Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: R�c�

#5076 Postautor: go! » 17 czerwca 2008, o 11:09

sting126 pisze:Nie dokladnie tak jest. To,ze prawo w Niemczech nie dopuszcza podwojnego obywatelstwa nie oznacza,ze trzeba sie zrzec np.polskiego.

Otoz to Panie Sting.. Nie dokladnie tak jest..
W niemieckiej ustawie o obywatelstwie jest np. przepis,
stanowiacy o tym, ze urodzone w niemczech dzieci cudzoziemcow, ktorzy od przynajmniej 8 lat legalnie przebywaja w Niemczech i od 3 lat posiadaja prawo stalego pobytu, maja z urzedu przyznane obywatelstwo
niemieckie dodatkowo do swojego posiadanego obywatelstwa. Najpozniej jednak w wieku 23 lat, taki obywatel musi sie jednak opowiedziec przy ktorym z posiadanych obywatelstw chce pozostac. Nie opowie sie za zadnym? Zostanie automatycznie pozbawiony przyznanego mu 23 lata wczesniej przy urodzeniu obywatelstwa niemieckiego.

Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Różności

#5077 Postautor: istred » 17 czerwca 2008, o 13:33

Zdecydowanie ci myslenie pierdolnelo. :)
Przeczytaj raz jeszcze, zastanow sie. Jak dalej nie bedziesz rozumial to popros zeby ktos ci wytlumaczyl, bo ja nie potrafie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5078 Postautor: Cooper » 17 czerwca 2008, o 13:57

a tematy i fora wam sie nie pierdolnely? 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#5079 Postautor: piwo__ » 18 czerwca 2008, o 13:11

sting126 pisze:Nie dokladnie tak jest. To,ze prawo w Niemczech nie dopuszcza podwojnego obywatelstwa nie oznacza,ze trzeba sie zrzec np.polskiego. Oznacza to tylko tyle,ze posiadajac obywatelstwo niemieckie nie mozna poslugiwac sie w urzedach, sadach itp., dokumentem stwierdzajacym obywatelstwo innego kraju. W Polsce zreszta jest podobnie. Jesli np.ma sie obywatelstwo polskie i amerykanskie to nie mozna np.zlozyc do USC wniosku o udzielenie slubu w oparciu o dokument amerykanski.

Chyba wlasnie w przypadku Niemiec i Uk TRZEBA zrzec sie obywatelstwa pierwotnego aby uzyskac te wczesniej wymienione. Niestety niektore panstwa sa zazdrosne o poprzednie zycie osoby starajacej sie o obywatelstwo. Ale ja tam nie wiem, ale napewno to nie Łukasz Podolski tylko Lukas Podolski...
MOTORLUBLIN

Sledzio
Trener
Kontakt:

#5081 Postautor: Sledzio » 18 czerwca 2008, o 18:38

Zeby grać dla Niemiec przeciwko Polsce to trzeba mieć nie równo pod głową !!! On nigdy Polakiem nie był i nie będzie !!! Gdybym był Polakiem i poszedł grać dla Niemiec to bym zastrzegł sobie że przeciwko Polsce NIGDY nie zagram !!! Trzeba mieć szacunek !! To samo się kieruje do innych graczy co są Polakami a grają dla Niemiec.
Zresztą nie mogę pojąc jak można dla grać dla Niemiec !!! Z mojej rodziny pochodzą ludzie co zgineli w obozie koncentracyjnym na Majdanku i być Polakiem i być później Niemcem a już później grać przeciwko Polsce to trza mieć coś z głową.
Normalny człowiek myślący historią by coś takiego nie zrobił.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#5083 Postautor: Sledzio » 18 czerwca 2008, o 18:44

Jak najbardziej się dobrze czuje, każdy ma swoje zdanie na ten temat, a to jest akurat właśnie moje zdanie.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#5085 Postautor: Sledzio » 18 czerwca 2008, o 19:23

Musiał byś być mną żeby to zrozumieć.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5086 Postautor: tezetomaniak » 18 czerwca 2008, o 20:42

haha Śledzio ty masz pojęcie o sporcie jakimkolwiek ? Zastrzec ze nie bedzie grał przeciwko jakiejs reprezentacji ? Takich bredni to już dawno nie słyszalem :lol: :lol: :lol:

Po pierwsze: takimi tekstami tylko ukazujesz ze gówno znasz a nie historie. Myślisz ze cały polski naród to meczennicy, czyści jak łza ?
Po drugie: co sport ma z tym wspolnego ??????? NIC.

OT

Sledzio
Trener
Kontakt:

#5088 Postautor: Sledzio » 18 czerwca 2008, o 21:41

Sorry, ale nie jestem studenciakiem jak zapewne Ty że mam tak pisac stylistycznie, logicznie i gramatycznie jak Ty sobie tego życzysz.
Kocham Polske i nie zamienił bym go na inny, a napewno już na Niemcy.

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#5090 Postautor: suchy1613 » 18 czerwca 2008, o 22:28

Śledzio, coś się tak uczepił tego Podolskiego i stinga przy okazji? Podolski czuje sie Polakiem, co wielokrotnie podkreślał, a z tego co słyszałam nie chciano go w polskiej drużynie. Poza tym posługuje sie językiem polskim w przeciwieństwie do Klose, który nawet wywiadu po polsku nie chciał udzielać, bo wyraźnie odcina sie od polskich korzeni.http://www.pilkarze.net/index.php?a=22422
Nie rozumiem tez, co ma Majdanek do Podolskiego? Tak w ogóle to Polacy, poza Borucem kiepsko zagrali w tych mistrzostwach, więc pretensje kierowałabym pod innym adresem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5091 Postautor: Gelo » 19 czerwca 2008, o 00:41

Śledzio, coś się tak uczepił tego Podolskiego i stinga przy okazji? Podolski czuje sie Polakiem, co wielokrotnie podkreślał, a z tego co słyszałam nie chciano go w polskiej drużynie.

A ja słyszalem, że było inaczej. Niejaki Klejndinst rozmawiał z rodzicami Podolskiego czy chciałby grać dla Polski i odpowiedz była odmowna.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5093 Postautor: Cooper » 19 czerwca 2008, o 10:04

Dostal wtedy powolanie na Euro,a Janas mogl mu wtedy zaoferowac oboz we Wronkach.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#5094 Postautor: _piotrusss » 19 czerwca 2008, o 14:59

Co by nie mowic to jednak Niemcy wyszkolili Podolskiego i to nie dzieki nam jest teraz tak dobrym zawodnikiem. Sprawa nie byla dla niego latwa.. z jednej strony kraj ojczysty, z drugiej kraj, dzieki ktoremu jest tu gdzie jest i ktoremu z pewnoscia duzo zawdziecza. Gdyby pozostał u nas to nie gralby w Bayernie. Poza tym od drugiego roku zycia mieszkal w Niemczech, niee sądzę by to był kraj z ktorym jest mniej zwiazany niż z Polska.
Sledziu udzielasz sie na publicznym forum, wiec nie gan innych za to, ze chca wejsc z Toba w dyskusje, jesli nie rozumieja lub nie zgadzaja sie z jakas teza, jaka wytoczyles. Jesli nie chcesz lub nie potrafisz jej obronic, to zaloz bloga, wylacz mozliwość komentowania i tam pisz swoje madrosci, bez koniecznosci dyskutowania o nich z kimkolwiek.

ps. Czy na pewno nie da sie naprawić forum, by te krzaczki nie wyskakiwaly?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

Re: R�c�

#5095 Postautor: luckas » 19 czerwca 2008, o 16:15

_piotrusss pisze:ps. Czy na pewno nie da sie naprawić forum, by te krzaczki nie wyskakiwaly?[

Ja ostatnio zmienił� przegląd�ke i zainstalowałem�ego nowego Firefoxa... i już ze� jakichkolwiek krzaczków na�orum.
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#5096 Postautor: boxing » 20 czerwca 2008, o 22:57

Roznica miedzy Podolskim a Klose jest taka, ze Lukas - choc Polski nie pamieta bo wyjechal w wieku dwoch lat - nie odcina sie od polskich korzeni, wydaje sie nawet, ze z duma mowi o swoim pochodzeniu, odwiedza Polske. Klose - choc opuscil nasz kraj w znacznie starszym wieku - w zasadzie odcial sie od Polski, podkresla, ze czuje sie Niemcem, unika jezyka polskiego. Ale moim zdaniem nienormalne sa pretensje o to, ze nie graja w polskiej kadrze. Gra w reprezentacji to po prostu element sportu wyczynowego, element sportowej kariery - na najwyzszym poziomie. Chore jest przyrownywanie tego - co czasem zdarza sie na forach internetowych - do "zdrady narodowej" czy "sluzby w niemieckim mundurze (?)". Sam Podolski - zapytany o ocene niemieckich pseudokibicow -neonazistow - potepil ich zachowanie. Zreszta w jednym wywiadow przyznal, ze i jego rodzina tez przez faszystow cierpiala. Tylko czy za to ma on teraz nienawidzic kraj, w ktorym przyszlo mu zyc i ludzi, ktorzy zyja obok niego?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5097 Postautor: istred » 22 czerwca 2008, o 00:03

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 6.html?i=9

Podpis pod zdjeciem: Jeden z prezentów - koszulka z numerem 1 :lol:

zenek

#5098 Postautor: zenek » 23 czerwca 2008, o 22:27

Nawet niektorzy wychowankowie wileu klubów nie zdobyliby sie na taki gest:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... pieniadze/