http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=231467
2 juz zmiana kary dla Ostrowa, tym razem w drugą stronę, łagodniejsza.
Jeśli PZMot chciał dać przykład innym, to póki co sie im nie udaje.
Nasi rywale w sezonie 2007
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Nasi rywale w sezonie 2007
Lech K. i Jan Ł. potwierdzają swój udział w aferze korupcyjnej!
Brawo GKSŻ, brawo wszyscy ktorzy wstawili sie za KMO Ostrów w wielkiej petycji !
Brawo GKSŻ, brawo wszyscy ktorzy wstawili sie za KMO Ostrów w wielkiej petycji !
no to sie porobiło... Ciekawe czy zmienią karę trzeci raz? Jeśli to ma byćprzykład, to zachęcam do kupowania meczy.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Slusznie wypowiedział sie w tej sprawie Tomasz Piszcz dla speedway.info.pl:
Co sądzisz o karze nałożonej na klub z Ostrowa Wlkp. (200 tysięcy złotych i odjęcie 6 punktów meczowych) przez GKSŻ?
Kara, którą nałożył GKSŻ jest - moim skromnym zdaniem - śmieszna i kompromitująca zarówno GKSŻ, jak i PZM. Nie dlatego, że jestem z Lublina i moja drużyna mogłaby odnieść korzyść z degradacji klubu z Ostrowa do II ligi, ale dlatego, że definicja sportu nie pozwala, a nawet kategorycznie potępia tych, którzy w sporcie nie postępują uczciwie.
Dla przykładu: zawodnik, który używa środków dopingujących w sportach wytrzymałościowych, a więc również postępuje nieuczciwie i zostaje przyłapany automatycznie jest zdyskwalifikowany i zawieszony na kilka lat jako sportowiec i nikogo to nie interesuje , że jest to zawodnik światowej klasy.
Po prostu tu kariera się kończy.
Dziwie sie zawodnikom, trenerom i osobom publicznym, którzy podpisują sie pod protestem, bo to jest następna część kabaretu.
Niestety w polskim sporcie od zawsze było tak, że bogatszy rządzi!
Co sądzisz o karze nałożonej na klub z Ostrowa Wlkp. (200 tysięcy złotych i odjęcie 6 punktów meczowych) przez GKSŻ?
Kara, którą nałożył GKSŻ jest - moim skromnym zdaniem - śmieszna i kompromitująca zarówno GKSŻ, jak i PZM. Nie dlatego, że jestem z Lublina i moja drużyna mogłaby odnieść korzyść z degradacji klubu z Ostrowa do II ligi, ale dlatego, że definicja sportu nie pozwala, a nawet kategorycznie potępia tych, którzy w sporcie nie postępują uczciwie.
Dla przykładu: zawodnik, który używa środków dopingujących w sportach wytrzymałościowych, a więc również postępuje nieuczciwie i zostaje przyłapany automatycznie jest zdyskwalifikowany i zawieszony na kilka lat jako sportowiec i nikogo to nie interesuje , że jest to zawodnik światowej klasy.
Po prostu tu kariera się kończy.
Dziwie sie zawodnikom, trenerom i osobom publicznym, którzy podpisują sie pod protestem, bo to jest następna część kabaretu.
Niestety w polskim sporcie od zawsze było tak, że bogatszy rządzi!
Także Lubos Tomicek w niedawnym wywiadzie dla Tygodnika Żużlowego,powiedział że Ostrów
powinien być zdegradowany do II ligi i zacząć wszystko od nowa z nowymi ludzmi.
powinien być zdegradowany do II ligi i zacząć wszystko od nowa z nowymi ludzmi.
Ten wywiad z Piszczem już gdzieś tu chyba był. Tomicka już chyba nie obchodzi los Ostrowa, chociaż nie tu upatrywałbym przyczyn takiego a nie innego jego zdania. I tylko dziw, że tyle "znakomitości" ich poparło. Rozumiem, że chcą ratować żużlowy ośrodek, ale nie powinno to sie odbywać w ten sposób. Poza tym Ostrów kategorycznie powinien zacząć od nowa, bo nie wierze, żeby nie został w tym klubie nikt, kto by brał udział w tym procederze, albo przynajmniej o nim doskonale wiedział. Jak dla mnie w tej sytuacji I liga może być nawet 7-zespołowa.
Może KMO za podpisy też płaciło ?