Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Żuż�wy happening pod lubelskim ratuszem

#176 Postautor: Koper » 7 października 2008, o 13:55

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#177 Postautor: Cooper » 7 października 2008, o 14:02

Moim zdaniem warto byloby sie zastanowic co my bedziemy wlasciwie na tym happeningu robic. Tzn. opracowac jakis scenariusz itd. (wreczenie biletu preziowi, zablokowanie Krolewskiej:), kiedy rzucamy petardy:P itd.). Zeby nie bylo kichy i zeby sie cos przez ta przykladowa godzine dzialo. Moze by p. Zdzicho przyjechal koparka pod ratusz, wysypal troche piachu i cementu i zrobilibysmy happening pod tytulem "Budujemy nowy tor" 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

#178 Postautor: KosaRKS » 7 października 2008, o 14:13

Radziu popraw swoją ulotke. Nie "DANIEJ" tylko Daniel Jeleniewski :D
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#179 Postautor: Radzio » 7 października 2008, o 15:02

pisałem już wcześniej, że będzie poprawiona jutro bo czekam na aktualną listę startową.
Na razie coś takiego.
Czekam na dużo większe zdjęcie.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#180 Postautor: meesha » 7 października 2008, o 15:57

Koniecznie musi się tam znaleźć słowo "niedziela" a godzina w formacie "godz. 15:00". Niby szczegóły, ale istotne :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

go!
Trener

#181 Postautor: go! » 7 października 2008, o 16:58

meesha pisze:Koniecznie musi się tam znaleźć słowo "niedziela" a godzina w formacie "godz. 15:00". Niby szczegóły, ale istotne :)

Zgadza sie. Te 2 rzeczy musza byc poprawione.
A ode mnie do Radzia tylko jedna uwaga. Prosba wlasciwie. Zrezygnuj z tego wszechobecnego, brzydkiego Ariala. Nie wiem jakim prawem ten font stal sie tak popularny. Jesli juz ma byc cos w tym stylu, ale duzo lepiej wykonane to uzyj Helvetica'e. Ale jak najbardziej sama forme i pomysl popieram. Wreszcie cos prostego, czytelnego, nie silacego sie na pokazanie wszystkich mozliwosci corela i spektrum kolorow jakie moze uzyskac drukarnia na paru metrach kwadratowych :P

Koper
Trener
Kontakt:

Re: Żuż��appening pod lubelskim ratuszem

#182 Postautor: Koper » 8 października 2008, o 13:01

Ktoś chetny do przygotowania projektu ZAPROSZENIA dla Prezydenta Lublina od kibicow na zawody ktore bedzie wydrukowane w duzym formacie, powiedzmy 70cm x 100 cm? Mozemy miec to wydrukowane gratis tylko potrzebny jest projekt.

Koper
Trener
Kontakt:

#183 Postautor: Koper » 8 października 2008, o 14:31

Mam propozycje, spotkajmy sie dzis wszyscy ktorzy chca jakos bardziej zaangazowac sie w organizacje happeningu. Np. o godzinie 20.00 (miejsce do uzgodnienia). Jutro planuje zaniesc do urzedu Miasta Zawiadomienie o planowanym zgromadzeniu publicznym. Majac juz zaklepany termin bedzie mozna podjac dzialania typu informacja mediow o tym happeningu, proba wypozyczania na konkrenty dzien plazmy itd.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#185 Postautor: K.A.M.I.L. » 8 października 2008, o 15:54

Ja byłbym za jutrem :)
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#186 Postautor: Cooper » 8 października 2008, o 16:15

Ja nie za bardzo wiem, jak moglbym pomoc, bo nie mam ani plazmy, ani nie umiem rysowac plakatow, no ale jakbyscie uznali, ze przyda wam sie w jakis sposob do pomocy mlody, inteligentny, przystojny i silny chlopak, to mozecie mi przydzielic jakies zadanie:) Na spotkaniu dzis nie moge byc, bardziej jutro.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#187 Postautor: meesha » 8 października 2008, o 16:23

Ja jutro o 20 będę ratował lubelskie trolejbusy pod Trybunałem Koronnym więc odpada. Ale dziś chętnie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#189 Postautor: Marun » 8 października 2008, o 16:44

Ja też bym był za jutrem... Dzisiaj niestety jestem zajęty wieczorem...

Koper
Trener
Kontakt:

#190 Postautor: Koper » 8 października 2008, o 17:58

To robimy dwa spotkania:) Dzis takie mniej oficjalne a jutro pojawi sie w Tequili Bartosh a wiec poprzez Bartosha bedziemy mogli swoje pomysly skoordynowac z organizatorem turnieju czyli prezesem KŻ Lublin. Oba spotkania o 20.00, a dzis o 21.00 jak bedzie mial cheć i mozliwosc dotrze do nas Sting.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#191 Postautor: Cz@rek » 8 października 2008, o 22:37

I jak dzisiejsze obrady? Jakieś wnioski?
I jak rozumiem jutrzejszy termin spotkania też�ktualny?

Koper
Trener
Kontakt:

#192 Postautor: Koper » 8 października 2008, o 23:21

Dzisiaj specjalnych obrad nie bylo, byla wstepna konsultacja Zawiadomienia o planowanym zgromadzeniu, bylo tez poruszanych kilka innych kwestii jak sposob zasilania w energie elektryczną plazmy na placu Lokietka itp. ale juz takie stricte organizacyjne spotkanie zwiazane z happeningiem robimy jutro o godzinie 20.00 w Pubie Tequila na ulicy Zachodniej.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#193 Postautor: KosaRKS » 9 października 2008, o 16:54

bartosch pisze:graficy do boju!
poszukuje osob, ktore "czaja baze" i chca pomoc przy tworzeniu billboardu reklamujacego pazdziernikowy turniej zuzlowy. pole do popisu ma wymiar 5.04 x 2.48m. (standardowy billboard). propozycje mozna umieszczac na forum wtedy wspolnie wybierzemy ten naj! w razie jakichkolwiek pytan prosze o kontakt. pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

Podejmę się tego, tylko musze znać termin, na który mam oddać gotowy projekt.
Naczelny obrońca Karola Barana.

go!
Trener

#194 Postautor: go! » 9 października 2008, o 17:28

meesha pisze:Ja jutro o 20 będę ratował lubelskie trolejbusy pod Trybunałem

Calkiem Cie juz meesha popierdolilo? ;) :P
Ja myslalem ze z tym MPK to ot, takie niewinne zboczonko :)
A tu widze postepujaca obsesja

meesha
Trener
Kontakt:

#195 Postautor: meesha » 9 października 2008, o 17:55

Eee calkiem spora obsesja :D
Ale dzis ednak wybiore ratowanie zuzla,bo trolejbus można od bidy zastapic autoobusem, a speedway'a nie da sie niczym :idea:

Koper
Trener
Kontakt:

Re: Żuż���ng pod lubelskim ratuszem

#196 Postautor: Koper » 9 października 2008, o 17:58

meesha pisze:trolejbus można od bidy zastapic autoobusem, a speedway'a nie da sie niczym :idea:[

Pewnie znalazlyby sie osoby w naszym miescie ktore sa zdania ze speedway spokojnie motocrossem mozna zastapic :twisted:

Koper
Trener
Kontakt:

#197 Postautor: Koper » 9 października 2008, o 18:20

Dla przypomnienia, dziś o 20.00 organizacyjne spotkanie zwiazane z happeningiem w Pubie Tequila na ulicy Zachodniej.
Jak znacie osoby ktore w tej chwili nie maja dostepu do neta a rowniez chialyby zaangazowac sie w organizacje happeningu to przekazcie im tą informacje o spotkaniu np. smsem.

http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,20,747508,380448

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#198 Postautor: Marun » 9 października 2008, o 18:50

Mnie jednak nie będzie... Koper jak coś to napisz mi jaką fuchę mi przypiszesz i tyle... rozdawanie ulotek czy coś w tym stylu :)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#199 Postautor: Cz@rek » 9 października 2008, o 21:31

Ja dostałem sms od Kopera,i wtedy dopiero zaskoczyłem że rano przeglądając forum przeczytałem posta którego Koper napisał późno wieczór...
Rano nawet się ucieszyłem że spotkanie będzie w piątek bo dziś nie specjalnie mi pasowało-żonka zaklepała mój czas 8) Ale na happening pewnie przyjdę...

Koper
Trener
Kontakt:

#200 Postautor: Koper » 10 października 2008, o 00:37

Podsumowanie co mamy na happening:
-ustalone szczegoly zwiazane ze zgloszeniem tego happeningu do wladz miasta, jutro zanosze odpowiedni dokument do urzedu
-na pewno bedzie jeden lub dwa motocykle, plus żużlowcy amatorzy w kevlarach, osprzęt żużlowy kaski, gogle, laczki (łyżwy)
-przedłużacz zwijany 25 m
- LCD 32 cale (prywatny, jeszcze do ustalenia, bede tez kontaktowal sie z firmami wypozyczajacymi cos takiego)
- kabel s-video - euro
- odtwarzacz DVD (do ustalenia z osoba ktora zadeklarowala sie wypozyczyc)
-co najmniej jeden a byc moze dwa namioty
-stoliki, ale mozecie pomyslec czy nie macie takich ogrodowych plastikowych bo takie bylyby najlepsze a takich nie mamy
-żółto-biało-niebieski transparent z napisem Nigdy nie zginie zuzel w Lublinie lub cos w tym stylu
-ulotki czarnobiałe przygotowane przez Radzia oraz zaakceptowany do wydruku projekt ulotek kolorowych ze zdjeciami (tylko do tego projektu dodałbym info o turnieju 19 pazdziernika, godzinę i miejsce o czym pisalem wyzej)
-mecze zuzlowe z lat 2003-2006 na CD

Co potrzebujemy
-jak najwiekszej liczby osob ktore zaangażują sie w pomoc przy organizacji tego happeningu, przygotwanie, rozlozenie tego wszystkiego przed 15 w czwartek i zaangaozowanie juz w trakcie happeningu (ulotki, obsluga prezentacji multimedialnej, organizacja loterii, transparent itp., osoby ktore beda na happeningu jak maja jakies koszulki, szaliki zuzlowe to zabieramy ze soba)
-projektu zaproszenia dla prezydenta (docelowo bedzie takie 100 cm x 70 cm)
-przygotowania materialu, ewentualnie z jakims podkladem dzwiekowym ktory bedzie emitowany na plazmie
-sztalugi do wystawienia mini wystawy fotografii (jeszcze czekam na odpowiedz bo mozliwe ze bedziemy mieli)
-agregat prądotwórczy (jeszcze czkam na potwierdzenie, mozliwe ze bedziemy mieli)
-zestaw do naglosnienia, jakies kolumienki, wzmacniacz, mikrofon itp.
-jakis megafon tzw. szczekaczka
-w planie jest przygotowanie poczestunku na stoliku dla najmlodszych czyli popularne cukierki ks. Kiełbasy
-wydrukowac kolorowe ulotki ze zdjeciami na happening
-ewentualnie laptop z wyjsciem S-video do wyswietlania prezentacji lub tez filmików

Akcje składajace sie na happening (zaplanowany na okolo 2h)
-przede wszystkim naglosnienie calości w mediach zarowno przed happeningiem ze jest organizowany jak i relacja z tego wydarzenia
-zaproszenie prezydenta Lublina na zawody 19 października
-informowanie przy stoliku osob zainteresowanych cala akacja o szczegolach dlaczego jest organziowana, rozdawanie materiałow ktore przygotował Piotrek
-odpalanie maszyn żużlowych czyli muzyka dla uszu ;)
-mozliwosc wykoanania pamiatkowej fotki na motocyklu zuzlowym itp.
-zapoznanie z osprzętem żużlowym
-loteria "WYGRAJ PROGRAM/BILET NA TURNIEJ 19 PAŹDZIERNIKA*
-wyswietlanie materiałów żużlowych z Lublina na plaźmie/LCD
-promocja sportu żużlowego poprzez miniwystawę (Gawrzyk postaraj sie załatwić te foty ktore wisialy w Kangurze)
-kolportaż ulotek kolorowych ze zdjeciami stawiajacymi pytanie co dalej z lubelskim zuzlem i czarnobiałych reklamujacych turniej 19 pazdziernika
-reklama mobilna na deptaku w czasie trwania happeningu (15-17) koszt 17 zl netto/godzine
http://www.reklamarowery.pl rowery do ktorych beda podlaczone wózki z 2-3 oficjalnymi kolorowymi plakatami
-plakaty reklamujące zawody 19 pazdziernika zostana tez wywieszone na namiotach
-niewykluczone ze po happeningu zorganizowana zostanie mini konferencja prasowa z udziałem prezesa KŻ Lublin

*Planujemy w czasie happeningu zrobic loterię biletową, bedą przygotowane kupony wsrod ktorych zostana wylosowane programy ktore sa wejsciówką na zawody. Apropos programów:
-jakby ktos chcial przygotowac jakis text do programu to na pewno sie przyda, na razie mamy wywiad ze Skórnickim, sylwetki zawodnikow startujacych w turnieju te ktore są na stronie http://www.tzlublin.com oraz ma powstac text o Memorialach Dadiego i Zwierzchowskiego.

Ponadto jakby ktos mial namiary na przyczepę na ktorej mozna byłooby umocować billboard i reklamowac turniej w okolicach giełdy w Elizówce to niech skontaktuje sie ze mna lub Bartoshem, a ja tak sobie mysle ze taka przyczepa z bilboardem moglaby stanać juz w czwartek w czasie happeningu na placu Łokietka.

Ulotki z happaningu bedzie mozna wykorzystac w czasie zawodów motocrossowych w Elizowce aby zachecac ludzi do przyjscia na zuzel po zawodach motocrossowych. Jest tez pomysl reklamy zawodów na transparentach wiszacych wiaduktach w dniu zawodow czyli w sobote, miedzy na wiadukcie ktory znajduje sie tuz za wyjazdem z Elizówki.