Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Stadion

#1501 Postautor: Koper » 5 września 2007, o 20:50

Ge(L)o pisze:Ale schodzimy powoli z tematu stadionu

Na stronce wrzucilem artykul z dziennika wschodniego, niby rzeczy wiadomoe, ale potwierdzenie o tym ze powstanie most nad Bystrzyca, nowe parkingi w tym parking wielopoziomowy, pogrzewana murawa ktora kiedys ma sie zamienic na minitor do urpawiania mini zuzla ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1502 Postautor: istred » 5 września 2007, o 21:20

A odnośnie ochorony, to jest to podobno w tym momencie jedyna firma ochroniarska gotowa podjąć współpracę z Motorem :)
Każda firma ochroniarska musi posiadać licencję - także przynajmniej teoretycznie musi być profesjonalna.

Poza tym, można mieć pretensje do każdego - ochroniarzy, kierownictwa klubu, miasta, a nawet kibiców, ale tak naprawdę to zadanie policji aby aresztować bandytów. Jeśli grupa powiedzmy 100osób urządza sobię bitwę na środku boiska, później na ulicy, a policja nikogo nie zatrzymuje (ba, nawet nie widzi powodów ku temu) a część nawet odprowadza na pociąg, to w jaki sposób mamy się tych bandytów pozbyć ze stadionów. Odczytywanie, rozpoznawanie twarzy z monitoringu, później dochodzenie i sądzenie będzie trwało parę miesięcy a przez ten czas Ci ludzie będą chodzić na mecze i po ulicach... później zapewne też (bo skończy się w najgorszym wypadku na grzywnie i zawiasach).
I nie karać za to klubów, bo nie tędy droga - po to są wymagania licencyjne i pozwolenia na organizowanie imprez masowych, żeby wyegzekwować od klubu zabezpieczenie każdego spotkania. (ewentualnie za to że bramki były otwarte - ale klub powinien wiedzieć, że jeśli właściwie wywiąże się ze swoich obowiązków to nie zostanie ukarany.)
Łapanie przestępców to działka policji!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1503 Postautor: InDorka » 5 września 2007, o 21:46

A moze ochrona wzorem Mistrzostw Świata w pilce noznej powinna stac rozstawiona co kilka metrow na dole,tylem do boiska, nie spuszczajac oka z kibicow ? Z dołu latwiej zobaczyc,ze cos sie zaczyna.....no i dzialac jak sie tli bez czekania na regularny pozar.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1504 Postautor: mikas » 5 września 2007, o 22:01

Jakiś czas temu na meczach Motoru ochroniarze z firmy Zubrzycki (ochraniają też m.in. na Legii więc mają doświadczenie w tego typu imprezach) tak właśnie pilnowali porządku i stali na torze żużlowym wzdłuż trybun, nie wiem dlaczego z tego zrezygnowano :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1505 Postautor: boxing » 5 września 2007, o 22:07

Niezly ubaw z czytania niektorych "wyjasnien". Wychodzi na to, ze glupole z Lublina ruszyli na murawe w zasadzie w obronie spokojnych kibicow, zeby lechici nie wpadli na trybune i nie sprali postronnych osob :lol: No i "troche" w obronie kibicowskiego honoru - bo jak ktos leci na murawe to wstyd nie wybiec mu na spotkanie :lol:

Tak, to przyglupy z Lechii wszystkiemu winne :lol: To oni wszystko zaczeli :lol:
Lubelskie bezmozgowce wczesniej "tylko" odwalili numer z raca - ale to przeciez zrozumiale, bo przeciez "nie wypada tak nic nie zrobic" jakims obcym kibolom - przeciez jakby tym obcym nie spalic zadnej flagi czy nie wrzucic racy do sektora - to bylaby kicha na cala Polske :lol:

Taaak, zdecydowanie nie mozna dopuscic do takiej sytuacji. A tak - splendor na caly kraj :lol: Aha, i nie mozna powiedziec, ze chuligani uciekali w poplochu przed policja - nie uciekali, tylko biegli na czele policji :lol: :lol: :lol:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1506 Postautor: kdsz » 5 września 2007, o 22:09

mikas pisze:Jakiś czas temu na meczach Motoru ochroniarze z firmy Zubrzycki (ochraniają też m.in. na Legii więc mają doświadczenie w tego typu imprezach) tak właśnie pilnowali porządku i stali na torze żużlowym wzdłuż trybun, nie wiem dlaczego z tego zrezygnowano :roll:

Pewnie dlatego, że kibole dyskutowali "jak tu jeszcze lepiej bronić honoru Motoru" za gigantycznymi flagami, które skutecznie eliminowały możliwość obserwacji trybun z toru. Tak przynajmniej mi się wydaje
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1508 Postautor: Talib » 5 września 2007, o 22:47

mikas pisze:Jakiś czas temu na meczach Motoru ochroniarze z firmy Zubrzycki (ochraniają też m.in. na Legii więc mają doświadczenie w tego typu imprezach) tak właśnie pilnowali porządku i stali na torze żużlowym wzdłuż trybun, nie wiem dlaczego z tego zrezygnowano :roll:

Jakiś czas temu bałwany odpowiedzialne za przepisy dot. zabezpieczania imprez sportowych wpadli na koncepcję, że policja jest poza stadionem, a na stadionie tylko ochrona. Jeżeli w trakcie impresy ma miejsce sytuacja, w któej zagrożone jest zdrowie lub życie publiczności, ochrona ma obowiązek wezwać policję. Jednym z głównych argumentów podnoszonych przez mędrców wymyślających takie przepisy było to, że obecność policji drażni kibiców :shock: . Efekt jest taki, że gdy na meczu leją się na całego, ochrona nic nie robi, a policja wpada po 5-15 minutach i uspokaja towarzystwo. Niestety demolka zazwyczaj już została uskuteczniona, są ranni itp. Wszyscy są w porządku, ochrona bo wezwała policję, policja bo interweniowała na wezwanie, a przegrupowanie i dotarcie na miejsce zajęło im trochę czasu i obrońcy honoru flag też bo zdążyli zdemolować swój, albo nie swój stadion oraz powybijać sobie trochę zębów. Tak jest wszędzie w całej Polsce. W Łodzi ponieważ szczególnie na derbach lali się regularnie, policja robi to tak, że kompanie zabezpieczające mecz oraz polewaczk mają wyznaczone sektory, w których czekają cały czas gotowi i pod brobnią na wezwanie i z których dotarcie na trybuny lub płytę boiska zajmuje im najwyżej 5 minut. W Lublinie widocznie tak nie jest.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1509 Postautor: ravajas » 6 września 2007, o 12:27

bkapusta pisze:ps. nie wiem skad Ci sie wzielo, ze jestem psem ;)

ja na przykład dałbym rękę za to, że jesteś człowiekiem :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1510 Postautor: sadychor » 6 września 2007, o 20:30

ravajas pisze:

A czyją rękę :?: 8) :mrgreen:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1511 Postautor: ravajas » 7 września 2007, o 07:59

sadychor pisze:
ravajas pisze:

A czyją rękę :?: 8) :mrgreen:

tego to i ja nie wiem :?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Koper
Trener
Kontakt:

#1512 Postautor: Koper » 8 września 2007, o 00:45

Piorytety RPO na Lubelszczyznie na lata 2007-2013:

Centrum Spotkania Kultur - 27,8 mln euro

Lotnisko w Świdniku - 25 mln euro

Stadion przy al. Zygmuntowskich - 17 mln euro

System Informacji Przestrzennej Lubelszczyzny - 8,5 mln euro

Źródło: Gazeta Wyborcza Lublin

go!
Trener

#1513 Postautor: go! » 12 września 2007, o 11:29

Koper pisze:Centrum Spotkania Kultur - 27,8 mln euro

No to niezle priorytety maja..
I co to do cholery jest "centrum spotkania kultur" ?????

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1514 Postautor: kdsz » 12 września 2007, o 11:41

To miejsce gdzie spotykają się kultury ;) Inwestycja strategiczna dla miasta, nie ma co. Dzięki niej przeskoczymy jednym susem przepaść cywilizacyjną

meesha
Trener
Kontakt:

#1515 Postautor: meesha » 12 września 2007, o 12:32

To jest po prostu Teatr w Budowie i taka rozkmina, żeby kasę od Unii wyciągnąć, bo na zwykły teatr by nie dali, ale już na Centrum, a do tego jeszcze Kultur, ho ho :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

go!
Trener

#1516 Postautor: go! » 12 września 2007, o 14:06

meesha pisze:To jest po prostu Teatr w Budowie i taka rozkmina, żeby kasę od Unii wyciągnąć, bo na zwykły teatr by nie dali, ale już na Centrum, a do tego jeszcze Kultur, ho ho :D

I tu poczulem sie urazony..;)
To nie byl, nie jest i nie bedzie "zwykly teatr". Tym bardziej ze drozszy od lotniska
:P
:lol:

Mateusz111
Junior

#1517 Postautor: Mateusz111 » 13 września 2007, o 20:12

Shack
Administrator

#1518 Postautor: Shack » 14 września 2007, o 21:47

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1519 Postautor: dannie » 14 września 2007, o 21:54

Brawo dla klubu.
Ciekawe tylko czy pozostanie nieugięty wobec szantażu. Jak widać jednak kibice Motoru nie mają takich czystych zamiarów skoro karty im przeszkadzają.
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1521 Postautor: tezetomaniak » 14 września 2007, o 21:57

uuuuu sorrrrry :lol:

buhahahah nie ma jak honor dresa 8)

Shack
Administrator

#1522 Postautor: Shack » 14 września 2007, o 22:04

Nie jest tak do końca. Trzeba pamietac, ze czasem na mecz przychodza ludzie spoza Lublina, wprowadzajac karty zamyka sie dla nich stadion. Zamyka sie stadion rowniez dla ludzi chodzacych od czasu do czasu, bo ktory piknik pojdzie sobie wyrabiac karte.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1524 Postautor: grzesieck » 14 września 2007, o 23:06

Shack pisze: bo ktory piknik pojdzie sobie wyrabiac karte.

ja ^^
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1525 Postautor: kdsz » 14 września 2007, o 23:09

Miejsca numerowane na Legii to jedna wielka fikcja. Podobnie jak bilety imienne na mecze reprezentacji - niby są, ale nikt tego tak naprawdę nie sprawdza przy wejściu na stadion. Wystarczy żeby płeć kibica się zgadzała