Typer - komentarze
Re: Typer - komentarze
Niech będzie. Pozostaje sprawa podliczania punktó� W excelu czy coś.�
Ostatnio zmieniony 22 marca 2009, o 00:18 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech będzie. Pozostaje sprawa podliczania punktów. W excelu czy coś.
Chcialbym wyrazic ogromny szacunek i podziw dla patriotyzmu i optymizmu dwoch pierwszych uzytkownikow typujacych bonusy 
Dziekuje
Ja po prostu nie lubie tego dysonasu kiedy "ciesze sie" z przegranej swoich ulubiencow, tylko dlatego, ze "wynik wszedl w typerze". Wole zeby wszedl i Gollob zostal mistrzem swiata, Lublin awansowal itp
A jak nie to moze nie wchodzic
Wyjatek: Pavlic. Tylko kontuzja moze pozbawic go tytulu IMSJ w tym roku wiec zadnego Macka ani Przemka tu nie obstawiam :p
Wyjatek: Pavlic. Tylko kontuzja moze pozbawic go tytulu IMSJ w tym roku wiec zadnego Macka ani Przemka tu nie obstawiam :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Manitou pisze:Krosno - Rowne - stawiam 100 euro, ze ten mecz sie nie odbedzie
dziwne gdyby sie odbyl jesli Równe sie wycofalo, chyba nikt sie z Toba nie zalozy
No wlasnie zycho. Wisisz mi 100 ojro 
[quote="Hans"]
14. Najlepszy jeździec KMŻ Lublin- Polak
Pewnie tak by było, ale niestety u nas w tym roku nie jeździ.
14. Najlepszy jeździec KMŻ Lublin- Polak
Pewnie tak by było, ale niestety u nas w tym roku nie jeździ.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
Nie poznaje kolegi...Cooper pisze:13. Najlepszy jezdziec Drugiej Ligi - Jacek Rempala
Manitou pisze:Nie poznaje kolegi...Cooper pisze:13. Najlepszy jezdziec Drugiej Ligi - Jacek Rempala
no wlasnie.. Majac w talii Franciszka, zagrac taka niepewna karta
Najlepszy, znaczy, ze najlepiej punktujacy w tym przypadku:D A i tak wiadomo, ktory jest najlepszy:) Oj przemysle to jeszcze, ale Jaca w koncu z ekstraligi:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
1 kolejka rusza o g. 14.00 tak wiec ostatnia szansa dla spoznialskich - macie niecala godzine na zatypowanie wynikow.
nie to zeby cos, ale 14 jeszcze nie ma a temat juz zostal zablokowany. To chyba nie ulatwi obstawiania spoznialskim uzytkownikom...
Jakie sa zasady punktacji w typerze 2009?
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Właśnie też próbowałem poszukać, ale nie ma jakoś precyzyjnie określonej punktacji... Więc pewnie będzie taka jak w sezonie 2008...

A za zawodnika?
Identyczne jak w poprzednim sezonie, czyli:
Wytypowanie remisu: 15 pkt.
Wytypowanie wyniku innego niż remis: 10 pkt.
Pomylka 1-3 : 8 pkt.
Pomylka 4-7 : 5 pkt.
Pomylka 8-11 : 3 pkt.
Pomylka powyzej 11: 2 pkt.
Wygrana gosci : dodatkowo 1 pkt.
Powraca typowanie najlepszego lubelaka, za ktore jest 5 pkt, jak 2 lata temu.
Bonusy tez jak byly czyli 15 pkt za kazdy
Wytypowanie remisu: 15 pkt.
Wytypowanie wyniku innego niż remis: 10 pkt.
Pomylka 1-3 : 8 pkt.
Pomylka 4-7 : 5 pkt.
Pomylka 8-11 : 3 pkt.
Pomylka powyzej 11: 2 pkt.
Wygrana gosci : dodatkowo 1 pkt.
Powraca typowanie najlepszego lubelaka, za ktore jest 5 pkt, jak 2 lata temu.
Bonusy tez jak byly czyli 15 pkt za kazdy
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Cooper pisze:A za zawodnika?
Zapewne 5 punktów. Jak w ubiegłych latach.
Edit: O Speedway już mnie wyprzedził

meesha pisze:DziekujeJa po prostu nie lubie tego dysonasu kiedy "ciesze sie" z przegranej swoich ulubiencow, tylko dlatego, ze "wynik wszedl w typerze".
Meesha, co ty?
Przeciez tu nie chodzi o jakiegos typera. Patrz, ja postawilem w meczu Lublin-Lodz: (-12). Dokladnie nie sprawdzalem ale bylem chyba najblizej. Chcesz powiedziec ze powinienem postawic (wbrew kalkulacjom) +12 zeby nie odczuc "dysonansu"? Przeciez to bzdura, dlaczego mialbym sie nie cieszyc ze prawie trafilem? Tym bardziej ze jako jeden z nielicznych podchodzilem ostroznie do naszych asiorow.
Ty sie meesha zastanow, skoro jak nie postawisz wbrew sobie to czujesz "dysonanse"
Ja tam jednak wole stracic punkty na nietrafionej porazce naszej druzyny, a zyskac na Messingu, gdy prawie wszyscy postawili na jakiegos Buczoka 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Pytanko - jaki jest sens typowania teraz meczu w Toruniu, ktory odbedzie sie za miesiac 
Nie róbmy zamieszania, typujcie teraz ;d Ja nie mam głowy pilnowac kiedy są jakeis mecze zaległe później, większość typujących pewnie tez ;]