Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Nazir
Junior

Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

#76 Postautor: Nazir » 3 października 2008, o 11:29

W kwestii kolportażu ulotek myślę, że dobrym miejscem na ich pozostawienie/roznoszenie jest teren miasteczka akademickiego. Można również pozostawić je w budynkach poszczególnych wydziałów lubelskich uczelni. Podkreślić, że organizowany jest happening, na którym bedzie można dowiedzieć sie więcej na temat żużla. Hasła takie jak happening są bardzo chwytliwe w pewnych kręgach.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#77 Postautor: K.A.M.I.L. » 3 października 2008, o 11:37

Obrazek

Fotka z Dziennika Wschodniego
MOTOR LUBLIN

Koper
Trener
Kontakt:

#80 Postautor: Koper » 3 października 2008, o 13:01

Tez myslalem o takim namiociku, rzeczywiscie tam moglyby lezec juz bardziej szczegolowe ulotki ktore przygotowal Piotrek, bo jak ktos podszedlby do takiego namiociku to znaczy ze temat zuzla w Lublinie lub sam happening go bardziej zainteresował i wowczas taka ulotka z "Czy wiesz, że" rówież moglaby kogos takiego zainteresowac.

Co do namiociku to taki stal pamietam pod ratuszem np. przed wyborami samorzadowymi.

Aby wszystko organizowac (to co bedzie mozliwe typu namiocik, plazma itd. to wczesniej trzbea ostatecznie ustalic kiedy ten happening odpalamy i wtedy zglosic go oficjalnie.

Rozmawialem z Bartoshem, odnosnie kolorowych ulotek w stylu trzy-cztery zdjecia.
ja jeszcze wrzucilbym na ta ulotkę tą fotę:
Obrazek
Mozliwe bedzie wydrukowanie ich przy okazji drukowania plakatow na ta impreze, tylko prosil aby ktos zaprojektowal taka ulotkę, a on zajmie sie wyszukaniem firmy ktore te ulotki wydrukuje.

Pomyslmy tez jaki ostatecznie transparent na ten happening bedziemy drukowac.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#81 Postautor: K.A.M.I.L. » 3 października 2008, o 14:00

Co do ulotek piotrussa_, mozna powrzucac do skrzynek na listy na osiedlach, tak jak ktos juz tutaj wspomnial. Teraz sa euroskrzynki wiec problemu nie powinno byc. Napewno na osiedlach w blokach sa ludzie, ktorzy chodzili na mecze zuzlowe za czasow swietnosci Motoru. Moze taka ulotka wrzucona do skrzynki da rowniez jakis efekt.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#82 Postautor: mikas » 3 października 2008, o 14:29

Muszą być proste ulotki!!!!!!!!!!!!

Nie mam obecnie stałego dostepu do internetu i czytajac ten temat jeszcze tej ulotki nawet nie zaczalem czytac, bo jest tam dla mnie za duzo tekstu przy moim obecnie ograniczonym czasie. A ja jednak troszkę tym zuzlem sie interesuje ;) Ludzie kompletnie sie tym nie interesujący po pierwszym zdaniu ta ulotke wyrzuca na 100%. Albo zrobic ulotke jednostronna i bardzo prosta albo te wszystki informacje o mistrzach swiata i co tam jeszcze jest umiescic na odwrocie inaczej ta akcja nie ma najmniejszego sensu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#83 Postautor: Nazir » 3 października 2008, o 14:47

sting126 pisze:
Nazir pisze:Taka luźna propozycja do ulotki (głównie dla tych, których przeraża perspektywa przeczytania kilku wersów tekstu)

Chyba troche zle zrozumiales mnie i Lublin Fana. Nie chodzi o to,ze przeraza NAS perspektywa przeczytania kilku wersow tekstu, bo tak nie jest. Tylko, ze to nie my jestesmy "grupa docelowa" dla takiej ulotki. Wbrew pozorom i temu co piszecie, trafia one glownie do rak ludzi, ktorzy o zuzlu maja mgliste lub zadne pojecie. I to oni musza zostac zainteresowani trescia tejze ulotki. Wyobraz sobie gdyby ktos na deptaku wreczyl Ci ulotke z masa tekstu i tematem np. "Ratujmy pokazy fizyki kwantowej w Lublinie". I co bys zrobil? Recze Ci, ze nawet bys sie jej dokladnie nie przyjrzal tylko poslal od razu do kosza.

Stingu ta uwaga nie była skierowana do Ciebie ani nikogo z forum. Pisałem właśnie o potencjalnych "ulicznych" odbiorcach ulotki:)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#84 Postautor: Cooper » 3 października 2008, o 14:55

Proponuje jakos skoordynowac dzialania i ustalic co jakis program hapenningu, co na nim bedzie, kto to zalatwi itd.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#85 Postautor: Koper » 3 października 2008, o 14:58

Mikas, wlasnie nie doczytales ze niezaleznie od tych ulotek z duza iloscia tresci jest propozycja wydrukownia kolorywch, ze zdjeciami, informacją o turnieju, maksymalnie prosta ale jednoczesnie ciekawie zaprojektowana, cos jak zaproponował w tym temacie Nazir kilka postów wczesniej.

Nic nie stoi na przeszkodzie aby na rewersie takiej ulotki zamiescic cala tresc ktora przygotowal Piotrek, ale to juz jest do ustalenia.

Byc moze bedzie mozliwosc wydrukowania tych ulotek razem z kolorowymi plakatami.
Prosba aby ktos wykonał projekt takiej ulotki, a Bartosz zajmie sie wyszukaniem firmy gdzie te ulotki bedzie mozna wydrukwać.

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#86 Postautor: Marun » 3 października 2008, o 15:20

Jakich rozmiarów ma być ta ulotka?

http://www.ratujemylubelskizuzel.yoyo.pl/

Co powiecie na taką informacje w internecie :D tylko niech ktoś mi poda coś o tym happeningu taka informacje do zamieszczenia itd... t

a i wyłapujcie błędy ort i takie tam bo ja ta stronę robiłem na szybko :P

Koper jak byś mógł mi napisać o tym happeningu taka informację żeby zamieścić na tej stronie to by było fajnie:P i coś więcej o tym turnieju czekam na jakieś oceny co poprawić itd :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#88 Postautor: tezetomaniak » 3 października 2008, o 15:51

na tej stronie przydałby sie dział z plakatami i ulotkami do drukowania, oczywiscie juz przyklepane projekty

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

Re: Żuż���ng pod lubelskim ratuszem

#89 Postautor: mikas » 3 października 2008, o 16:56

Nazwy rzek piszemy duża litera, a o murzynie warto napisac "jedyny na swiecie czarnoskory zuzlowiec" czy cos podobnego, egzotyka zawsze przyciaga ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#90 Postautor: Koper » 3 października 2008, o 17:15

Oj tam od razu jedyny na świecie:)
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBu%C5%BCel_w_RPA_2006

nie można sprzedawać nieprawdziwych informacji :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#91 Postautor: tezetomaniak » 3 października 2008, o 17:17

a no i jak juz wszyscy błędy wytykają, to powinno być 19 października, a nie październik :P

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#92 Postautor: dannie » 3 października 2008, o 17:24

mikas pisze:Nazwy rzek piszemy duża litera...

Hehe... jak tak to "wielką" a nie dużą literą ;)
Obrazek

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#93 Postautor: Manitou » 3 października 2008, o 18:37

dannie pisze:
mikas pisze:Nazwy rzek piszemy duża litera...

Hehe... jak tak to "wielką" a nie dużą literą ;)

Obie formy są poprawne:P Jezeli dostawales paly w szkole za mowienie "duza litera" to mozesz zadac odszkodowania:)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#94 Postautor: dannie » 3 października 2008, o 19:08

Tak samo poprawne jako "poszłem", "włanczać", "z małej litery" czy "na auli"? Jak wszyscy robią błąd to już przestaje być błędem... 8) Z cyklu "jak ułatwić ludziom życie" :) Ehh... ;)

Dobra, koniec OT :)
Obrazek

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#95 Postautor: suchy1613 » 3 października 2008, o 20:37

Odnośnie błędów to Szwed piszemy wielką literą, "aktualny" jest po dwukropku, więc powinno być małą literą, w wyrazie "między" brakuje ogonka, a "pokażmy, że jest dla kogo odbudowywać speedway w Lublinie" zaczęłabym od nowego zdania. Nie ma też podanej informacji o cenie biletów ulgowych.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#96 Postautor: Drabol » 3 października 2008, o 23:43

mikas pisze:Nazwy rzek piszemy duża litera, a o murzynie warto napisac "jedyny na swiecie czarnoskory zuzlowiec" czy cos podobnego, egzotyka zawsze przyciaga ;)

Tak trochę poza tematem, czarnoskórym żuzlowcem jest Duńczyk Thomas Sorensen. Jest jeszcze juniorem, w Polsce mial okazje kręcić kółka w Krośnie przy okazji jakiegoś turnieju.

A odnośnie happeningu... prosto i przejzyście, z dużym naciskiem na atrakcyjność. Ktoś chce wam wcisnąć ulotkę, które interesuje bardziej, ta z tekstem na całej powierzchni czy z efektownymi zdjęciami? Powodzenia.

pzdr
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#97 Postautor: MIERZWIN » 4 października 2008, o 00:36

Marun pisze:a i wyłapujcie błędy ort i takie tam bo ja ta stronę robiłem na szybko :P

1. "pan Zdzisław Czarny prezes filmy Zdzichtex"
2. "młodzieżówy indywidualny mistrz Polski"
3. "ma on polegać na rozleklamowaniu tego sportu"

REASUMUJĄC:
Pomysł ze stroną http://www.ratujemylubelskizuzel.yoyo.pl/ jest super!!!
Ważne jest teraz, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o tej akcji-bądź z ulotki, bądź ze w/w strony internetowej!!!
od 1988 tylko SPEEDWAY

Koper
Trener
Kontakt:

#98 Postautor: Koper » 4 października 2008, o 05:44

mikas pisze:Nazwy rzek piszemy duża litera, a o murzynie warto napisac "jedyny na swiecie czarnoskory zuzlowiec" czy cos podobnego, egzotyka zawsze przyciaga ;)

Jesli mowa o egzotyce to tutaj mamy żużlowca azjatę:
Obrazek
a pod tym linkiem speedway w wyadaniu...malezyjskim...
http://speedwaymalaysia.blogspot.com

a wracając do tematu:
1. Na stronce "ratujemy lubelski zuzel" mysle ze warto aby w miejscu gdzie widnieje data 19 pażdziernik uzupelnic o godzinę: 15:00 oraz info o miejscu: stadion miejski przy Al. Zygmuntowskich

W dziale sylwetki zawodnikow przy
Skórnickim dorzuciłbym Mistrz Europy w parach,
Karolu Ząbiku: Mistrz Europy w parach, Indywidualny Mistrz Świata Juniorów 2006, trzykrotny złoty medalista Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów
do Lindbaecka mozna jeszcze dorzucić: pochodzący z Brazylii czarnoskóry żużlowiec reprezentujący Szwecję, podopieczny multimedalisty mistrzostw świata - Tony Rickardssona
przy Richardzie Hallu - mistrz Elite League 2006
Tomasz Piszcz - wychowanek Motoru Lublin
Mariusz Franków zwycięzca Srebrnego Kasku 1999
Maciej Kuciapa Mistrz Polski Par Klubowych 2005
Paweł MiesiącDrużynowych Mistrz Świata Juniorów 2006

ponadto dodałbym przymiotnik "aktualny" do wszystkich mistrzów z bieżącego roku

2. Marun: "Jakich rozmiarów ma być ta ulotka?"

Mysle ze tak gdzies 1/2 lub 1/4 formatu A4 byłaby ok

3. Co do wyłapywanie błedów:

w dziale sylwetki jest: "zawodnika" przy Maciej Kuciapa a powinno być "zawodnik"

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#99 Postautor: Radzio » 4 października 2008, o 12:03

To i ja się przyłączyłem do zaprojektowania ulotek.
Do pierwszej potrzebuje podobnego zdjęcia co jest na dole ale z lubelskim akcentem

Te ulotki są do promocji turnieju żużlowego.

Co do happeningu to co Gawrzyk napisał, to podstawa. I dopiero pod ratuszem przy namiociku rozdawać już nie tyle co ulotki, a książeczki/programy, które zapoznają nas z żużlem w Lublinie.
Nie wiem jak jest z biletami. czy będą to normalne bilety, czy wstępem będzie program.
Jeśli będą bilety, to można wydrukować wcześniej te programy, które będą na meczu i rozdawać je podczas happeningu albo nawet jeśli biletem na zawody będzie program to jeśli Czarny by się zgodził też rozdawać jako wejściówki.
potem coś więcej napiszę...
na razie przedstawiam dwa projekty ulotek różnią sie tylko zdjęciem.
plik wrzucam zmniejszony i w jpg aby można było bez problemu w internecie zobaczyć. mam już przygotowane do druku w psd 300pix/cm Wielkość po wydruku będzie 190mm na 105mm, przy dobrym rozłożeniu 3 ulotki zmieszczą się na kartce a4.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#100 Postautor: KosaRKS » 4 października 2008, o 12:16

Obrazek
Na szybko takie coś :) Moge zrobić troche xero dużego formatu.
Naczelny obrońca Karola Barana.