Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Rafał Klimek

#1401 Postautor: janek » 22 września 2007, o 20:26

Koszta "sprzętowe" nie powinny dziwić nikogo kto miał do czynienia ze sportami motorowymi.
Koszt serwisu motocykla żużlowego jest wyższy nawet od kosztów serwisu motocykla crossowego.
Lecz dla zwykłego "Kowalskiego z trybun" ceny serwisu są nieznane, a jeśli obiją się o uszy to są wzięte
z kosmosu. Bo przecież co to za filozofia "ten" motór żużlowy bez skrzyni biegów i hamulca.
Dziękuję Regdal za piękne przedstawienie kosztów serwisu motocykla żużlowego, z pewnością nie jednemu się tutaj przyda.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1402 Postautor: Gelo » 22 września 2007, o 23:34

A ja wcale dziękować nie bede. Bo cóż mnie to obchodzi ile co kosztuje? To nie jest zmartwienie kibiców. Gdyby chodziło o ligę i dobro drużyny można byłoby pomóc chłopakowi ale w "jakiś tam" śmiesznych kaskach Rafal jedzie na własny rachunek, co Lublinowi nie daje zupełnie nic. Nie wiem w ogóle po co ta manifestacja. Nasze zmartwienie (kibiców) to utrzymanie pierwszej ligi dla Lublina, a nie czy junior będzie trzynasty lub piętnasty w turnieju o pietruszkę. Niestety niektórzy ludzie widzą tylko koniec własnego nosa, a wynik drużyny ich nie obchodzi. Ale niestety - żużel w Lublinie to liga i nic więcej - wystarczy spojrzeć na frekwencję.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1403 Postautor: Marcinex » 23 września 2007, o 10:32

Gelo pisze:Gdyby chodziło o ligę i dobro drużyny można byłoby pomóc chłopakowi ale w "jakiś tam" śmiesznych kaskach Rafal jedzie na własny rachunek, co Lublinowi nie daje zupełnie nic.

Ale jedzie dla samego siebie i własnego rozwoju. Takie zawody to solidny trening oraz możliwość porównania umiejętności Rafała i innymi juniorami.
Wg Ciebie nie nalezy mu pomagać, bo drużyna nie będzie miała z tego zadnych kożyści? To niby gdzie on ma podnosić swoje umiejętności? Tylko na meczu ligowym? To może od razu zabronić startów w innych rozgrywkach młodzieżowych aby nie niszczyć sprzętu 8)
Klimek jest młody i potrzebuje jak najwięcej jazdy, a to że prosi o wsparcie finansowe to nie ma się temu co dziwić... Jego ojciec nie będzie wiecznie w niego inwestował, a Rafał i tak jest w uprzywilejowanej sytuacji, bo raczej niewielu jest juniorów w Polsce którzy mieli takie wsparcie któregoś z rodziców na początku swej kariery
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1404 Postautor: ravajas » 23 września 2007, o 11:37

Marcinex pisze:Ale jedzie dla samego siebie i własnego rozwoju.

otóż to! więc czyje to jest zmartwienie, że nie ma (lub ma) za co?

Takie zawody to solidny trening oraz możliwość porównania umiejętności Rafała i innymi juniorami.
Wg Ciebie nie nalezy mu pomagać, bo drużyna nie będzie miała z tego zadnych kożyści?

a ja nie wyczytałem nigdzie, żeby Gelowi chodziło o to by nie pomagać Rafałowi

To niby gdzie on ma podnosić swoje umiejętności? Tylko na meczu ligowym? To może od razu zabronić startów w innych rozgrywkach młodzieżowych aby nie niszczyć sprzętu 8)

chodzi o coś zupełnie innego. Apel o pomoc - jak najbardziej. Ale liczenie, że na apel będzie duży odzew; lub obrażanie się, że odzew był zbyt skromny - to już inna bajka. Tak naprawdę to trybuny NIE MUSZĄ robić NIC, aby któremukolwiek zawodnikowi było lepiej. To kwestia sponsorów i pieniędzy z biletów. A za te, każdy kibic (jak domniemywam) płaci. To jest kwestia dobrej woli.

Klimek jest młody i potrzebuje jak najwięcej jazdy, a to że prosi o wsparcie finansowe to nie ma się temu co dziwić... Jego ojciec nie będzie wiecznie w niego inwestował, a Rafał i tak jest w uprzywilejowanej sytuacji, bo raczej niewielu jest juniorów w Polsce którzy mieli takie wsparcie któregoś z rodziców na początku swej kariery

a skąd to wiesz?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1406 Postautor: K.A.M.I.L. » 27 września 2007, o 15:54

Jak podają sportowefakty.pl Rafał Klimek w finale BK został zastąpiony przez Ratajszczaka.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
fafel16
Szkółkowicz

#1407 Postautor: fafel16 » 27 września 2007, o 16:03

czego nie pojechał??? przez brak finansów??

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1408 Postautor: Hans » 27 września 2007, o 18:55

No to po jakiego ten szum na forum, że Rafał zbiera fundusze i bla bla bla; w tym także właśnie na wyjazd do Gorzowa. Papa się porządził?
Ostatnio zmieniony 27 września 2007, o 18:56 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1409 Postautor: Dobromir » 27 września 2007, o 18:56

No właśnie czemu nie pojechał??

janek
Kadrowicz

#1410 Postautor: janek » 27 września 2007, o 19:27

Zapewne brak finansów. :lol:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1411 Postautor: Apocalips » 27 września 2007, o 19:28

Nie ma co się śmiać.. Kolejny talent w polskim żużlu się marnuje...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1412 Postautor: istred » 27 września 2007, o 20:05

A osoby, które wpłaciły choć złotówkę powinny domagać się teraz zwrotu...
"A Rafał odwdzięczy się dobrą postawą na torze" czy jakoś tak. :?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1413 Postautor: Regdal » 27 września 2007, o 22:35

istred pisze:A osoby, które wpłaciły choć złotówkę powinny domagać się teraz zwrotu...

Nie gorączkuj się,ponieważ nie dokonano ani jednej wpłaty na wskazane konto.
Dzięki inicjatywie Wojteko kilkanaście osób z fan klubu zrzuciło się na niewielką kwotę (około 100 zł),chwała im za to i wielkie dzięki,koperta z tą zawartością nie została nawet otwarta,jak będzie trzeba zostanie zwrócona razem z zawartością.

istred pisze:"A Rafał odwdzięczy się dobrą postawą na torze" czy jakoś tak. :?

Za co i komu ma się odwdzięczyć ? To że nie pojechał na ten finał to jego problem i jego ojca,ich decyzja wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

pilek

#1414 Postautor: pilek » 27 września 2007, o 22:47

Niestety pieniadze ktore ktos wplacil z mysla o szansach Rafala w BK poszly w pissss...
Tam by sie pieniedzy nie zarobilo wiec Rafala nie bylo;/
ciekawe co by pomyslal potencjalny sponsor Rafała? sprzet to narzedzie do robienia kasy?;/

szkoda...

pozdrawiam
Obrazek

http://www.Michaluk.czarnysport.pl <-- Oficjalna Strona Maćka

Koper
Trener
Kontakt:

#1415 Postautor: Koper » 27 września 2007, o 22:54

pilek pisze:Niestety pieniadze ktore ktos wplacil z mysla o szansach Rafala w BK poszly w pissss...

Regdal pisze:nie dokonano ani jednej wpłaty na wskazane konto.

pilek

#1416 Postautor: pilek » 27 września 2007, o 22:57

sorki post byl napisany przed odpowiedzia redgala tylko wyslany pozniej...
ale jednak jakas kopertka sie znalazla 8) 8)
Obrazek

http://www.Michaluk.czarnysport.pl <-- Oficjalna Strona Maćka

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1417 Postautor: Regdal » 27 września 2007, o 23:01

pilek pisze:sorki post byl napisany przed odpowiedzia redgala tylko wyslany pozniej...
ale jednak jakas kopertka sie znalazla 8) 8)

regdal pisze:Dzięki inicjatywie Wojteko kilkanaście osób z fan klubu zrzuciło się na niewielką kwotę (około 100 zł),chwała im za to i wielkie dzięki,koperta z tą zawartością nie została nawet otwarta,jak będzie trzeba zostanie zwrócona razem z zawartością.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1418 Postautor: mikas » 27 września 2007, o 23:11

Regdal pisze:
istred pisze:A osoby, które wpłaciły choć złotówkę powinny domagać się teraz zwrotu...

Nie gorączkuj się,ponieważ nie dokonano ani jednej wpłaty na wskazane konto.
Dzięki inicjatywie Wojteko kilkanaście osób z fan klubu zrzuciło się na niewielką kwotę (około 100 zł),chwała im za to i wielkie dzięki,koperta z tą zawartością nie została nawet otwarta,jak będzie trzeba zostanie zwrócona razem z zawartością.

istred pisze:"A Rafał odwdzięczy się dobrą postawą na torze" czy jakoś tak. :?

Za co i komu ma się odwdzięczyć ? To że nie pojechał na ten finał to jego problem i jego ojca,ich decyzja wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Istredowi chodziło zapewne o to zdanie napisane w newsie na oficjalnej stronie Rafała: "Rafał ponadto godnie odwdzięczy się dobrymi wynikami oraz godną sportowca postawą w zbliżających się zawodach żużlowych."

Dla mnie niestety konkluzja jest taka: Wymagacie od ludzi z klubu profesjonalizmu a nie macie go w swoim team-ie, którym bądź co bądź jest łatwiej zarządzać niż całą drużyną.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1419 Postautor: Regdal » 27 września 2007, o 23:43

mikas pisze:Wymagacie od ludzi z klubu profesjonalizmu a nie macie go w swoim team-ie, którym bądź co bądź jest łatwiej zarządzać niż całą drużyną.

Nie zwracaj się do mnie w liczbie mnogiej,ja na tym forum reprezentuję wyłącznie siebie.Ponadto nie przypominam sobie abym kiedykolwiek wymagał od tego klubu profesjonalizmu,tym bardziej, że wiem co nieco jakie są w nim realia.Jeśli masz mi coś do zarzucenia to proszę napisz,a wtedy odniosę się do tego indywidualnie.Nie mam zamiaru odpowiadać za dokonania innych osób.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1420 Postautor: Torsen » 28 września 2007, o 00:05

Szczerze powiedziawszy, nie wiem, jak można było liczyć na to, że osoby prywatne będą wspierać Rafała, o którym każdy wie, że ma stosunkowo bogatych rodziców. Jeśli ich nie stać na zabawę syna w żużel, to kogo stać? Jest wielu młodych sportowców, również bardzo utalentowanych, których rodzice nie mają za co kupić im trampek. Pakowanie własnej sary w chłopaka, który sam pisał publicznie, że ma w domu własną siłownię, na zawody jeździ większym busem niż połowa profesjonalistów i którego ojciec wielokrotnie publicznie wyliczał wydane na hobby syna setki tysięcy złotych - byłoby co najmniej dziwne. Osoby mające gest naprawdę mają w czym przebierać jeśli chodzi o potrzebujących. Mówienie o rzekomym niedostatku Rafała w tym kontekście wzbudza raczej niesmak.
Prawda jest taka, że jeśli osoby odpowiedzialne nie potrafią pozyskać dla Rafała sponsorów, a ojciec Rafała, wobec tego, nie chce, by ten kontynuował karierę, to sprawa jest zamknięta. Rafał jest pod władzą rodzicielską, sam też nie może zawierać umów ze sponsorami. Roma locuta, causa finita.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1421 Postautor: mikas » 28 września 2007, o 00:20

Ok, chodziło mi dokładnie o to, że jeśli decydujecie się w team-ie (a Ty jesteś częścią tego teamu) na akcję pt.: "Prosimy o wsparcie a Rafał odwdzięczy się sportową postawą w zawodach" to jeśli ktokolwiek wspomógł tą akcję to wypada się z zobowiązań wywiązać nawet w takim wypadku jesli nie uzbierało się dostatecznych środków i trzeba dołożyć ze swoich. Tak po prostu wypada i nic więcej. Teraz pozostał mały smrodek, bo kilka osób (nie kilkanaście ;) ) dało pieniądze z myślą o tym żeby pomóc chłopakowi rozwijać talent, co może zrobić tylko i wyłącznie poprzez jak najczęstsze starty, i mogło poczuć się zrobionych w przysłowiowego balona (zaznaczam że z żadną z osób która sie składała nie rozmawiałem i nie wiem czy tak jest czy nie , patrzę na wszystko z boku, sam żadnych pieniędzy też nie dałem,bo dla mnie osobiście od początku był to chory pomysł). Trochę zaleciało wsią i nieprofesjonalizmem. Niby nic takiego ale niesmak pozostał.
Co do zwracania się do Ciebie w liczbie mnogiej, to akurat w tym wypadku jest to jak najbardziej uzasadnione, bo chcesz czy nie to akurat od dłuższego czasu na tym forum nie reprezentujesz tylko siebie, ale także team Rafała i jego samego (nawet chociazby wtedy gry w jego imieniu prosiłeś o wsparcie) i mimo że może Ty osobiście nie wymagałeś profesjonalizmu od klubu to pan Zdzisław Klimek nie raz i nie dwa głośno się na ten temat wypowiadał i nie widzę powodów abym akurat w tym wypadku nie traktował was jako osób tworzących jeden team skoro fakty są takie że razem ten team tworzycie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1422 Postautor: Regdal » 28 września 2007, o 08:39

Nikt formalnie nigdy nie tworzył żadnego teamu,ta nazwa to jedynie kwestia umowna.Mnie nie wiąże z Klimkami jakakolwiek umowa i za nic nie jestem odpowiedzialny,po prostu od kilku lat pomagam Rafałowi z własnej nieprzymuszonej woli oraz bezinteresownie.Tak więc dzisiaj jestem,a jutro juz może mnie nie być.Nie zapominaj także, że Zdzisław Klimek to Zdzisław Klimek, a ja to ja,i niech każdy odpowiada za swoje słowa i swoje czyny.Może wydawać się, że w domniemanym przez wielu teamie mówimy jednym językiem,jednak to nie jest prawdą i to od dosyć dawna.
Mam bardzo dobry kontakt z osobą (Wojteko) która przekazała mi ze zbiórki kilku osób kopertę z niewielką kwotą (około 100 zł), i tylko od tej osoby zależy czy nawet nie otwarta koperta z jej zawartością zostanie zwrócona, o czym zresztą napisałem nieco wyżej,ale widocznie do ciebie nie dotarło.
Zarzucasz mi brak profesjonalizmu.To prawda,że to ja (pomimo sprzeciwu Rafała) zainicjowałem, ponosząc pewne ryzyko, apel i prośby o pomoc,ale tylko dlatego aby spróbować zwrócić się do zainteresowanych osób inaczej, nie krzykiem,wrzaskiem ,awanturami i wulgaryzmami,co czynił zazwyczaj ojciec Rafała - czy coś w tym złego ? Czy to zły sposób zwrócenia uwagi na to ,że Rafał jest niedostatecznie dosprzętowiony,jeździ w klubie który ma problemy finansowe i potrzebuje wsparcia,którego od własnego ojca już nie otrzymuje ? To dla mnie przykre,że nazywasz taką postawę brakiem profesjonalizmu,być może w twojej ocenie tak jest.I nie słusznie przypisujesz mi ten mały smród o którym piszesz bo, ja ze swojej strony zrobiłem naprawdę wiele aby wyjazd na finał doszedł do skutku,a to że nie doszedł jest wynikiem nie mojej decyzji.
Po prostu chciałem pomóc,a wyszło jak wyszło.

www.wolinski.com.pl

wojteko
Senior

#1423 Postautor: wojteko » 28 września 2007, o 08:56

Regdal pisze:Mam bardzo dobry kontakt z osobą (Wojteko) która przekazała mi ze zbiórki kilku osób kopertę z niewielką kwotą (około 100 zł), i tylko od tej osoby zależy czy nawet nie otwarta koperta z jej zawartością zostanie zwrócona, o czym zresztą napisałem nieco wyżej......

ja wychodze z zalozenia ze: "kto oddaje i zabiera, ten sie w piekle poniewiera" :!: nie mam zamiaru nieczego żądać powrotnie, mysle ze inni moi znajomi również? apel byl i choc skromnie, to FanKlub chcial pomoc....... wyszlo inaczej i jest mi przykro z tego powodu :cry: ehhh, jak to w zyciu

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#1424 Postautor: suchy1613 » 28 września 2007, o 09:02

Niezdrowa atmosfera zrobiła się wokół Rafała. Wszyscy czują sie zawiedzeni, ja też. Jednak uważam, że nikt z nas nie może zmusić rodziny Klimków do inwestowania w żużel. Nie na miejscu więc jest udowadnianie, że akurat Rafał ma dobrą sytuację finansową. Według mnie miał szansę wykazać się swoimi umiejętnościami na prestiżowych zawodach, takich jak finał Brązowego Kasku. Wiadomo nie od dziś, że są wyniki, są sponsorzy i odwrotnie , koło się zamyka. Kariera Rafała się rozmywa, a nam wszystkim chyba zależy na tym, żeby wyrósł na dobrego zawodnika, bo talentu mu nie brakuje. Obserwując jednak chociażby jego postawę na ostatnim meczu można odnieść wrażenie, że stracił ochotę na żużel, co najbardziej martwi i trzeba to zmienić. Rozumiem problemy finansowe klubu, ale może warto więcej pomyśleć o juniorach , bo naprawdę fatalnie to wygląda.

go!
Trener

#1425 Postautor: go! » 28 września 2007, o 11:25

Regdal pisze:To prawda,że to ja (pomimo sprzeciwu Rafała) zainicjowałem, ponosząc pewne ryzyko, apel i prośby o pomoc,ale tylko dlatego aby spróbować zwrócić się do zainteresowanych osób inaczej, nie krzykiem,wrzaskiem ,awanturami i wulgaryzmami,co czynił zazwyczaj ojciec Rafała - czy coś w tym złego ? Czy to zły sposób zwrócenia uwagi na to ,że Rafał jest niedostatecznie dosprzętowiony,jeździ w klubie który ma problemy finansowe i potrzebuje wsparcia,którego od własnego ojca już nie otrzymuje ? To dla mnie przykre,że nazywasz taką postawę brakiem profesjonalizmu,.

Spokojnie...
Nic by sie pewnie wielkiego nie stalo gdybys po rozpoczeciu calej akcji informowal na biezaco o jej przebiegu.. Trwalo to kilka dni i nikt nie mial pojecia ze pieniedzy na konto wplacilo lacznie ZERO osob! Inna sprawa ze zamiast wplacic to sie rzucili wszyscy rozliczac cie z tego co inni wplacili..
To ciekawe..
Ale generalnie problem lezy chyba w braku informacji..Mogles uprzedzic ze nie pojedziecie. Mogles kazdy dzien akcji podsumowac na forum - gorzej juz wypasc i tak chyba nie mogla :(