Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#3052 Postautor: Mateusz111 » 13 marca 2008, o 15:00

Musielibysmy sprzedac 8 tysiecy cegielek po 10 zl kazda aby miec te brakujace 80 tysiecy...

To juz lepiej byloby sprzedac ta bande dmuchana skoro i tak nie moglaby byc zalozona :roll:

Szkoda ze tak wyszlo, teraz trzeba miec nadzieje ze przez ten rok znajda sie jakies osoby, ktore beda chcialy stworzyc wszystko od podstaw :?

meesha
Trener
Kontakt:

Re: Działalność �ubu - kłop�ów c�...

#3053 Postautor: meesha » 13 marca 2008, o 15:08

To juz lepiej byloby sprzedac ta bande dmuchana skoro i tak nie moglaby byc zalozona

Nie wydaje mi sie, zeby banda była wlasnoscia klubu wiec nawet tak desperacki krok bylby niemozliwy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

piotr76
Senior
Kontakt:

#3054 Postautor: piotr76 » 13 marca 2008, o 16:02

harry pisze:1.Już na dwoje nie wróżyła.�ponsor nas wyrolował. W�ym roku nie jedziemy.
2. A ten "sponsor" siedzi sobie spokojnie za biureczkiem w WARCIE i analizuje. Niestety jest tylko zwykłym u�ędniki�.[/quote]

Jarek[mozna jasniej ? bo zabrzmialo to jak by to było o mn� ... ? :shock:

[qu[te="mikas"]Piotrek?
Po nim się takich�lupot nie spodziewalem :shock: ... i nadal nie spodziewam.

No ale moze tu zajrzy i zaprzeczy, ze to jednak nie on. Mam taka nadzieje...[/q[ote]

I masz racje mikas, bo ja o całej spraw� nic nie wiem ...
z drugiej strony to Harry masz do mnie telefon wiec mogles przedzwonic to bym sie dowiedzial co i jak. Juz po samej informacji ze Warta chce sponsorowac klub to pachne jakims walkiem ...
1. Warta sama nie sponsoruje od 2 lat jestesmy w grupie kapitalowej i jesli cos jest sponsorowane to przez wszystkie podmioty grupy czyli Kredyt Bank, Zagiel, KBC itp ...
2. Sprawy sponsoringu roztrzyga Zarzad, a rekomendacje przedstawia Biuro odpowiedzialne za PR ktore znajduje się w Kredyt�anku (swoja droga to ktos nam dobry PR zrobil)
3. W Makroregionach moga jedynie zlozyc wniosek o objecie sponsoringiem do centrali i nie maja decyzyjnosci ani kompetencji do nagocjacji ...
Juz w zeszlym roku mowilem ze moze jakas szansa na kase (moze nie duza ale zawsze cos) jest ale trzeba uderzyc do centali, ale napewno jesli ma dojsc do jakiegos spotkania to musza wiedzec na jakich warunkach ma powstac S.A. i jesli miasto ma w to wejsc to z czym ... (mam nadzieje ze o to Ci nie chodzi, bo zaznaczalem ze ja niewiele moge conajwyzej umowic jakies niezobowiazujace spotkanie z Prezesem,ale odzewu z Twojej strony nie bylo ... a ja niczego nie obiecywalem poza tym ze pomoge w tym zakresie w ktorym moge), nigdy nie kreowalem sie na kogos kim nie jestem, a Twoj post delikatnie mowiac wskazuje (byc moze nie celowo) na moja osobe jako sprawce calego zamieszania ... przynajmniej wsrod ludzi ktorzy mnie znaja ...
zamiast 500 + program Beryl +

harry
Trener

#3055 Postautor: harry » 13 marca 2008, o 16:49

W kazdym badz razie wszystkie swoje madrosci "sponsor" wypisywał z maila "pparyz @ costam".
troche zadziwiajacy zbieg okolicznosci.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

piotr76
Senior
Kontakt:

#3056 Postautor: piotr76 » 13 marca 2008, o 17:01

Sorki ze post pod postem ....
Troszke popytalem w Firmie i oto co sie dowiedzalem ... Niebylo zadnych oficjalnych rozmow pomiedzy Warta a TZ, a co wiecej nawet o nieoficjalnych nikt nie slyszal ....przynajmniej tych co pytalem, nie wplynely zadne wnioski z makroregionow o sponsoring ...
W nieoficjalnych rozmowach wszyscy mowia ze sponsoring klubu jako takiego raczej nie wchodzi w rachube, predzej mozna jakas $ dostac w postaci sponsorowania zawodnika. O kase najlepiej ubiegac sie przed ustalenie budzetu czyli okolo czerwca, aby w przyszlym roku mozna bylo cos dostac, tak bez zapisu w budzecie nie ma raczej szans a jesli juz to jakies grosze.
Istnieje jeszcze szansa ze cos bedzie $ jesli firma na tym zarobi ... tyle ze co mozna zarobic ??? obowiazek kupienia polisy dla kazdego kibica ? :lol: tutaj ciezko o argumenty ...
Tyle info udalo mi sie zdobyc ... ale fakt ze duzo zalezy od strony ludzi kierujacych klubem jesli ktos ma charyzme, czas na rozmowe i argumenty to moze zawsze troche $ "wyrwać" z kazdej firmy ...
jesli bede mogl w czyms pomoc to prosze info na PW
Ps. Harry chetnie poznal bym troche szczegolow tych negocjacji szczegolnie czlowieka ktory reprezentowal tak "godnie" moja firme ale to moze na PW ...
zamiast 500 + program Beryl +

Koper
Trener
Kontakt:

#3057 Postautor: Koper » 13 marca 2008, o 17:07

Czy ktos dzis wybiera sie do jakiegos pubu aby pogadac o biezacej sytuacji i o przyszlosci? Jesli tak, tez chetnie pojawie sie.

Koper
Trener
Kontakt:

#3058 Postautor: Koper » 13 marca 2008, o 17:13

Czarek pisze:Poza tym do tej pory nie widzialem w klubie pomyslu ani checi na stworzenie czegos nowoczesnego i samodzielnego. Nikt nie pomyslal nawet o idei uzyskania własnego stadionu i pozyskania dla niej sponsorow np. poprzez budowę swojego toru w innym miejscu badz przejeciu Zygmuntowskich tylko dla zuzla (a byly rozwazane takie kwestie we wladzach Lublina). To bylby jakis kapital, poczatek budowy czegos swojego, lepszego.

I kolejny przyklad rowniez ze stolicy Wielkopolski:
We wtorek władze Poznania poinformowały, że Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, które jest właścicielem stadionu, na którym swoje mecze rozgrywa PSŻ Milion Team Poznań, dało zielone światło dla komunalizacji obiektu. - To jest fundamentalna decyzja, od której zależy przyszłość żużla w stolicy Wielkopolski - zapewnia Tadeusz Wiencek, członek zarządu PSŻ.

Komunalizacja pozwoli poczynić niezbędne inwestycje, bez których poznański żużel będzie zagrożony. Wymagania licencyjne mówią bowiem o plastykowych siedziskach, sztucznym oświetleniu czy monitoringu. Koszty tych inwestycji są ogromne, klub nie byłby w stanie ich ponieść, a remontem nie jest zainteresowany również obecny właściciel oraz dzierżawca – TS Olimpia.

harry
Trener

#3059 Postautor: harry » 13 marca 2008, o 17:18

Czarek pisze:Poza tym do tej pory nie widzialem w klubie pomyslu ani checi na stworzenie czegos nowoczesnego i samodzielnego. Nikt nie pomyslal nawet o idei uzyskania własnego stadionu i pozyskania dla niej sponsorow np. poprzez budowę swojego toru w innym miejscu badz przejeciu Zygmuntowskich tylko dla zuzla (a byly rozwazane takie kwestie we wladzach Lublina). To bylby jakis kapital, poczatek budowy czegos swojego, lepszego.

A skad wiesz że nikt nie pomyslal?????
Nie tylko ze nie pomyslal ale byly prowadzone rozmowy i to bardzo zaawansowane.
Ale nie ma to jak postrzelac na oslep a nuz cos sie trafi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

piotr76
Senior