Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

#51 Postautor: KosaRKS » 2 października 2008, o 19:03

A więc mam pare xero tych plakatów Maruna ( trzeba będzie jeszcze dopracować to, przynajmniej wygładzanie czcionki ) i max to jest długość: 1,15m szerokość: 75cm więc myśle, że troche takich na słupach i ludzi to przyciągnie. Pare haseł na transparent, lub do krzyczenia:
Ratuszowa taktyka, jest klub i znika.
Zamykane są stadiony, a prezydent zadowolony.

16.10 jest sesja, rozpoczyna sie o 9:00, dobrym posunięciem byłoby wejście z jakimś transparentem na tą sesje. Można też chodzić, po chodniku, za ratuszem przed sesją, jak będą sie zjeżdzać na parking, co opóźniłoby ją troche i może przypomnieliby sobie, że jest coś takiego jak żużel w Lublinie.

A kolorwe plakaty napewno mógłbym robić, jeżeli ktoś odpowiedzialny za to byłby zainteresowany. Moje GG: 3368553 .
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#52 Postautor: Nazir » 2 października 2008, o 19:10

Nie wiem na jakim etapie jest tworzenie ulotek, ale chciałem podsunać kilka pomysłów, które -moim zdaniem mogą zwiększyć zainteresowanie potencjalnego odbiorcy.
- Wnoszę, że znaczna część ulotek docierać będzie do ludzi, którzy dotychczas niezbyt natarczywie interesowali sie żużlem, w związku z tym samo umieszczenie 'suchych" nazwisk Nielsena, Dadosa itd. może nie wystarczyć. Konieczne jest wyszczególnienie ich osiagnięć.
- Można położyć nacisk na to, że Lublin był niejako prekursorem jeśli chodzi o tzw. otwarcie rynku na zawodników zagranicznych.
- Wartą podkreślenia jest też frekwencja jaka towarzyszyła zawodom żużlowym organizowanym w latach największej świetności lubelskiego czarnego sportu. (mecze Motoru z poczatku lat '90 tych czy pamiętny mecz Polska - ZSRR z 25 października 1967 )
- Zdecydownie większy nacisk należy położyć na to że jest to sport na który przychodzą całe rodziny, a więc bezpieczny dla kibica.
EDIT:
Jesli chodzi o slogan na transparent: DAJCIE NAM STADION-RESZTĘ STWORZYMY SAMI;)
Ostatnio zmieniony 2 października 2008, o 19:17 przez Nazir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#53 Postautor: grzesieck » 2 października 2008, o 19:15

Nazir pisze:- Wartym podkreślenia jest też frekwencja jaka towarzyszyła zawodom żużlowym organizowanym w latach największej świetności lubelskiego czarnego sportu. (mecze Motoru z poczatku lat '90 tych czy pamiętny mecz Polska - ZSRR z 25 października 1967 )

o tak, to byl swietny mecz... ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#55 Postautor: Nazir » 2 października 2008, o 19:19

grzesieck pisze:
Nazir pisze:- Wartym podkreślenia jest też frekwencja jaka towarzyszyła zawodom żużlowym organizowanym w latach największej świetności lubelskiego czarnego sportu. (mecze Motoru z poczatku lat '90 tych czy pamiętny mecz Polska - ZSRR z 25 października 1967 )

o tak, to byl swietny mecz... ;)

Dziś sam jestem dziadkiem...:)

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#56 Postautor: _piotrusss » 2 października 2008, o 20:27

Ulotka, wersja 2 ;)
Wziąłem pod uwagę informacje i zalecenia, jakie mi przekazał Koper, niestety post Nazira przeczytałem jak już wszystko było gotowe, ale jeśli będzie taka wola społeczności to z naniesieniem poprawek nie ma problemu ;)
ObrazekObrazek

Zrobiłem także próbne wydruki w wersji 2 na stronę i 4 na stronę.
ObrazekObrazekObrazekObrazek (na wydruku są dwie ulotki, ale normalnie układ jest taki, że mieszczą się cztery)

Moim zdaniem wersja czterech ulotek na stronę jest czytelna i bardzo wydajna.

Najprostszy sposób na wydrukowanie ulotek to ściągnięcie tego pliku:
http://rapidshare.de/files/40598321/202u1.pdf.html
Po otwarciu: Plik/Drukuj - Ustawienia Strony - Stron na kartkę 4
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#58 Postautor: _piotrusss » 2 października 2008, o 21:07

Moim zdaniem od przyciągnięcia uwagi będzie motocykl, transparent i ogólnie zbiorowisko ludzi. Ta konkretna ulotka nie ma być wzorowana na reklamie szkoły policealnej, tylko ma spełniać bardziej funkcję informatora dla ludzi, których zainteresuje cała akcja. A ów zainteresowany człowiek na pewno jej nie wyrzuci bez przeczytania.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#59 Postautor: tezetomaniak » 2 października 2008, o 21:11

myslicie ze roznoszenie tych ulotek po klatkach jest dobrym pomysłem ? 8)

i jedna sprawa: czy na plakatach Maruna bedzie zmieniane to hasło, które wielu osobom sie nie podobało ? bo po wydrukowaniu bedzie za późno :)

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#60 Postautor: Marun » 2 października 2008, o 21:13

Dla mnie ulotki mogą być :)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#61 Postautor: dannie » 2 października 2008, o 21:35

Trochę późno, za co przepraszam ale hasło to może:

"Żużel w Lublinie, żużel tu nigdy nie zginie!"

Jakoś lepsza składnia :)
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: Koper » 2 października 2008, o 22:03

_piotrusss pisze:Ta konkretna ulotka nie ma być wzorowana na reklamie szkoły policealnej, tylko ma spełniać bardziej funkcję informatora dla ludzi, których zainteresuje cała akcja. A ów zainteresowany człowiek na pewno jej nie wyrzuci bez przeczytania.

Po pierwsze to uwazam ze dobra robota z tą ulotką, jednakze ja podobnie jak Sting jednak chyba zdecydowalbym sie na dwustroną ulotkę. Na jednej i drugiej stronie zostawilbym to haslo Uratujmy Lubelski Żużel na awersie zostawilbym duza czcionka to zdanie zaczynające sie od "Pokażmy że..." oraz informacje o turnieju czyli "Wyraź swoje poparcie itd". dodatkowo na awersie dopisałbym takie oto info:
W turnieju wystartują m.in.
-Indywidualny Mistrz Polski Adam Skórnicki
-Młodzieżowy Indywidualny Mistrz Polski
-Indywidualny Mistrz Czech Juniorów Matej Kus
-były uczestnik cyklu Grand Prix, podopopieczny Tony Rickardssona - Antonio Lindaebck
- lubelski wychowanek startujący w sezonie 2008 w extralidze - Daniel Jeleniewski
- niezwykle lubiany przez lubelskich za waleczność na torze - Grzegorz Knapp

Na rewersie u gory to samo hasło i motyw żużlowca Uratujmy Lubelski Żużel oraz wszystko co wymienione w "Czy wiesz, że..."
przed Adamsem i Dadosem mozna dodać "mistrzowie świata juniorów"
a w tym akapicie "Niestety powinienies wiedzieć, że" trzeba zmienić rok od roku 2008 nie ma profesjonalnej druzyny, w roku 2007 byla i w jej wykonaniu ogladalismy wiele bardzo ciekawych meczow.

Mozna przygotowac 2 pdfy: jedn z 4 awersami, drugi z 4 rewersami, wydrukowac jedna kartkę z awersami i rewersami a nastepnie w punkcie xero poprosic o xero takiej kartki dwustronnie, w dowolnej ilosci, to nie jest problem.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#63 Postautor: KosaRKS » 2 października 2008, o 22:06

Wywal ten cień z napisu, bo po wydrukowaniu strasznie zle to wygląda.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Koper
Trener
Kontakt:

#64 Postautor: Koper » 2 października 2008, o 22:08

KosaRKS pisze:Wywal ten cień z napisu, bo po wydrukowaniu strasznie zle to wygląda.

To samo mialem jeszcze dodac:)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#65 Postautor: Lublin_Fan » 2 października 2008, o 22:09

Ja się troszkę ;) interesuje żużlem, ale nie zdołałem jeszcze przeczytać nawet 1/3 tego co jest nadziubdziane na tych ulotkach. Moim zdaniem zdecydowanie za dużo tekstu. Efekt będzie taki, że mało kto doczyta do końca.

Koper
Trener
Kontakt:

#66 Postautor: Koper » 2 października 2008, o 22:12

Lublin_Fan pisze:Ja się troszkę ;) interesuje żużlem, ale nie zdołałem jeszcze przeczytać nawet 1/3 tego co jest nadziubdziane na tych ulotkach. Moim zdaniem zdecydowanie za dużo tekstu. Efekt będzie taki, że mało kto doczyta do końca.

To moze zapodaj co zostawiłbyś z tego czy wiesz ze a co wywalilbys, to ułatwi piotrussowi robotę, w sumie im wiecej opini tym lepiej bo po ich uwzglednieniu moze w ostatecznej wersji wyjsc najlepsza z mozliwych ulotek :wink:

Volt

#67 Postautor: Volt » 2 października 2008, o 22:25

A odnosnie roznoszenia tych ulotek, mozna by się dogadac z jakims lubelskim hipermarketem albo siecią slepkow np stokrotka i 17 w piatek jakos tak w godzinach popoludniowych rozdawac ulotki na terenie sklepu

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#68 Postautor: Marun » 2 października 2008, o 22:37

Świetny pomysł! Tylko kto się zajmie rozmową z hipkiem :) ja się mogę pisać na rozdawanie :)

Tylko przydało by się żeby ten kto rozdaje był ubrany jak kibic (szalik koszulka co się tylko da) wtedy to na pewno przyciągnie ludzi :)
Ostatnio zmieniony 2 października 2008, o 22:39 przez Marun, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#69 Postautor: Hans » 2 października 2008, o 22:39

Oto projekt Pawła_JS (Kameruna):

ObrazekObrazek

Volt

#71 Postautor: Volt » 2 października 2008, o 22:52

Marun pisze:Świetny pomysł! Tylko kto się zajmie rozmową z hipkiem :) ja się mogę pisać na rozdawanie :)

Tylko przydało by się żeby ten kto rozdaje był ubrany jak kibic (szalik koszulka co się tylko da) wtedy to na pewno przyciągnie ludzi :)

Przydalby sie ktos kto naswietlil by cala sprawe od podszewki a noz znajdzie sie jakis zagorzaly kibic wsrod kierownikow sklepow :). W sumie jak ktos to wszystko by juz zalatwil mozna by sie tez spytac czy niedaloby rade zeby mozliwa byla reklama przez glosniki (tak jak mowi sie o promocjach i innych duperelach w danym dniu)

Koper
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: Koper » 2 października 2008, o 23:06

Uwaga co do projektu ulotki ktora wkleil Hans:

1. zdanie o tym ze Marek Kepa zostal wybrany zuzlowcem 50 lecia jest niegramatyczne, poprawnie brzmi to samo zdanie na ulotce piotrussa
2. na kolejnej ulotce pojawia sie informacja ze od 2007 roku nie ma u nas druzyny profesjonalnej podczas gdy my caly sezon 2007 przejechalismy, a nawet po zakonczeniu sezonu zasadniczego jechalismy jeszcze baraze, niestety przegrane
3. w pierwszym zdaniu nie pisalbym o ponad 50 letniej ale 60 letniej tradycji

W przypadku obu ulotek nadal zastanawialbym sie nad wydrukiem dwustronnym dla wiekszej czytelnosci.

Fajne sa hasła w ulotce zaprezentowanej przez Hansa w stylu: "pomóż odbudować potęgę Speedwaya w Lublinie" "GWIAZDORSKA OBSADA!" itd. i ogolnie sprawia wrażenie dynamicznej.

Mysle ze wkrotce zobaczymy kolejne propozycje ulotek m.in. po naniesionych korektach przez piotrussa i ostatecznie bedzie mozna wybrac finalna wersje do druku.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#73 Postautor: Nazir » 3 października 2008, o 10:54

Taka luźna propozycja do ulotki (głównie dla tych, których przeraża perspektywa przeczytania kilku wersów tekstu):
3 zdjęcia: 1-pełne trybuny zawodnicy na torze (duże nasycenie kolorów), 2-puste trybuny i tor (monochromatyczne najlepiej robione jesienią lub zimą), 3- w ramkach wielkości poprzednich dwóch zdjęć-znak zapytania. Pod każdym, ze zdjęć podpis (rok) odpowiednio; 2007,2008,2009...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#75 Postautor: Cooper » 3 października 2008, o 11:09

Volt pisze:A odnosnie roznoszenia tych ulotek, mozna by się dogadac z jakims lubelskim hipermarketem albo siecią slepkow np stokrotka i 17 w piatek jakos tak w godzinach popoludniowych rozdawac ulotki na terenie sklepu

O tym mozna zapomniec, sklep nie ma najmniejszego w tym interesu, zeby mu robic zamieszanie w dodatku za darmo. Odpada.

Ewentualnie mozna jak ktos chetny stanac na chodniku prowadzacym do plazy i rozdawac, uwaga-nie przy wejsciu, bo to teren Plazy i grozi za to kara finans.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]