Zawody amatorów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

Re: Zawody amatorów

#701 Postautor: RadeKas » 12 marca 2009, o 02:14

Czy pare lat temu ktokolwiek sadzil, ze z AMATORSKIEGO zuzla w naszy miescie stworzy sie taki dramat i opera mydlana? :lol: :lol:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Davv
Kadrowicz

#702 Postautor: Davv » 12 marca 2009, o 21:51

harry pisze:Widzę, ze kolega omija moje trudne pytania. To w takim razie jeszcze raz. Zrobiono nagonkę na Czarnego. Nie stwierdzam czy jest winny czy nie. Ale nie dano mu nic wytłumaczyć. I to mi się mocno nie podoba. Na razie mamy oskarżenia Sternika i spółki. A gdzie jest głos Czarnego? Tym bardziej, że ja osobiście od niego słyszałem wersję zupełnie odwrotną. Chciałbym przeczytać to w oficjalnej wersji i dopiero wtedy wydawać wyroki.
Osobiści dla mnie bardzo dziwne jest, ze polewaczka i ciągnik stoją na niego a jednocześnie stwierdza się, ze on nic do klubu nie dał. To kto tam działał? Naiwni jacyś czy bez rozumu?
Dlaczego nikt nie porozmawia z zawodnikami? Tymi co odeszli i tymi co zostali. Na pewno mają dużo do powiedzenia. A moze wygodniej z nimi nie rozmawiać? Bo tak to wygląda.
W zasadzie poza jednym pseudo-wywiadem nic w tej sprawie nie jest jasne. Narobiono tylko w najmniej odpowiednim czasie mnóstwo smrodu. Bez głowy i bez pojęcia.

Harry, ale kto mu nie dal glosu? Czy wlasciciel jednej z bardziej rozpoznawalnych marek w Lublinie nie moze zabrac glosu? Ja jesli by mnie ktos oczerniał (fajnie to zabrzmi oczerniać Czarnego :lol: )to szybko starał bym się to wyprostować, a co za tym idzie wizerunek firmy. Juz od dluzszego czasu tak jak piszesz trwa nagonka, ciezko zorganizowac konferencje lub poprosic kogos ze znajomych o wywiad? Nie wierze, ze Czarny nie ma znajomych po gazetach itp. Zrozumialbym, gdyby to byla osoba prywatna, ale na tym cierpi jego firma, takze jesli sie nie broni jest wg mnie winny. Oczywiscie nie pochwalam feralnego artykulu, ale to jest jakis punkt widzenia jakiejs tam osoby i ona tak to widzi. Nie ma chyby totalnie bezstronnych dziennikarzy dlatego jest jak jest. A czemu nie pytano innych, z kim wygodnie, a z kim nie - to już pytania nie do mnie...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#703 Postautor: $korzen$ » 12 marca 2009, o 22:16

Davv pisze:Zrozumialbym, gdyby to byla osoba prywatna, ale na tym cierpi jego firma, takze jesli sie nie broni jest wg mnie winny.

Przystopuj troche, bo za bardzo sie rozpedzasz. W polskim prawie karnym istnieje cos takiego jak "domniemanie niewinnosci" .. dopoki nie ma oczeczenia/wyroku, nie ma winy, a co za tym idzie twoje basnie mozna sobie w cztery litery wsadzic. Jak mozna oczerniac czlowieka nie znajac jego wersji wydarzen ? dla mnie to jest chore. Nastepnym razem chwile sie zastanow zanim na publicznym forum napiszesz takie rzeczy.

harry
Trener

#704 Postautor: harry » 13 marca 2009, o 00:03

Davv pisze:Harry, ale kto mu nie dal glosu? Czy wlasciciel jednej z bardziej rozpoznawalnych marek w Lublinie nie moze zabrac glosu? Ja jesli by mnie ktos oczerniał (fajnie to zabrzmi oczerniać Czarnego :lol: )to szybko starał bym się to wyprostować, a co za tym idzie wizerunek firmy.

Może może, a może nie chce? Gdyby to chodziło tylko o nazwisko Czarny to może by walczył a jak chodzi o firmę to czy czasami rozpoczęcie wojny, w której dopiero zacznie się super obrzucanie błotem nie spowoduje dopiero dużych strat? A moze lepiej zamknąć się w sobie dać spokój z żużlem i zapomnieć. Oczywiście, że nie. Jak znam Zdzicha to po prostu oleje cały ten nasz żużel i zacznie trzy razy mocniej pomagać Jeleniowi. My obejdziemy się smakiem.
Zacząłem się rozpytywać tu i tam jak to było w zeszłym roku. Oczywiście całej prawdy już nie poznamy ale kilka rzeczy udało mi się ustalić. Skąd u Zdzicha wzięły się te kwoty, które negują amatorzy. Zdzicho liczył wszystko, każdą złotówkę, którą wydał, ale nie koniecznie była, czy nawet mogła być zaksięgowana. Na przykład na Zdzicha silnikach jeździli czołowi zawodnicy KŻtu. Zdzicho silniki remontował i co za tym idzie też płacił za te remonty. I to nie małe pieniądze. Ale efekty były. Silniki śmigały aż miło. Ostatecznie wyśmigały złoto. A że były dobre moze poświadczyć Paweł Staszek, który na właśnie takim silniku jeździł w turnieju październikowym. Nawet powiedział, że nie dziwi się, ze złoty medal zdobyliśmy skoro na takich furach jeździliśmy. A czy jest pozycja remont silników w księgach KZtu? A czy jest pozycja obiad z tym lub z tamtym dzięki czemu mogli jeździć? A polewaczka i ciągnik? Nie uwierzę, że Zdzicho nie dał grosza na nie a na niego wszystko jest zarejestrowane. Takich różnych spraw jest więcej. Szkoda więcej o tym pisać. To nie moja ani nasza wojna. Szkoda tylko, ze człowieka bardzo oddanego żużlowi utraciliśmy. Zdzicho na pewno dbał o reklamę ale wiem dokładnie, ze jak trzeba było to grosza nie żałował. Raz dostawali indywidualnie zawodnicy, innym razem klub, ale na pewno były to "znaczące" kwoty. Czas bardzo szybko obnaży prawdę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#705 Postautor: Cooper » 13 marca 2009, o 19:51

Ej, a czy juz naprawde nie ma komu pisac w Dzienniku Wschodnim tylko tego mistrza slownika jezyka polskiego tam wpuscili? Ja myslalem, ze Dziennik to gazeta.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#706 Postautor: harry » 30 marca 2009, o 23:26

O kurcze. Ale ktoś ma ciepłotę. I po co było pożyczać 6 stów na aparat, nie oddać i później być tak niewdzięcznym? :shock: :shock: :shock: Hmmm, nieładnie.
Tym bardziej, ze sytuacja się baaaaaaaardzo nagle zmieniła :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
I trzeba będzie teraz oczyma świecić 8) :!: :idea:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#707 Postautor: harry » 30 marca 2009, o 23:36

harry pisze:
Davv pisze: Zdzicho na pewno dbał o reklamę ale wiem dokładnie, ze jak trzeba było to grosza nie żałował. Raz dostawali indywidualnie zawodnicy, innym razem klub, ale na pewno były to "znaczące" kwoty. Czas bardzo szybko obnaży prawdę.

Prorok jaki czy co? Ten "czas" to naprawdę szybko leci... :shock: :shock: :shock:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#708 Postautor: Apocalips » 30 marca 2009, o 23:38

Moze jasniej ? Czarny upomina sie o jakies dlugi ? 8)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

harry
Trener

#709 Postautor: harry » 20 maja 2009, o 21:30

harry pisze: Zdzicho na pewno dbał o reklamę ale wiem dokładnie, ze jak trzeba było to grosza nie żałował. Raz dostawali indywidualnie zawodnicy, innym razem klub, ale na pewno były to "znaczące" kwoty. Czas bardzo szybko obnaży prawdę.

Bartex1! Czy mozesz napisać co się dzieje u amatorów bo dzisiaj doszły do mnie porażające informacje :shock: :shock: :shock: . Aż trudo uwierzyć. Nie chcę pisać bez potwierdzenia chociaż źródło bardzo wiarygodne.
Podobno w tę niedzielę miał się odbyc mecz amatorów w Lesznie. Ale nasz skład... :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#710 Postautor: Hans » 20 maja 2009, o 21:43

Słyszałem, że lyder amatorów, niejaki Sternik będzie jeździć w Pile :cool: :wink:

Awatar użytkownika
Aganesu

#711 Postautor: Aganesu » 21 maja 2009, o 13:30

Hans pisze:Słyszałem, że lyder amatorów, niejaki Sternik będzie jeździć w Pile :cool: :wink:

Też tak słyszłam, po ostatnim meczu podszedł do mnie i zapytał "a bedziesz mi kibicowała jak bedę jeździł w Pile?"..
\m/

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#712 Postautor: sadychor » 21 maja 2009, o 14:36

I co odpowiedzialas :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Aganesu

#713 Postautor: Aganesu » 21 maja 2009, o 16:51

Że nie. I zapytałam czemu tam będzie jeździł, a nie w AKŻ.
\m/

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#714 Postautor: bkapusta » 21 maja 2009, o 16:56

I co odpowiedzial :?:
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

harry
Trener

#715 Postautor: harry » 21 maja 2009, o 17:56

A jednak to prawda :shock: :shock: :shock:
W takim razie dalsze rewelacje też moga być co najmniej dziwne.
Co ci odpowiedział pan prezes AKŻ-tu? To naprawdę ciekawe i chyba swoją drogą dosyć niespotykane :shock: :D .

No i gdzie jst Bartex??? Niech coś napisze co tam się dzieje!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#716 Postautor: grzesieck » 21 maja 2009, o 18:08

a kogo to obchodzi ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#717 Postautor: sadychor » 21 maja 2009, o 20:14

No na ten przyklad mnie i dwoch Twoich przedmowcow :P , ale podejrzewam, ze kolezanka i tak nam nie powie, bo nomen-omen nie zdradza sie informacji uzyskanej w luznej rozmowie.
No chyba ze jest sie Bartexem albo Hansem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aganesu

#718 Postautor: Aganesu » 22 maja 2009, o 09:32

A pamiętacie reklamy Orange, jak Heyah weszła? "jak nie wiadomo o co chodzi..." :)
Taka jest i oficjalna wersja Dziadzia Sternika.
\m/

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#720 Postautor: sadychor » 22 maja 2009, o 10:59

No to fajnie, nawet w amatorach zadzialalo powiedzenie "kasa misiu, kasa" :?
Gawrzyk, tak powaznie, ilu Sternikow jest w zarzadzie :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Aganesu

#722 Postautor: Aganesu » 22 maja 2009, o 14:44

sadychor pisze:No to fajnie, nawet w amatorach zadzialalo powiedzenie "kasa misiu, kasa" :?

Wiesz skądś kasa na taką przyjemność jak speedway w podeszłym wieku trzeba brać, bo nie oszukujmy się. Nie jest to tanie hobby. A jak ktoś daje więcej, to czemu ni?
\m/

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#723 Postautor: Manitou » 22 maja 2009, o 14:45

Nie oszukujmy sie, sa tansze hobby na stare lata od speewaya. Nikt mu nie kaze krecic kolek, zawsze moze zajac sie filatelistyka :)

Awatar użytkownika
Aganesu

#724 Postautor: Aganesu » 22 maja 2009, o 14:52

A jak ktoś woli motorki od znaczków, a ktoś daje za to kasę? Czemu nie?
\m/

go!
Trener

#725 Postautor: go! » 22 maja 2009, o 15:16

Aganesu pisze:A jak ktoś woli motorki od znaczków, a ktoś daje za to kasę? Czemu nie?

Jak ktos daje za to kase, to chyba konczy sie tu amatorstwo?