Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
zycho
Junior

Re: Różności

#4726 Postautor: zycho » 24 października 2007, o 20:57

A teraz Asseco sposnoruje Resovie... czyli raczej nici z takiego sponsora.
Z kolei ten prezes Stali Kraśnik Wilk z tego co wiem juz od 2 lat w sejmie siedzi.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4727 Postautor: sadychor » 24 października 2007, o 21:17

Lublin_Fan pisze:W Grudziądzu nie potrzebowali zatrząść parlamentem, żeby dostać pół miliona od jednej firmy.

W Lublinie jest ponad 10 projektów dla nowych dużych obiektów handlowych. Skoro władze miasta nie palą się do łożenia kasy na sport to może chociaż uwarunkują zgodę na budowy właśnie od takiego sponsoringu (np na rzecz żużla)?

Nie wspominając już o kilkunastu firmach, które rozpoczną inwestycje w lubelskiej strefie ekonomicznej. Te firmy wiele dadzą, żeby się tam znaleźć.

Pomoc od miasta nie musi polegać jedynie na przelewach z miejskiej kasy. Miasto może odpowiednio negocjować z firmami chętnymi do wejścia na lubelski rynek. Tylko trzeba wcześniej wysłać władze klubu do ratusza. Więc zadam kolejne pytanie na które pewnie nie będzie odpowiedzi: pomyślał ktoś w klubie o tym?

Pozdr.

Plagiat, no normalnie kutwa plagiat :roll: :wink: :twisted: Już to pisałem.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Koper
Trener
Kontakt:

#4729 Postautor: Koper » 24 października 2007, o 23:18

Tory żużlowe na świecie:
http://www.speedway-faq.org/tracks.html

koniuszko
Szkółkowicz

#4730 Postautor: koniuszko » 25 października 2007, o 00:00

Widać że kartoflisko w Poznaniu nie zaliczyli do torów

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#4731 Postautor: Manitou » 25 października 2007, o 00:02

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... N/71023063

Może to i lepiej, że Wojciechowski nie został posłem :?: :idea: :idea:
Wsadzić go na jakiś stołek (np. wojewody, albo najlepiej prezesa Azotów) i jedziemy do E-ligi :mrgreen:

Koper
Trener
Kontakt:

#4732 Postautor: Koper » 25 października 2007, o 00:05

Robert Wardzała nie zostanie pierwszym w historii przedstawicielem czarnego sportu w Sejmie i nie zasiądzie w poselskich ławach przy ul. Wiejskiej w Warszawie. Z sześcioma tysiącami siedemset dwudziestoma trzema głosami żużlowiec zajął czwartą lokatę. Do trzeciego miejsca zabrakło mu niespełna tysiąca głosów.

Platforma Obywatelska, z której list Robert startował uzyskała w okręgu tarnowskim tylko trzy mandaty, a to oznacza, że zawodnikowi naprawdę niewiele zabrakło do sukcesu wyborczego. Przegrał z bardziej znanymi już w świecie polityki Aleksandrem Gradem, Urszulą Augustyn i Janem Musiałem.

Jednak Wardzała nie odbiera swojego wyniku jako porażki. Wręcz przeciwnie, już teraz zapowiada ciężką pracę, którą będzie chciał się odwdzięczyć za zaufanie wyborców. Zamierzam dalej działać, nie ustaję w swojej aktywności. Wiem, jakim potężnym kapitałem dysponuję. Mam ogromne zaplecze w postaci moich wyborców. Bardzo wszystkim dziękuję. Za głosy, zaufanie i każde dobre słowo. Już mam kilka pomysłów na to jak Was zaskoczyć, jak podziękować za wsparcie. Świadomość jak jest Was dużo, pozwala mi mieć inicjatywę. - czytamy na jego stronie.

Gratulacje i pochwały spływają do Roberta ze wszystkich stron, jednak szczególnie miłe i przede wszystkim ważne są słowa Prezydenta Tarnowa Ryszarda Ścigały: To świetny, młody chłopak, który uzyskał ogromne poparcie. Świadczy to o znakomicie prowadzonej kampanii, bardzo dobrym kontakcie Roberta z ludźmi, wielu dobrych pomysłach zarówno na arenie sportowej, jak i społecznej oraz gospodarczej. Moje uznanie.

źródło: http://www.robertwardzala.pl

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4733 Postautor: Lublin_Fan » 25 października 2007, o 08:58

sadychor pisze:Plagiat, no normalnie kutwa plagiat :roll: :wink: :twisted: Już to pisałem.

Wybacz. Czytam wyrywkowo :)
Dodam Cię do listy osób, których posty należy przeglądać ;)

Pozdr

meesha
Trener
Kontakt:

#4734 Postautor: meesha » 25 października 2007, o 10:40

Koper pisze:Robert Wardzała nie zostanie pierwszym w historii przedstawicielem czarnego sportu w Sejmie i nie zasiądzie w poselskich ławach przy ul. Wiejskiej w Warszawie.

Pierwszym to na pewno by nie został bo posłem w latach 80-tych był Andrzej Wyglenda...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#4735 Postautor: dilucio » 25 października 2007, o 17:40

szakes pisze:200 tys :lol:
a gornik leczna za 80 tys lapowki do 3 ligi zostal zdegradowany

Z tą małą różnicą ze Górnikowi udowodniono ustawienie 20 meczy(nie chce mi sie wierzyc ze tylko 80 tys lapowek dali) za niepoddanie sie karze zlecieli do 3 ligi a jak by sie dobrowolnie poddali karze to by grali w 2 lidze i jeszcze 70 tys kary oraz pkt ujemne

natomiast Arce udowodniono 26 meczy ustawionych dostali 200 tys kary oraz degradacja o jedna klase

wiec wybryk Ostrowa przy tych obydwu klubach to pikuś :D

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4736 Postautor: ravajas » 25 października 2007, o 17:54

dilucio pisze:wiec wybryk Ostrowa przy tych obydwu klubach to pikuś :D

co niczym ich nie usprawiedliwia i nie znaczy, że nie trzeba wszystkich tych wyciąć w pień. dla przykładu.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#4738 Postautor: GRISZA » 30 października 2007, o 08:24

A jednym z jego sponsorów jest Kwik Snax meat pies-Australia :D
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4740 Postautor: Speedway » 30 października 2007, o 13:12

Słyszałem, ze Nicki nie pasuje do koncepcji budowy drużyny 8) :D
Obrazek

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#4742 Postautor: GRISZA » 30 października 2007, o 15:25

Speedway pisze:Słyszałem, ze Nicki nie pasuje do koncepcji budowy drużyny 8) :D

Nie wiem ile wynosi wasz roczny budżet, ale myślę że chyba was na niego nie stać ...:D

Jacy zawodnicy ? Hmmm, choćby Marcin Leś.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Koper
Trener
Kontakt:

#4743 Postautor: Koper » 30 października 2007, o 15:28

Znaczek PZMot ktory wszyscy znaja:
Obrazek

teraz bedzie taki:
Obrazek

Oby była okazja aby drukować go na lubelskich programach żużlowych.

Swoja droga ten stary bardziej mi sie podoba. Dobrze ze nikomu nie przychodzi do glowy aby zmieniac znaczek FIM ktory podobnie jak znaczek PZM ma juz "swoje lata":
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#4744 Postautor: Speedway Fan » 30 października 2007, o 15:44

A autorem nowego loga jest jakiś bodajże profesor ale według mnie jest okropne i poprzednie było o wiele lepsze.

Koper
Trener
Kontakt:

#4745 Postautor: Koper » 30 października 2007, o 23:57

No i stało się. 27 października na torze w stolicy Malezji, Kuala Lumpur, rozegrano pierwszy międzynarodowy turniej żużlowy, na prawdziwych żużlowych motocyklach. Zwyciężył z kompletem 12 punktów Amerykanin, Ricky Wells.

Przewaga jeźdźców spoza Malezji była bardzo widoczna, co widać po wynikach weterana brytyjskich torów, Lindena Wernera, czy startującego pod barwami kraju "Kwitnącej Wiśni", a znanego z amerykańskich torów Japończyka Hideaki Oty. Poza konkurencją byli Wells i Sam Taylor. Z zawodów po upadku w czwartym wyścigu, wycofał się chyba najlepszy z Malezyjczyków, Rody Buang.

Komplet na trybunach, ministrowie sportu i piękna oprawa. Zainteresowanie coraz większe, plany budowy drugiego toru i kalendarz na sezon 2008 ma być już w listopadzie. Można powiedzieć, że wreszcie się powiększyła żużlowa rodzina.

Klasyfikacja końcowa:
1. Ricky Wells (USA)
2. Sam Taylor (Nowa Zelandia)
3. Linden Werner (Wielka Brytania)
4. Hideaki Ota (Japonia)
5. Mohd Helmy Hamzah (Malezja)
6. Mohd Ariff Mohd Ali (Malezja)
7. Mohd Abdussobur Turino (Malezja)
8. Mohd Haniff Borhan (Malezja)

za speedwaymalaysia

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4746 Postautor: ravajas » 31 października 2007, o 08:06

do Polskiej Ligi ich!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

bslub

#4747 Postautor: bslub » 31 października 2007, o 10:38

czyżby, Polonia nigdy nie spadnie?

A TO CI NOWINA... Unia Tarnów w I lidze?
Unii Tarnów zostało niewiele czasu, aby spłacić swoje długi wobec Tomasza Golloba. Jeżeli tego nie zrobi może stracić miejsce w Ekstralidze. Na "potknięcie" Unii czeka... tegoroczny spadkowicz Ekstraligi - Polonia Bydgoszcz. W przypadku, gdy tarnowianie nie spłacą swoich długów to nie dostaną licencji na starty w Ekstralidze. To oznacza, że Polonia Bydgoszcz wróci do elity, a nawet odzyska najlepszego polskiego żużlowca. Jeśli Bydgoszcz wróci do Ekstraligi to porozumienie z Tomaszem będzie tylko formalnością.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4749 Postautor: Cooper » 31 października 2007, o 12:59

Najbardziej zabawne w tej calej sytuacji jest to, ze wszystkie karty w tej sytuacji trzyma w reku Gollob 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Sledzio
Trener
Kontakt:

#4750 Postautor: Sledzio » 31 października 2007, o 13:41

Ehhh...:( Polski Speedway powoli upada :((( jak zawodnicy nie zmienią swoich oczekiwań finansowych to niedługo nie będzie miał kto jechać bo nie każdego stac już na Extraligę, a takiego Pedersena powinni w dupe kopnąć za taką kasę jak on chce.
Takiego Urbańskiego co prowadził milionerów chciał za taniec z gwiazdami 500 tyś za odcinek to poleciał na zbity pysk, to przydało by się tak zrobić z innymi gwiazdami.