Kto powinien zasilić TŻ SIPMA LUBLIN? NOWA ANKIETA!

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ SIPMA LUBLIN?

Zbigniew Czerwiński
9
10%
Robert Dados
63
68%
Mariusz Franków
5
5%
Rafał Kowalski
0
Brak głosów
Robert Mikołajczak
1
1%
Adam Łabędzki
2
2%
Tomasz Rempała
4
4%
Sebastian Trumiński
8
9%

Liczba głosów: 92

Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

#201 Postautor: Shack » 30 stycznia 2004, o 12:39

Kondi pisze:Ludzie!!!Ile mniej zapłacił Siwek niech sam dyrektor powie publicznie ale wątpie ażeby było to więcej niż 10-20tyś.Zgadzam się,każdy oszczędzony grosz się liczy ale dziękujmy opatrzności że tak dobrze to dla nas się skończyło...Wątpie też ażeby po miesiącu Rusko miał sen, że musi prawie za darmo ich wypożyczyć.

a co 10 czy 20 tyś to mało ????????? piszesz o pomocy chłopakom w szkółce a 10-20 tyś chcesz wydać ot tak, żeby tylko szybciej zalatwić sprawe.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#202 Postautor: Mars » 30 stycznia 2004, o 12:41

ja jestem zatym aby zakonczyc ta dysksuje skaczylo sie dobrze i aby tak samo bylo po ostatnim meczu ligowym ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#203 Postautor: Maxx » 30 stycznia 2004, o 12:42

Shack pisze:
Kondi pisze:Ludzie!!!Ile mniej zapłacił Siwek niech sam dyrektor powie publicznie ale wątpie ażeby było to więcej niż 10-20tyś.Zgadzam się,każdy oszczędzony grosz się liczy ale dziękujmy opatrzności że tak dobrze to dla nas się skończyło...Wątpie też ażeby po miesiącu Rusko miał sen, że musi prawie za darmo ich wypożyczyć.

a co 10 czy 20 tyś to mało ????????? piszesz o pomocy chłopakom w szkółce a 10-20 tyś chcesz wydać ot tak, żeby tylko szybciej zalatwić sprawe.

Pozwolisz przebiegły Shacku, że dodam jeszcze jedną myśl do tego co napisałeś w kontekscie wypowiedzi Kondiego.
Otóż tak się dobrze składa, ze mamy w klubie ludzi, którzy wiedzą co robić żeby zarobić. I na twoim miejscu Kondi nie dziękowałbym opatrzności ale Jarkowi Siwkowi i kilku innym osobom, bo to nie opatrzność ale Siwek załatwił temat jak się należało.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#204 Postautor: Scream » 30 stycznia 2004, o 12:45

Niemniej na dzien dzisiejszy Stefaniego widze wylacznie w meczach na lubelskim torze. Na wyjazdach wszedzie bedzie ciezko i mam nadzieje ze Peter bedzie smigal.
Wszelkie dywagacje ze Stefani dogada sie ze sprzetem ze zacznie trzaskac komplety to zwykle gadanie na stan obecny nie poparte niczym konkretnym. Zobaczymy jak to sie potoczy w trakcie sezonu i jak jazda zweryfikuje sile i Wegra i w ogole calej ligi... Ale powtorze raz jeszcze, obecnie Wegra widze jedynie w spotkaiach u nas poniewaz ciezko jest mi wierzyc ze bedzie notowal dwucyfrowki.
The Truth is Out There :twisted:
I my poznamy prawde dopiero jak zacznie sie sciganie.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#205 Postautor: Erwin » 30 stycznia 2004, o 12:46

W ostatnim czasi poruszyliście temat o Attili Stefanim i co znim będzie jak awansujemy do ekstraligi :shock: , skąd taka pewnośc sezon nawet sie nie zaczął, a tu już dyskusje o zawodnikach przyszłorocznych :shock: .
Spokojnie poczekajmy, zobaczymy jak będzie, po co się gotować najpierw trzeba wygrać ligę 2004 r. a z tym na pewno nie będzie tak jak wam się wydaje :!: Przypominam, że żużel to sport a w sporcie wszystko jest możliwe, nawet nasza walka w barażach o utrzymae, nawet takiej możliwości nie można wykluczać :idea:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#206 Postautor: Mars » 30 stycznia 2004, o 12:47

nalezy jeszcze dodac ze napewno duzy wplyw na przyjscie Dadosa donas mial Sledz niema to jak koledzy w jednej druzynie teraz mozna tylko pogratulowac tym wszystkim ktorzy przyczynili sie dotego aby Robert donas wrocil !!!

Kondi

#207 Postautor: Kondi » 30 stycznia 2004, o 12:53

Pewnie, że to co się zaoszczędziło powinno pójść przynajmniej na szkółkę ale czy tak będzie to wątpię...Szkoda tych chłopaków bo to co widać na treningach jest żałosne...(oczywiście ażeby mi nikt nie zarzucił-nie mam na myśli nowiutkich i od ekstra tunerów motocykli dla młodzieży).Może powołać "Wielką Orkiestrę Żużlowej Pomocy"?

max3
Zawodowiec

#208 Postautor: max3 » 30 stycznia 2004, o 12:55

teraz Stachyra bedzie mial problem jak zestawic zawodnikow w pary

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#209 Postautor: Mars » 30 stycznia 2004, o 12:58

max3 pisze:teraz Stachyra bedzie mial problem jak zestawic zawodnikow w pary

problem ja niewidze zadnego nie po to caly sezon Piszcz jezdzil z Knappem zeby teraz ich rozdzielac wiec 11 i 12 to numery dlanich 9 i 10 zapewne dla Dadosa i Sledzia wkoncu czesto zesoba jezdzili noi Peter jak na obcego pod 13 i po problemie ktorego nigdy niebylo;)

Kondi

#210 Postautor: Kondi » 30 stycznia 2004, o 13:05

O zestaw par bez obaw...Pan trener teraz będzie miał więcej czasu aby poświęcić się trenerce no i co najważniejsze-NIE BĘDZIE WSTAWIAŁ SIĘ DO SKŁ :lol: ADU!!!

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#211 Postautor: kuba » 30 stycznia 2004, o 13:08

piszecie ze stefan moze spokojnie scigac sie w 2 lidze i byc liderem a tu zonk bo nie moze zapomnieliscie o nowych przepisach ??

Shack
Administrator

#212 Postautor: Shack » 30 stycznia 2004, o 13:20

kuba pisze:piszecie ze stefan moze spokojnie scigac sie w 2 lidze i byc liderem a tu zonk bo nie moze zapomnieliscie o nowych przepisach ??

a o jakim przepisie mówisz? :)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#213 Postautor: Apocalips » 30 stycznia 2004, o 13:48

kuba pisze:piszecie ze stefan moze spokojnie scigac sie w 2 lidze i byc liderem a tu zonk bo nie moze zapomnieliscie o nowych przepisach ??

Przepis o zakazie jazdy obcokrajowcom w drugiej lidze nie wszedł w życie.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#214 Postautor: kuba » 30 stycznia 2004, o 13:52

jeśli nie wszedł to sory myslalem ze to bylo polączone z tym ze extra jedeb obco w pierwszej nie z gp a w 2 bez obco ale zwracam honor

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#215 Postautor: Apocalips » 30 stycznia 2004, o 13:55

Klub zrobił kawał dobrej roboty zatrzymując trzon zespołu i kontraktując Karlssona i Dadosa. Ale ja widze w was WIELKI optymizm. Sezon jeszcze się nie zaczął a tu już wszyscy wiedzą, że np. Piła będzie ostatnia, a Gdańsk to już dawno awansował. Skąd pewność że akurat 17-letni pilski junior nie zacznie trzaksać dwucyfrówek, a Chrzanowski nie bedzie miał średniej 0,5...To jest tylko żużel i tu zdarzyć się może wszystko.. Przegląd możliwości klubów zobaczymy dopiero po 2, 3 kolejce ligowej.A co do Stefaniego to powiem tak...Facet zrobił dla Lublina naprawde wiele...Powinniśmy być mu za to wdzięczni.Ale I liga w naszym klubie to są dla niego wysokie progi...Nie są to zawysokie, ale bądź co bądź wysokie i to trzeba brać pod uwage.Jako drugi obcokrajowiec może być, ale ja wolałbym w naszym sqadzie widzieć, np. Mateja Zagara albo K. Bjerre niż Jego. Nie to żebym go przekeślał, ale do klubu z aspiracjami E-ligowymi iść nie powinien.Nie zrouzmcie mnie źle. :twisted: Pozdrawiam. Stefan komplecik zamawiam :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Zulu
Junior

#216 Postautor: Zulu » 30 stycznia 2004, o 14:42

Kondi pisze:Zulu nie wiem czy ty masz świadomość tego co piszesz i nie wiem czy widziałeś mecz z WKM w Lublinie i u nich.Uważam że Trumiński pokazał się z bardzo dobrej strony jak na warunki finansowe (pewnie się tak zapożyczył że do tej pory oddaje) jakie go spotkaly w Warszawce!!! Czego wymagać od zawodnika skoro jego klub bankrutuje w środku sezonu!!! Napewno byłby z niego większy pożytek niz z Mordela który potrafi tylko po szerokiej... :D

Byłem na meczach z WKM i muszę stwierdzić, że Sebastian pokazał się z dobrej strony jedynie w meczu w Lublinie. W Warszawie udał mu się bodajże tylko jeden wyścig i jeżeli mógłbym wybierać, to na rezerwie w TŻ chętniej bym widział D. Fijałkowskiego. Facet ma 00, czego niestety nie można powiedzieć o Sebie.
Jako ewentualnego rezerwowego wolałbym też Mordela, który potrafi jechać po szerokiej niż Trumińskiego wiecznie trzymającego krawężnik. Jurek czasy świetności być może ma już za sobą, ale potrafi robić cuda na pierwszym łuku. Choćby dlatego chciałbym go jeszcze zobaczyć od czasu do czasu. No i w przeciwieństwie do Sebka czasami zdarza mu się jeszcze kogoś wyprzedzić na dystansie. Już to kiedyś napisałem, więc teraz tylko powtórzę, że Sebastian to duży, ale zmarnowany talent lubelskiego sportu - mógł być bardzo dobrym bokserem, a został tylko przeciętnym żużlowcem. Szkoda, że na motocyklu nie jest taki bojowy jak na nogach. Można by było trochę wyliczać, kogo już pobił albo chciał pobić - Petranow, Tajhert, kibic w Ostrowie... A Jurek, o ile mnie pamięć nie myli, trzaskał się kiedyś tylko z Walaskiem :-)
Jeżeli chodzi o Stefaniego to przecież nic nie tracimy, że podpisał umowę na dwa lata. Śmiem twierdzić, że Stefan to jeden z najbardziej abmitnych żużlowców, jacy kiedykolwiek startowali w naszej drużynie. Odwagi i umiejętności z pewnością mu nie brakuje, dlatego przy dobrym sprzęcie może być zawodnikiem klasy co najmniej Darka Śledzia.[/quote]
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2004, o 15:04 przez Zulu, łącznie zmieniany 2 razy.

konradeczek_fransik

#217 Postautor: konradeczek_fransik » 30 stycznia 2004, o 14:44

mi się wydaje że np po 2 3 meczach żeby określić kto jak jeździ będzie zdecydowanie za mało po 5 to już tak a mianowicie

STAL jeździ pierwsze 3 mecze u siebie... i moze dwa pierwszy z nich wygrać, może również dostać sromotnie baty:) :twisted: :) a jak wygramy z wami to wcale nie będzie to oznaczało że jesteśmy lepsi do was:D chodz jeszcze nic nie wiadomo... w tamtym roku dostaliśmy chyba 5-cioma (nie pamietam dokladnie) a w tym roku wyglada na to że chycimy jeszcze wiecej... ale...wszystko sie może zdarzyć:)
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#218 Postautor: fcb » 30 stycznia 2004, o 15:02

ja tylko zauważę ,że większość naszych zawodników jest naszymi wychowankami, ,wyjątkami są karlsson i knapp. RZĄDZIMY!!!!!!! :P :P :P
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#219 Postautor: Gelo » 30 stycznia 2004, o 16:15

Mars pisze:problem ja niewidze zadnego nie po to caly sezon Piszcz jezdzil z Knappem zeby teraz ich rozdzielac wiec 11 i 12 to numery dlanich 9 i 10 zapewne dla Dadosa i Sledzia wkoncu czesto zesoba jezdzili

Nie to żebym się czepiał ale kiedy i w jakiej drużynie Dados i Śledź często ze sobą jeździli?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#220 Postautor: Mars » 30 stycznia 2004, o 16:38

Gelo pisze:
Mars pisze:problem ja niewidze zadnego nie po to caly sezon Piszcz jezdzil z Knappem zeby teraz ich rozdzielac wiec 11 i 12 to numery dlanich 9 i 10 zapewne dla Dadosa i Sledzia wkoncu czesto zesoba jezdzili

Nie to żebym się czepiał ale kiedy i w jakiej drużynie Dados i Śledź często ze sobą jeździli?

a parze nie ale razem czesto doksztalc sie to pogadamy moze w przyszlosci

P.S nie przejmuj sie nadrobisz zaleglosci juz niedlugo gdy beda jezdzic razem i sie juz nie obarazaj;)

POZDRAWIAM

max3
Zawodowiec

#221 Postautor: max3 » 30 stycznia 2004, o 17:02

pierwszy mecz czyli 28 marca odbedzie sie w Lublinie a nie w rzeszowie
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2004, o 17:07 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#222 Postautor: Mars » 30 stycznia 2004, o 17:06

max3 pisze:pierwszy mecz czyli 28 jezdzimy w Lublinie a nie w rzeszowie

hmm a skad takie info???

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#223 Postautor: Gelo » 30 stycznia 2004, o 17:08

a parze nie ale razem czesto doksztalc sie to pogadamy moze w przyszlosci
P.S nie przejmuj sie nadrobisz zaleglosci juz niedlugo gdy beda jezdzic razem i sie juz nie obarazaj;)
POZDRAWIAM

Nie przejmuje się - ja nie mam zaległości ani luk w wiedzy... bez urazy

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#224 Postautor: grzesieck » 30 stycznia 2004, o 18:00

Ja mam takie pytanie nie zwiazane za bardzo z tematem ale umieszczam je tu bo najwiecej osob tu zaglada i moze w miare szybko dostane odpowiedz: Gdzie moge znalezc tabele biegowa ktora bedzie obowiazywac w nadchodzacym sezonie?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#225 Postautor: kuba » 30 stycznia 2004, o 20:10

wierszy milosnych nie piszemy
gdyż speedayaem sie fascynujemy
bo natchnienie jest jedyne
kiedy śledź wygrywa z dymem
kiedy piszczo ładnie smiga
no i mecze nam wygrywa
dados też niczego sobie
dados dziados jeden powie
bardzo szybko sie rozczaruje
kiedy robert komplet wyczaruje
knapp miał sezon nie najlepszy
ciągle sprzecik mu sie pieprzył
lecz juz teraz motor nowy
na zwycięstwa jest gotowy
Mlodzież moze nie najlepsza
ale jeleń dobrze zapieprza
na karlssona patrz z nadziejÄ…
ze az wszyscy oniemiejÄ…
jak 15 punktów walnie
cały stadion w góre palnie
bo kolejne juz drużyny
majÄ… bardzo smutne miny
bo w lublinie nawet gdańsk
nie ma juz najmniejszych szans
kartka juz kolejna nie jest pusta
VIVA LUBLIN mam na ustach
jest szczesliwa zapelniona
nikt tż-u nie pokona

Nudzilo mi sie wiec napisalem piszcie tez cos bedzie ciekawie !!
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2004, o 22:13 przez kuba, łącznie zmieniany 1 raz.