Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#701 Postautor: Gelo » 5 stycznia 2004, o 22:27

Andy Smith to zawodnik "WYPALONY",który swoje najlepsze lata ma już za sobą (to chyba wiesz.......?)
Faktem jest to,że zeszły sezon wyszedł mu i na tle słabiutkiej Warszawy wyróżniał się w kilku meczach.

No to sam sobie zaprzeczasz - wypalony ale sezon mu wyszedł - dziwne.
Teraz Andy ma juz rok więcej...... i wątpie aby stał się FILAREM i ZNACZĄCYM WZMOCNIENIEM lubelskiej drużyny w walce o awans

Teza nie poparta faktami, niestety
MOIM ZNANIEM NIE TAKIMI ZAWODNIKAMI POWINNIŚMY SIĘ WZMACNIAĆ......
Co innego Robert.To zawodnik młody,a już niezwykle znany i utytułowany.

Co to znaczy "co innego Robert"? Jakie tytuły porównujemy? Andy był trzykrotnym mistrzem Anglii, wieloletnim uczestnikiem Grand Prix. A co Dados? Mistrz świata na Jabłońskim?
Ma za sobą kilka sezonów w E-lidze. W silnej drużynie-o czy nie muszę Ci chyba pisać...... :?: :?: :?:
No - nie musisz. Szkoda tylko, że nie piszesz z jakim skutkiem jeżdził. Przedstawiłem już aktualne zdobycze punktowe Dadosa i są mówiąc delikatnie beznadziejne.
Padło tez nazwisko Dym. Przede wszystkim wątpie aby chciał przyjść do Lublina "mając po drodze" kilka klubów np:Ostrów......
Zawodnik ,który większość kariery spędził w II lidze.Jest przeciętniakiem a takich nam nie trzeba...bo walczymy o awans a nie o utrzymanie.
Tak więc Drogi Kolego.
Wolę niepewnego Dadiego od "starego dziadka" i przeciętnego Dyma
POZDRAWIAM

Możesz sobie woleć. masz prawo - tylko wyłóż kasę na Dadosa, drogi kolego. I jeżeli traktujemy swoje argumenty poważnie to plecam lekturę statystyk - te niestety nie kłamią.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2004, o 22:30 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

max3
Zawodowiec

#702 Postautor: max3 » 5 stycznia 2004, o 22:30

moze ktos podac jak punktowal Baran w sezonie

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#703 Postautor: Sprawiedliwy » 5 stycznia 2004, o 22:38

PRZEMAS pisze:Karol jak pamiętamy bardzo przyzwojcie zaprezentował sie podczas ostatniego meczu Stali w Lublinie(10pkt.w 5 biegach)

Niewiem ale chyba niebyliśmy na tym samym meczu bo z tego co ja pamiętam w Lublinie w 2003r. Karol Baran przywiózł 8 pkt. Pojechał w 3 biegach bardzo dobrze ale w 2 słabo. To nie jest jakiś wielki zawodnik, to jest zwykły średniak, który walczy.
Zazwyczaj on zalicza 2-3 dobre biegi by potem mu siÄ™ przytrafily jakies wpadki.

Awatar użytkownika
Kret

#704 Postautor: Kret » 5 stycznia 2004, o 22:38

Baran punktował całkiem dobrze na swoim stadionie średnio zdobywał 8 pkt , natomiast na wyjazdach miał trzy wpadki w Rybniku , Gorzowie i Gnieznie.Skoro ten zawodnik był podporą i pewnym punktem Rzeszowskiej Stali to dlaczego u nas tak by miało nie być.
Oto statystyki Barana w Stali Rzeszów w ubiegłym sezonie( 4 w drużynie):
Baran Karol 17 80 27 135 16 151 8,882 7,55 1,888

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#706 Postautor: Gelo » 5 stycznia 2004, o 22:45

Dla porównania: Andy Smith - pozycja 9 - średnia 2,159. Piotrek Dym - poz. 24 - 1,800.
Pozwolę sobie porównać mecze wyjazdowe - wnioski nasuwają się jednoznaczne:
Warszawa – Rzeszów: Smith 8 (2,2,1,2,1,0) - Baran 6 (3,2,u,u,1)
Gniezno: Smith 8 (1,2,2,1,1,1) – Baran 4 (1,2,1,w)
Gorzów: Smith 11 (2,3,2,2,2,u) – Baran 2 (1,0,1,t)
Lublin: Smith 12 (3,1,2,3,2,1) – Baran 8 (3,2,0,0,3)
Rawicz: Smith 9 (3,1,2,0,2,1) – Baran 12 (2,2,1,3,1,3)
Tarnów: Smith 10 (1,2,1,3,3) – 6 (3,1,2,d)
Rzeszów - Warszawa: Smith 7 (1,1,2,3,d) - Baran 12 (3,3,3,-,3)
Ostatnio zmieniony 6 stycznia 2004, o 11:34 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#707 Postautor: kdsz » 5 stycznia 2004, o 23:38

Mars pisze:Karol Baran unas to chyba jakis zart mam nadzieje ze niezobacze go w naszej druzynce dobrze ze nie cierpi Stachyry wiec malo prawdopodobne zeby donas przyszedl :)

P.S Seba wracaj;)

Genialne...
Nie wypada nic innego, jak powiedziec: dobrze ze Seba nie cierpi Stachyry wiec malo prawdopodobne zeby do nas przyszedl...

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#708 Postautor: Scream » 5 stycznia 2004, o 23:39

Szkoda tylko ze Baran potrafi pojechac w 3 biegach jak rasowy zawodnik a w 2 kolejnych kompletnie bez walki, gdzies z tylu. Czy po zmianie zespolu bedzie potrafil pojechac rowno wszystkie 5 biegow trudno ocenic, ale boje sie ze moze byc troche jak z Knappem - jego jazda bedzie sie podobac ale wynik punktowy bedzie slaby.

Nie widzi mi sie tez Dym. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze po przejsciu do nas pomoglby nam w walce o awans. Dlaczego nie pytajcie - przeczucie :)

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#709 Postautor: Erwin » 6 stycznia 2004, o 13:10

Pamiętajmy, że ubiegły sezon był dla niego pierwszym w gronie seniorów, nabrał w nim bardzo dużo doświadczenia "seniorskiego" i na pewno nauczył się żużlowego cwaniactwa, sądze, że byłby to dobry zakup, nie mówie, że zostałby od razu liderem zespołu, bo przecież takowych liderów już mamy (jeszcze trzeba pozyskać Śledzia), teraz potrzebna jest nam druga linia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#710 Postautor: Talib » 6 stycznia 2004, o 14:00

A może jak z Rzeszowa to Maciej Kuciapa?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#712 Postautor: Maxx » 6 stycznia 2004, o 14:50

Niewątpliwie Maciek byłby sporym wzmocnieniem, ale kasa chyba zbyt duża...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#713 Postautor: Talib » 6 stycznia 2004, o 16:24

Zgoda, ale o Karlsonie też krążyły rózne "wieści dziwnej treści", że tylko niezwykle wysoki kontrakt, że za sam podpis kasuje kilka tysięcy Euro itp., a potem się okazało, że to nie do końca prawda.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#714 Postautor: Gelo » 6 stycznia 2004, o 16:36

Talib pisze:Zgoda, ale o Karlsonie też krążyły rózne "wieści dziwnej treści", że tylko niezwykle wysoki kontrakt, że za sam podpis kasuje kilka tysięcy Euro itp., a potem się okazało, że to nie do końca prawda.

Muszę przyznać że zagoniles wszystkich w kozi róg. A tak poważnie to nic nam nie wiadomo jakoby ktokowiek z klubu interesował się Maćkiem. Ja wolałbym go sto razy bardziej niż Barana ale to raczej pozostanie w sferze marzeń - tak jak Dados (chociaż to akurat nie jest moje marzenie).

Awatar użytkownika
toni

#716 Postautor: toni » 6 stycznia 2004, o 17:00

Gelo pisze:
Andy Smith to zawodnik "WYPALONY",który swoje najlepsze lata ma już za sobą (to chyba wiesz.......?)
Faktem jest to,że zeszły sezon wyszedł mu i na tle słabiutkiej Warszawy wyróżniał się w kilku meczach.

No to sam sobie zaprzeczasz - wypalony ale sezon mu wyszedł - dziwne.
Teraz Andy ma juz rok więcej...... i wątpie aby stał się FILAREM i ZNACZĄCYM WZMOCNIENIEM lubelskiej drużyny w walce o awans

Teza nie poparta faktami, niestety
MOIM ZNANIEM NIE TAKIMI ZAWODNIKAMI POWINNIŚMY SIĘ WZMACNIAĆ......
Co innego Robert.To zawodnik młody,a już niezwykle znany i utytułowany.

Co to znaczy "co innego Robert"? Jakie tytuły porównujemy? Andy był trzykrotnym mistrzem Anglii, wieloletnim uczestnikiem Grand Prix. A co Dados? Mistrz świata na Jabłońskim?
Ma za sobą kilka sezonów w E-lidze. W silnej drużynie-o czy nie muszę Ci chyba pisać...... :?: :?: :?:
No - nie musisz. Szkoda tylko, że nie piszesz z jakim skutkiem jeżdził. Przedstawiłem już aktualne zdobycze punktowe Dadosa i są mówiąc delikatnie beznadziejne.
Padło tez nazwisko Dym. Przede wszystkim wątpie aby chciał przyjść do Lublina "mając po drodze" kilka klubów np:Ostrów......
Zawodnik ,który większość kariery spędził w II lidze.Jest przeciętniakiem a takich nam nie trzeba...bo walczymy o awans a nie o utrzymanie.
Tak więc Drogi Kolego.
Wolę niepewnego Dadiego od "starego dziadka" i przeciętnego Dyma
POZDRAWIAM

Możesz sobie woleć. masz prawo - tylko wyłóż kasę na Dadosa, drogi kolego. I jeżeli traktujemy swoje argumenty poważnie to plecam lekturę statystyk - te niestety nie kłamią.

Szkoda mi nerwów na taką bezpłciową polemikę........
Nie ma sensu.Ty poprostu nie lubisz Dadosa i nawet gdyby w przeszłości był 3-krotnym IMś to tak miałbyś jakieś ALE......że to mało
.......a tak w woli przypomnienia to podobno z Dadim nie chodzi o kasę...TYLKO O RUSKĘ, który powiedział stanowczo NIE! więc nie pisz o kasie.
i nie bądz jakas wyrocznią na tym forum,bo od jakiegoś czasu (czytając Twoje posty)mam takie wrażenie............

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#717 Postautor: Apocalips » 6 stycznia 2004, o 17:02

NO i dobrze ze Karolem sie klub interesuje..Bardzo podobal mi sie On w Lublinie(jego jazda).Ale nie sadze zeby to byl jedyny w takim razie transfer Lublinian.Karol to nie jest lider druzyny.Co najwyzej sredni zuzlowiec gwrantujacy 7-10 pkt..
P.S.Ja tu patrze a tu Gawrzykowi 1000 walnÄ…Å‚ :lol:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#718 Postautor: Gelo » 6 stycznia 2004, o 17:07

Schodząc bardziej na ziemię to ja jestem zwolennikiem Smitha. Z trójki Baran, Dym, Smith jest po prostu zdecydowanie najlepszy i między bajki należy włożyć tezy, że jest stary i dlatego będzie musiał jeździć gorzej. A dlaczego? Nie ma się co oszukiwać - kto by to nie był - czy Baran, czy Dym czy Smith - żaden z nich przy ewentualnym awansie nie pojeździ sobie u nas dłużej niż jeden sezon. Wszyscy są za słabi na ekstraligę. Dlatego też trzeba szukać tylko na rok.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#720 Postautor: Metalliczny » 6 stycznia 2004, o 20:32

Witam. Dyskusja rozgorzała na dobre jak widzę. Więc i ja wypowiem swoje zdanie.
Muszę się przyznać, że też nie byłem zwolennikiem sprowadzania Roberta do Lublina - powodów jest aż nadto. Nie bardzo widzi mi się również koncepcja Smitha. Owszem, sezon tez był chyba jednym z lepszych w jego wykonaniu, ale wątpie aby ten wiekowy już zawodnik był w stanie zdobywać po 10-12 pkt przez CAŁY sezon. Warszawa przecież wycofała się na kilka kolejek przed zakończeniem rozgrywek więc Andy nie odjechał całego sezonu. Dym również nie będzie wzmocnieniem - podejrzewam że przez to iż Piotr dobrze zaprezentował się na naszym torze - w innych spotkaniach bywało różnie.
Sam stawiałbym na Ciapka - ale to pozostanie raczej w sferze marzeń, ale podobnie jak Gelo w nim widziałbym filara drużyny. Dziwi mnie jednak brak zainteresowania osobą Krzyśka Pecyny. Nie wiem czy ma on jakieś propozycje z eligi (sądzę że tak może być), ale naprawdę zastanawia mnie jeden fakt - wszyscy wspominacie o awansie do eligi - a kto nas tam wprowadzi - Dym? Wolne żarty. Mam nadzieję, że działacze nie popadli w sen zimowy i nie będę musiał oglądać popisów Jurka "Filemona" Mordela na torze.
PS. Co do Barana - hmmmmmm..... (sami się domyślcie o co mi chodzi)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#721 Postautor: RadeKas » 6 stycznia 2004, o 20:39

Co do Pecyny to ile wiem to juz dawno podpisal z Gdanskiem.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#722 Postautor: Mars » 6 stycznia 2004, o 20:45

Metalliczny pisze:Witam. Dyskusja rozgorzała na dobre jak widzę. Więc i ja wypowiem swoje zdanie.
Muszę się przyznać, że też nie byłem zwolennikiem sprowadzania Roberta do Lublina - powodów jest aż nadto. Nie bardzo widzi mi się również koncepcja Smitha. Owszem, sezon tez był chyba jednym z lepszych w jego wykonaniu, ale wątpie aby ten wiekowy już zawodnik był w stanie zdobywać po 10-12 pkt przez CAŁY sezon. Warszawa przecież wycofała się na kilka kolejek przed zakończeniem rozgrywek więc Andy nie odjechał całego sezonu. Dym również nie będzie wzmocnieniem - podejrzewam że przez to iż Piotr dobrze zaprezentował się na naszym torze - w innych spotkaniach bywało różnie.
Sam stawiałbym na Ciapka - ale to pozostanie raczej w sferze marzeń, ale podobnie jak Gelo w nim widziałbym filara drużyny. Dziwi mnie jednak brak zainteresowania osobą Krzyśka Pecyny. Nie wiem czy ma on jakieś propozycje z eligi (sądzę że tak może być), ale naprawdę zastanawia mnie jeden fakt - wszyscy wspominacie o awansie do eligi - a kto nas tam wprowadzi - Dym? Wolne żarty. Mam nadzieję, że działacze nie popadli w sen zimowy i nie będę musiał oglądać popisów Jurka "Filemona" Mordela na torze.
PS. Co do Barana - hmmmmmm..... (sami się domyślcie o co mi chodzi)

przy takich wzmocnieniach kto by niebyl czyli Baran ,Dym,Smith czeka nas bardzo ciezka walka o pierwsza czworka a o awansie szczerze to chyba mozemy zapomniec (ale na to jeszcze za wczesnie bo nazwiska nie jezdza )no moze bedziemy mieli przy odrobinie szanse na 2 miejsce widzialem w tym skladzie Dadosa ,nasi dzialacze mowia o jakiejs walce o awans ale skoro niestac nas na Macka kto gdzie my sie pchamy panowie !!! co do Barana to dlamnie to zadne wzmocnienie tylko latanie dziury w skladzie
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#723 Postautor: RadeKas » 6 stycznia 2004, o 20:54

Ja mam pytanie. Jakis czas temu, byla mowa o jakims tajemniczym swietnym zawodniku z ktorym pertraktuja nasi dzialacze. Mowil o tym chyba Maxx. Tazke pytam sie czy to jest dalej aktualne, a jezeli nie to chociaz powiedz co to byl za zawodnik??

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#724 Postautor: grzesiek » 6 stycznia 2004, o 21:59

Chodziło zapewne, o tak głośnego ostatnio na tym forum Roberta Dadosa :!:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#725 Postautor: RadeKas » 6 stycznia 2004, o 22:16

Raczej nie, bo z tego co zrozumialem to mial byc ktos kogo sie nie spodziwalismy, a nie mozna tego raczej powiedziec o Dadosie :wink: