Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#776 Postautor: Sprawiedliwy » 8 stycznia 2004, o 00:20

Gelo pisze:
sting126 pisze:no i tu Grzesiu nie masz racji wg mnie... W Anglii sa ograniczenia co do startu obcokrajowcow ok, ale tylko tych z GP a nie wszystkich...

Raczej nie. Karlsson nie jest członkiem Gp.

Jeżeli już o Anglii mówicie to tam ograniczenia niepolegają na tym że ograniczyć zawodników z określonych państw (wewnątrz UE) bo to by było nielegalne, ale z tego co wyczytalem na necie chodzi (mało było wiadomości o tym) o ograniczenie ilości czolowych zwodników EL w poszczególnych teamach czyli o KSM z ang. CMA + chyba zawodnicy z GP choć nie jestem pewien.
Po wstąpieniu do UE przez Polskę niebedzie (wg. mojej opinni i wiedzy) można zastosować ogranicznika (oficjalnego) zakazu startu wiecej niz jednego zawodnika z 25 państw UE to raczej niebylo by z godne z ideą Unii i ich przepisami.
Choć jak wypowiadał się L.Jankowski kluby mogly by sie umowic na ilość zawodników tzw. obcych. Choć przy dzisiejszym składzie i numerach w GKSŻ trudne było by to do zrealizowania, gdyż jak wiadomo Pan Karwan za wszelką cene chce uzyskać tytuł DMP i niezdziwil bym się jakby startowało za rok uniego 5 obcych.
Teraz trudny orzech do zgryzienia przed naszymi władzami co zrobić aby niebyło masowego napływu zawodników z obcymi paszportami z krajów UE.

PS. Wprawdzie powiedziawszy polski żużel dużo by stracil ze swojego uroku jakby na wzór angielski w zespole bylo max 2 zawodnikow krajowych, choć to czasami jest za dużo 8) .
Wolałbym ogladać Piszcz, Knappa... niż jakieś popierdólki z Anglii czy Szwecji etc.
Co to za przyjemność oglądać mecze "Swoich" :wink: jakby startowli w składzie:
1. P.Karlsson 2. Harris 3. B.Pedersen 4. Stead 5. Richardson 6. Bjerre (junior) 7. N.K.Iversen (junior)

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#777 Postautor: Przemas » 8 stycznia 2004, o 08:50

A ja powracam do tematu K.Barana.
Osobiście nic nie mam do tego zawaodnika jest to młody utalentowany i przytym rozwijaiący się jeszcze zawodnik, ale mam obawy czy aby nie stanie sie tam jak w tamtym roku z Grześkiem Knappem???
Ja widział bym na jego miejscu Piotra Dyma po tym co pokazał w tamtym roku u nas na Zygmuntowskich jest to mój cichy faworyt przy dobrym sprzęcie może to byc zawodnik pokroju Piszcza czy Śledzia, i wierze że to od będzie w przyszłym roku startował z koziołkiem na plastronie!!! :wink:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#778 Postautor: Maxx » 8 stycznia 2004, o 09:49

Gawrzyk pisze:Boze i jak tu dogodzic.
Baran zły, Dym zły, Smith zły.
To kogo Wy byście chcieli? Dajcie dobre kandydatury? A liczcie siły na zamiary, bo żeby doprowadzić klub do tego co jest teraz Pile nie jest wielką sztuką.
Spojrzcie na liste transferową i powiedzcie kogo kontraktować, a nie tak gadacie, że ten zły, ten niedobry, a jeszcze inny to wogole na nic. Dajcie konkretne nazwiska. A uwagi z forum są brane pod uwage bo w zeszłym roku to tutaj jako pierwsze padły nazwiska Knappa, czy Piszcza.

Moim zdaniem Baran to dobra kandydatura. Zresztą Dym, czy Smith też i jesli któryś z nich do nas trafi to bede sie z tego cieszył.
Mamy w składzie czterech zawodników na 10 pkt w meczu (Karlson, Piszcz, Knapp, Śledź). Do tego Jeleń, który też jest nieobliczalny, i jeszcze jeden senior i mamy bardzo mocny skład.

Aaaa i jeszcze jedno. Po co zaczynacie gadać w tym momencie o składzie w elidze. To, że z kimś popisze się w tym sezonie kontrakt nie oznacza, że będzie tutaj jeździł do zakonczenia kariery.

Moim zdaniem skład

9. Karlson
10. Sledz
11. Knapp
12. Baran/Dym
13. Piszcz
14. Stachyra
15. Jeleniewski

.......jest bardzo dobrym składem, który z powodzeniem może powalczyć o awans. Porównując do zeszłego sezonu będzie troche mocniejszy, wiec jest potencjał na niezły wynik sportowy. 5 zawodników na zdobycz w granicach 7-13 pkt i do tego niezli, obyci w lidze juniorzy.

W pełni się zgadzam z Gawrzykiem. Taki skład gwarantowałby pewien poziom, i byłyby spore szanse na włączenie się do walki o awans. 100% racji Gawrzyk.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#779 Postautor: Gelo » 8 stycznia 2004, o 10:22

Maxx pisze:
Gawrzyk pisze:Boze i jak tu dogodzic.
Baran zły, Dym zły, Smith zły.
To kogo Wy byście chcieli? Dajcie dobre kandydatury? A liczcie siły na zamiary, bo żeby doprowadzić klub do tego co jest teraz Pile nie jest wielką sztuką.
Spojrzcie na liste transferową i powiedzcie kogo kontraktować, a nie tak gadacie, że ten zły, ten niedobry, a jeszcze inny to wogole na nic. Dajcie konkretne nazwiska. A uwagi z forum są brane pod uwage bo w zeszłym roku to tutaj jako pierwsze padły nazwiska Knappa, czy Piszcza.

Moim zdaniem Baran to dobra kandydatura. Zresztą Dym, czy Smith też i jesli któryś z nich do nas trafi to bede sie z tego cieszył.
Mamy w składzie czterech zawodników na 10 pkt w meczu (Karlson, Piszcz, Knapp, Śledź). Do tego Jeleń, który też jest nieobliczalny, i jeszcze jeden senior i mamy bardzo mocny skład.

Aaaa i jeszcze jedno. Po co zaczynacie gadać w tym momencie o składzie w elidze. To, że z kimś popisze się w tym sezonie kontrakt nie oznacza, że będzie tutaj jeździł do zakonczenia kariery.

Moim zdaniem skład

9. Karlson
10. Sledz
11. Knapp
12. Baran/Dym
13. Piszcz
14. Stachyra
15. Jeleniewski

.......jest bardzo dobrym składem, który z powodzeniem może powalczyć o awans. Porównując do zeszłego sezonu będzie troche mocniejszy, wiec jest potencjał na niezły wynik sportowy. 5 zawodników na zdobycz w granicach 7-13 pkt i do tego niezli, obyci w lidze juniorzy.

W pełni się zgadzam z Gawrzykiem. Taki skład gwarantowałby pewien poziom, i byłyby spore szanse na włączenie się do walki o awans. 100% racji Gawrzyk.

Pozdrawiam

Ja również popieram. Na dobrą sprawę wszystkich kandydatów do drużyny trzeba rozpatrywać w kategoriach, że jak nie oni to w zespole będą Mordel z Truminskim. Dlatego proponuję zakończyć dyskusje że jeden lepszy od drugiego bo coś tam i coś tam. Trzeba teraz w spokoju czekać na rozwój wypadków i cieszyć sie z każdego wzmocnienia.

konradeczek_fransik

#780 Postautor: konradeczek_fransik » 9 stycznia 2004, o 05:40

ja również popieram tylko w miejsce Barana widze DYma a i jeszcze druga para raczej by dostawała:) Lepiej zamienić jednego zawodnika z pierwszej pary:D
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Piotrbaz

#781 Postautor: Piotrbaz » 9 stycznia 2004, o 14:49

popatrzcie na ten skład

1. Sledz
2. PIszcz
3. G. Knapp
4. K. Baran
5. P. KArlsson
6. Jeleniewski
7. Stachyra
8. wrona

jezeli taki bedzie ( bo w dadiego nie wierze) to mamy najsliniejszy skłąd w pierwszej lidze a wiadomo co to oznacza :D

Tż Lublin = E-liga, so I'm very Happy :arrow: :wink:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#782 Postautor: grzesieck » 9 stycznia 2004, o 15:56

Piotrek pisze:popatrzcie na ten skład

1. Sledz
2. PIszcz
3. G. Knapp
4. K. Baran
5. P. KArlsson
6. Jeleniewski
7. Stachyra
8. wrona

jezeli taki bedzie ( bo w dadiego nie wierze) to mamy najsliniejszy skłąd w pierwszej lidze a wiadomo co to oznacza :D

Tż Lublin = E-liga, so I'm very Happy :arrow: :wink:

Po pierwsze w tym sezonie jezdzi sie bez zawodnika z numerem 8, a wiec wrona odpada, a poza tym to jakos mi sie wydaje ze niewazne kogo zakontraktujemy to na papierze gdansk i tak bedzie mocniejszy, a w tygodniu zuzlowym wyczytalem ze planuja jeszcze sprowadzic jednego seniora i juniora...jezeli im sie uda to strach sie bac.
W TŻ jest tez wywiad z Truminskim ktory mowi ze bardzo chetnie by wrocil do Lublina i ze byly juz nawet luźne rozmowy ze Stachyrą i Siwkiem ale nie wiadomo jak to dalej bedzie.
Pożyjemy zobaczymy...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#784 Postautor: Maxx » 9 stycznia 2004, o 17:00

Ru$eK pisze:Trumiński to conajwyżej może sie pościgać na treningach bo w żadnym przypadku raczej w podstawowym składzie się nie znajdzie, chyba ze nie da nam sie nikogo zakontraktować w co wątpie :P
Mi się wydaje że Śledź podpisze z nami kontrakt na kolejny rok, a nie zrobił pewnie jeszcze tego dlatego ze kontrakty juz wszystkie zostaną podpisane na najbliższej konferencji prasowej, wraz ze zmocnieniami i juniorami :)
Wiec nic nie pozostaje nam jak tylko czekac :)

Co do Darka Śledzia to decyzjanie należy tylko do niego, ale także do A. Rusko z WTS. Co zaś się tyczy Sebastiana Trumińskiego to niekoniecznie może pojeździć tylko na treningach ale to już tylko moje prywatne zdanie.
Pozxdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#785 Postautor: Gelo » 9 stycznia 2004, o 17:22

Z Sebastianem sprawa wygląda tak jak z męską reprezentacją siatkówki. Dziesięć lat temu mówili o nich, że są materiałem na mistrzów świata, że jak będą siezgrywać to och i ach. Tymczasem sukcesów jak nie było tak nie ma, a nikt nie widzi że faceci mają już po trzy dychy na karku. Mało tego - grają coraz gorzej. Z Sebą jest podobnie. Nikt mu przecież nie zamyka drogi do drużyny. Miał wiele szans i z nich nie skorzystał. I kolejne wywiady w TŻ można redagować w ciemno - te same odpowiedzi od pięciu lat. Niestety Maxx - rozumiem sympatię, ale poza treningami i pojedyńczymi wyścigami, Seba niewiele pokazuje

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#786 Postautor: Metalliczny » 9 stycznia 2004, o 18:01

Witam.
Nie będe się już wypowiadał na temat kogo bym chiał itp. bo to jset już w tym momencie nieistotne. Należy po prostu liczyć na to, że przynajmniej jednego seniora oprocz Darka uda się ściągnąć. A Trumna? Ja również za nim nie przepadam, ale Gelu zwróć uwagę na to - jeśli by się znowu (tfu, tfu) przydarzyły kontuzje to już nawet Mordel nie pomoż bo nie będzie mógł jeździć. A Bałabucha czy Wrony nie chce oglądać w meczu np. z Gdańskiem. Trumiński więc tak - ale tylko na rezerwę

Awatar użytkownika
nem

#789 Postautor: nem » 9 stycznia 2004, o 21:30

Witam,

Dla mnie te wszystkie dywagacje sa za przeproszeniem gowno warte...
Kto powiedzial, ze musimy awansowac do e-ligi...? Kto powiedzial, ze nas stac na awans? Dla samej zasady wg. mnie nie warto awansowac... do tej opreacji trzeba sie dobrze przygotowac ... bo jednak ekstraliga i I liga..to jak niebo i ziemia... Wystarczy spojrzec na Unie Tarnow ...jakich zakupow musiala dokonac, zeby sie liczyc w najwyzszej klasie rozgrywek.
Moim zdaniem za duzy sukces mozna uznac utrzymanie ubieglorocznego (spodziewam sie, ze sprawa sledzia zakoczy sie pomyslnie) oraz pozyskanie Petera.
Nie od razu Krakow zbudowano ...
Troche cierpliwosci...

Pozdrawiam,
Nem

harry
Trener

#790 Postautor: harry » 9 stycznia 2004, o 22:01

Powiem ci tylko, że jak awansujemy to już mamy zapewnienie bardzo dużego, możnego i bardzo odpowiedzialnego sponsora o odpowiednim wsparciu finansowym. Poza tym uważam, że po otworzeniu rynku zawodników zagranicznych liga stanieje a kontrakty takie jak w tym roku znikną raz na zawsze... Nareszcie będzie normalna zdrowa konkurencja!

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#791 Postautor: Kiry » 9 stycznia 2004, o 23:36

a świstak siedzi i zawija w papierki :lol:

Niestety w naszym pieknym kraju nic nie jest takie pewne i oczywiste. Po sezonie obudzi sie któryś z przegranych prezesów i jego chora ambicja podpowie mu jakiś szatański plan, który uda mu sie wdrożyc i co wtedy (vide kontrakt z Lee a pożniejsze "regulaminy")
Obrazek

Zulu
Junior

#792 Postautor: Zulu » 10 stycznia 2004, o 07:49

nem pisze:Witam,

Dla mnie te wszystkie dywagacje sa za przeproszeniem gowno warte...
Kto powiedzial, ze musimy awansowac do e-ligi...? Kto powiedzial, ze nas stac na awans? Dla samej zasady wg. mnie nie warto awansowac... do tej opreacji trzeba sie dobrze przygotowac ... bo jednak ekstraliga i I liga..to jak niebo i ziemia... Wystarczy spojrzec na Unie Tarnow ...jakich zakupow musiala dokonac, zeby sie liczyc w najwyzszej klasie rozgrywek.
Moim zdaniem za duzy sukces mozna uznac utrzymanie ubieglorocznego (spodziewam sie, ze sprawa sledzia zakoczy sie pomyslnie) oraz pozyskanie Petera.
Nie od razu Krakow zbudowano ...
Troche cierpliwosci...

Pozdrawiam,
Nem

Nem, gdyby wszyscy myśleli w ten sposób, to wciąż jeszcze bujalibyśmy się w drugiej lidze. W końcu jest tańsza nawet od pierwszej. Pzdr

Shack
Administrator

#793 Postautor: Shack » 10 stycznia 2004, o 08:49

kiry pisze:a świstak siedzi i zawija w papierki :lol:

Niestety w naszym pieknym kraju nic nie jest takie pewne i oczywiste. Po sezonie obudzi sie któryś z przegranych prezesów i jego chora ambicja podpowie mu jakiś szatański plan, który uda mu sie wdrożyc i co wtedy (vide kontrakt z Lee a pożniejsze "regulaminy")

no właśnie od maja nawet w naszym pięknym kraju za bardzo nie będzie jak wcielić w życie szatańskiego planu

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#794 Postautor: $korzen$ » 10 stycznia 2004, o 10:11

Szczerze mowiac jesli ja bylbym prezesem bralbym w ciemno Barana.
Zauwazcie ze jest to zawodnik przyszlosciowy, stale rozwijajacy sie. Gdyby odrazu ''wjezdzil sie'' w nasz tor smiem twierdzic ze wcale o wiele gorzej nie prezentowal by sie od Piszcza. Z tego co pamietam w 2 czesci sezonu nie prezentowal sie gorzej niz Kuciapa a ich warunkow kontraktowych raczej porownywac sie nie da. Panikujecie ze OStrow zlozyl oferte. Zauwazcie ze u nas sa lepsze perspektywy. SKlad mamy lepszy bo przynajmniej dlamnie ostrow buduje bardzo nierowny zespol. Klingberg i Jedrzejak oczywiscie uznane marki, ale co taki Latosi zrobi w 1 lidze ? dlamnie nic. SLyszalem ze takze blisko jest Dym ale jesli jakims cudem bysmy awansowali to DYm bedzie tylko 1-no sezonowa przygoda.

POZDROWIENIA !!

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#795 Postautor: Scream » 10 stycznia 2004, o 10:30

nem pisze:Dla mnie te wszystkie dywagacje sa za przeproszeniem gowno warte...

Skoro mowisz o Unii to popatrz ile zmienil im ten awans. Gdyby nie awansowali to tak milo na pewno by nie bylo, sponsor nie wykladalby takich pieniedzy, a i pewnie trwaly by ostre dyskusje o przydatnosci Rempalow dla zespolu :)
Kazdy awans wiele zmienia. Oczywiscie trzeba miec jakies podstawy i sportowe i organizacyjne ale to juz zalezy od ludzi w klubie a skoro wspominaja o mozliwosci awansu tzn. ze sa gotowi.
Natomiast nie moze sie tak napalc, ze jak sie nie uda to wszystko szlag trafi. Awansowac jest cholernie trudno. W tamtym roku o awans bic sie mial Rybnik i Gniezno. Jeden klub awansowal drugi nie znalazl sie nawet w pierwszej czworce. Niespodzianki sa zawsze. kto sie z kim bedzie bil o awans w tym roku i kto sie nie zalapie na czworke ? :?

harry pisze:Powiem ci tylko, że jak awansujemy to już mamy zapewnienie bardzo dużego, możnego i bardzo odpowiedzialnego sponsora o odpowiednim wsparciu finansowym.

Harry chcialbym aby to byla prawda, ale zapewnienia o sponsoringu naszej druzyny to jedyna rzecz jaka sie nie zmienia od wielu lat. Zapewniac moze kazdy, ale jak przyjdzie co do czego to zawsze pojawiaja sie jakies komplikacje. Dlatego poki co ja to wkladam miedzy bajki :) ale jesli sie uda awans to chcialbym sie mylic!

:twisted:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#796 Postautor: Maxx » 10 stycznia 2004, o 11:01

Żeby mówić co będzie po wywalczeniu awansu najpierw trzeba awansować. Uważam, że wybieganie tak daleko w przyszłość jest w tej chwili przedwczesne tym bardziej, że nie znamy jeszcze ostatecznego kształtu składu, jakim będziemy dysponować. Domyślam się jakiego sponsora Harry ma na uwadze i muszę powiedziec, że jest to rzeczywiście poważna a co niemniej ważne pręznie działająca "firma".

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#797 Postautor: Maxx » 10 stycznia 2004, o 11:08

Gelo pisze:Z Sebastianem sprawa wygląda tak jak z męską reprezentacją siatkówki. Dziesięć lat temu mówili o nich, że są materiałem na mistrzów świata, że jak będą siezgrywać to och i ach. Tymczasem sukcesów jak nie było tak nie ma, a nikt nie widzi że faceci mają już po trzy dychy na karku. Mało tego - grają coraz gorzej. Z Sebą jest podobnie. Nikt mu przecież nie zamyka drogi do drużyny. Miał wiele szans i z nich nie skorzystał. I kolejne wywiady w TŻ można redagować w ciemno - te same odpowiedzi od pięciu lat. Niestety Maxx - rozumiem sympatię, ale poza treningami i pojedyńczymi wyścigami, Seba niewiele pokazuje

gelu, a pamietasz ubiegłoroczny mecz z WKM na naszym torze? Czy Twoim zdaniem Sebek objeżdżający naszych asów nic wtedy nie pokazał...? Nie jestem gorącym zwolennikiem tego zawodnika, ale fakt jest faktem, ze chłopak jeździć umie i nie róbmy z niego kaleki.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#798 Postautor: Talib » 10 stycznia 2004, o 11:24

Zgadzam się w całej rozciągłości. Napisałem Kuciapa - mówicie za drogi, ktoś napisał Trumiński mówicie za słaby. Niestety jak dobry to musi swoje kosztować, na tym to polega, a moim zdaniem Trumiński nie będzie miał wygórowanych wymagań i na rezerwę będzie w sam raz

Awatar użytkownika
mescalito

#799 Postautor: mescalito » 10 stycznia 2004, o 11:27

Dla samego Sebastiana lepiej bedzie jeżeli poszuka sobie klubu w II lidze przynajmnie tam powinien mieć pewne miejsce w składzie. Nie chciałbym go skreślać ale nie sądze żeby w Lublinie mógł liczyć na coś więcej niż miejsce na rezerwie, w tej chwili to nasuwa mi się skojarzenie z Grześkiem Rempałą który pokazał że potrafi jeździć ......... ale tylko w jednym meczu przez cały sezon.