31.05.2009, Opole-Lublin
Re: 31.05.2009, Opole-Lublin
Ja uważam, że nie ma co przesadzać z tymi Anglikami, 2 nam na Opole powinno styknac. Przydał by się także Andreas Messing
Mój skład:
1.J.Rempała
2.Howe
3.T.Rempała
4.Messing
5.Baran
6.Klimek
7.Messing
8.Hall
Mój skład:
1.J.Rempała
2.Howe
3.T.Rempała
4.Messing
5.Baran
6.Klimek
7.Messing
8.Hall
Davv pisze:Nie taki znowu prosty - prawie 2,5 tys postów na forum to nic?
A bo troche wyszczekany jestem - taki zawod
A wracajac do tematu:
faktycznie klubowa kasa to jest dosc powazny argument. Ogolnie jest pytanie na ile realne jest zwyciestow w Opolu [imo jest dosc realne] i na ile jest ono potrzebne.
Takich obliczen musza dokonac wladze klubu - czy inwestowac teraz i miec lepsza pozycje przed play-off, czy jechac teraz na "aby aby" i uderzyc w finalach. Kazda strategia niesie ze soba pewne ryzyko
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Takich obliczen musza dokonac wladze klubu - czy inwestowac teraz i miec lepsza pozycje przed play-off, czy jechac teraz na "aby aby" i uderzyc w finalach. Kazda strategia niesie ze soba pewne ryzyko
Ech... sport...
zeby trener musial kalkulowac kiedy i ile przegrac zeby wygrac. Ten system jest jednak chory...
Dobrze ze zuzlowcy nie biora jeszcze sterydow, z lapowkarstwem to nie wiem jak jest..
go! pisze:bkapusta pisze:Takich obliczen musza dokonac wladze klubu - czy inwestowac teraz i miec lepsza pozycje przed play-off, czy jechac teraz na "aby aby" i uderzyc w finalach. Kazda strategia niesie ze soba pewne ryzyko
Ech... sport...
zeby trener musial kalkulowac kiedy i ile przegrac zeby wygrac. Ten system jest jednak chory...
Dobrze ze zuzlowcy nie biora jeszcze sterydow, z lapowkarstwem to nie wiem jak jest..
Moim zdaniem to sie jednak wszystko sprowadza do bezmyslnosci dzialaczy. Szwedzi i Anglicy maja ligi na porownywalnym poziomie - gdzie jednak koszty funkcjonowania klubu sa na duzo nizszym poziomie. A u nas - kraj stosunkowo biedniejszy - a koszty/wynagrodzenia kosmiczne. I to doprowadza do sytuacji, w ktorej sport potrafi przegrywac z ksiegowoscia.
Kiedys [w czasach jednego/dwoch obcow] stosowalo sie "zagrywke" polegajaca na niezabieraniu obco na wyjazdy [skad my to znamy?:P]. Teraz mozna stosowac kreatywna taktyke meczowa korzystajac z udogodnien systemowych [otwarty rynek zawodnikow, bonusy, play-off]:)
Co do lapowek - chyba byly jakies prokuratorskie postepowania dotyczace zuzla. Ale to czarne owce - w nodze jest zdecydowanie gorzej.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:I to doprowadza do sytuacji, w ktorej sport potrafi przegrywac z ksiegowoscia.[...] Teraz mozna stosowac kreatywna taktyke meczowa
Ano.
Ladnie to nazwales i wiele tu niestety racji. W momecie kiedy sport z rozrywki dla plebsu stal sie biznesem, jakosc widowiska jest niewazna, a wynik wielokrotnie sprawa drugorzedna.
Dlatego nie bede sie juz wiecej tu ekscytowal na forum i przeklinal
go! pisze:bkapusta pisze:I to doprowadza do sytuacji, w ktorej sport potrafi przegrywac z ksiegowoscia.[...] Teraz mozna stosowac kreatywna taktyke meczowa
Ano.
Ladnie to nazwales i wiele tu niestety racji. W momecie kiedy sport z rozrywki dla plebsu stal sie biznesem, jakosc widowiska jest niewazna, a wynik wielokrotnie sprawa drugorzedna.
Dlatego nie bede sie juz wiecej tu ekscytowal na forum i przeklinal![]()
Bardzo sluszna koncepcja
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Witam, interesuje mnie temat wyjazdu do Opola. Bedzie może jakis temat założony albo jakies informacje będą podane w tym? chodzi mi konkretnie o termin zapisów, cenę, to bedzie autokar bus czy pociąg ?? od razu mowie ze nie zapisalem numeru ktory podawał spiker jakby ktoś kazał dzwonić.
602 537 414
Wyjazd będzie organizowany. Mam nadzieje, ze zbierzemy autokar. Jako, ze czasu jeszcze duzo to odpowiedni temat pojawi sie za ok. tydzien. Wstepnie koszt szacuje na 50-70 zl w zaleznosci od srodka transpoortu i liczby osob.
Wyjazd będzie organizowany. Mam nadzieje, ze zbierzemy autokar. Jako, ze czasu jeszcze duzo to odpowiedni temat pojawi sie za ok. tydzien. Wstepnie koszt szacuje na 50-70 zl w zaleznosci od srodka transpoortu i liczby osob.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Andreasowi dałbym spokoj w Opolu. inaczej bedzie powtórka z Rawicza.
Jeśli naszym celem na rundę zasadniczą jest wytypowanie najsilniejszego składu na play off, a tor w Opolu jest podobny do tego w Rawiczu to według mnie powinni dostać szansę inni obcokrajowcy niż w Rawiczu. Niewiadome są w zasadzie dwa miejsca seniorów plus numer 8, dlatego zamiast Halla (który ze swoimi startami gwarantuje jeszcze mniej niż Filinov) powinien być sprawdzony Hynek Stichauer - który na betonie może coś zwojować - i jakiś inny zawodnik, jak dla mnie bez różnicy, byle nie Howe i chyba Messing. Może Tomicek, który niby też jechał w Rawiczu, ale startował niedawno w Opolu i nieźle mu szło... poza tym miał trochę czasu na popracowanie przy sprzęcie. Do tego może by Complin (myślę, że raz się zaprezentuje i nie będzie go trzeba więcej sprawdzać
)
Na juniora koniecznie Messing. Starty ma dość dobre, może się w Opolu sprawdzić.
Występy naszych w Opolu w zeszłym roku:
T. Rempała 4 (wsu, 1, 3, 0, 0)
H. Stichauer 11+2 (1, 3, 2*, 2*, 3)
Na juniora koniecznie Messing. Starty ma dość dobre, może się w Opolu sprawdzić.
Występy naszych w Opolu w zeszłym roku:
T. Rempała 4 (wsu, 1, 3, 0, 0)
H. Stichauer 11+2 (1, 3, 2*, 2*, 3)
Jak wyglądają na treningach konfrontacje Jonasa Messinga z Maćkiem Michalukiem? Pytam, oczywiście, w kontekście meczu. Bo Jonas robi wrażenie chłopaka zupełnie bez ikry i jeśli ma walczyć o te same cele, o jakie walczyłby Maciek, to wolałbym osobiście, żeby to Maciek pojechał. Pod warunkiem, naturalnie, że będzie miał na czym.
proponuje:
1.K.Baran
2.Stichauer
3.T.Rempala
4.K.Filinov
5.Jaca
6.Rafal
7.Maciek
8.Jakis Angol
1.K.Baran
2.Stichauer
3.T.Rempala
4.K.Filinov
5.Jaca
6.Rafal
7.Maciek
8.Jakis Angol
Zamienić trzeba Jacka z Karolem, jak wiadomo Jaca nie radzi sobie w parze z juniorem, a Karol z Klimkiem całkiem ładnie jechali wczoraj.
Naczelny obrońca Karola Barana.
Kto da gwarancję, że motor Kiriła będzie się tak samo rozpędzał na torze w Opolu jak u nas ? 
-
Speedway Fan
- Senior
Kiedys trzeba go przetestowac na wyjezdzie i zobaczyc jak jedzie. W tamtym roku pojechal calkiem dobrze wiec moze i w tym da rade.
Na juniorce bardziej jestem za Mackiem. Gwarantuje mniej wiecej tyle samo co Messing, a na tamtejszym torze wygral przeciez wyscig
. Niestety pierwszy i ostatni jak dotad 
Gelo pisze:Rusek na Opole?Na twardy, krotki tor gdzie liczy sie tylko start? jakoś tego nie widzę.
Generalnie tez tak mysle, ale z drugiej strony w zeszlym roku w barwach Rownego calkiem sporo tam ujechal...
Gawrzyk pisze:Twardo i trudno tam kogos mijac. Pamietam jak w 2005 Jonasz Kilokarpi szalal po calym torze ale bez rezultatu. Jedna sciezka i tyle scigania co do pierwszego wirazu.
Za to jeden zawodnik calkiem skutecznie w tym samym meczu wyprzedzal...
Messing Andreas na wyjazd to kompletna klapa, chlopak totalnie nie czail o co kaman w Rawiczu, jego mozna brac tylko na dluzsze tory. Lepiej juz Kirila wziac. Oczywiscie z dwojki Michaluk - Jonas bezapelacyjnie Jonas, ktory jest dobrym "kredziarzem" i przede wszystkim ma motor.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
nie zapominajmy, ze w opolskim skladzie niedawno pojawili sie rosyjscy fighterzy i kto jak kto ale oni nie za bardzo lubia kiedy jest twardo. takze nie wiadomo co przygotuja gospodarze. co do wyprzedzania "po trasie" to wystarczy kliknac na jakikolwiek film z opola na youtube i zobaczyc czy rzeczywiscie jest to niemozliwe...
carpe diem!
O prosze jaka jazda przy kredzie i zero walki
Filinov na mecz.
Mam nadzieje, ze nasi nie beda sie dawali tak frajersko objezdzac.