Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

Re: Różności

#5301 Postautor: MIERZWIN » 20 października 2008, o 22:38

GRISZA pisze:Najbardziej cieszą się ze spadku Rzeszowa kibice Tarnowa i Lublina. Nie ma to jak sąsiedzka solidarność... :lol:

Na portalu SportoweFakty.pl najwięcej wpisów wyśmiewających spadek Rzeszowa, było akurat zza miedzy - z Krosna.
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#5303 Postautor: Lublin_Fan » 20 października 2008, o 23:18

Dla mnie spadek Rzeszowa to sprawa, z której mam niezły ubaw. Obserwując ich poczynania na torze w tym roku uważam, że po prostu zlecieli po frajersku. Skład mieli na utrzymanie, ale jakimś cudem nie wyszło. Zupełnie jak my rok temu. Różnica polega na tym, że my nokautującego dzwona dostaliśmy już w pierwszym meczu barażowym.
Aczkolwiek klimat unicestwienia kolejnego klubu już mnie nie śmieszy. Nieważne jakie to miasto. Z każdym kolejnym upadającym klubem upada sport żużlowy w Polsce. Tracimy drużynę w lidze, tracimy mecze, tracimy szansę na wychowanie kolejnego pokolenia polskich (a to bardzo ważne) zawodników. To niestety w przyszłości odbije się na żużlu bardzo niekorzystnie.
Dlatego mam nadzieje, że w Lublinie uda się reaktywować żużel (ponoć)zawodowy jak również uda się przetrwać sekcji żużlowej w Rzeszowie.
Chociaż rok przerwy mógłby józkom dobrze zrobić ;)

Pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#5304 Postautor: Koper » 20 października 2008, o 23:55

Gawrzyk pisze:http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,5831780,Marma_wycofuje_sie_ze_sponsorowania_zuzlowcow.html

z rzeszowskiego forum:
Obrazek

Obrazek

"Prawdziwi kibice skaczą przez płot aby nie płacić za bilet foliowemu okupantowi."

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#5305 Postautor: Speedway » 21 października 2008, o 00:04

21 marca jam pisze:Patrząc na obecne składy zespołów, Rzeszów nie mógłby być pewien wygranej z Ostrowem lub Gdańskiem.

Problemem Józków wydaje mi sie brak polskich zawodników, ten zagraniczny skład może się posypać w trakcie sezonu.

Cholera, trzeba było przeforsować w typerze dodatkowego bonusa "Spadek po barażach" a miałbym wygraną 8)

A na poważnie to denerwują mnie wrzuty Rzeszowian na Półtorakową - jasne, zniszczyła rzeszowski żużel i brutalnie zahamowała jego rozwój, narzucając swój monopol gdy sponsorzy walili drzwiami i oknami. Ja jakoś pamiętam Rzeszów, tułający się przez ładne parę lat w środkowej pierwszej lidze ze składem na środek tabeli. Gdy Marta zrobiła swoją kasą sukces, to jasne, ze pojawili się inni "biznesmeni" chcący coś z tego uszczknąć w Elidze. Zobaczymy teraz po spadku czy nadal ci inni zechcą pompować dużą kasę w rzeszowski żużel.

Mi też trochę szkoda tych wschodnich ubytków w Elidze (głownie Tarnowa), zawsze można gdzieś było wyskoczyć na dobry żużel. Pozostaje liczyć na to, że zobaczymy takowy tam gdzie jego miejsce czyli w Lublinie.
Obrazek

Smirnek_
Senior

#5306 Postautor: Smirnek_ » 21 października 2008, o 09:41

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#5307 Postautor: dannie » 21 października 2008, o 09:49

Marta 1/2 pisze:Nie przypominam sobie drugiego takiego przypadku, by kibice jakiegokolwiek klubu nie docenili wkładu sponsora w wyniki drużyny.

To Pani Prezes chyba krótko żyje albo może nie wychowywała się w Polsce? ;) Przecież to polska specjalność podgryzać rękę, która Cię karmi. Inna sprawa, że i niektórzy sponsorzy nie dorośli jeszcze do zajmowania się sportem i traktują sponsorowane kluby jak swoją własną piaskownicę, w której się trochę pobawią, zabiorą zabawki i tyle... Nie patrzą na kluby sportowe jako na dobro powszechne (choć to dość górnolotnie brzmi) które było, jest i miejmy nadzieję będzie nawet bez tego czy innego biznesmena...

Co do tych lokalnych "wojenek"... Dobrze określił to Gawrzyk. Myślę, że człowiek jak sam spadnie na du** to dopiero zdaje sobie sprawę jak to cholernie boli. Rzeszów ma nauczkę z tego, że drwił z Tarnowa, drwił z Lublina (na meczu z Gorzowem: "Gdzie Twa drużyna, kibicu gdzie Twa drużyna!" albo "Gdzie jest Motor, gdzie jest?" w kierunku lubelskich kibiców)... Myślę jednak, że to takie dziecinne utarczki a tak naprawdę to większości żużlowych kibiców żal, że kolejne miasto staję nad przepaścią. Każdy z nas przecież wolałby odnosić zwycięstwa w takich okolicznościach jak w 2004 roku a nie gdzieś na dnie 2. ligi (wariant optymistyczny) czy na forach internetowych (wariant pesymistyczny).
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#5309 Postautor: Łoptymista » 21 października 2008, o 10:17

Gawrzyk pisze:mi zal. nie bedzie gdzie jezdzic na elige.

Dokladnie. Znowu caly normalny zuzel uciekl do Polski A.

Teraz Rzeszow ma przed sobą chwile prawdy i niebawem Polska przekona sie co jest wart rzeszowski zuzel bez Marmy Poltorakowej. Dzieki Foliom Rzeszow przez lata mial naprawde wiele udanych sezonow z wieloma fantastycznymi meczami. Teraz przyjdzie nowe. Niestety w zuzlu jakos tak dziwnie wychodzi, ze czesto nowe jest duzo gorsze od starego.

A gnojoawtych koboli stali i plucia na sponsora to juz w ogole nie rozumiem? Napinacze beda mieli teraz czas, zeby przemyslec to i owo i zatesknic za e-ligowymi czasami.

go!
Trener

#5310 Postautor: go! » 21 października 2008, o 10:34

Gawrzyk pisze:marta poltorak zrobila kibicom niezly numer. bo cala zabawa polega na tym, zeby gonic kroliczka, a nie go zlapac. (kibice chcieliby jechac po niej caly czas, a ta mialaby tylko odbijac ich argumety) kibole, nie ma co sie oszukiwac dali pretekst marmie do rezygnacji. Dlaczego? jechali po niej jak po psie caly sezon. ta nie da sie obrazac i w sumie ja ją rozumiem i w jakims sensie popieram..

Gawrzyk.. ale z drugiej strony bez dziecinady.. Pani Prezes trzesaca milionami oraz lokalna druzyna obraza sie, bo kibice jej nawrzucali. No bej jaj. Pani przeczytala pare niepochlebnych opinii o sobie i sposobie prowadzenia druzyny (nie bez racji), uslyszala cos na trybunach i zajebala focha? Tak zachowuje sie liderujacy w kraju, w swojej branzy biznesmen i przedsiebiorca?
Nic tylko kibice Stali G powinni sie skrzyknac i nawrzucac na falubazowych sponsorow na forum.. A nuz sie Kronopol obrazi i wycofa :? ;)

PS. I jeszcze ten numer z Gollobem. Przeciez widac ze Pani 1,5k szuka skutecznej reklamy i trudno do niej miec o to pretensje, ale nie mowmy tu o milosci do zuzla..

go!
Trener

#5313 Postautor: go! » 21 października 2008, o 11:12

sting126 pisze: czyli do konfliktu interesow i conajmniej niezrecznej sytuacji gdy prezes firmy jest jednoczesnie prezesem klubu.

No wlasnie. Od tego pewnie trzeba by zaczac.
Ale Stingu - "zawsze sie cos komus za bardzo podoba, albo za bardzo nie podoba" jak mowil klasyk Stachura (nie mylic ze Stachyra, choc ten tez mial wiele zlotych mysli :P)
Czy ona bedzie sponsorowac Stal, czy Golloba, czy zalozy fundacje dla chorych dzieci, to zawsze ktos psy wieszal na niej bedzie!!! A jesli nic nie bedzie sponsorowac to beda wieszac, ze chytra! Taki narod, nie mozna podejmowac decyzji o zakonczeniu sponsoringu "bo ludzie gadaja"... takie moje zdanie.
Ja moze jestem poza tym szowinista, ale nie widze kobiet w takiej roli w jakiej sie Poltorak sama obsadzila.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#5314 Postautor: dannie » 21 października 2008, o 11:28

Czy ona bedzie sponsorowac Stal, czy Golloba, czy zalozy fundacje dla chorych dzieci, to zawsze ktos psy wieszal na niej bedzie!!! A jesli nic nie bedzie sponsorowac to beda wieszac, ze chytra! Taki narod...

:lol: :lol: :lol:
Rozwaliło mnie to ;)
Smutne ale prawdziwe.
Najlepszy przykład WOŚP -jedni prezentują jako przykład "polskiej solidarności", inni jako "szczyt kombinatorstwa" ;) Zawsze ktoś się przyczepi - jak nie kibole Legii, to Radio Maryja :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Thor

#5315 Postautor: Thor » 21 października 2008, o 11:34

A p. Połtorak to ma pecha i to duzego po prostu. Mogło by sie wydawać że Zagar, Nicholls, Bjerre czy Watt to klasowi zawodnicy. I akurat mają tragiczną forme.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#5316 Postautor: Torsen » 21 października 2008, o 11:42

sting126 pisze:Tutaj dochodzimy zreszta do tego o czym kiedys dyskutowali Torsen i Lucki73

Zaraz, zaraz.... Jaki Torsen? 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#5317 Postautor: Koper » 21 października 2008, o 11:45

Moze Torsen w poprzednim wcieleniu 8)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#5318 Postautor: Łoptymista » 21 października 2008, o 11:50

Thor pisze:A p. Połtorak to ma pecha i to duzego po prostu. Mogło by sie wydawać że Zagar, Nicholls, Bjerre czy Watt to klasowi zawodnicy. I akurat mają tragiczną forme.

Błąd. To sa zapchajdziury, a nie klasowi zawodnicy. Co skutecznie udowodnili w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Thor

#5319 Postautor: Thor » 21 października 2008, o 12:06

Łoptymista pisze:
Thor pisze:A p. Połtorak to ma pecha i to duzego po prostu. Mogło by sie wydawać że Zagar, Nicholls, Bjerre czy Watt to klasowi zawodnicy. I akurat mają tragiczną forme.

Błąd. To sa zapchajdziury, a nie klasowi zawodnicy. Co skutecznie udowodnili w tym sezonie.

Te "zapchajdziury" mieli być liderami Marmy. A po wspaniałym sezonie Bjerrego we Wrocławiu to p. Marta mogła się spodziewać co najmniej dobrych wyników. Czyli przynajmniej z Bjerre miała pecha
Obrazek

go!
Trener

#5320 Postautor: go! » 21 października 2008, o 13:06

Thor pisze:p. Marta mogła się spodziewać co najmniej dobrych wyników.

Pani Marta to sie moze co najwyzej spodziewac comiesiecznej owulacji..
W zuzlu nie da sie na podstawie poprzedniego sezonu napisac zawodnikowi scenariusza na przyszly. Trzeba miec nosa, a przy tym talent negocjatora, odpowiednie podejscie do nietypowego kontrachenta jakim jest zuzlowiec oraz szeroko otwarta na niego kieszen. Zla atmosfera i pozorne oszczednosci koncza sie tak jak "p. Marta" skonczyla z Bjerre

janek
Kadrowicz

#5321 Postautor: janek » 21 października 2008, o 13:10

Ładną kwotę potrzebuje Lotos , aby zbudować zespół na miarę ekstraligii:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_gdan ... 1089902881

Awatar użytkownika
Thor

#5322 Postautor: Thor » 21 października 2008, o 13:46

No 5,5 mnl to duża kwota, na ale czemu tu sie dziwić...Ekstraliga 8)
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#5323 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 października 2008, o 13:56

Wiecej meczow wiekszy zysk

Mozna sie spodziewac, ze sezon 2009 dla zespolow z 2 ligi bedzie sezonem tylko i wylacznie do odjechania. Troche bez sensu jechac 2 lige o pietruszke. Pomysl z KSM rowniez byl przerabiany, wiadomo z jakim skutkiem wiec po co wracac do tego. W 2010 ektraliga bedzie liczyla 10 zespolow reszta w 1 lidze. Policzmy wiec, jezeli Lublin przystapi do rozgrywek zuzlowa mapa Polski bedzie liczyla 20 osrodkow zuzlowych. Oczywiscie nie biore pod uwage zagranicznych klubow tj. Daugavpils, Rowne, Miszkolc. Wtedy wszystko ladnie sie dzieli, po 10 zespolow w obu ligach.
Jednak wg. mnie obecna formula z podzialem na 3 ligi jest dobra, bo po polaczeniu drugiej ligi z pierwsza bedziemy mieli kolosalna roznice. Mecze cos w stylu Polonia Bydgoszcz z Kolejarzem Rawicz z tego sezonu.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#5324 Postautor: Saint » 21 października 2008, o 14:02

Torsen pisze:
sting126 pisze:Tutaj dochodzimy zreszta do tego o czym kiedys dyskutowali Torsen i Lucki73

Zaraz, zaraz.... Jaki Torsen? 8)

Żaden Torsen tylko Bimmer... ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5325 Postautor: Cooper » 21 października 2008, o 14:31

bkapusta pisze:A cos nikt o Franku nie wspomina. 8)

Dlatego ze rozmowa jest o uzupelnieniu skladu. pewniaki juz ustalone.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]