelen z powodu problemow z motocyklem nic nie zdzialal w ostatnim wyscigu jest troche naciganiem faktow:)

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#598 Postautor: Hans » 16 sierpnia 2007, o 14:20

Mnie się wydawało, że w pewnym momencie motocykl na łuku jakby zdefektował, ale to może tylko moje wrażenie :)
A Uwaga Jeleń już dawno poprawiony :cool:

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#599 Postautor: InDorka » 16 sierpnia 2007, o 14:25

Jeszcze jedno mi sie przypomnialo....Daniel w zadnym biegu nie obejrzal sie za siebie,chociaz i Gollob i Holta momentami siedzieli mu na plecach.Jechal najlepszym i najszybszym torem,bo wyzej wymienieni jechali ta sama sciezka,nie probujac go objezdzac inaczej.
Doskonale przygotowany motocykl,pewnosc siebie,ale taka zdrowa oraz to,ze nie jechal pod presja,bo on mogl,ale nie musial - zaowocowaly tak wspanialym wystepem.Byl luzny,swobodny i calkiem spokojny pomimo pechowego poczatku........zblizenie kamery na Daniela,a tu nie zlosc,tylko filuterne oczko.
W kazdym z jego biegow mialam wrazenie ,ze jedzie calkowicie swobodnie jak po naszym lubelskim torze. Nawet ten przegrany bieg przypominal mi ostatni mecz z Grudziadzem,gdzie po zlym starcie wyprzedzili go Puszakowski i Rymel.
Gollob usprawiedliwial sie zlymi miejscami startowymi na poczatku,Jagus zalozyl juz na wstepie,ze na tak twardym torze wiele nie zdziala ( i slowa dotrzymal !) ,a nasz chlopak wsiadl na motcykl i zrobil swoje najlepiej jak umial nie ogladajac sie na nikogo.
Dobrej baletnicy nie przeszkadza nawet nieznany,twardy tor oraz paralizujaca niektorych swiadomosc rywalizacji z najlepszymi.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#600 Postautor: grzesieck » 16 sierpnia 2007, o 14:34

Hans pisze:Mnie się wydawało, że w pewnym momencie motocykl na łuku jakby zdefektował, ale to może tylko moje wrażenie :)
A Uwaga Jeleń już dawno poprawiony :cool:

Daniel w wywiadzie powiedzial, ze wpadl w koleine w swoim ostatnim starcie na 1 luku
METHANOL ADVENTURE TEAM