31.05.2009, Opole-Lublin
Re: 31.05.2009, Opole-Lublin
Speedway pisze:Miszkolc podpisał z nim kontrakt żeby teraz oddawać go do rywala?.
Dlaczego wszystko co sie napisze nalezy tak traktowac serio? Jasne że nie oddadzą - to byl zart. A raczej moje pobozne zyczenia.
Czy z Opolem wystąpi Dawid Howe? Ma mecz 29 maja, później chyba wolne do 5 czerwca.
no wlasnie, kto tam w ogole pomyka...
proponuje spojrzec na wynik z Rawicza i zawodnikow tak jezdzacych... nasze nazwiska poza meczami w Lublinie nic nie gwarantuja, wiec jak dla mnie ''te jakies Czechowicze'' moga nas znow pograzyc i znow bedzie narzekanie czemu Jacek nie zdobyl 14pkt.
na ten mecz cala druzyna musi byc zmobilizowana i pojechac rowno, bo slaby mecz jednego zawodnika moze nam zawalic mecz
proponuje spojrzec na wynik z Rawicza i zawodnikow tak jezdzacych... nasze nazwiska poza meczami w Lublinie nic nie gwarantuja, wiec jak dla mnie ''te jakies Czechowicze'' moga nas znow pograzyc i znow bedzie narzekanie czemu Jacek nie zdobyl 14pkt.
na ten mecz cala druzyna musi byc zmobilizowana i pojechac rowno, bo slaby mecz jednego zawodnika moze nam zawalic mecz

Pisałem już to wcześniej i powtórzę: na drugoligowym froncie wszyscy u siebie są mocni. A Opole ma zespół złożony z zawodników, którzy własny tor znają "od podszewki", więc wcale nie jestem niczego pewien.
Marcinex pisze:no wlasnie, kto tam w ogole pomyka...![]()
Chyba na cud liczysz, prawie zawsze ktoś jest najsłabszym ogniwem. Żeby to zniwelować trzeba mieć konkretnego pewniaka Profesjonalistę, który radzi sobie na każdym torze, zdobywająć odpowienią liczbę punktów.
Dogadajmy się z węgrami, niech pożyczą Nam Joe Screen-a
A jednak Ulrich w Opolu. Chyba że to znowu lipa.
http://przegladzuzlowy.pl/2009.05.19-os ... polu#start
http://przegladzuzlowy.pl/2009.05.19-os ... polu#start
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
na razie nigdzie nie ma potwierdzenia tej informacji ze strony klubu. Z drugiej strony - Kolejarz jest na ostatnim miejscu w tabeli chociaz jechali tylko raz u siebie - muszą szukać wzmocnień. A czy Ostryga jest wzmocnieniem? Jakbyśmy to my go zakontraktowali to wcale nie skakalbym z radosci. Ot - kolejny przecietniak z ligi angielskiej ktory u nas moze zapunktować jedynie od swieta.
A przeciwko nam moze mu wyjsc mecz zycia 
Nie wiem czy przyjedzie. Belle Vue ma mecz w poniedziałek 01.06. a Ulrich jest znany z tego, ze często nie ma nawet dwóch motocykli na mecz. Będzie musiał się przemieszczać busem i nie wiadomo czy zdąży na ten mecz. No chyba że Opole zrobi mecz o 14. No chyba że mu udostępnią klubowe fury ( których pewnie nie ma). Ale to się przeważnie źle kończy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
No to powoli ustala się skład Opola, myślę że D. Iwanow który zajął 1 miejsce 14pkt we Lwowie będzie pewniakiem na mecz z KMŻ. Zobaczymy jeszcze jak spisze się Kononov w sobotnim Memoriale
Sorry, Roman to nie Danił oczywiście , to tak jak z tymi Messingami
, Ach ta wczorajsze upojenie alkoholowe wychodzi
Wlasnie czuje, ze poczatek moze byc znow przespany. Bo jak J. Rempala w Lublinie nie moze sie dopasowac do toru w 1 swoim biegu (jak z Pila), to w Opolu na 100% bedzie inaczej 
harry pisze: No chyba że Opole zrobi mecz o 14.
Jak juz pisalem w temacie o wyjezdzie mecz jest o 16. Przynajmniej tak jest na stronie klubowej....
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
No to parę Opolską młodzieżową pewnie będzie stanowić M.Czerwiński 6pkt w Memoriale i Mistrz niemiec Max Dilger 10pkt.
A my jakie młode armaty wytoczymy???
Klimek na Czerwińskiego, a na niemca??? młody Messing pewnie nie da rady i Czerwińskiemu,a co mówić niemcowi, nie mamy silnego młodego obco. Także dobrze będzie jak w pierwszym biegu uzyskamy wynik 2:4
Jeżeli Michaluk będzie mieć silnik przed Opolem i na treningu wypadnie lepiej niż Jonas Messing to niech jedzie,
chłopakowi potrzeba jazdy, lepiej stawiać na swojego niż Szweda który dobrze wypada tylko w słabiutkiej division1.
A my jakie młode armaty wytoczymy???
Klimek na Czerwińskiego, a na niemca??? młody Messing pewnie nie da rady i Czerwińskiemu,a co mówić niemcowi, nie mamy silnego młodego obco. Także dobrze będzie jak w pierwszym biegu uzyskamy wynik 2:4
Jeżeli Michaluk będzie mieć silnik przed Opolem i na treningu wypadnie lepiej niż Jonas Messing to niech jedzie,
chłopakowi potrzeba jazdy, lepiej stawiać na swojego niż Szweda który dobrze wypada tylko w słabiutkiej division1.
Statystyki II ligi:
http://sportowefakty.pl/img/_tmp/statIIliga2009.htm
Teoretycznie w Opolu Czechowicz i dlugo dlugo nic, ale to zludne, moim zdaniem Bondarenko i Iwanow zrobia cos ok. dwucyfrowek. Swoja droga to czechowicz chyba seozn zycia jedzie (choc akurat jego kariery za bardzo dotad nie sledzilem:) )
http://sportowefakty.pl/img/_tmp/statIIliga2009.htm
Teoretycznie w Opolu Czechowicz i dlugo dlugo nic, ale to zludne, moim zdaniem Bondarenko i Iwanow zrobia cos ok. dwucyfrowek. Swoja droga to czechowicz chyba seozn zycia jedzie (choc akurat jego kariery za bardzo dotad nie sledzilem:) )
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Pewnie, ze zludne. Bo my z 3 zawodnikami w dziesiatce powinnismy juz pukac do bram 1 ligi

Z pewnością nie jesteśmy faworytem tego meczu jak i żadnego na wyjezdzie. Opole jechało tylko raz u siebie - my już 3 razy. Miejsce w tabeli może być złudne. Jak nasi nie prześpią początku meczu tak jak w Rawiczu - może być ciekawie. Ale zdecydowanie zgadzam się z tym co w niedziele powiedział Tomek - coś dziwnego porobiło się w żużlu. Tyle róznych nawierzchni, że na wyjezdzie wygrać to wielka sztuka. Zawodnik ktory odjezdza ci na starcie o 10 metrów przyjezdza do ciebie na rewanz za kilkanascie dni i nie istnieje. Jeszcze gamonie z centrali zabrali próbę toru.
Ale granit wszyscy brali z jednej kopalni i o takiej samej granulacji.
jak widać na plakacie i oficjalnej stronie Kolejarza - mecz jest o... 17
http://kolejarzopole.pl/images/druk.jpg
http://kolejarzopole.pl/images/druk.jpg