A tak zupełnie BTW jest to temat nr 1000 na forum
Żużlowe różności
Re: Różności
Jako, że Koper założył sobie już temat "Nieżużlowe różności" w dziale "Inne" to ostatnich parę postów stąd wykasowałem jako niemnających już racji bytu 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:A tak zupełnie BTW jest to temat nr 1000 na forum
Koper cwaniak
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nie wiem, czy to np. żużlowy temat?
Jak podają Sportowe Fakty Leigh Adams zastanawia się, czy wystartować w przyszłorocznym Grand Prix:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=225774
Ostatnio zmieniony 23 października 2007, o 10:41 przez suchy1613, łącznie zmieniany 1 raz.
To raczej temat szachowy - masz relefks jak szachista na emeryturze pod wodą.
Coś insynuujesz? Szachy to akurat dyscyplina ,która mnie nie pociąga.
Z tą emeryturą teź Ci nie wyszło
, a z pływaniem nie najlepiej u mnie faktycznie, zupełnie jak z Twoim dowcipem. 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Adams przed sezonem 2007 zapowiedzial ze jak nie zdobedzie tytulu mistrza swiata to wycofa sie z GP, ale mysle ze vicemistrzostwo jednak skutecznie zmotywuje go aby raz jeszcze podjac probe wywalczenia tytułu.
Też mam taką nadzieję, zwłaszcza że to jeden z moich ulubionych zawodniów Motoru i zawsze z sentymentem wspominam jego jazdę w barwach naszego klubu. Nie chciałabym, żeby tak jak np. Rickardsson przerzucił się na "Taniec z gwiazdami" 
suchy1613 pisze:Też mam taką nadzieję, zwłaszcza że to jeden z moich ulubionych zawodniów Motoru i zawsze z sentymentem wspominam jego jazdę w barwach naszego klubu. Nie chciałabym, żeby tak jak np. Rickardsson przerzucił się na "Taniec z gwiazdami"
Jak rozumiem sentyment bierze się z faktu, że przez pana Adamsa nie byliśmy mistrzami Polski i przez pana Adamsa spadliśmy do II ligi... dziwne trochę, ale cóż... kazdy ma swój fetysz.
Czekałam na ripostę z Twojej strony.
Oczywiście co do Adamsa mijasz się z prawdą. Zwłaszcza biorąc pod uwagę okoliczności w jakich nasz klub się z nim rozstał. Mam tu na myśli długi, chyba do dziś nie spłacone wobec niego.jakieś tam 30 tys. mi chodzi po głowie, ale moja pamięć może być zawodna. Nielsen zdaje się był lepiej traktowany nawet w "dobie kryzysu". Może przypomnij mi, jak Adams przyczynił się do naszego spadku do 2 ligi, bo nie chce mi się szperać po statystykach. Pamiętam jakiś tam mecz, za który przepraszał. Czy o to chodzi?.
ja np. mam sentyment do Petera Karlssona za występ w Zielonej Górze 2004
mikas pisze:Papi odczep sie to jest fetysz Gela
Niekoniecznie. Moim fetyszem zdecydowanie był Nielsen. W kategoriach sympatii Karlsson jest mi zupełnie obojętny.
- Łoptymista
- Trener
-
Mateusz111
- Junior
ŻAL...
Czyli 2 liga
Ehh 
Czyli 2 liga
Takie kary to można dawać za rzucanie butelkami na tor czy ekscesy na trybunach a nie za korupcję 
I mniejsza z tym że to decyzja niekorzystna dla naszego klubu. Gdyby wyrok bezposrednio nas nie interesował, byłbym równie bardzo zażenowany. Powiem więcej: gdyby to nawet Lublin karano za korupcję to tez czułbym się podobnie...
EDIT: Jeszcze moze sie odwołają i zejdą do 100 tysi bez punktów ujemnych
I mniejsza z tym że to decyzja niekorzystna dla naszego klubu. Gdyby wyrok bezposrednio nas nie interesował, byłbym równie bardzo zażenowany. Powiem więcej: gdyby to nawet Lublin karano za korupcję to tez czułbym się podobnie...
EDIT: Jeszcze moze sie odwołają i zejdą do 100 tysi bez punktów ujemnych
- tezetomaniak
- Trener
co za skur*ysyny!
polski zuzel sie wali..
Ostatnio zmieniony 23 października 2007, o 17:02 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
poli pisze::(
1-liga nie dla lublina.....
kpina skandal
a moze raczej sprawiedliwosc
Nie chce się wymądrzać, ale trzeba było naprawdę być naiwnym zeby wierzyć że Ostrów zostanie zdegradowany do II ligi...
PZMot i GKSŻ to towarzystwo wzajemnej adoracji, ktorym zalezy wylaczenie na wlasnym interesie i sa gotowi robić dla osiagniecia celu rozne rzeczy (np. zmieniać co roku regulamin). Co by zatem zyskało to towarzysztwo w przypadku degradacji Ostrowa? NIC!
Tak wpłynie 200tys i dodatkowo będą mogli oczekiwać kiedyś odwdzięczenia się.
I w ten oto sposób wszyscy są zadowoleni.
Jedyna szansa, że zainteresuje się tym minister sportu... ale to żużel a nie piłka nożna
PZMot i GKSŻ to towarzystwo wzajemnej adoracji, ktorym zalezy wylaczenie na wlasnym interesie i sa gotowi robić dla osiagniecia celu rozne rzeczy (np. zmieniać co roku regulamin). Co by zatem zyskało to towarzysztwo w przypadku degradacji Ostrowa? NIC!
Tak wpłynie 200tys i dodatkowo będą mogli oczekiwać kiedyś odwdzięczenia się.
I w ten oto sposób wszyscy są zadowoleni.
Jedyna szansa, że zainteresuje się tym minister sportu... ale to żużel a nie piłka nożna
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Z tą drugą ligą to ja widzę inaczej.
Jest to doskonała sytuacja, żeby powtórzyć scenariusz jaki przerabiał niedawno klub z Gdańska. Czyli zbudowanie od nowa atmosfery wokół żużla, dogadanie się z tymi samymi sponsorami co od lat, roszady w zarządzie i uporządkowanie innych drobnych kwestii.
Klub powinien w tej sytuacji przyjąć postawę grzeczną-proszącą. I stety-niestety nie ma co liczyć, że zbawcy pojawią się sami.
Wypadałoby poprosić o naradę z Leszkiem Kępą, Zdzisławem Czarnym, ludźmi od Perły, Ekoklinkieru, Komatsu, Kangura, Centrochemu i porozmawiać przyszłości żużla w Lublinie.
Jest nasz patataj-marszałek Wojciechowski, który od 6 lat jedzie na opinii zrobionej poprzez przyprowadzenie do klubu Sipmy. Jeden wyczyn to zbyt mało, żeby zasługiwać na miano honorowego. Teraz ma świetną okazję do zadziałania. Wkońcu jest obecnie w PO, która ma lubelski ratusz i własnie wygrała wybory.
A zresztą co ja pierdolę. Komu by sie chciało?????
Pozdr.
Jest to doskonała sytuacja, żeby powtórzyć scenariusz jaki przerabiał niedawno klub z Gdańska. Czyli zbudowanie od nowa atmosfery wokół żużla, dogadanie się z tymi samymi sponsorami co od lat, roszady w zarządzie i uporządkowanie innych drobnych kwestii.
Klub powinien w tej sytuacji przyjąć postawę grzeczną-proszącą. I stety-niestety nie ma co liczyć, że zbawcy pojawią się sami.
Wypadałoby poprosić o naradę z Leszkiem Kępą, Zdzisławem Czarnym, ludźmi od Perły, Ekoklinkieru, Komatsu, Kangura, Centrochemu i porozmawiać przyszłości żużla w Lublinie.
Jest nasz patataj-marszałek Wojciechowski, który od 6 lat jedzie na opinii zrobionej poprzez przyprowadzenie do klubu Sipmy. Jeden wyczyn to zbyt mało, żeby zasługiwać na miano honorowego. Teraz ma świetną okazję do zadziałania. Wkońcu jest obecnie w PO, która ma lubelski ratusz i własnie wygrała wybory.
A zresztą co ja pierdolę. Komu by sie chciało?????
Pozdr.
zdecydowanie popieram - tylko zacznijmy od siebie - wśród kibiców na forum - skończmy już marzyć że Frankowem i Michalukiem awansujemy do I ligi!!! Nie można wiecznie liczyć na fuksa. Tutaj nic się nie stanie samo z siebie. Na takiej pseudocwaniakowatej filozofii przejechaliśmy sięna Łotwie. Trzeba skalkulować MOCNY skład na wejście i go zrealizować. Trzeba jeździc optymalnym zestawieniem wszędzie (a nie brak zawodnika i Michaluk prowadzący parę juniorów) i czesać jak kiedyś w II lidze Unia Leszno. Tak wiem - ogólniki - ale Tusk też obiecał Polakom cud i drugą Irlandię i mu uwierzyli.
A właśnie co z tą firmą KOMATSU ?? firma wywodząca się z tego co pamiętam z Japonii czy tam Korei to by mogli zadziałać coś bo napewno są sarowni skoro weszli w żużel.
- Łoptymista
- Trener
A ktos z nimi rozmawial??!!